marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:127/253)

Kurczak po jamajsku zapiekany z serem / Jamaican Baked Chicken with Cheese 80

przyprawach i zapieczcie z ulubionym serem. Polecam, smacznego:) Polecam też mojego KURCZAKA A LA PIZZA:) Przepis na kurczaka po jamajsku zapiekanego z serem: 2 piersi z kurczaka, kilka łyżek startego sera na marynatę: kilka łyżek oleju, czubata łyżeczka słodkiej papryki, łyżeczka granulowanej cebuli, łyżeczka granulowanego czosnku, łyżeczka suszonego tymianku, 1/4 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/2 łyżeczki chili (dodajcie

Lekcje w kuchni
Pieczony kurczakw sosie marchwiowo imbirowym – przepyszne oraz low fodmap 113

Soczysty kurczak w rewelacyjnym sosie marchwiowo imbirowym z lekką nutą cytrynową. Przepis ten zawiera produkty low fodmap. Dodatkowo, jeżeli pominiemy masło orzechowe nie będzie zawierał 14

wysmienity
DOMOWY BEZGLUTENOWY KEBAB Z PIEKARNIKA Z PESTO #zostańwdomu 100

śniadanie albo kolację na ciepło. Są również produktem wegańskim! Koniecznie sprawdźcie! SKŁADNIKI: ( 3 szt ) * BIO Panini Classic Schär – 1 op / 3 szt * filet z piersi kurczaka – 1 pierś / ok. 300 g MARYNATA DO MIĘSA: * sos sojowy ciemny – 3 łyżki * świeży czosnek – 2 ząbki * słodka i ostra papryka – po 1 łyżeczce * czarny pieprz

Ostra na Słodko
Udka po tajsku 111

Udka z kurczaka w stylu orientalnym - pieczone w marynacie na bazie sosu sojowego z dodatkiem soku z limonki, miodu, czosnku oraz imbiru i obsypane sezamem. Tak przygotowane udka mają oryginalny smak oraz aromat - znajdziemy tu połączenie przeróżnych smaków: ostrego, kwaśnego i słodkiego. Poza tym są soczyste w środku i mają chrupiącą skórkę.  Można je przygotować nie tylko w piekarniku

Kuchnia MagdaLeny
Udka po tajsku 111

Udka z kurczaka w stylu orientalnym - pieczone w marynacie na bazie sosu sojowego z dodatkiem soku z limonki, miodu, czosnku oraz imbiru i obsypane sezamem. Tak przygotowane udka mają oryginalny smak oraz aromat - znajdziemy tu połączenie przeróżnych smaków: ostrego, kwaśnego i słodkiego. Poza tym są soczyste w środku i mają chrupiącą skórkę.  Można je przygotować nie tylko w piekarniku

Kuchnia MagdaLeny
Kotlety z kurczaka po farmersku 85

Kotlety z kurczaka po farmersku – to nic innego jak zamarynowane w sosie farmerskim kawałki filetów z piersi kurczaka, które następnie obtaczamy w bułce tartej i

Kulinarne Przeboje
Indyk w sosie z zielonym groszkiem 155

Indyk w sosie z zielonym groszkiem to danie, które idealne łączy się z kaszą jęczmienną i gryczaną. Indyk jest bardzo delikatnym mięsem i trzeba uważać, aby

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Filety pieczone w piernikowej marynacie na kanapki 284

świątecznym śniadaniu musi pojawić się domowa pieczonka na kanapki. U nas w domu zawsze są to domowe wędliny. W tym roku będą to filety z kurczaka zapeklowane i upieczone w piernikowej marynacie. Zapach i smak niesamowity 😍 Czuć ten świąteczny klimat w potrawach nawet na kilometr i chętnych, by je spałaszować nie brakuje. Jest pysznie, zdrowo i przede wszystkim domowo

Kuchnia Paulettes
Kotlety z kurczaka po farmersku 164

Kotlety z kurczaka po farmersku – to nic innego jak zamarynowane w sosie farmerskim kawałki filetów z piersi kurczaka, które następnie obtaczamy w bułce tartej i

Kulinarne Przeboje
Tarciuch z cukinią. Tarta cukiniowa 145

Tarta cukiniowa to przepyszne danie, które można przyrządzić w błyskawicznym tempie. Tarciuch wykonany jest z ciasta kruchego, a jego głównym dodatkiem jest lekko uduszona cukinia. Ma

sierotka maRysia w kuchni
Cukinia z miodem lub musztardą – cukinia w zalewie miodowej 185

Kiedy dopisze urodzaj na wartościową i bogatą w składniki odżywcze cukinię czasem brakuje nam pomysłów na jej ciekawe przyrządzenie. Co zatem zrobić z nadmiarem cukinii? Warto

sierotka maRysia w kuchni
Placek po meksykańsku z ulubionym sosem. Jaki sos do placków ziemniaczanych? 196

Placki po meksykańsku to pyszne danie, które zachwyca swym oryginalnym i niepowtarzalnym smakiem niejednego smakosza. Warto je podać z ulubionym sosem. Zatem jaki sos do placków

sierotka maRysia w kuchni
Sałatka ziemniaczana do grilla 373

doprawiamy jeszcze całość solą oraz pieprzem *** *** Przed podaniem sałatkę wkładamy do lodówki na minimum godzinę aby smaki się połączyły *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: GRILLOWANE POLĘDWICZKI W MUSZTARDOWEJ MARYNACIE PRZEPIS TUTAJ GRILLOWANE ŚLIMACZKI Z KURCZAKA PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł

Blog z Apetytem
Menu na tydzień: Proste dania orientalne 178

osób: ok. 140 zł Pobierz listę zakupów Niedziela: Kurczak w rozmarynie pieczony na ziemniakach To szybki obiad, który robi się sam. Trzeba tylko zamarynować kurczaka w aromatycznej i bardzo prostej marynacie, wyłożyć na warzywa i do pieca. Po 40 minutach wyciągnięcie z piekarnika niesamowicie pachnące danie, do którego wystarczy podać garść sałaty. Zobacz przepis. Poniedziałek: Tarta z brokułowego ciasta

Niedzielny kucharz
Rolada z cebulą i boczkiem 171

tymianek 6. Rozłożyć cebulę 7. Zwinąć roladę 8. Związać roladę sznurkiem do wędlin 9. Przygotować marynatę 10. Podsmażyć mięso 11. Poddusić mięso 12. Polać mięso marynatą Poprzedni 1 z 12 Następny Kurczak, indyk, wołowina, baranina czy wieprzowina? Podziel się ze mną i czytelnikami bloga swoim ulubionym mięsem w komentarzu poniżej. Artykuł Rolada z cebulą

KuchniaWeDwoje.pl
Filet z Kurczaka Miodowo-Musztardowy 97

miodu 2/3 łyżeczki papryki ostrej 2/3 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki pieprzu sól do smaku 1 łyżka oleju WYKONANIE: 1.Wszystkie przyprawy dokładnie wymieszać. 2.Pierś z kurczaka umyć,osuszyć i wymieszać z marynatą. 3.Zamarynowane mięso pozostawić na kilka godzin w lodówce, ja najczęściej zostawiam na całą noc. 4.Mięso przełożyć do pojemnika żaroodpornego, piec w temp. 190* do miękkości około

Dziś Ja gotuje
SZASZŁYKI DROBIOWE Z WARZYWAMI 192

patyczki do szaszłyków * 7-8 łyżek oliwy z oliwek * 2-3 łyżeczki przyprawy do szaszłyków Wykonanie: Oliwę z oliwek wymieszać z przyprawą do szaszłyków. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Wymieszać z marynatą i odstawić na 3-4 godziny. Pieczarki pokroić na 4 części (na pół i każdą połówkę jeszcze raz na pół), papryki i cebulę pokroić w większą kostkę

Zrób to smacznie
Greckie souvlaki 143

marynowanego mięsa. Podawane są samodzielnie z greckim sosem tzatziki i np. grillowanymi warzywami lub w chlebkach pita. Wyśmienite a jakie proste! Składniki: 300 g piersi z kurczaka lub polędwicy wołowej lub wieprzowej marynata: łyżeczka suszonego oregano                  1/2 łyżeczki suszonego tymianku                  ząbek czosnku

wyzwania kuchenne
Złociste skrzydełka z pomidorowym ryżem 160

nich nie za wiele to lubię je obgryzać. Polecam dzisiaj moje ulubione z piekarnika. Po upieczeniu skrzydełka nabierają pięknej złocistej barwy. składniki: 12 skrzydełek z kurczaka 5 łyżek oleju 5 łyżek marynaty teriyaki 2 ząbki czosnku 3 łyżki płynnego miodu sok z połówki cytryny 1 łyżeczka słodkiej papryki dodatki 2 woreczki ryżu, u mnie brązowy ryż długoziarnisty Kuchnialidla.pl

Monia miesza i gotuje
Piersi kurczaka z włoską nutą 117

sól, pieprz, mieszanka przypraw włoskich kilka gałązek świeżego drobno posiekanego lubczyku lub 2 szczypty suszonego roztartego w dłoniach drobno posiekana pietruszka do posypania potrawy WYKONANIE: piersi kurczaka kroimy w większą kostkę,  przygotowujemy marynatę: czosnek, cebula, rozmaryn, lubczyk, pieprz, sól, oliwa,  do marynaty wkładamy mięso, odkładamy do lodówki na noc, szynkę kroimy na paski, smażymy na rozgrzanej łyżce masła

Kuchnia Beaty
Pieczone udka kurczaka z ziemniakami 130

Udka kurczaka myjemy i osuszamy. Czosnek szatkujemy w drobną kostkę i nacieramy nim mięso.  Olej łączymy z papryką ostrą i słodką, solą i ziołami.  Kurczaka wkładamy do żaroodpornego naczynia, polewamy marynatą i odstawiamy na kilka godzin (np. na noc) do lodówki. Mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 1 godziny. Ziemniaki gotujemy w osolonej

Qchnia po prostu
Kurczak pieczony w aromatycznej marynacie 117

Dania z drobiu często goszczą na naszym stole. Dla odmiany przygotowaliśmy przepyszną, aromatyczną marynatę. Składniki 4 średniej wielkości ćwiartki z kurczaka 100 ml oliwy z oliwek 1/2 czerwonej papryki 1 ząbek czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1/2  łyżeczki chili w proszku 1 łyżka brązowego cukru sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso

R'n'G Kitchen
smażone przekąski na imprezę 2566

ostro) sól, pieprz  szczypta cukru łyżka suszonych pomidorów z bazylią (przyprawa ze słoiczka) Sok z cytryny wymieszać z połową ostrej papryki, odrobiną soli i pieprzu. Kurczaka pokroić w niewielkie kawałki, zalać marynatą cytrynową, owinąć w folię i wstawić na noc do lodówki.  Następnego dnia odsączyć. Pieczarki oczyścić i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Jajka rozbełtać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Udka potrójnie czosnkowe 212

Dla amatorów czosnku – smakowita propozycja🙂 Składniki 1 kg udek 4 ząbki czosnku sos chili-czosnkowy czosnek suszony w płatkach sól, pieprz słodka papryka olej Sposób

czarrna od kuchni
DIETETYCZNE GRILLOWANE PIERSI KURCZAKA 203

suszone bo u nas jest duży problem dostać świeże). Piersi myjemy,osuszamy i to samo robimy z warzywami.Cukinię,rzodkiewki oraz pomidor kroimy w plasterki.Pierś kurczaka dobrze smarujemy i wcieramy ziołową marynatą.Odrobinę oliwy z ziołami również smarujemy plastry cukinii.Mięso i cukinię pieczemy na ruszcie (u mnie elektrycznym) do zrumienienia.Danie podajemy na liściach sałaty z rzodkiewką i pomidorem.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Grillowany filet z kurczaka 175

Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 4 ząbki czosnku koncentraty z koperku i chili Proeco Polska pomidorki koktajlowe sól Przygotowanie: Fileta przekroić na dwie połówki. Każdą

czarrna od kuchni
Szaszłyki z kurczakiem w sosie barbecue 136

Składniki: 1 filet z kurczaka 2-3 łyżki sosu barbecue Fanex 1/2 łyżeczka chili sól dodatkowo: 1 mała cukinia 2-3 małe cebulki 1 czerwona papryka

czarrna od kuchni
Sałatka z młodej kapusty, kurczaka i kukurydzy z chili 406

półplasterki. Pomidorki truskawkowe umyć, osuszyć i przekroić na pół. Por oczyścić, przekroić na pół i cienko pokroić. Wszystkie warzywa umieścić w dużej misce, dodać piersi z kurczaka i całość delikatnie przemieszać. Składniki marynaty przełożyć do małego słoiczka i energicznie wymieszać. Sałatkę polać przygotowanym sosem tuż przed podaniem. Smacznego !!! Zapraszam po więcej inspiracji na stronę:  http://warzywneinspiracje.pl

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Filet ziołowo-cytrynowy 170

Aromatyczny i wilgotny Składniki 1 filet z kurczaka 1 mały jogurt naturalny sok z 1/2 cytryny świeże zioła, u mnie tymianek, pietruszka i szczypiorek sól, pieprz

czarrna od kuchni
Miodowo - musztardowe żeberka duszone 130

Ostatnio nie za często robię mięso wieprzowe, bo już nam się trochę przejadło. Wybieram wołowinę albo niezawodnego kurczaka. Tym razem poszalałam z dobrą marynatą i chciałam ją też wykorzystać do żeberek. Tak oto powstał pyszny obiad. Smacznego! Składniki : * kg żeberek wieprzowych * 2 cebule * ząbek czosnku * 2 łyżki miodu * łyżka musztardy sarepskiej * łyżka oliwy z oliwek  * szczypta soli i pieprzu

Magiczne Życie Marty
Szaszłyki z frytkami 149

Frytki to zdecydowany numer jeden dla mojego partnera, więc na urodzinowy obiad nie mogło ich zabraknąć, do tego szaszłyki z miodową glazurą i pyszna surówka :) Składniki

czarrna od kuchni
pyszne porcje kurczaka prawie bez tłuszczu:Airfryer hd9240/30 172

obrać i pokroić w słupki, opłukać, zalać zimną wodą i odstawić co najmniej na 30 minut każde udko podzielić na 2 porcje, opłukać, w misce zrobić marynatę z podanych składników, włożyć porcje kurczaka, dobrze je natrzeć i schować do lodówki najlepiej na całą noc Airfryer hd9240/30 ustawić na 200 C i po nagrzaniu /jest sygnał/ porcje kurczaka włożyć do kosza

W Mojej Kuchni Lubię
Aromatyczna pierś z kurczaka pieczona w jogurcie 286

łyżki oliwy truflowej pieprz sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jogurt naturalny łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, papryką, kuminem, oregano i oliwą truflową. Pierś z kurczaka solimy i pieprzymy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy marynatą, tak aby pokryła całe mięso. Odstawiamy na 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Kurczaka pieczemy ok 15-18 min ( w zależności od grubości mięsa). Świetnie

DefinicjaSmaku
Kurczak w miodzie 157

Kurczaka podawałam na wiele sposobów ale w miodzie jeszcze nie. Czas nadrobić zaległości, bo kurczak to znakomite źródło białka i walory smakowe. Przygotowany w miodzie ma

Moje Małe Czarowanie
Marynowany kurczak z grilla 111

udka i skrzydełka z kurczaka (ok 3 udka i  skrzyełka) marynata 3 łyżki oliwy 2 łyżki octu balsamicznego pół łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżka miodu z mniszka (ewent pszczelego) szczypta suszonej chili w płatkach sól pieprz Udka i skrzydełka umyć, udka przeciąć na mniejsze kawałki. Składniki marynaty wymieszać, namoczyć w niej mięso na ok 12 godzin. W międzyczasie

Gotowanie jest łatwe
TAGLIATELLE Z KURCZAKIEM NA OSTRO I MANGO 155

Mango to jeden z najrzadziej jedzonych przeze mnie owoców – a szkoda, bo jak zapewne wiecie smakuje rewelacyjnie – zwłaszcza wtedy kiedy jest dojrzałe i mega

Ostra na Słodko
Udka z cytrynową nutą 102

pyszne" wynagradza trud przygotowań. Polecam Wam również pyszne udka pieczone z cytrynową nutą. Podałam je z młodymi ziemniakami i sałatką  caprese. Składniki: 10 podudzi z kurczaka 1 cebula 2 łyżki oleju Marynata sok z 1/2 cytryny 5 łyżek oliwy 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/4 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki rozmarynu 1/2 łyżeczki kurkumy sól pieprz Wykonanie:  Udka umyć

O kuchni z uczuciem
Kurczak kontrrewolucyjny 127

kilogramami. Szczególnie w wersji, którą uwielbiam, a która jest całkowicie moja i nie zawiera grama kurkumy, która w drobiu obrzydła mi już nieodwracalnie.  Przepis na marynatę jest na całego, około półtorakilogramowego kurczaka. Składniki dobrze ze sobą łączymy i ucieramy z olejem, po czym nacieramy nią dobrze mięso. Przygotowanego kurczaka najlepiej odstawić do lodówki na całą noc, by przejął aromat

Kuchenna Kontrrewolucya
Pieczony kurczak z sosem kurkowym i marchewką 108

sezonowe, letnie składniki. Jeżeli macie ochotę na coś klasycznego i niewymagającego a jednocześnie zdrowego i pełnego smaku - to jest dobra opcja. Żeby uprościć przygotowanie całego dania - kurczaka i marchewkę marynujemy tą samą marynatą i pieczemy razem w piekarniku. W czasie pieczenia przygotowujemy sos kurkowy. Podajemy mięso pokrojone w grube plastry udekorowane sosem z dodatkiem marchewki - pycha

Milion Smaków
Miejski substytut grillowania, czyli marynowana pierś z kurczaka z patelni grillowej 197

Uwielbiam dania z grilla. Najlepiej z takiego ogródkowego - spożywane na świeżym powietrzu. Są zdrowsze chociażby dzięki temu, że przyrządzane bez dodatkowego tłuszczu. I choć pogoda jeszcze

Kuchnia po mojemu
Grillowany kurczak w musztardowej marynacie z pestkami dyni na szpinaku 197

posiadasz patelni grillowej, możesz użyć zwykłej patelni, efekt będzie troszkę inny ale smak nadal rewelacyjny :). Oczywiście zamiast patelni grillowej, możesz użyć grill elektryczny. Przygotowanie: Podzielić kurczaka na 2 cienkie płaty. Zrobić marynatę z tymianku, kolendry, musztardy, soli i pieprzu. Obtoczyć w marynacie mięso. Poczekać 10-15 minut. Posypać z dwóch stron pestkami dyni. Położyć na patelni grillowej- grillować z dwóch

KreatywnePiny
Udka pieczone z sosem sojowym i warzywami 182

Składniki: udka z kurczaka ( u mnie 6 sztuk) sos sojowy ok 1/3 szklanki 3 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 1 łyżka miodu troszkę soku z cytryny wedle uznania sól i pieprz  2 liście laurowe 1 łyżka oliwy marchewka pietruszka + natka świeży  rozmaryn Wykonanie: Sos sojowy wymieszać z miodem, oliwą,  przeciśniętym przez praskę czosnkiem, majerankiem i sokiem(...)liśćmi laurowymi. Wszystko posolić i popieprzyć, Przykryć pokrywką i piec w piekarniku nagrzanym do 200*C przez ok 20 minut. Po tym czasie wyjąć kurczaka, przekręcić na drugą stronę i polać resztą marynaty. Piec kolejne 30 minut

The Sweet Damsel
Sałatka z kurczakiem, mozzarellą i prażonymi ziarnami siemienia lnianego 172

łyżki majonezu   2 łyżki jogurtu naturalnego   sól , pieprz 1 łyżka oleju   słodka papryka, kolendra, czosnek, chili, oregano, tymianek Przygotowanie: Filet z kurczaka kroimy w 1 cm kostkę. Przygotowujemy marynatę z oleju, soli oraz ziół, obtaczamy w niej mięso i odkładamy do lodówki na 30 minut. Mocno rozgrzewamy suchą patelnie, zmniejszamy ogień i wrzucamy ziarna siemienia lnianego, prażymy

Symfonia smakowa
Kurczak z masłem orzechowym 79

oliwek, 2 łyżeczki cukru brązowego, 200 ml wody, 2 łyżeczki sosu sojowego, sól, pieprz Sposób przygotowania: Z masła orzechowego,oliwy,sosu sojowego,octu i przypraw robimy marynatę.Wrzucamy do niej kawałki piersi z kurczaka i marynujemy 20 minut.Następnie wylewamy całość na patelnię i dolewamy wody.Dusimy przez 10 minut. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Sałatka tzatziki z kurczakiem 2740

cytryny lub octu winnego sól do smaku pieprz czarny do smaku, świeżo mielony (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka tzatziki z kurczakiem – Wykonanie: Filety z piersi kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę, dodać przyprawy do marynaty oraz 2 łyżki oliwy z oliwek, wymieszać i odstawić na ok. godzinę (lub dłużej), by mięso przeszło przyprawami. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, podsmażyć kurczaka. Ostudzić

Kulinarne Przeboje
Pieczone nuggetsy na patyku 198

wałka. 2. W misce mieszamy ze sobą jogurt, jajko, paprykę, sos sojowy, sól i pieprz. Filety nadziewamy na patyczki do szaszłyków. Każdy z kawałków moczymy w marynacie a następnie obtaczamy w płatkach. 3. Kurczaka układamy na blaszce z wyposażenia piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez około 20-25 minut. Podajemy z ulubionym sosem

Szefowa kuchni
Pieczone skrzydełka w pysznej domowej panierce 119

Mięso drobiowe uwielbiam a skrzydełka są bardzo smakowitą częścią kurczaka. Te skrzydełka przygotowałam w przyprawach przeze mnie przynajmniej wymieszanych, użyłam tu gotowych jednorodnych przypraw. Podejrzewam, że

Pieprzyć z Fantazją