równo- ja niestety nie mam do tego cierpliwości i rezultat widać na poniższym zdjęciu... Składniki: -4 marchewki -3 pietruszki -3 ziemniaki -seler -4 jajka -3 jabłka -4 ogórki kiszone -sól, pieprz, majonez Wykonanie: Marchewki, pietruszki, ziemniaki i seler dokładnie czyścimy i płuczemy. Następnie zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Jajka gotujemy na twardo, gdy wystygną kroimy w kostkę (za pomocą
KasiekGotujetłusta od oryginału ale baaardzo smaczna. Polecam gorąco! Składniki: 1/2 kg mięsa od szynki lub łopatki 1 puszka czerwonej fasoli 1/4 średniej białej kapusty 1 kwaśne jabłko 1 pietruszka 2 marchewki 1 mała cukinia 4 buraczki 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów w sosie własnym koperek 1 łyżka masła śmietana 18% liść laurowy ziele angielskie sól pieprz Wykonanie(...)łopatki gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego ok. 30 minut. Następnie wyjmujemy i kroimy w kostkę . Kapustę szatkujemy. Ziemniaki, pietruszkę i marchewkę kroimy w słupki. Warzywa przekładamy do garnka z wywarem mięsnym, który uzupełniamy wodą i gotujemy na małym ogniu ok. 20 minut (nie powinny być rozgotowane). Na patelni rozgrzewamy łyżkę
Walijskie Pichceniewarzyw i owoców: – najlepiej surowe: surówka, sok, koktajl – gotowane: zupa, warzywa al dente, warzywa na parze – duszone: gulasz, leczo – pieczone: warzywa, jabłko, frytki z dyni, marchewki, pietruszki, selera – kiszone: ogórki, kapusta, buraki i odpowiednie soki NAPOJE: – woda niegazowana – woda z cytryną – woda z imbirem, kurkumą, cytryną(...)alkoholu, kawy, herbaty – cukru pod żadną postacią Nie przekraczać 800 kcal dziennie – jest to ważne, aby włączyło się odżywianie wewnętrzne. Czyli nie jemy kilograma jabłek, ale 2-3 sztuki, nie pijemy litra soku owocowego, ale szklankę, itp. Dużo zieleniny, minimum soli, maksimum wody. Jeśli wzmaga się uczucie zimna, to należy spożywać głównie dania
To co kochamskąpymi i restrykcyjnymi daniami dyktowanymi zmieniającą się modą. Choć brak jej dostojeństwa, nie wydaje mi się, aby miała się czego wstydzić. Składniki: 4 średnie ziemniaki 5 marchewek 1 pietruszka ½ selera 2 jabłka ½ kostki tofu Szczypta soli kala namak Szczypta kurkumy 1 cebula 3 kiszone ogórki 1 łyżeczka musztardy 125 g groszku (ugotowanego lub z puszki) ¾ szklanki zdrowego roślinnego(...)majonezu Ziemniaki, marchewki, pietruszkę, seler ugotuj lub upiecz i pozostaw do ostudzenia. Wszystkie pokrój w drobną kosteczkę. Przygotuj zastępnik jajek: tofu pokrój w drobną kosteczkę, oprósz solą kala namak i kurkumą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180° na 10 min. Jabłka obierz ze skórki, również pokrój w drobną kostkę, podobnie jak cebulę i ogórki. Wszystkie składniki wrzuć
Roślinna - blog wegańskiczosnku 1 łyżka oliwy 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka suszonego majeranku sól pieprz 50 g kaszy jaglanej 550 ml wody 350 ml soku jabłkowego dodatkowo: 1 jabłko Buraczki obrać, pokroić w ćwiartki, marchewki obrać, przekroić wzdłuż na pół. Na balsze położyć duży arkusz folii aluminiowej. Ułożyć buraczki, marchewki i lekko zmiażdżone ząbki czosnku, polać oliwą, posypać solą i majerankiem. Zawinąć(...)wody, zagotować. Gotować pod przykryciem, aż kasza wchłonie całą wodę. Zmiksować blenderem na gładką masę. Upieczone buraczki, marchewkę i wyłuskany czosnek dodać do kaszy. Zalać sokiem i pozostałą wodą, zmiskować na gładki krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jabłko pokroić na plastry grubości 3-4 mm. Podsmażyć z obu stron na patelni grillowej, aż lekko zmiękną, ale nie będą
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSkładniki pałki indycze, 2-3 sztuki jabłko, 1 duża sztuka marchewka, 1 średnia stuka cebula, 1 duża sztuka Składniki na marynatę olej, 100ml czosnek, 3 ząbki rozgniecione lub starte musztarda, 2 łyżki papryka słodka, 1 łyżeczka zioła prowansalskie, 1 łyżeczka vegeta, 1 łyżka pieprz ziołowy, 1/2 łyżeczki Przygotowanie Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki(...)pałki. Opiekamy z każdej strony po 5 minut na średnim gazie. Trzeba uważać ponieważ musztarda z marynaty lubi się przypalać. Po tym czasie dodajemy do rondla startą marchew i jabłko, całość zalewamy wodą, tak aby przykryła pałki do połowy wysokości. Przykrywamy rondel i dusimy mięso przez około 1,5 godziny obracając je co jakiś czas. Gdy mięso będzie już
Gotowanie moimi oczamiwprawy w zawijaniu kapusty :) , a i parzenie nie wymaga jakiś akrobacji kulinarnych.Zapraszam. 1 duża główka kapusty pekińskiej 25 dag.mięsa wieprzowego najlepiej karkówki 1 mała cukinia 1 jabłko 1 cebula 2 marchewki 1 por 2 czerwone papryki 2 pomidory 1 itr bulionu 2 liście laurowe ziele angielskie 2 goździki kminek sól,pieprz przecier pomidorowy 3 łyżki smalcu(...)każdy kładziemy farsz,i formujemy pakieciki.W rondlu podgrzewamy resztę bulionu z kostki i z łyżki smalcu.Wsypujemy pokruszony liść laurowy,goździki,pieprz i pół łyżeczki kminku.Wrzucamy pokrojone w ósemki jabłko i układamy ściśle obok siebie gołąbki, zalewamy przecierem pomidorowym( możemy go wymieszać ze śmietaną).Przykrywamy pokrywą rondel i zostawiamy na małym ogniu.Po 45 minutach gołąbki są gotowe do podania
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiprosta w przygotowaniu . Zapraszam :) Składniki : 3 ugotowane w mundurkach ziemniaki 1/2 szklanki kukurydzy od Bonduelle 1/2 szklanki groszku od Bonduelle 1 jabłko 1 cebula 1 duża ugotowana marchewka 3 płaty śledziowe sól , pieprz do smaku pieprz zielony od Eco Blik 1 łyżka majonezu 1 łyżka kwaśnej śmietany Wykonanie : Ziemniaki , cebulę , marchewkę obieramy i kroimy
Sama słodycz i szczypta chiliłyżeczki proszku do pieczenia ( płaskiej ) 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1/4 łyżeczki soli 4 jajka 170 ml oleju rzepakowego lub słonecznikowego 2 szklanki marchewki startej na średnich oczkach tarki 2 średniej wielkości jabłka, obrane i pokrojone w niedużą kostkę 100 g suszonej żurawiny Wykonanie: W jednym naczyniu wymieszać składniki suche: mąkę pszenną, cukier, sodę, proszek do pieczenia i sól(...)drugim naczyniu roztrzepać jajka, wymieszać z olejem. Mokre składniki przelać do suchych, dodać startą marchewkę i wymieszać szybko i niedokładnie, w trakcie mieszania dodając jabłka i żurawinę. Wymieszać do połączenia, nie dłużej. Standardową formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Jeśli posiadamy 2 takie formy i mamy możliwość pieczenia dwóch jednocześnie, to przygotowujemy również drugą formę. Ciasto nałożyć do 3/4 wysokości
Opowieści z piekarnikaPytajcie, jeśli macie wątpliwości – postaram się jak najszybciej odpowiedzieć. I tutaj, na stronie FB. SKŁADNIKI SOK NA ŚNIADANIE 8.00-9.00 2 średnie jabłka, ze skórką, bez gniazda nasiennego /450g/ 2 średnie pomarańcze, obrane /350g/ 3 duże marchewki, obrane /250g/ 1 duży burak, obrany /250g/ 2,5cm świeżego imbiru (kawałek wielkości połowy kciuka) /4-5g/ SOK NA DRUGIE ŚNIADANIE (2h później(...)mandarynek, obranych albo 1 duża pomarańcza /250g/ SOK NA DESER/ PRZEKĄSKĘ (2h później) 16.00-17.00 1 duży słodki ziemniak, obrany /300-350g/ 2 średnie marchewki, obrane /250-300g/ 2 duże buraki, obrane /300-350g/ 2 średnie jabłka ze skórką, bez gniazda nasiennego /350-450g/ 1 duża pomarańcza, obrana /250g/ ½ dużego grapefruita, obrane /150g/ 2cm imbiru KOLACJA (2h później) 18.00-19.00 – 4 duże gotowane
Karo in the Kitchengrecku świetnie smakuje nie tylko w Wigilię. Można ją podawać saute, ale także z dodatkami. Na moim talerzu znalazły się także pełnoziarnisty ryż i surówka ze 100g marchewki, 50g selera, 100g jabłka, łyżeczki majonezu i łyżki jogurtu naturalnego. 1 porcja samej ryby po grecku (bez ryżu i surówki) to ok. 215kcal , węglowodany: 11g, białko: 24g, tłuszcz: 8g Informacje dla diabetyków
DietologSKŁADNIKI: 4 ziemniaki pietruszka 3 marchewki 1/2 cebuli 1/2 jabłka 4 jajka na twardo 4 ogórki kiszone 1/2 puszki zielonego groszku 6 łyżek majonezu 2 łyżeczki musztardy saperskiej\ łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu WYKONANIE: 1. Ziemniaki, pietruszke i marchew wyszorować. Nie obierać! Ugotować w wodzie ze szczyptą soli do miękkości
Atlas SmakówHej! Propozycja przystawki do obiadu. Pyszna i w sumie klasyczna już surówka. Spróbujcie, bo warto ją zrobić. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pyszniedodatkiem surówka z kapusty pekińskiej jest winna i lekko pikantna. Świetny dodatek obiadowy do drugiego dania. Składniki: 1/2 średniej kapusty pekińskiej 1 biała rzodkiew 1 marchewka 1 cebula 1 jabłko sól, pieprz 3 łyżki oleju 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka miodu zielenina-natka pietruszki, koperek lub szczypior Wykonanie: kapustę pszatkować w 1-cm paski. Cebulę obrać i pokroić
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!formie klasycznej, klasycznej w wersji bio, z cynamonem, z sokiem truskawkowym, karmelkowe oraz z przecierem bananowym. WARZYWNE Do wyboru mamy chipsy z topinambura, buraka, pomidora oraz marchewki. OWOCOWE Inne, oprócz jabłek owocowe smaki chipsów to brzoskwinia i ananas. KOSTKI WARZYWNO-OWOCOWE Są to małe saszetki wypełnione suszonymi owocami i warzywami w kształcie kostek, co możecie zobaczyć na jednym
Zdrowie na języku :P