główki kapusty 1 marchew 1/2 dużej czerwonej papryki 1/2 cebuli 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka octu winnego sól siekany koperek Wersja II: 1/4 główki kapusty 2 marchewki 1 jabłko 1 czerwona papryka siekana natka pietruszki i selera sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Kapustę drobno poszatkować, lekko posolić, odstawić na kwadrans. 2. W międzyczasie przygotować pozostałe składniki: marchew (i jabłko) zetrzeć
Kuchnia domowa Aniauto'); ga('send', 'pageview'); Tania, zdrowa i prosta w przygotowaniu. A karoten przyda się na nadchodzącą wiosnę i lato bardzo, bardzo. SURÓWKA Z MARCHEWKI Składniki: - 4-5 marchewki - 1 jabłko - pół cytryny - 1 łyżeczka cukru Przygotowanie: Marchew myjemy i obieramy. Jabłko obieramy i wydrążamy zeń gniazdo nasienne. Ścieramy wszystko na tarce o małych oczkach. Doprawiamy sokiem z połowy cytryny oraz
Życie zamknięte w smakuWspomniany chłodnik. Mniam! Marynowane śledzie. Obłędny sposób podania. Marzę o takich talerzach. Moje danie - makrela, napoleonka z cukinii z chrzanowym twarożkiem i kawiorem z alg oraz sałatka z jabłka i marchewki z sojonezem. Całość wykończona dodatkowo marynowaną gorczycą. Czarniak na kaszy owsianej :) Mam nadzieję, że zachęciłam Was do zainteresowania się akcją WWF. Dajcie znać, co tym myślicie. A tymczasem... Smacznego
Życie zamknięte w smakuDYNI - poprawiają wygląd skóry, zawierają ujędrniające witaminy z grupy B, beta karoten, potas, cynki selen Składniki (700 ml): 1/2 brokuła (ok 220 g) 5 marchewek 2 jabłka 1 pomidor 1/2 cytryny 1/2 limonki 1/3 szklanki wody pestki dyni do posypania Przygotowanie (7 minut): - Wszystkie składniki przepuszczamy przez wyciskarkę do soków. Limonkę
Pora na pora i pomidorakwasu foliowego. Wpływa także na obniżenie ciśnienia oraz może być stosowany jako "napój energetyczny" gdyż zwiększa wydolność organizmu. Samo zdrowie :) Składniki na 1 małą szklaneczkę: 1/2 buraka 2 marchewki 1 jabłko 2 mandarynki Wszystkie owoce i warzywa obrać ze skórki. Włożyć do sokowirówki i wycisnąć sok. Smacznego
Moja Galeria Smakurabarbaru Koktajl: jogurt naturalny, kukurydza i czerwone pomarańcze Cudowny napój cytrynowy Koktajl: melon banan kiwi Napój spalający tłuszcz Koktajl: banan, melon, grejpfrut Sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem Zielony koktajl z kiwi i selerem Sok z kiszonych buraków Koktajl ananasowo-gruszkowo-jabłkowy Świeży sok jabłkowo-marchewkowy z mandarynką i mango Mrożony jogurt truskawkowy Smoothie truskawkowo-melonowe Smoothie truskawka
Kulinarne przygody Gatitytakim soczku power gwarantowany do wieczora :) A ile witamin ! Na litr takiego potrzebne są: 4 buraki 3 marchewki 5 jabłek ( papierówek) 1 pojemniczek malin Maliny zblendować. Z pozostałych składników wycisnąć sok. Pychaaa
Jemy Pijemyposiadaniu wyciskarki do soku lub sokowirówki to jest to niewielki kłopot, a ogromna przyjemność dla kubków smakowych :) Polecam :) Składniki (na ok 600ml soku): 2 pomarańcze 2 średnie jabłka 2 marchewki Przygotowanie: Przygotowanie takiego soku jest niezwykle proste, ponieważ należy jedynie obrać owoce i ewentualnie oskrobać marchewkę i ja umyć. Trzeba pamiętać, że po umieszczeniu owocu lub warzywa
ChilliJemynaszych kolacji - jajka faszerowane w towarzystwie pomidorków koktajlowych i rzodkiewki. 2.Ogarnęła mnie mania wyciskania :) Soków :) Powyżej w akcji stara sokowirówka babci i gotowy soczek z burakiem, jabłkiem i marchewką :) 3. Herbata z cytryną i sokiem z czarnego bzu - walka z pierwszymi objawami przeziębienia. 4. Nowe zasłony do sypialni (pod kolor ścian ) :) 5. A na obiados... pizza! :D 6. Jeden
My simple kitchendodatkiem buraka niedawno dołączył do grona moich ulubionych. Z dodatkiem polskich jesiennych owoców smakuje wyśmienicie :) No i ten piękny kolor! Skusicie się?;) Składniki: 3 średnie buraki 2 duże marchewki 1 jabłko 1 soczysta gruszka sok z cytryny Warzywa i owoce obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych. Przepuszczamy przez sokowirówkę. Na końcu dodajemy sok z cytryny w takiej ilości, aby wyostrzyć smak
My simple kitchenchwili przestajemy myśleć nad tym jak smakują lecz automatycznie "zapychamy buzie". W takich sytuacjach zdecydowanie lepiej jest postawić na stole coś zdrowszego, bez chemii i wypełniaczy. Niektórzy lubią marchewki, inni jabłka. Dla tych, którzy uwielbiają chrupać czipsy, ale zalezy im na zdrowym jedzeniu, idealna będzie dzisiejsza przekąska: jarmużowe czipsy. Troszkę z tym roboty, ale warto :) Jarmuż dokładnie trzeba opłukać
Codzienna kuchnia niecodziennaczęść wykorzystam druga ląduje w śmietniku zgniła albo zwiędła... W swoim dorobku mam tylko tradycyjne surówki z białej kapusty, z kapusty pekińskiej i z pora (takie z marchewka i jabłkiem, i jakimś łącznikiem w postaci oliwy lub majonezu), i właściwie tyle. Sałata jedynie rzymska ale tylko takie małe główeczki, do kanapek, jeśli szpinak to tylko w pierogach, rukola garstka
Dzieje kuchennej Wiewiórykrwinek, pomaga przy anemii, problemach układu krążenia, ogólnie wzmacnia nasz organizm. Jego zalety można wymieniać bez końca. Jeśli nie lubicie smaku czystych buraków wspaniale sprawdzą się tu obok marchewek także jabłko czy arbuz. Sok najlepiej spożywać po odstaniu 2-3 godzin w ciemnym miejscu
Milion Smakówbogactwo witamin warto wykorzystać dostępność tego warzywa z rodziny kapustowatych i próbować przemycić je do diety najbliższych. Składniki (na 3-4 porcje): 1/2 białej rzodkwi 1 niewielka marchewka 1 jabłko sok z cytryny (ok 1/2 łyżeczki) mały ząbek czosnku lub łyżka posiekanego szczypioru 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Obraną ze skóry rzodkiew trzemy na grubej tarce. Marchew również
Kuchnia po mojemu