Składniki 2 buraki czerwone 3 pomarańcze 3 marchewki 2 jabłka Wykonanie
w mojej kuchnipoziom insuliny i utrzymuje prawidłowy poziom cukru we krwi to doskonały spalacz tłuszczu Składniki na 2 porcje: 1 grapefruit (fileciki bez białej,gorzkiej otoczki) 1 pomarańcza 1 marchewka 1 jabłko Wykonanie: obierz jabłko i marchew,pokrój na mniejsze kawałki i umieść w kielichu blendera z pomarańczy ostrym nożem zetnij skórę razem z białym albedo,pokrój na mniejsze cząstki.Dołóż
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!niedawna robię bardzo często. Doskonale pasuje jako dodatek do mięsnych dań. Śmietanę zastąpiłam jogurtem naturalnym i tak powstała lżejsza wersja, którą bardzo polecam. 2 duże marchewki 1 średniej wielkości jabłko 2-3 łyżki jogurtu naturalnego sok z cytryny sól, pieprz 1. Marchewki ścieramy na średnich oczkach tarki. Jabłko ścieramy na dużych oczkach. 2. W misce łączymy wszystkie składniki, wyciskamy trochę
Szefowa kuchniFunkcjonalność - 5/5 Nożyki są bardzo ostre. Nawet najtwardsze owoce i warzywa kroi się jednym pociągnięciem ostrza. Uwaga na palce:-) Cięłam nimi między innymi wędlinę, cytrynę, marchewki, cebulę, jabłko. I dają radę ze wszystkim, a co najważniejsze oprócz ostrości, pomimo ząbkowanego ostrza nie szarpią ciętej żywności. Poza tym noże dobrze trzymają się w dłoniach i są lekkie. Jakość wykonania
IMPRESJA SMAKUpodanie było urozmaicone, a na stole kolorowo. A co do sałatki - ulubiona mojego męża Składniki: 1 duży słoik 0,7 l mieszanki konserwowej: groszek, kukurydza, marchewka 3 jabłka 4 ziemniaki ugotowane 1 duży burak ugotowany 30 dag filetu śledziowego solonego 4 łyżki majonezu sól,pieprz do smaku jabłka do wydrążenia do nafaszerowania Wykonanie: Sledzie moczymy aż do uzyskania pożądanej
Z Majeczką w kuchniDziś kolejna propozycja soku. Polecam ją gorąco osobom, które są przemęczone i potrzebują trochę więcej energii. Ta kompozycja idealnie sprawdza się na śniadanie (jeśli oczywiście komuś
Kulinarna rozmowaOprócz ZABAWY mam dla Was dzisiaj pyszną i nietypową surówkę. Przepis znalazłam na nią w Kwestii Smaku i zrobiłam wczoraj by ugościć teściową.Smakowała nam obu.Sur
Dzieje kuchennej WiewióryWariacja na temat kapusty pekińskiej znaleziona u Pauliny. Pyszna jako dodatek do drugiego dania. Składniki:1/2 kapusty pekińskiej2 marchewki1 jabłko2 ogórki kiszone1 mała cebulasól, pieprzsok z
Kuchnia domowa AniSkładniki:1 kalarepa1 marchewka1 jabłkosól i cukier do smakusok z cytryny Sposób przygotowania:1. Owoce i warzywa obieramy.2. Wszystko ścieramy na tarce jarzynowej. 3. Całość mieszamy
Kuchnia domowa Anitargu. Tym razem był szpinak (kupiony jako świeże liście) ze śmietaną i czosnkiem. Gotowane kolby kukurydzy z masełkim i solą morską oraz surówka z kiszonej kapusty ( z jabłkiem i marchewką). Do tego był też tradycyjny kotlecik z kurzej piersi, ale głód zwyciężył nad blogiem i kotleciki zostały pożarte zanim miałam szansę na zrobienie fotki :)Na deser do popicia jogurt naturalny
Z butelką mleczka w tleuzyskają złocisty kolor. Zdejmujemy z patelni, odsączamy z oleju na papierze a potem już tylko na talerz.Możemy dodać ziemniaczki z koperkiem i surówkę z marchewki i jabłka.To jest pyszne!Smacznego
Maminek kulinarnymoże lepiej smakować, niż surówka ze świeżej, kiszonej kapusty.Na dodatek jest bardzo prosta w przygotowaniu i pasuje niemal do wszystkiego.-ok. 30 dkg kiszonej kapusty-1 marchewka-1 jabłko-1 cebula-pieprz-olej Kapustę kroimy nożem, aby była drobniejsza.Marchew, jabłko i cebulę tarkujemy na grubych oczkach.Przyprawiamy pieprzem.Mieszamy z odrobiną oleju i gotowe
Maminek kulinarnytrzyma panierka piersi obtaczać w zmiksowanych w blenderze płatkach kukurydzianych na gorącym oleju smażyć na złocisto z obu stron podać na obiad np. z ziemniakami i surówką z marchewki z jabłkiem i gruszką .. przepis jest "TUTAJ" ... lub z czym lubisz........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięumyte grzyby dokładamy do całości i przykrywamy patelnię pokrywką, gotujemy do zupełnej miękkości wszystkich składników Potrawę solimy, dodajemy pieprz oraz szczyptę kminku. Ja podałam danie z surówką z marchewki i jabłkiem:) Danie naprawdę szybkie do zrobienia, a przy tym bardzo smaczne
Proste Potrawystron na złoty kolor. Ważne jest by patelnia nie była zbyt rozgrzana wówczas kotlety się nie przypalą. Podajemy na ciepło z dowolnymi dodatkami np. ziemniakami i tartą marchewką z jabłkiem. Smacznego
Kolizje Smaków