marchewka gotowana - 3500 przepisów (strona:8/234)

Ogórkowa w asyście innych pysznych jarzynek 193

wiem na ile jest w tej zupie oryginalności. Jak zaczęłam gotować swoją pierwszą zupę ogórkową dla taty, to wyglądała właśnie tak :) Składniki: 3 ogórki kiszone (starte) 1 marchewka 1 cebula ½ korzenia pietruszki Mały kawałek selera 3-4 kartofelki 1litr wody(...)bulion w kostce ½ łyżeczki soli pieprz Ew. natkę pietruszki Marchewkę, cebulę, pietruszkę, seler i ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę, solimy, zalewamy wodą i gotujemy do czasu, gdy marchewka (najdłużej gotująca się jarzyna) zmięknie. Ogórki kiszone trzemy na grubych oczkach i dodajemy do miękkich jarzyn.* Całość zagotowujemy, dodajemy bulion, natkę pietruszki i doprawiamy do smaku. *Kiszone ogórki dodajemy na końcu

Smakowy Raj
Przecier z marchewki dla dzieci 197

Sposób przygotowania: Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie plastry. Delikatnie podsmażamy ją na 1 łyżce oleju. Następnie do tego dodajemy wodę. Musi być jej tyle żeby zakryć całą marchewkę i gotujemy do miękkości. Ugotowaną marchewkę wyciągamy i blendujemy na gładką masę. Dodajemy do tego pk. 50 ml wody pozostałej z gotowania. Następnie dodajemy również 1 łyżkę oleju i mieszamy całość

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Zupa krem marchewkowo-groszkowy 233

zalewy.Czosnek obrać, drobno posiekać.Natkę pietruszki drobno posiekać.Kostkę rosołową zalać 1 litrem zimnej wody i zagotować. Do wrzącej wody dodać pokrojoną marchewkę i odsączony groszek. Całość gotować, aż marchewka będzie miękka. W międzyczasie do gotującej się zupy dodać posiekany czosnek i natkę pietruszki.Ugotowaną zupę lekko przestudzić i zblendować na gładki krem.W międzyczasie przygotować grzanki. Chleb pokroić w drobną

Gospodyni Miejska
Młoda marchewka z piekarnika 207

Marchewka solo z piekarnika,bez towarzystwa niesmiertelnego groszku.Sami przyznacie,ze tak podana marchewka-z zielona czuprynka bedzie ozdoba kazdego talerza.Jest pyszna,aromatyczna,chrupiaca i sama sie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Krem z marchewki z imbirem i pomarańczą 222

kawałek średniej grubości ale to wszystko zależy jak mocny aromat imbiru lubimy. Chwilkę jeszcze smażyć. Następnie dodać marchewkę i całość zalać bulionem. Dodać sok wyciśnięty z pomarańczy. Gotowaćmarchewka będzie miękka. Potem całość zmiksowacć blenderem na gładki krem. Gdyby zupa była za gęsta dolać bulionu. Gotową zupę podałam z groszkiem ptysiowym

Monia miesza i gotuje
Z... (pikantna) zupa dyniowo - paprykowa! 226

marchewkę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę.Cebulę i czosnek podsmażamy na 1 łyżce oliwy. Gdy będą miękkie, dodajemy je do bulionu wraz z pozostałymi warzywami (dynią, marchewką, papryką).Gotujemy tak długo, aż warzywa będą miękkie. (u mnie trwało to ok. 15 minut)Dodajemy przyprawy. (nie żałowałam papryki chilli ;))Zmniejszamy ogień. Po 5 minutach dolewamy mleko kokosowe, chwilę

Kitchens Alphabet
Zupa pomidorowa / Tomato soup 177

teaspoon of marjoram1 łyżeczka natki pietruszki / 1 teaspoon of parsley  Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 20 min, gotowanie: 30 min, ilość porcji: ok. 5 Zanim zaczniemy gotować zupę, przygotujmy marchewkę i makaron. Wlewamy bulion do garnka (najpierw zagotować bulion) z wodą i dodajemy marchewkę, liść laurowy oraz ziele angielskie. Stawiamy garnek na gaz i gotujemy około 15 minut(...)marchewka będzie al dente. Potem dodajemy koncentrat pomidorowy, pieprz, paprykę, majeranek i pietruszkę. Całość gotujemy na wolnym ogniu jeszcze przez 5 minut. Zupę można podawać ze grzankami oraz jogurtem naturalnym (śmietaną) lub bez. ***** Before you start to cook the soup, get ready carrots and pasta. We pour the broth into the pot (first boil the broth) with water

Projekty ze smakiem
Chorwacka zupa ogórkowa 256

mieszając dopóki się nie roztopi, następnie ostudzić w zimnej wodzie, dodać łyżkę mąki i połączyć, żeby nie było grudek. Dodać do gotującej się zupy startą na jarzynowej tarce marchewkę do zupy gotować kolejne 5 minut. Kiedy marchewka i ziemniaki są całkiem miękkie, wlać ugotowane ogórki z całą zawartością garnczka, zagotować i do gotującej się zupy, nie przestając mieszać, wlewać powoli

Kuchnia Prezydentowej
Babeczki z marchewką o nucie pomarańczowej- lunch kids do szkoły 178

wyciskamy do rondelka. Dolewamy wody, dodajemy cukier i masło. Całość podgrzewamy, ciągle mieszając, tylko do rozpuszczenia cukru i masła.  Następnie dodajemy marchewki, skórkę z pomarańczy i gotujemy na małym ogniu. Marchewki powinny być al dente. Sok podczas gotowania powinien się zredukować (w razie potrzeby, można dolać niewielkiej ilości wody). Ważne, żeby z gotowania marchwi   pozostało(...)pomocą miksera. Dodajemy masło z mlekiem, 3 łyżki pomarańczowego syropu, który pozostał z gotowania marchwi. Stopniowo dodajemy suche składniki, ciągle miksując do uzyskania  jednolitej, gładkiej masy. Masę przekładamy do sylikonowych foremek na muffinki,  a w środek każdego ciasta,  pionowo  wkładamy po jednej marchewce.  Babeczki pieczemy ok. 20 min w 180°C do suchego patyczka. Smacznego

Moniki Smakołyki
Tajine z wołowiny 177

baraniny , tym razem , głownie ze względu na K. postanowiłam wykonać to danie z wołowiny, która jak wiadomo idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju gulaszy i długiego gotowania. Udusiłam ja z marchewka z dodatkiem śliwek i migdałów oraz aromatycznych przypraw tak charakterystycznych dla tej kuchni. Danie jest proste w przygotowaniu, choć dość długo się gotuje, to jest jego cecha charakterystyczna. Wołowina(...)przez około 1,5-2 godziny. Jeżeli będzie się za mocno gotowało zmniejszyć moc palnika na "2". Po tym czasie sprawdzić miękkość mięsa i marchewki. Dodać rozdrobnione na mniejsze kawałki śliwki oraz migdały i gotować przez kolejna godzinę lub półtorej, lub do miękkości mięsa i warzyw. Podawać z kuskusem lub arabskim chlebkiem. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Zupa krem z zielonego groszku 271

pieprz do smaku 2 łyżki oliwy 100ml mleka kokosowego z puszki Dodatki: 100g makaronu ryżowego (dla diabetyków lepszy będzie inny o niższym IG, np. pełnoziarnisty gotowany al dente) makaron z jednej dużej marchewki pokrojony za pomocą krajalnicy do warzyw lub obieraczki Groszek wyciągnąć z zamrażalnika, zalać wodą i gotować ok, 15 minut do miękkości. Pod koniec gotowania posolić. Odcedzić(...)patelni (niewiele oleju i patelnia z nieprzywierającą powłoką). Wyciągnąć na ręcznik papierowy dla odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Zupę podawać z makaronami ryżowym i marchewkowym. Ja makaronu z marchewki nie gotuję (lubię taki chrupiący i soczysty), jednak jeśli ktoś woli, może zblanszować go we wrzątku przez minutę. Długie gotowanie spowoduje, że makaron się rozpadnie, no i co istotne dla diabetyków

Dietolog
Zupa krem z czerwonej soczewicy i marchewki z grzankami 224

A po swietach troche lzej i zdrowiej.Zwiekszamy porcje witamin i soli mineralnych.O soczewicy pisalam juz tutaj:klik.Dzisiaj nastepna rozgrzewajaca,pyszna zupa z marchewki i czerwonwj soczewicy.Jesli

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Krem z brokułów 181

laurowy, pieprz, ziele angielskie Na wodzie przyrządzamy wywar mięsny lub dodajemy kostki rosołowe. Dodajemy listek laurowy, pieprz i ziele według uznania. Do gotującego się wywaru dodajemy selera i marchewkę i gotujemy kilka minut. Brokuł dzielimy na różyczki, ziemniaki kroimy w kostkę. Następnie dorzucamy brokuł i ziemniaki. Wszystko razem gotujemy do miękkości. Zostawiamy do przestygnięcia. Po przestygnięciu wyjmujemy z zupy listek

kulinarnyswiatdomi
Słoneczne kokardki z sosem 273

człowieczka także wygląda jakby była upaćkana słońcem, z resztą spójrzcie sami :D Na porcje dla malucha: garść makaronu kokardki pół marchewki pół ziemniaczka łyżka serka naturalnego Makaron gotujemy wg wskazówek producenta. Marchewkę i ziemniaka kroimy w kosteczkę i gotujemy do miękkości w niewielkiej ilości wody. Następnie odlewamy połowę wody i blendujemy marchewkę z ziemniakiem, jeśli konsystencja jest zbyt gęsta można

MamaOskarka
Pyszne babeczki marchewkowe z lukrem cytrynowym 210

marchewki: Marchew umyć i oskrobać. Obierać cienkie i długie warstwy marchewki. Wybrać najładniejsze i najdłuższe paski. Zagotować wodę z cukrem, mieszając aż cukier się rozpuści. Dodać paski marchewki i gotować na wolnym ogniu bez przykrycia 15 minut. Następnie wyłożyć marchewki na tackę lub drewnianą deskę, do ostygnięcia na 15 minut. Rozgrzać piekarnik do 120 stopni. Paski ułożyć na blaszce wyłożonej

Pause Gotowanie!

Proponowane wyszukiwania