Najszybsza! Najsmaczniejsza! Najszybciej znikająca! Pyszna jako przekąska, do obiadu, na drugie śniadanie, kolację... Uwielbiam, ponieważ marchewka w połączeniu z kwaśnym jabłkiem powoduje, że moje kubki smakowe czują się spełnione :) Wystarczy mieć w domu 3, no może 4 składniki i pyszna surówka jest gotowa. Składniki: 4-5 średnich marchewek 1 duże lub 2 mniejsze kwaśne jabłka ( u mnie antonówki(...)łyżki jogurtu naturalnego cukier do smaku Przygotowanie: Marchew obieramy i myjemy. Ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jabłko obieramy ze skórki i postępujemy w ten sam sposób jak z marchewką. Mieszamy, dodając jogurt i cukier do smaku. Można podawać do obiadu lub schrupać bez innych dodatków. Smacznego
ChilliJemyksiążki D. Kamińskiej "Superfood po polsku" 1 kg udek z kurczaka 3 buraki 250 g fasolki szparagowej (przelana gorąco wodą) 1 czerwona papryka 2 jabłka 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 por 2 marchewki 2 łyżki suszonego tymianku 2 łyżki(...)szczypiorku 1 garść słonecznika 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz olej, oliwa 1. Kurczaka umyć, osuszyć. 2. Buraki obrać, pokroić w kostkę, cebulę w pióra, czosnek, por i marchewkę w plasterki. Jabłka oraz paprykę pokroić w kostkę. 3. Mięso natrzeć czosnkiem, papryką, solą i pieprzem. Skropić olejem. 4. W natłuszczonej olejem formie ułożyć warzywa i jabłka. Posypać solą, pieprzem, tymiankiem
Moja Galeria Smakuzupkami to szaleć ..no i jest zupka fioletowa...z czerwoną kapustą..a co ? dla odmiany trza coś innego ugotować.. kawałek czerwonej kapusty 1 czerwona cebula marchewka bulion 1 jabłko kilka ziemniaków listek laurowy, ziele angielskie domowa vegeta sól, pieprz śmietana Cebulę i kapustę pokroić,przełożyć do garnuszka.Wlać trochę bulionu i kilka minut podddusić, następnie dolać(...)wodę lub bulion, dodać przyprawy.Gotować,aż kapusta będzie prawie miękka, wtedy dodać obrane i pokrojone ziemniaki, marchewkę .Gotować do miękkości ziemniaków.Pod koniec dodać obrane i pokrojone jabłko .Doprawić w razie potrzeby.Dodać śmietanę
Moje domowe kucharzenieEasy . Powiem szczerze, że jestem zachwycona takim produktem. Makaron z warzyw idealnie nadaje się do dań na ciepło, do surówek, z sosami jak i koktajli. Marchewka jest soczysta i pyszna! 2 pomarańcze 2 jabłka 1 szklanka marchewkowego spaghetti Fit&Easy(...)opcjonalnie 2 marchewki) 1 łyżka miodu Z pomarańczy dokładnie wyciskamy sok. Przelewamy do blendera wraz z miąższem. Jabłka obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkowe spaghetti oraz jabłka dokładamy do soku. Opcjonalnie możemy dodać marchewki obrane i pokrojone na małe kawałki. Wlewamy miód. Całość blend ujemy na gładki mus. Przelewamy do szklanek, dekorujemy bazylią
VioletoweKucharzeniePyszna suróweczka do obiaduSurówka z kapusty pekińskiej SKŁADNIKI:kapusta pekińska 1/2 główkijabłka 2 sztmarchewka -1 sztpor -1 sztsólpieprzmajonezPRZYGOTOWANIE:Kapustę drobno poszatkować.Marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć
Kuchnia Danusiogranicza nas rozmiar naczynia, przygotowując sok w garnku 4 lub 5-litrowym, uzyskamy go więcej. Zatem do rzeczy: DOMOWY SOK A`LA KUBUŚ- SKŁADNIKI: 1. 400g marchewki 2. 4 jabłka 3. 3 ba nany 4. 250g cukru 5. 1500 ml wody 6. 150ml soku z cytryny DOMOWY SOK A`LA KUBUŚ- WYKONANIE: 1. Marchewkę ścieramy na tarce(...)skórki, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone na drobne kawałki jabłka, obrane banany, ew. inne owoce wg uznania (np. pomarańczę, maliny, truskawki, ananasa, gruszkę itp). Jeśli używamy robota, pozostałe owoce rozdrabniamy dokładnie na najwyższych obrotach w jego misce, jeśli używamy tylko blendera, to wszystko od razu wrzucamy do garnka z marchewką i długo, dokładnie blendujemy aż do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji
Aromatyczne Podróżemałosolnej" jest wyśmienita, wystarczy tylko dodać tłuszcz, by beta-karoten zawarty w marchewce został lepiej wykorzystany przez nasz organizm. Marchewkę polałam olejem sezamowym i posypałam ziarenkami czarnego sezamu. Gotowe! SMACZNEGO ! SURÓWKA NR. II Składniki: kiszona marchew 1 cebula 1 jabłko 3 łyżki oleju 1 łyżka cytryny/octu winnego 1 łyżeczka miodu szczypta soli natka pietruszki czosnek z kiszonki Wykonanie(...)Intensywniej ukiszona marchewka, po prostu kwaśniejsza doskonale smakuje z tradycyjnymi dodatkami do surówek. Słodycz płynąca z jabłka i miodu, jako składnika winegretu doskonale równoważy kwaśny smak marchewki. obraną cebulę pokroić w piórka. Jabłko obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej. Czosnek z kiszonki pokroić w płatki olej, ocet i miód wymieszać do powstania gładkiej emulsji wymieszać wszystkie składniki. Przed
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki : 1 seler naciowy 2 średnie marchewki 1 średnia cebula 2 winne jabłka kilka gałązek świeżej natki pietruszki 3 łyżki płatków migdałowych 10 dkg oliwy z oliwek sok z 1 cytryny sól pieprz czarny mielony Sposób wykonania : W szystkie warzywa, jabłko dokładnie opłucz. Cebulę pokrój w małą kostkę. Marchewkę zetrzyj na tarce o małych oczkach. Jabłka zetrzyj na tarce
Przepisy i porady kulinarnekrucha. Warto ją od czasu do czasu podać do obiadu. Ja dzisiaj ją zrobiłem i wszyscy zjedli ze smakiem. Składniki : 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 średnie jabłko ( winne ) 1 średnia marchewka 1 nie duży pomidor 2-3 gałązki świeżego koperku Sposób wykonania : K apustę pekińską drobno posiekaj. Jabłko obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Marchewkę obierz, umyj
Przepisy i porady kulinarneSkładniki: 40 g mięsa z indyka (ewentualnie z kurczaka) 1 marchewka 1 nieduże jabłko 2-3 łyżki suchego ryżu 1 łyżeczka masła Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić w kostkę, zalać wodą, zagotować. 2. Do gotującego mięsa dodać marchewkę startą na tarce jarzynowej i ryż. Gotować do miękkości (ok 20 minut). Po tym czasie dodać jabłko pokrojone w kostkę. Gotować
Kuchnia domowa Aniprzygotujemy z nią rewelacyjną tofucznicę, pastę (bez)jajeczną i właśnie (nie)tradycyjną sałatkę jarzynową. Spróbujcie! Składniki: - 4 ziemniaki - 4 ogórki kiszone - 3 marchewki - 1 puszka groszku konserwowego (240g po odsączeniu) - 1 pietruszka - 1 jabłko - 1 cebula - ćwiartka selera - 150-200ml majonezu z nerkowców / majonezu sojowego / a'la majonezu z serka wiejskiego /majonezu tradycyjnego - 1 łyżeczka czarnej soli/3 jajka(...)ugotowane na twardo - 1 łyżeczka musztardy - sól(jeśli nie używamy czarnej soli), pieprz Ziemniaki, marchewki, pietruszki oraz seler dokładnie szorujemy i nie obierając gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. W międzyczasie jabłko obieramy i wraz z ogórkami kiszonymi kroimy w drobną kosteczkę. (Jeżeli robimy tradycyjną wersję - jajka gotujemy na twardo i drobno kroimy w kosteczkę). Ugotowane warzywa studzimy, obieramy
Be Fit Be StrongPrzyjdzie pora także na warzywne. Składniki: 600g jabłek (obranych i pozbawionych gniazd nasiennych) np. papierówek 2 banany 1 duża marchewka (2 mniejsze) 30ml wody Sposób przygotowania: Jabłka kroimy na mniejsze cząstki, marchewkę ścieramy na małych oczkach, banana kroimy w plasterki. Przekładamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy do rozgotowania. Dokładnie miksujemy, by owoce połączyły się ze sobą i przekładamy
Kuchnia w czekoladziedodatku potrzebujemy tylko 3 składników plus sos jogurtowo majonezowy. Nie używam śmietany, uważam, że jest zbędna. Zapraszam do przetestowania. SKŁADNIKI: 1/2 Główki Kapusty Czerwonej 1 Duże Jabłko 1 Duża Marchewka SOS: 1 Łyżka Majonezu Kieleckiego, 3 Łyżki Jogurtu Naturalnego, Sól i Pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Czerwoną kapustę obieram z 1 warstwy, myję. Kapustę drobno kroję(...)Marchewkę obieram a a następnie trę na tarce o grubych oczkach. Jabłko również obieram i trę na tarce o grubych oczkach. Na koniec wszystko ze sobą mieszam. Dodaję jogurt i majonez. Mieszam wszystko ze sobą dodaję sól i pieprz. Całość mieszam i wstawiam do lodówki na ok 30 min przed podaniem by smaki
Gotowanie Patkilatin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Kalarepa – 2 szt Jabłka – 3 szt Marchewka – 2 szt Sok z cytryny Cukier – 1 łyżeczka Sól Pieprz kolorowy Jabłka, marchew i kalarepę opłukać i obrać. Marchew ścieramy na tarce jarzynowej o drobnych otworach, natomiast kalarepę
Camilla w kuchniBarszcz wigilijny z pieczonych buraczków i jabłek. Ugotowany na esencjonalnym wywarze z dużej ilości warzyw: marchewki, pietruszki, selera i opalonej nad ogniem cebuli. Z dodatkiem startych na tarce pieczonych buraczków i jabłek oraz suszonych borowików. Doprawiony czosnkiem, majerankiem, lubczykiem i sokiem z cytryny. Pieczenie buraków i jabłek w łupinach, wydobywa z nich intensywny, skoncentrowany aromat i lekko słodki smak(...)zamknąć w słoiki i po ostudzeniu wstawić do lodówki. SKŁADNIKI/ 6 porcji 2,5 l wody 2 kg małych buraków 1-2 kwaśne jabłka 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 duże marchewki 2 pietruszki kawałek pora 1/2 selera 40 g suszonych borowików PRZYPRAWY : 3 listki laurowe, 3 kulki ziela angielskiego, 10 ziarenek czarnego pieprzu, 2 łyżeczki suszonego
cool and minty