Kotlety z soczewicy

Kotlety z soczewicy

Składniki: czerwona soczewica (pół szklanki) pieczarki (5 szt. dużych) czosnek (2 ząbki) mąka kukurydziana (3/4 szklanki) olej sól pieprz woda Czas przygotowania: ok. 30 min Liczba porcji: 2 Przygotowanie: Pieczarki obieramy, kroimy na kawałki i dusimy na patelni z małą ilością wody. Soczewicę zalewamy 3/4 szklanki wody i gotujemy. Wyciskamy 2 ząbki czosnku. Kiedy soczewica będzie miękka, a pieczarki ściemnieją mieszamy wszystko, przyprawiamy i rozdrabniamy blenderem. Do masy dodajemy 2 łyżki mąki kukurydzianej ...

Czytaj dalej na blogu Weganka gotuje

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.