marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:121/253)

Słodko pikantny pieczony kurczak w sezamie 220

kurczak w sezamie Dzisiejszą wersję kurczaka zdecydowanie polecam jako danie błyskawiczne i nietuzinkowe. Przygotujecie obiad w pół godziny i wszyscy będą zadowoleni i oczarowani. Piersi z kurczaka zostały otoczone gęstą słodko-kwaśno-pikantną marynatą z dodatkiem ziaren sezamu i zapieczone w piekarniku. Mięso tak przygotowane jest delikatne, wilgotne, słodkawe i w zależności od ilości dodanej ostrej papryki-pikantne. Wszystko pokryte(...)Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 3 łyżki ostrej musztardy 3 łyżki cukru trzcinowego 3 łyżki octu winnego pół łyżeczki pieprzu cayenne 6 łyżeczek ziaren sezamu sól Sposób przygotowania: Piersi umyć, osuszyć. Filet przekroić na pół, tworząc 2 mniejsze fileciki. Mięso posolić. Połączyć musztardę, ocet, cukier, pieprz i sezam, dokładnie wymieszać. Filety obtoczyć w marynacie, wyłożyć na blaszkę lub naczynie

na moim stole...
Wrapy pokusa dla wszystkich 153

Wrapy pokusa dla wszystkich Mięciutkie mięso w ulubionej marynacie z dodatkiem warzyw, zawijane w placku tortilli. Składniki: ·        ½ fileta z kurczaka ·        1 duży jogurt naturalny ·        Przyprawa do grosa ·        Papryka ostra ·        Sól(...)kroimy na cienkie plastry. 2.    Do miski wlewamy jogurt. 3.    Dodajemy przyprawę gyros, paprykę, sól. 4.    Dokładnie mieszamy. 5.    Zanurzamy w marynacie mięso i zostawiamy najlepiej na noc. 6.    Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, umieszczamy obraną cebulę. 7.    Wkuwamy wykałaczkę. 8.    Nakładamy mięso

Kulinarna Chwila
Kurczak sezamowy (Sesame Chicken) 678

łyżeczki mąki ziemniaczanej lub skrobi kukurydzianej2 łyżki ciemnego sosu sojowego1 ząbek czosnku bardzo drobno posiekany1 łyżka sosu ostrygowego (opcjonalnie)½ łyżeczki oleju sezamowego1 łyżka octu ryżowegoPrzygotowanie:Kurczaka kroimy w około 3 cm kostkę. Zalewamy składnikami marynaty i odstawiamy do lodówki na 30 minut.Wszystkie składniki sosu przelewamy do miski i dokładnie mieszamy.Marchewkę i paprykę kroimy w słupki. Dymkę siekamy. Papryczkę chilli

Mania Gotowania
Kurczak curry po polsku 154

mleczko kokosowe i limonka. Ciekawe zestawienie smakowe. Polecam w szczególności wszystkim wielbicielom przyprawy curry. SKŁADNIKI Na marynatę: 1 limonka 2 łyżki ostrej musztardy 2 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki przyprawy curry Pozostałe składniki: 200 g kaszy jęczmiennej perłowej 4 udka z kurczaka 2 średniej wielkości marchewki 1 duża cebula 1 puszka (400 g) mleczka kokosowego 2-3 łyżki(...)temperatury 200 ° C. Na patelnię wlać olej rzepakowy, rozgrzać go i ułożyć na nim udka z kurczaka. Smażyć około 4 minut z każdej strony, po czym przełożyć udka do naczynia żaroodpornego układając je na kaszy. Mięso posmarować z góry pozostałą w misce marynatą. Na tym samym oleju zeszklić obraną i pokrojoną w małe piórka cebulę. Cebulę przełożyć na sitko

Passions hobbies life
Filet z kurczaka z jabłkowym puree 260

cynamonu 1,5 łyżeczki imbiru trochę soku z cytryny łyżka masła do smażenia (najlepiej klarowanego) Przygotowanie : Pierś z kurczaka dzielę na pół, oczyszczam, odcinam polędwiczki i z góry nacinam na ok 0,5 cm co 1 cm i marynuję w marynacie z oliwy z oliwek, octu balsamicznego, czosnku i łyżeczki imbiru minimum 2h.  Po tym czasie smażę na maśle(...)sałat skrapiam i mieszam z aromatyzowaną oliwą z dodatkiem suszonych pomidorów i czosnku. Na talerzu układam trochę sałaty, 1-2 łyżki musu, pokrojoną zgodnie z nacięciami pierś z kurczaka i 1-2 plastry grillowanego na patelni jabłka. Nam i gościnnie degustującej szwagierce smakowało więc i Wam - Smacznego

Mechanik w kuchni
Szaszłyki w miodowo-sojowej marynacie 319

Szaszłyki dość nietypowe, bo wyłącznie mięsne, w oryginalnej słodko-słonej marynacie. Wybrałam do nich mięso z udek kurczaka, bo jest mniej suche niż filety. Takie mięso można kupić w marketach, już pozbawione skórek i kości. Szaszłyki są delikatne w smaku, niezbyt wyraziste (co kojarzy się z zazwyczaj obficie obsypanymi przyprawami szaszłykami).  500g mięsa z udek kurczaka 3 łyżki sosu

Szefowa kuchni
Kurczak kung pao 114

słona delicja do przygotowania w 15 minut. Kurczak kung pao składa się z zaledwie kilku składników: kurczaka oczywiście, papryczek i orzeszków ziemnych, które można zastąpić ziarenkami nerkowca. No I sosu. Kurczak kung pao to przede wszystkim aromatyczny sos, zagęszczony mąką ziemniaczaną, aksamitny słony, słodki I lekko kwaskowy. W przepisie na sos i marynatę jest trochę cukru. Jeśli masz w domu(...)octu I cukru, tak jak jest w oryginalnym przepisie. Nasz kurczak kung pao powstał na podstawie wpisu na blogu onceuponachef.com Polecamy nasz przepis na krewetki kung pao . Składniki: Podwójna pierś z kurczaka Papryczki: żółta, pomarańczowa i czerwona Garść orzeszków ziemnych Szczypior Sezam do posypania Olej Makaron ryżowy – opakowanie Marynata 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego, winnego

Niedzielny kucharz
Rolada z cebulą i boczkiem 83

marynaty). Resztę cebuli wyłożyć na boczek. Mięso zawinąć w rulon i związać nicią spożywczą. Roladę smażyć na oleju przez około 20 minut z każdej strony, następnie podlać ją 100 ml wody i dusić pod przykryciem przez 30 – 40 minut. W między czasie do pozostawionej wcześniej 1 łyżki cebuli dodać wszystkie składniki na marynatę i wymieszać. Polać mięso marynatą 10 minut(...)mięso wyłożyć boczek i tymianek 6. Rozłożyć cebulę 7. Zwinąć roladę 8. Związać roladę sznurkiem do wędlin 9. Przygotować marynatę 10. Podsmażyć mięso 11. Poddusić mięso 12. Polać mięso marynatą Poprzedni 1 z 12 Następny Kurczak, indyk, wołowina, baranina czy wieprzowina? Podziel się ze mną i czytelnikami bloga swoim ulubionym mięsem w komentarzu poniżej. Artykuł Rolada z cebulą i boczkiem

KuchniaWeDwoje.pl
Adjika 118

kapsaicyna. Adijka występuje w kilku wersjach. Ja z notatek teściowej wygrzebałam trzy. Łagodną z pomidorami, pikantną z orzechami i pikantną zieloną. Adijka jest genialnym dodatkiem do marynat. Wymieszana z jogurtem podkręca każdego kurczaka. Jest fajną bazą do dressingów. Świetnie robi dodanie jej do gulaszy czy delikatnych zup. Ja kocham ostre, więc używam jej do kanapek. Adjika nie wymaga pieczenia, gotowania

ladykitchen
Makaron kremowo - brokułowy z marynowanym kurczakiem. Rozkosznie dobry i prosty obiad 135

Kilka dni temu powstało w naszym domu pyszne danko. Polecam na rodzinny obiad. Kompozycja prosta, ale pełna smaku. Takie można powiedzieć "dogadzanie sobie" ... a co nam

Kuchnia po mojemu
Adjika 193

kapsaicyna. Adijka występuje w kilku wersjach. Ja z notatek teściowej wygrzebałam trzy. Łagodną z pomidorami, pikantną z orzechami i pikantną zieloną. Adijka jest genialnym dodatkiem do marynat. Wymieszana z jogurtem podkręca każdego kurczaka. Jest fajną bazą do dressingów. Świetnie robi dodanie jej do gulaszy czy delikatnych zup. Ja kocham ostre, więc używam jej do kanapek. Adjika nie wymaga pieczenia, gotowania

ladykitchen
Kurczak po jamajsku zapiekany z serem / Jamaican Baked Chicken with Cheese 98

przyprawach i zapieczcie z ulubionym serem. Polecam, smacznego:) Polecam też mojego KURCZAKA A LA PIZZA:) Przepis na kurczaka po jamajsku zapiekanego z serem: 2 piersi z kurczaka, kilka łyżek startego sera na marynatę: kilka łyżek oleju, czubata łyżeczka słodkiej papryki, łyżeczka granulowanej cebuli, łyżeczka granulowanego czosnku, łyżeczka suszonego tymianku, 1/4 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/2 łyżeczki chili (dodajcie

Lekcje w kuchni
Pieczony kurczakw sosie marchwiowo imbirowym – przepyszne oraz low fodmap 135

Soczysty kurczak w rewelacyjnym sosie marchwiowo imbirowym z lekką nutą cytrynową. Przepis ten zawiera produkty low fodmap. Dodatkowo, jeżeli pominiemy masło orzechowe nie będzie zawierał 14

wysmienity
DOMOWY BEZGLUTENOWY KEBAB Z PIEKARNIKA Z PESTO #zostańwdomu 120

śniadanie albo kolację na ciepło. Są również produktem wegańskim! Koniecznie sprawdźcie! SKŁADNIKI: ( 3 szt ) * BIO Panini Classic Schär – 1 op / 3 szt * filet z piersi kurczaka – 1 pierś / ok. 300 g MARYNATA DO MIĘSA: * sos sojowy ciemny – 3 łyżki * świeży czosnek – 2 ząbki * słodka i ostra papryka – po 1 łyżeczce * czarny pieprz

Ostra na Słodko
Udka po tajsku 137

Udka z kurczaka w stylu orientalnym - pieczone w marynacie na bazie sosu sojowego z dodatkiem soku z limonki, miodu, czosnku oraz imbiru i obsypane sezamem. Tak przygotowane udka mają oryginalny smak oraz aromat - znajdziemy tu połączenie przeróżnych smaków: ostrego, kwaśnego i słodkiego. Poza tym są soczyste w środku i mają chrupiącą skórkę.  Można je przygotować nie tylko w piekarniku

Kuchnia MagdaLeny