Kurczak kung pao

Kurczak kung pao

Kurczak kung pao

Szybkie, klasyczne danie chińskie. Kurczak kung pao to połączenie smaków słodkiego, słonego I kwaśnego. Do tego garść orzeszków. Czas : 25 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Kultowe danie chińskiej kuchni, słodko-kwaśno-słona delicja do przygotowania w 15 minut. Kurczak kung pao składa się z zaledwie kilku składników: kurczaka oczywiście, papryczek i orzeszków ziemnych, które można zastąpić ziarenkami nerkowca. No I sosu. Kurczak kung pao to przede wszystkim aromatyczny sos, zagęszczony mąką zie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, makaron, krewetki, kurczak po chińsku, ryż, pierś z kurczaka, kurczak z ryżem, kurczak z makaronem, kurczak z papryką , mięso mielone

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.