Składniki: czerwona soczewica (pół szklanki) pieczarki (5 szt. dużych) czosnek (2 ząbki) mąka kukurydziana (3/4 szklanki) olej sól pieprz woda Czas przygotowania: ok. 30 min Liczba porcji: 2 Przygotowanie: Pieczarki obieramy, kroimy na kawałki i dusimy na patelni z małą ilością wody. Soczewicę zalewamy 3/4 szklanki wody i gotujemy. Wyciskamy 2 ząbki czosnku. Kiedy soczewica będzie miękka, a pieczarki ściemnieją mieszamy wszystko, przyprawiamy i rozdrabniamy blenderem. Do masy dodajemy 2 łyżki mąki kukurydzianej ...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...