Siemię lniane zmiel, jeżeli masz już gotowe tym lepiej :) Zblenduj jogurt z borówkami. Dodaj siemię lniane, wymieszaj. Po kilku minutach Twój sos stanie się gęsty i kremowy :) Dodatkowo: - banan - maliny - ziarenka "Euforia" Żółtka oddziel od białek. Wymieszaj mąkę, mleko, żółtka, proszek do pieczenia i słodzidło. Białka ubij na sztywną pianę. Delikatnie wymieszaj z masą. Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Wylej
Zdrowie na języku :Ppierwszym miejscu w składzie musli znajdziemy płatki sojowe, produkowane oczywiście z soji, odznaczające się wysoką zawartością białka. Następnie: orzech włoski, płatki migdałów, sezam, płatki dyni, słonecznik, maliny, czarna porzeczka, wiśnia, wiórki kokosowe. Skład mówi sam za siebie, musli musi być pyszne i takie jest! :D 100 g mieszanki dostarcza: kcal: 396 białko: 36,4 g węglowodany
Zdrowie na języku :Płyżka mleka - 2 łyżki jogurtu greckiego - 1 łyżeczka oleju kokosowego Na twarożek: - pół średniego, dojrzałego banana - 50 g twarogu - 1 płaska łyżka jogurtu - 1 płaska łyżeczka kakao Dodatkowo: - owoce: maliny, jeżyny, banan Żółtka oddziel od białek. Wymieszaj mąkę bądź zmiel płatki owsiane, mleko, żółtka, proszek do pieczenia. Białka ubij na sztywną pianę. Delikatnie wymieszaj z masą. Na patelni rozgrzej olej
Zdrowie na języku :Ppokrzywa, serwatka, inulina, jagody goji czy nawet nasze ukochane, soczyste pomidory. Jest również "kącik" kosmetyczny . Skupiony głównie na dobroczynnym działaniu przeróżnych rodzajów olejów. Wiedziałyście, że istnieje olej z pestek malin, arbuza, truskawek, czarnej porzeczki czy wiśni? Bo ja nie! I dzięki "Dojrzałej i szczupłej" miałam takową okazję, aby je poznać i dowiedzieć się o ich cennych zaletach. Autorka poświęciła także
Zdrowie na języku :Prozrobionego z wodą i nie zapominać o płynach w ciągu dnia :) S kładniki na 1 porcję koktajlu bananowo-malinowego: - 200 ml maślanki - pół dużego dojrzałego banana - 1 szklanka malin - 1 łyżeczka błonnika witalnego ViVio Wszystkie składniki dokładnie zmiksować, pić od razu po przygotowaniu
Zdrowie na języku :Ptego typu produktów tak ten z zaciekawieniem na pewno dodam do jakiejś potrawy :) 1 kostka na 0,5 l wody. Herbatka owocowa Skład to tylko i wyłącznie owoce: malina, truskawka, śliwka, jabłko, aronia, czarna porzeczka, pigwowiec. Spróbowałam i przepadłam :D Przepadłam z zachwytu! :D Pięknie pachnie zarówno przed jak i po zaprzeniu. Jest bardzo smaczna, mocno owocowa, subtelnie słodka
Zdrowie na języku :Pwiem- oho, to ten dzień. Dzień dekadenckiego śniadania. Słodkiego, pysznego, prosto z dziecięcego snu. Oooo tak, uwielbiam te dni. Te poranki wypełnione aromatem czekolady lub cynamonu. Czasami owoców. Najlepiej malin i truskawek... Bo musicie wiedzieć, że, jak bardzo chciałabym mieć żołądek dopasowany do narodowości, za której kuchnią aktualnie szaleję, to niestety, mój jest kompletnie i zdecydowanie polski. A na śniadanie
Gotowanie to kochanieusłyszałam:) Deser jest po prostu boooski!!! A do tego łatwy w przygotowaniu i efektowny.SKŁADNIKI (na 4 porcje) 80 dkg mrożonych owoców (u mnie 2 opakowania mrożonki porzeczka, malina, wiśnia i truskawka) 3/4 szklanki miodu ( w oryginale był "Złoty Syrop")Biały chleb tostowyOpakowanie lodów waniliowychPuszka mleka kondensowanego 150 ml śmietany kremówkiPRZYGOTOWANIEOwoce wkładam do garnka z grubym dnem, dodajemy miód
Magiczna kuchnia DariiZobaczyłam porzeczki i musiałam je mieć. To kolejny smak dzieciństwa, ale wtedy mocno niedoceniony.A przecież porzeczki, agrest i maliny były w sadzie na wyciągnięcie ręki. Teraz muszę za nie niemało płacić.Kupiłam więc te porzeczki, ale nie miałam pomysłu jak mogę je wykorzystać. W pierwszej chwili pomyślalam o cieście z porzeczkami i bezą, ale zamiast lekko rozmiękczyć masło, całkiem
bistro mamaPrzepis na to ciasto w wersji z malinamijest jednym z najczęściej wyszukiwanych przepisówna moim blogu. Po wersji malinowej, brzoskwiniowej,przyszła pora na wersję truskawkową.To ciasto
bistro mamawiem skąd zaczerpnięty jest ten przepis, ale gdy koleżanka zrobiła serniczek mascarpone z malinami stwierdziłam, że muszę go mieć! Ciasto jest przepyszne. Czytaj więcej
Ana Mari's worldmusy mieszamy, ale nie łączymy ze sobą.Kieliszki od szampana napełniamy do 1/3 wysokości musem bananowym, następnie nakładamy około 2-3 łyżeczek dżemu malinowego - równo rozprowadzamy, na wierzch malin dodajemy mus z kiwi, a następnie łyżkę samego miąższu z kiwi. Wierzch dekorujemy truskawką.Smacznego
Słodkie PrzyjemnościJagody! Zaraz po truskawkach jedne z lepszych owoców sezonowych. Maliny, czereśnie, porzeczki czy agrest są dlatego w tyle, dla mnie oczywiście ;) Jagody są pyszne od tak, bez niczego, albo z cukrem i śmietaną. Ja jednak najbardziej lubię je w pierogach! Tym razem przygotowałam dla Was wersję jogurtową! Jedliście kiedyś? Jak nie, to koniecznie wypróbujcie. Zapraszam na Jogurtowe pierogi z jagodami
Słodkie PrzyjemnościUwielbiam lato! Jest tak wiele sezonowych owoców, że czasem nie potrafię wybrać które użyć w danym momencie. Ogród dostarcza mi codziennie porzeczki - czerwone i czarne, zielony agrest i maliny, codzienna porcja jagód zebranych przez mojego Dziadka, czereśnie z sadu i soczyste arbuzy z pobliskiego targu. Ach <3 Żyć nie umierać! Brakuje mi tylko jednego, mojego obiektywu który pożyczyłam rodzicom
Słodkie PrzyjemnościSernik jest dobry na wszystko! Na zimne wieczory i gorące dni :) Szczególnie, jeżeli podajemy go razem z sezonowymi owocami - tymi które najbardziej lubimy - maliny, czerwone lub czarne porzeczki, jeżyny albo jagody - do wyboru do koloru. Ważne, aby w ciepłe dni sernik był dobrze schłodzony, wtedy smakuje najlepiej! Dziś zapraszam na prosty przepis na sernik z sezonowymi owocami. Częstujcie się :)"Składniki
Słodkie Przyjemności