dodatku potrzebujemy tylko 3 składników plus sos jogurtowo majonezowy. Nie używam śmietany, uważam, że jest zbędna. Zapraszam do przetestowania. SKŁADNIKI: 1/2 Główki Kapusty Czerwonej 1 Duże Jabłko 1 Duża Marchewka SOS: 1 Łyżka Majonezu Kieleckiego, 3 Łyżki Jogurtu Naturalnego, Sól i Pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Czerwoną kapustę obieram z 1 warstwy, myję. Kapustę drobno kroję(...)Marchewkę obieram a a następnie trę na tarce o grubych oczkach. Jabłko również obieram i trę na tarce o grubych oczkach. Na koniec wszystko ze sobą mieszam. Dodaję jogurt i majonez. Mieszam wszystko ze sobą dodaję sól i pieprz. Całość mieszam i wstawiam do lodówki na ok 30 min przed podaniem by smaki
Gotowanie Patkilatin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Kalarepa – 2 szt Jabłka – 3 szt Marchewka – 2 szt Sok z cytryny Cukier – 1 łyżeczka Sól Pieprz kolorowy Jabłka, marchew i kalarepę opłukać i obrać. Marchew ścieramy na tarce jarzynowej o drobnych otworach, natomiast kalarepę
Camilla w kuchniBarszcz wigilijny z pieczonych buraczków i jabłek. Ugotowany na esencjonalnym wywarze z dużej ilości warzyw: marchewki, pietruszki, selera i opalonej nad ogniem cebuli. Z dodatkiem startych na tarce pieczonych buraczków i jabłek oraz suszonych borowików. Doprawiony czosnkiem, majerankiem, lubczykiem i sokiem z cytryny. Pieczenie buraków i jabłek w łupinach, wydobywa z nich intensywny, skoncentrowany aromat i lekko słodki smak(...)zamknąć w słoiki i po ostudzeniu wstawić do lodówki. SKŁADNIKI/ 6 porcji 2,5 l wody 2 kg małych buraków 1-2 kwaśne jabłka 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 duże marchewki 2 pietruszki kawałek pora 1/2 selera 40 g suszonych borowików PRZYPRAWY : 3 listki laurowe, 3 kulki ziela angielskiego, 10 ziarenek czarnego pieprzu, 2 łyżeczki suszonego
cool and mintyprzeszkodzie by przygotować go z pomocą zwykłego blendera i garnka do gotowania:) T akiej wersji poświęcę następny wpis... SOK A`LA KUBUŚ THERMOMIX- SKŁADNIKI : 1. 200g marchewki 2. 2 jabłka ( 300g) 3. 1-2 ba nany ( 200g) 4. 150g cukru 5. 800g wody 6. 75ml soku z cytryny SOK KUBUŚ THERMOMIX- WYKONANIE: 1. Do naczynia(...)miksującego włożyć obraną i pokrojoną marchewkę, rozdrobić 10 s./obr. 5. 2. Zgarnąć kopystką rozdrobnioną marchew ze ścianek na dno 3. Dolać 300g wody i gotować 8 min/varoma/obr.1 4. Dodać pozostałe składniki- wydrążone i pokrojone na mniejsze kawałki jabłka, obranego banana, cukier, sok z cytryny, nałożyć górną miarkę i zmiksować 1.30 min, zwiększając stopniowo obroty
Aromatyczne Podróżeśrednie marchewki (200 g) , 3 jabłka (350 g) , 1 banan (100 g) , sok wyciśnięty z 3 pomarańczy (ok. 200 ml) , sok wyciśnięty z 1/2 cytryny , 50 ml soku malinowego (lub syropu, ew. miód do smaku) ok. 500 - 600 ml wody(...)ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przekładamy do garnka, zalewamy 250 ml wody, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 10 minut. Następnie przekładamy marchewkę do blendera, dodajemy obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka, banana, sok z pomarańczy i cytryny. Miksujemy wszystko przez ok. 2 minuty na najwyższych obrotach (najlepiej z funkcją turbo). Powstały mus przelewamy
w mojej kuchniZawędrowałam do sklepu i kupiłam kalarepę, wszak jest idealna do zjedzenia bez przetwarzania, będzie surówka z jabłuszkiem i marchewką Składniki: kalarepa 1 szt jabłko ze skórką 1 szt marchewki 2 szt koperek łyżka majonezu łyżka greckiego jogurtu sok z połowy cytryny sól do smaku pieprz biały mielony do smaku Wykonanie: Kalarepę obmyłam i ścięłam skórkę, starłam
Różowa kuchniaarchewka zawiera beta-karoten, który pozytywnie wpływa na cerę. Pomarańcza zawiera witaminę C, a także przeciwutleniacze. Składniki : 2 pomarańcze 2 średnie jabłka 1 szklanka soku z marchewki 2-3 kostki lodu Sposób wykonania : J abłka umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój na ćwiartki. Pomarańcze obierz ze skórki, podziel na cząstki, usuń wszystkie pestki. Jabłka i pomarańcza wrzuć do blendera(...)wlej sok z marchewki, dodaj kostki lodu. Wszystkie składniki zmiksuj do połączenia składników. Gotowy napój rozlej do szklanek, wypij. R ada : Jeśli masz jabłka z supermarketów, które są woskowane, to obierz je ze skórki
Przepisy i porady kulinarneposiekany czosnek i jeszcze chwilę smażyć. Wlać oliwę z oliwek, dodać kapustę i utartą marchewkę, kminek, czarnuszkę, wlać wino, doprawić solą i pieprzem, przykryć i dusić na małym ogniu przez około 40 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodać pokrojone w kostkę jabłka i pozostałe przyprawy: kardamon, gałkę muszkatołową, liście laurowe, jałowiec, ziele angielskie oraz grzyby i suszoną żurawinę
Delicious Titbitsjako dodatek do obiadów, na babcinym stole. Tak naprawdę, pomimo upływu lat i poznawania wciąż nowych smaków, ta surówka jest na szczycie rankingu moich ulubionych dodatków. Do marchewki możesz dodać starte jabłko, posiekanego pora lub śmietanę. Surówka z marchewki z czarnuszką Składniki: 3 marchewki 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki czarnuszki cukier do smaku Przygotowanie: Marchew obieramy
Moja smaczna kuchniaktórej wykorzystałam pieczone buraki i marchewkę gotowaną. Polecam przemycać witaminy w połączeniu ze śledziami. Polecam na świątecznym stole. 3 płaty śledziowe matias 1/2 jabłka 1/2 cebuli białej natka pietruszki 1 burak pieczony 1 marchewka gotowana sól, pieprz 2 łyżki śmietany ukwaszonej 1 jajko Płaty śledziowe moczę w zimnej wodzie kilka godzin. Jajko gotuję na twardo. Marchewkę wykorzystałam z gotowania bulionu(...)śmietanie, następnie dodaję startą na tarce jarzynowej marchewkę. Pozostałe śledzie kroję tez w paski, dodaję pokrojonego w mała kostkę buraka, można dodać też trochę jabłka, doprawiam sola, pieprzem, dodaję łyżkę śmietany. Mieszam i wykładam na marchewkę. Przykrywam folią spożywczą i dociskam. Wstawiam do lodówki na godzinę. Wyjmuję bezpośrednio na talerz, dekoruję natką pietruszki, gwiazdkami z buraka, na górze ścieram jajko
wesoła kuchniaSkładniki (2 porcje): 250 g soku z kiszonej kapusty 450 g czerwonych lub białych winogron 300 g jabłek 100 g marchewki łyżka miodu 1/2 mrożonej cytryny Sposób przygotowania: Winogrona umyć w gorącej wodzie, usunąć ogonki i wycisnąć sok. Jabłka umyć, pokroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne i wycisnąć sok. Wycisnąć sok z marchwi. Sok z kapusty , winogron jabłek i marchwi
Menu ZdrowiaSkładniki (2 porcje): 250 g soku z kiszonej kapusty 450 g czerwonych lub białych winogron 300 g jabłek 100 g marchewki łyżka miodu 1/2 mrożonej cytryny Sposób przygotowania: Winogrona umyć w gorącej wodzie, usunąć ogonki i wycisnąć sok. Jabłka umyć, pokroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne i wycisnąć sok. Wycisnąć sok z marchwi. Sok z kapusty , winogron jabłek i marchwi
Menu Zdrowiaprzepis na pyszną surówkę z kapusty kwaszonej. Surówka jest bardzo zdrowa. To doskonały dodatek do drugiego dania. Warto ją przygotować. SKŁADNIKI : 3/4 słoika kapusty kwaszonej z marchewką ORZECH , 2 jabłka, 1/2 cebuli, 1 pęczek szczypiorku, 1,5 łyżki oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki cukru, 1/2 łyżeczki pieprzu. PRZYGOTOWANIE: 1. Jabłka obieram i ścieram na tarce o dużych otworach(...)obieram i kroję w małą kostkę. Szczypiorek drobno siekam. 2. Z kapusty odciskam sok. Kapustę przekładam do miski. Dodaję jabłka, cebulę, szczypiorek, oliwę, cukier oraz pieprz. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Do przygotowania surówki wykorzystałam kapustę kwaszoną z marchewką, którą otrzymałam do testowania od firmy ORZECH . Kapusta kwaszona ORZECH to składnik niezbędny do przygotowania surówek, bigosów i potraw mięsnych
Tradycyjna kuchnia Kasiżeberka 3 porcje marchewka pietruszka por cebula listek laurowy ziele angielskie miód oliwa pieprz ziołowy pieprz czarny kapusta; 1 kg kapusty kiszonej 1 marchewka 1 cebula garść suszonych jabłek 1 łyżeczka utłuczonych suszonych grzybów szczypta kminku sól pieprz 1 łyżka smalcu 1 łyżka mąki olej Żeberka zalać wodą w ganku, dodać marchewkę, pietruszkę, cebulę, listek laurowy, ziele angielskie(...)miękkości. Żeberka wyjąć z wywaru i ostudzić (wywar wykorzystać do przygotowania zupy) Kapustę wypłukać w ciepłej wodzie, odcisnąć, włożyć do głębokiej patelni do duszenia dodać marchewkę startą na tarce , posiekaną cebulę, suszone jabłka (uprzednio wpłukać) podlać olejem, ok 2-3 łyżki, dodać kminek, podsmażyć mieszając, kiedy kapusta zacznie się miejscami rumienić , dodać ok 500 ml wody i gotować
Gotowanie jest łatweSKŁADNIKI 4-5 jabłek antonówek 2 kg marchwi około 1 kg cukru 8 łyżki koniaku lub whisky 4 cytryny 4 pomarańcze(...)plastry.Włożyc do garnka,zalać woda --tak ,aby zakryła marchew---i gotować ,aż bedzie miekka.Jabłka obrać ,zmiksowac ,zalac sokiem z cytryny Miękką marchewkę przestudzić i zmiksować .Zmiksowana marchewkę polączyc z jabłkami .Wszystko razem zasypac cukrem i dodac skórkę z dwoch cytryn. Reszte wyciśniętego soku z cytryny i sok z pomaranczy Smażyć na małym ogniu , około 20-30.Następnie dodać
w mojej kuchni