SKŁADNIKI: 4 ziemniaki pietruszka 3 marchewki 1/2 cebuli 1/2 jabłka 4 jajka na twardo 4 ogórki kiszone 1/2 puszki zielonego groszku 6 łyżek majonezu 2 łyżeczki musztardy saperskiej\ łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu WYKONANIE: 1. Ziemniaki, pietruszke i marchew wyszorować. Nie obierać! Ugotować w wodzie ze szczyptą soli do miękkości
Atlas SmakówHej! Propozycja przystawki do obiadu. Pyszna i w sumie klasyczna już surówka. Spróbujcie, bo warto ją zrobić. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pyszniedodatkiem surówka z kapusty pekińskiej jest winna i lekko pikantna. Świetny dodatek obiadowy do drugiego dania. Składniki: 1/2 średniej kapusty pekińskiej 1 biała rzodkiew 1 marchewka 1 cebula 1 jabłko sól, pieprz 3 łyżki oleju 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka miodu zielenina-natka pietruszki, koperek lub szczypior Wykonanie: kapustę pszatkować w 1-cm paski. Cebulę obrać i pokroić
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!formie klasycznej, klasycznej w wersji bio, z cynamonem, z sokiem truskawkowym, karmelkowe oraz z przecierem bananowym. WARZYWNE Do wyboru mamy chipsy z topinambura, buraka, pomidora oraz marchewki. OWOCOWE Inne, oprócz jabłek owocowe smaki chipsów to brzoskwinia i ananas. KOSTKI WARZYWNO-OWOCOWE Są to małe saszetki wypełnione suszonymi owocami i warzywami w kształcie kostek, co możecie zobaczyć na jednym
Zdrowie na języku :Pratunek przyszedł mi post Dominiki na domowego Kubusia ;) Od teraz tylko taka wersja u nas gości, smaczna, pyszna i mega zdrowa! Składniki na 1 dużą szklankę: 2 marchewki 1 banan 2 jabłka 1 łyżka miodu lub suszonych daktyli 1 łyżka soku cytryny 1 szklanka gorącej wody Przygotowanie: Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Zalewamy gorącą wodą i gotujemy
Życie zaczyna się w kuchniprzepada za smakiem surowej cebuli i dla niego przygotowałam wersję ze sparzonym warzywem. Dzięki temu zabiegowi nabiera zdecydowanie łagodniejszego charakteru. Składniki: 2 buraki 2 ziemniaki 2 marchewki 2 cebule 1 jabłko (1 łyżka soku z cytryny do skropienia jabłka) 3 ogórki konserwowe 2 płaty marynowanych śledzi sos: 3 łyżki kwaśnej śmietany (u mnie 18%), 3 łyżki majonezu, 1 łyżka octu
zadanie-gotowanieprzykryciem jeszcze ok. 5 min. W tym czasie możemy zrobić sobie surówkę z czarnej rzodkwi: Surówka z czarnej rzodkwi 1 duża czarna rzodkiew 1 średniej wielkości marchewka natka pietruszki połowa jabłka łyżka jogurtu naturalnego kilka kropelek soku z cytryny sól, pieprz Rzodkiew, marchew i jabłko obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy razem, dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki
Kuchnia moimi oczamismaków. Możemy dodać też do niej np.śledzie marynowane w oleju, co da jej ostrzejszy smak,świetna do podania z daniami z ryb . 30dag.kapusty kiszonej 1 jabłko 1 cebula 1 marchewka 5 oliwek faszerowanych papryką 1 łyżeczka natki 3 łyżki oleju 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kapustę kiszoną płuczemy,odciskamy i kroimy.Marchewkę obieramy,myjemy,ścieramy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkicytryny i odstawiam na jakieś pół godzinki. Po tym czasie pozbawiam go nadmiaru wody, spowoduje to, że anyżowy smak warzywa złagodnieje. Na dużych oczkach ścieram słodką marchewkę i kwaskowe, winne jabłko. Doprawiam pieprzem, jeśli jeszcze jest to konieczne- solą i sokiem z cytryny, odrobina soku pomarańczowego także świetnie się sprawdzi. Bezmięsna pychota gotowa
Pichceniomaniaimprezy czy też świąt! Chyba nie ma osoby która by nie znała tej sałatki, ale może się mylę?! Oto moja wersja! Składniki; 3 ziemniaki pół selera 6 marchewek 3 pietruszki 1 jabłko 4 jajka 3 ogórki kiszone puszka groszku konserwowego 1 mała cebula sól, pieprz majonez Przygotowanie; Warzywa obieramy i gotujemy do miękkości. Jajka gotujemy na twardo. Kiedy warzywa
Radość kipiąca uśmiechem.czarnej porzeczki = 260% dziennego zapotrzebowania na witaminę C !!! Składniki (750 ml): 1 szklanka czerwonej porzeczki 1 szklanka czarnej porzeczki 1 jabłko 1 pomarańcza 1 marchewka 24 truskawki 1/2 limonki 3 gałązki melisy Przygotowanie: - wszystkie składniki przepuszczamy przez wyciskarkę do soku. Limonkę, jak zawsze, polecam wycisnąć wraz
Pora na pora i pomidorastymuluje wytwarzanie ciepła w organizmie nawet do 30 minut po zjedzeniu Składniki (3 duże porcje): 2 pomidory 1/2 papryczki chilli 1 czerwona papryka 2 marchewki 1/3 cukinii 1 jabłko 1/2 gałązki selera naciowego 15 listków lubczyku 15 listków mięty pieprzowej opcjonalnie 1/3 szklanki wody opcjonalnie 1/2 limonki opcjonalnie na koniec przyprawiamy pieprzem i solą Przygotowanie
Pora na pora i pomidoraInne zdanie na jego temat, wynika prawdopodobnie z nieumiejętności jego przyrządzenia, bądź oglądania zbyt często amerykańskich filmów. :P Składniki: 1 opakowanie mrożonego szpinaku (450g) 3 ziemniaki 1 marchewka 1 małe kwaśne jabłko 3 ząbki czosnku 1 cebula pół puszki groszku konserwowego Przyprawy: 4 łyżki soku z cytryny 2 kostki rosołowe przyprawa warzywna, pieprz maggi 2 łyżki masła świeże grzanki chlebowe
Kuchenna KontrrewolucyaSkładniki: 1 banan 1 jabłko 1 pomarańcza 1 marchewka 1/2 szklanki wody Sposób przygotowania: 1. Owoce i marchewkę obrać i pokroić na mniejsze części. Zmiksować z dodatkiem wody
A Ty Smakuj Mnieprzede wszystkim bardzo zdrową. Z olejem słonecznikowym od Oleje Świata , który w smaku jest jak świeże ziarna słonecznika, tego trzeba spróbować. :) Potrzebujemy główka młodej kapusty 2 marchewki 1 cebula 1 jabłko 4 łyżki oleju słonecznikowego, bądź takiego jaki macie w domu, najlepiej tłoczony na zimno łyżeczka soli świeżo mielony pieprz łyżeczka soku z cytryny Główkę kapusty kroimy na pół wzdłuż
MamaOskarka