Porcji? Z 10 będzie. Koszt? Nieporównywalny. Polecam :) Składniki: 1 słoik wiejskich filetów śledziowych w oleju z cebulką (650 gramów) 1 puszka zielonego groszku 2 marchewki 1 nieduży seler 2 ziemniaki 1 jabłko 2 ogórki kiszone (opcjonalnie) 2 kopiaste łyżki majonezu 2 kopiaste łyżeczki jogurtu naturalnego 1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowy 1 płaska łyżeczka mielonej czerwonej papryki szczypta soli Marchew
Szczęśliwa kuchniadużą porcję tlenu, enzymów i minerałów alkalizujących. Te ostatnie pełnią istotną rolę w ochronie organizmu naszego malca przed pasożytami. Składniki na 250 ml soku: 2 marchewki, ćwiartka buraka, ćwiartka dużego ogórka, ćwiartka jabłka, 7 liści szpinaku, pół laski selera, pół łyżeczki trawy pszenicznej w proszku lub 20 garść świeżej trawy pszenicznej, 2 krople oleju lnianego. Przygotowanie: Wyciskamy
Jeść, by żyć w zdrowiuCiasto dyniowe z jabłkami i cynamonem Jesienne ciasto z dynią, marchewką i żurawiną Ciasto dyniowe z korzenną nutą Kompot z dyni Puree z dyni
Passions hobbies lifewielu wielu drugich dań , tak więc zapraszam wszystkich do wypróbowania mojej wersji surówki . Składniki ( 4 osób ) Pół główki kapusty białej 2 marchewki 2 ogórki kiszone 1 gruszka 1 jabłko 1 mała cebulka sól pieprz ziołowa 3 łyżki oliwy Wykonanie Kapustę szatkujemy , następnie obieramy marchew i ścieramy na tarce
Mój SmakChcielibyście się dowiedzieć czym należy się kierować przy wyborze jabłek, pomidorów lub brzoskwiń? Jak najlepiej jeść marchewkę, aby wydobyć z niej to co jest najzdrowsze? Wszystkie odpowiedzi znajdziecie z książce ,,Dzika strona jedzenia". Artykuł Dzika strona jedzenia – podróż po świecie warzyw i owoców pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEkapusta pekińska - 4-5 dużych liści rzodkiewka - 1 pęczek marchewka -2-3 szt seler korzeń - kawałek jabłka - 2 szt pomidor średnie - 2-3 szt sól pieprz olej cukier zioła do sałatek sok z cytryny warzywa i jabłka oczyścić, obrać i opłukać, z kapusty usunąć gruby nerw i cienko pokroić, resztę warzyw zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi oczkami, pomidory sparzyć
Camilla w kuchnijajka, Dodatki 1/2 szklanki pistacji 1 tabliczka czekolady (użyłam pół mlecznej i pół gorzkiej goplany) pół szklanki posiekanych ananasów pół startego i odsączonego bądź posiekanego jabłka 1 szklanka startej na średnich oczkach marchewki Przyprawy 1 łyżeczka cynamonu 1łyżeczka przyprawy do piernika (lub szczypta zmielonych goździków, szczypta gałki muszkatołowej i szczypta ziela angielskiego) szczypta soli morskiej Wykonanie
Fiolka w kuchniodsączyć na ręczniku kuchennym i delikatnie zdjąć ciasto z chochelki. Gotowe wystudzone czapeczki nadziewać dowolnie: owocami lub np. sałatką ziemniaczaną Składniki na sałatkę ziemniaczaną: 2 ugotowane marchewki 2 ziemniaki ugotowane w mundurkach 2 jabłka 2 kiszone ogórki lub świeże ½ szklanki śmietany lub majonez Kminek Sól do smaku Wykonanie sałatki żmudzkiej: Wszystkie składniki drobno pokroić lub zetrzeć na tarce, wymieszać
Tradycyjna Kuchniasurówki zwyczajnie nic się nie klei. Polecam, bo jest przepyszna. Składniki: 1 czerwona słodka papryka 1/2 średniego selera 1 średnia pietruszka 1 marchewka 3 średnie kiszone ogórki 2 soczyste jabłka 10 centymetrów jasnego pora kilka listków bazylii 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę sól i pieprz do smaku 1/2 łyżeczki cukru 3-4 łyżki oleju sok z połowy cytryny
Gosia gotujePorcji? Z 10 będzie. Koszt? Nieporównywalny. Polecam :) Składniki: 1 słoik wiejskich filetów śledziowych w oleju z cebulką (650 gramów) 1 puszka zielonego groszku 2 marchewki 1 nieduży seler 2 ziemniaki 1 jabłko 2 ogórki kiszone (opcjonalnie) 2 kopiaste łyżki majonezu 2 kopiaste łyżeczki jogurtu naturalnego 1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowy 1 płaska łyżeczka mielonej czerwonej papryki szczypta soli Marchew
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comSkladniki 2 marchewki 3-4 łodyg selera naciowego 3 jabłka, pozbawione gniazd nasiennych 1 główka sałaty zielonej 2 banany 1 cytryna liście z pęczka młodej rzodkiewki Wykonanie
w mojej kuchniSkładniki: 2 kg marchewek 1 mały burak 1 pomidor 3 jabłka 1 gruszka 1 seler 1 pietruszka biała 2 gałązki pietruszki natki 1 ząbek czosnku 1 kapusta biała 1 pęczek rzodkiewek Przygotowanie: Warzywa dokładnie myjemy i obieramy, Następnie przepuszczamy przez sokowirówkę
ClauditteMissCookingEuropy.Kapusta kiszona urozmaica i wzbogaca nasze menu w prozdrowotne składniki ,dlatego jedzmy ją jak najcześciej! Składniki na surówkę z kiszonej kapusty: 500 g kapusty kiszonej 2 marchewki (gdy kiszona jest bez marchwi) 1 jabłko 1 cebula 1 łyżka oleju lnianego pieprz z młynka świeżo mielony 1 łyżeczka cukru natka zielonej pietruszki Wykonanie: Cebule pokroić w piórka,jabłko zetrzeć
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!tutaj nie jest on na tyle wyrazisty, żeby dominować w koktajlu. Koktajl marchewkowo-jabłkowy Wydrukuj przepis Porcji: 1 Czas przygotowania: 15 minut Potrzebujesz: 1 małe jabłko, pozbawione pestek i pokrojone w kostkę 1/2 szklanki marchewki (świeżej lub mrożonej) 70ml mleczka kokosowego 100ml soku pomarańczowego 100% 1/4 łyżeczki cynamonu 3-4 kostki lodu *opcjonalnie miód do smaku Wykonanie: 1 Ugotuj marchewki
Blendmantutaj nie jest on na tyle wyrazisty, żeby dominować w koktajlu. Koktajl marchewkowo-jabłkowy Wydrukuj przepis Porcji: 1 Czas przygotowania: 15 minut Potrzebujesz: 1 małe jabłko, pozbawione pestek i pokrojone w kostkę 1/2 szklanki marchewki (świeżej lub mrożonej) 70ml mleczka kokosowego 100ml soku pomarańczowego 100% 1/4 łyżeczki cynamonu 3-4 kostki lodu *opcjonalnie miód do smaku Wykonanie: 1 Ugotuj marchewki
BlendmanSkładniki: 6 średnich ziemniaków 4 średnie marchewki 5 jajek 5 średnich ogórków kiszonych 1 por 2 średnie jabłka 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1 słoik majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Wykonanie: Ugotować ziemniaki w mundurkach, marchewkę, jajka na twardo. Ziemniaki i marchewkę obrać ze skórki. Jajka oskubać. Pokroić wszystkie warzywa w kostkę. Groszek i kukurydzę odcedzić
O kuchni z uczuciemcały sok został wyciśnięty z warzywa. ;-) PRZEPIS NA SOK MARCHWIOWY Z IMBIREM I CYTRYNĄ: - 4 duże marchewki - 2 plastry imbiru - 1/2 obranej ze skórki cytryny PRZEPIS NA SOK JABŁKOWO- ANANASOWY (mój ulubiony! ) dla 2 -4 osób - 1/2 świeżego ananasa - 3 duże jabłka - 1/2 cytryny - 1-3 plasterki imbiru(...)polecam Wam na odporność ;-) PRZEPIS NA SOK GRUSZKOWO-ANANASOWY dla 3-4 osób - 1/2 świeżego ananasa - 4 gruszki - 1 banan - 2 średnie jabłka PRZEPIS NA LEPSZĄ WYDOLNOŚĆ ORGANIZMU - 2 -3 duże buraki - 4 duże marchewki - 1/4 świeżego ananasa Przy tym soku możesz nie dodawać ananasa, ale ja go dodaje aby sok był smaczniejszy, ponieważ nie każdy lubi sok z buraka
SMYKWKUCHNIgroszku zielonego ( groszek mrożony)sólpieprz1 łyżka musztardy6 łyżek majonezu (według smaku) Wykonanie: Marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaka ugotować w łupinach. Ostudzić i obrać. Jajka ugotować na twardo i obrać. Wszystkie składniki pokroić w kostkę. Wymieszać całość w dużej misce, dodać blanszowany zielony groszek, jabłko – (zetrzeć na tarce ), sól i pieprz do smaku, musztardę i majonez. Sałatkę jarzynową dobrze
Kulinarny karnet Christopheraczyli wierzchnie cieple okrycie. Możemy wiec nazwę tej sałatki, tłumaczyć jako śledzik pod futerkiem, kożuszkiem. Składniki 2 średnie ziemniaki 1 duża marchewka 2 srednie buraki 1 mała cebula 1 średnie kwaśne jabłko 2-3 jajka 2-3 filety śledziowe w oleju pieprz 1/2 łyżeczki oleju (opcjonalnie) 1/2 łyżeczki octu (opcjonalnie) * ilość poszczególnych składników dostosowujemy(...)naszej miski na sałatkę. Przygotowanie: 1. Warzywa (ziemniaki, marchewkę i buraki) szorujemy szczoteczka i dokładnie myjemy. Do jednego garnka wkładamy marchew i ziemniaki, do drugiego zaś buraki. Nie wkładamy wszystkiego razem, ponieważ buraki by nam inne warzywa zafarbowały. Zalewamy woda i wstawiamy na ogień by się gotowały. Nasze warzywa nie obieramy wcześniej, tylko gotujemy
Kulinarnie z Polką na Kresachdynia, endywia, fenkuł, jarmuż, kalafior, kalarepa, kapusta, marchewka, natka pietruszki, pietruszka, por, roszponka, rukola, seler (korzeń i liście), szpinak, ziemniaki. Owoce: gruszki, jabłka, pigwa. No to co - do roboty :) Pikantny krem marchwiowo-paprykowy - 4 duże marchewki - 2 duże papryki czerwone - 1 papryczka chili - 2 ząbki czosnku - mały seler - 1 cebula - kawałek imbiru - liść laurowy, ziele angielskie - sól, pieprz czarny
Sajkofanka smakuporadach) oliwa do smażenia Wykonanie Cebulę i pomidory kroję w plasterki, marchew w słupki (można w krążki) jabłka w ósemki lub w pół talarki Do rozgrzanego rondla wrzucam cebulę podsmaza ,cały czas mieszam ,po 1do2 minut rzucam marchewkę ,pomidory, mieszam i posypuje solą aby warzywa szybciej zmiękły. Podsmażam jeszcze ok 5 minut cały czas mieszając. Teraz wrzucam jabłka
Eli GotowanieChorzowie. Naprawdę warto! Składniki: seler 50 g grzybów leśnych 10 g orzechów włoskich 2 szalotki 50 g sera ricotta 200 g marchewki 50 ml mleka curry w proszku 20 g musztardy świeże chili 50 g jabłka 10 g cukru pudru kwiaty i zioła do dekoracji sól, pieprz Przygotowanie: Seler obieramy, myjemy i wkładamy do worka barierowego z jedną częścią mleka(...)ricottą (lub gorgonzolą) i doprawiamy solą i pieprzem. Myjemy i obieramy, a następnie gotujemy w mleku pokrojoną drobno marchewkę. Jak marchewka będzie miękka odlewamy mleko i blendujemy ją na puree. Dodajemy do smaku curry, sól, musztardę i chili. Mieszamy. Jabłka kroimy w cienkie plastry, obsypujemy cukrem pudrem, układamy jeden obok drugiego na papierze do pieczenia i pieczemy w piekarniku
Smakowity Blog KulinarnyWigilijnymi uszkami z grzybami . Składniki: (6-8 porcji, ok. 1,5 l) 1,8 kg buraków 3 małe jabłka deserowe (Ligol, Rubin, Jonatan, Gala – ok. 380 g) 2 małe cebule 2 ząbki czosnku pół selera 2 duże marchewki 1 korzeń pietruszki 40 g suszonych borowików 1 liść laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego 20 ziarenek czarnego pieprzu(...)buraków – ja miałam bardzo duże więc piekłam 1,5 h). Nieobrane jabłka umyć, osuszyć i podobnie jak buraki, każde zapakować w folię aluminiową lub włożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do pieca na 30 minut przed końcem pieczenia buraków. W czasie pieczenia buraków nastawić wywar. Marchewki, pietruszkę, seler obrać, umyć i pokroić na kawałki. Czosnek obrać. Obrane cebule opalić
Moja Delicjabarszczem ukraińskim (zwanym u nas "barszczem ze śmieciami") to w wersji KREM również może zachwycić.SKŁADNIKI:- buraki, 5-6- ziemniaki 2- marchewka 2-3- pietruszka 1- seler 1 mały- cebula 3-4- por 1/2 -1- jabłko np reneta 1-2- wywar mięsno-warzywny do przykrycia ziemniaków- kwaśna śmietana 1 kubek- dip czosnkowy domowy- słoiczek domowego barszczu kiszonego- przyprawy/zio(...)pokrojone w drobną kostkę buraczki i ziemniaczki, zalewamy wywarem aby je dokładnie przykryć i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania wrzucamy jabłko starte lub pokrojone w kawałeczki, chwilę gotujemy a następnie dorzucamy ugotowane i pokrojone (z rosołu) marchewkę, seler, pietruszkę, pora. Wszystko blendujemy i doprawiamy. Wlewamy kiszony barszcz, zabielamy śmietaną, dodajemy dip czosnkowy (2-3 łyżki). Wszystko dokładnie mieszamy
Wypisz WymalujSkładniki : 6 marchwi 4 jabłka 2 średnie łodygi selera naciowego plaster (1 cm) imbiru do smaku 1 pomarańcza Wykonanie Marchewki wymyć ,i gdy maja zdrową skórkę to nie obierać , pokroić w słupki na- części. Jabłka umyć i osuszyć, pokroić na cząstki Łodygi selera umyć ,a pomarańczę obrać Wyciskać sok naprzemiennie ,wkładając raz miękkie ,raz twarde składniki do wyciskarki. Zamiast pomarańczy
w mojej kuchniDziś wariacja na temat francuskiej tarty tatin. Klasycznie, ta odwrócona tarta kusi skarmelizowanymi jabłkami. Jednak nie mniej smaczna jest z dobrze przyrządzonymi warzywami. Marchewka sprawdza się wybornie! Już dla samego zapachu, który powstaje, gdy smażymy ją na maśle, warto wypróbować przepis. Do tego świeży tymianek, łyżka miodu. Słodycz marchewki świetnie komponuje się z francuskim ciastem. Widziałam też w wczoraj
W kuchni wieczorem