przygotowanie surówki, choć obcokrajowcy twierdzą, że jemy zepsute jedzenie:D Niech żałują, że nie próbowali:) Surówka jest pyszna i bardzo zdrowa. Składniki: 1/2 kg kiszonej kapusty 2 marchewki 2 cebule 2 jabłka sól pieprz cukier olej kukurydziany Wykonanie: Opłukana kapustę szatkuję, obraną marchew ścieram na tarce, cebulę i jabłka obieram i kroje w kostkę. Wszystkie składniki przekładam do salaterki
Bea(u)ty kitchenzdrowie własnej rodziny (na szczęście choroby w sezonie zimowym nas omijają), do codziennej porcji witamin, postanowiłam dodać to bogate w minerały warzywo. SKŁADNIKI: 1 burak czerwony 1 marchewka 1 banan 1 jabłko 1 pomarańcza 1 łyżka syropu klonowego 1 szkl wody A jak to zrobić: Wszystkie owoce i warzywa obrać ze skóry, a z pomarańczy dodatkowo wykroić wszystkie
Kuchnia w opałachsztywnym ostrzem, druga również tradycyjna ale z ząbkowanym ruchomym ostrzem no i trzecia poprzeczna. Obierałam przysłanymi mi obieraczkami ogórki, również kiszone i konserwowe, pomidory, cukinię, ziemniaki, jabłka, cytryny i tonę marchewki:-) Po tygodniu intensywnego testowania, każdej z nich podzielę się z wami moją opinią na ich temat. Ps. Standardowo będą przyznawane gwiazdki, jednak tym razem nie dzielę, moją opinię
IMPRESJA SMAKUupalny dzień :) to bardzo fajny pomysł, by przemycić trochę witamin niejadkom lub wzmocnić tych osłabionych ;) Polecam. składniki można dobierać dowolnie. Składniki: -1 lub 2 młode marchewki -ok. pół kg jabłek -garść szpinaku -garść natki pietruszki -garść selera naciowego Wykonanie: Wszystko przepuszczamy przez sokowirówkę i mieszamy. Powstaje taki oto zielony sok z pianką :) Smacznego! przepis bierze udział w akcji
KasiekGotujeBardzo lubię surówki do obiadu przełamane smakiem słodkiego owocu.Składniki:1 mała kapusta pekińska1 owoc kaki1 czerwona papryka2 marchewki1 por1 jabłkoolej + wodaprzyprawa do sałatek (lubię Prymat
Kuchnia domowa AniWykorzystamy bogactwo witamin i minerałów z naszych owoców i warzyw dostępnych w zimie. Składniki:-kilka liści kapusty pekińskiej-marchewka-cebula-seler-por-jabłko-ogórek-łyżka majonezu-przyprawa warzywko lub sól Kapustę, cebulę, pora i ogórek kroimy w drobną kostkę.Marchew, selera i jabłko tarkujemy na grubych oczkach. Przyprawiamy do smaku warzywkiem, dodajemy łyżkę majonezu
Maminek kulinarnyśniadanie, bez dodatku cukru i wszystkich innych śmieci jakie znajdują się w sokach kartonowych. Jest tylko jeden warunek: MUSISZ MIEĆ SOKOWIRÓWKĘ.Dla dwóch osób- 3 jabłka- 5-6 małych marchewek- 1 średni burak- kawałek imbiru ok. 1 cm- pół łyżeczki oliwy z oliwekWszystkie warzywa i owoce myjemy, obieramy, kroimy.Wrzucamy do sokowirówki.Dolewamy pół łyżeczki oliwy z oliwek
Pasje JolkiSkładniki:1 kapusta pekińska2 marchewkikawałek pora1 jabłko2 łyżki majonezułyżka jogurtu greckiegosólodrobina cukrukoperekWykonanie:Kapustę szatkujemy. Marchew, jabłko ścieramy na oczkach, pora drobno kroimy. Majonez mieszamy z jogurtem
Walijskie Pichceniegroszek lub kukurydzę konserwową. Sałatka obowiązkowa na wielu rodzinnych spotkaniach ;) Składniki: 3 marchewki 2 pietruszki ziemniak kawałek selera 3 jajka 3 ogórki konserwowe jabłko łyżka musztardy kilka łyżek majonezu sól, pieprz Marchewki, pietruszki, seler i ziemniaka ugotować w mundurkach, aż będą miękkie. Przestudzić, obrać i pokroić w małą kostkę. Jajka ugotować na twardo, również pokroić w kostkę
wyzwania kuchenneMięciutkie ciasteczka owsiane, marchewkę, którą dodaję często do tego typu ciastek zastąpiłam jabłkiem. Ciasteczka wyszły bardzo smaczne, smak jabłka idealnie komponuje się z kokosem i migdałami. Niestety nie dałam rady zrobić ładnych zdjęć, gdyż ciasteczka piekłam wieczorem i była to jedyna okazja na ich fotografowanie. Rano już zniknęły:) Ciasteczka owsiane z jabłkiem Składniki: 2 szklanki płatków owsianych
Mania Gotowaniabardzo szybką surówkę , ale także bardzo smaczną, można dodać do niej co tylko się ma w tym momencie w domku . Składniki 2 marchewki pół główki kapusty białej 1 ogórek zielony 1 jabłko 3 łyżki oleju sól pieprz czarny ząbek czosnku łyżeczka startej skórki z cytryny Wykonanie Kapustę szatkuję(...)dobrze się połączyła z solą ale i także troszkę zmięknie nam . Jak mamy kapustę wymieszaną z solą odstawiam ją na chwilkę , obieram marchewkę , ścieram na tarce o dużych oczkach , ogórka i jabłko myję ale nie obieram tylko ścieram ze skórką , czosnek siekam , a skórkę z cytryny ścieram na tarce na drobnych oczkach i dodajemy do surówki , jak mamy przygotowane
Mój Smakpiernikowej marynacie. Zapewne dla części z Was będzie zaskoczeniem tak przygotowana marynata, ale kuchnia jest po to, aby próbować nowych smaków :) Kurczak był podany z pieczonymi jabłkami, ziemniakami i pyszną surówką z marchewki. Tak przygotowane danie możecie podać nie tylko na romantyczną kolację, ale również na przykład na rodzinny niedzielny obiad. Kurczak w piernikowej marynacie – składniki do marynaty szklanka(...)naczynia do pieczenia. Obok kurczaka układamy ćwiartki jabłek, całość posypujemy majerankiem. Kurczaka pieczemy pod przykryciem przez ok. 1 godzinę w temperaturze 160 st. C . Po godzinie zdejmujemy przykrycie, dodajemy do kurczaka pokrojone w ćwiartki i skropione oliwą ziemniaki . Zapiekamy całość jeszcze przez ok. 30 minut. Kurczaka podajemy z surówką z marchewki – smakuje wybornie. POLECAM! Smacznego! Post Kurczak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka warzywna z orzechami Sałatka warzywna, która jest prosta i smaczna. Do tej sałatki można dodać zamiast jabłek, gruszki i ziarna sezamu. Składniki: marchewka - 1 szt buraki - 2 szt orzechy włoskie - 4 szt koperek pokrojony - 1 łyżka szczypiorek - 1 łyżka Sos : oliwa z oliwek - 3 łyżki sok z cytryny - 1 łyżka sól i pieprz Sposób przygotowania: Buraki i marchewkę
Kuchnia Danusidiet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki 1 mała główka kapusty włoskiej 2 marchewki szczypiorek (około 1 łyżki posiekanego) 1 średnie jabłko odrobina oliwy z oliwek łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki bazylii 1 łyżka soku z cytryny sól i pieprz do smaku Przygotowanie Włoską kapustę szatkujemy, wkładamy do większej(...)miski. Marchewki obieramy (skrobiemy) i trzemy na dużych oczkach, mieszamy z kapustą. Następnie obieramy jabłko i również ścieramy je na tarce na grubych oczkach, mieszamy składniki sałatki. Dorzucamy drobno posiekany szczypiorek, bazylię i sok z cytryny, mieszamy. Następnie doprawiamy naszą surówkę solą i pieprzem oraz skrapiamy oliwą z oliwek. Na tym etapie należy spróbować smak surówki i ewentualnie dodać więcej
Słodkie okruszki