maliny - 13477 przepisów (strona:698/899)

Omlet z owocami 109

każdą postacią dla mających ochotę na ciepłe śniadanie dla fanów omletów Składniki: 3 jajka łyżeczka cukru 2 łyżki mąki (może być pszenna lub kukurydziana) szklanka owoców (np. borówek, malin, truskawek, brzoskwiń lub innych) masło (do smażenia) jogurt lub śmietana do polania cukier puder do posypania  - opcjonalnie Wykonanie: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec dodając

Mania Wypiekania
Białe Czekoladki z Jeżyną w Środku - Łatwe! 271

tych co nie mają czasu, dla tych co nie lubią za długo przebywać w kuchni, dla facetów, którzy lubią słodkie, jednym słowem dla wszystkich! Są pyszne. Po doświadczeniach połączenia maliny z kokosem i czekoladą tego samego dnia poszłam dalej, a może bliżej, bo te są bananie proste. Smak? Rewelacja! Słodka czekolada i mokre, owocowe nadzienie, bomba nie tylko kaloryczna

Blondynka Gotuje
Froyo – szybkie lody z owoców jagodowych i jogurtu 161

przygotowania. Byłoby idealnie, gdybyście mieli własne – najlepsze i najbardziej aromatyczne są te świeżo zamrożone. Ja korzystam z gotowej, sprawdzonej wielokrotnie mieszanki owoców jagodowych – z żurawiną, jagodami, jeżynami, truskawkami i malinami. Jogurt i śmietanę wyjmujemy prosto z lodówki – też powinny być lodowate. Zaczynamy od wlania do blendera śmietany i wsypania cukru. Miksujemy ją na najwyższych obrotach, żeby jak najmocniej ją napowietrzyć

Karo in the Kitchen
Czekoladowy pudding chia – na gładko! 117

jest. Deser można podać sam, po schłodzeniu. Można przybrać bitą śmietaną (klasyczną) lub ubitym mlekiem kokosowym (w wersji dla wegan). Świetne będą do niego pasowały świeże owoce –mango, maliny, jagody, borówki amerykańskie czy truskawki, albo obrana z błonek pomarańcza i kilka listków mięty. SKŁADNIKI 1,5 szklanki mleka – krowiego lub dla wegan – wybranego roślinnego (polecam tutaj kokosowe lub migdałowe Alpro

Karo in the Kitchen
Sangria idealna, czyli jak komponować sangrię 197

wina przy wszystkich dodatkach nieco zgaśnie, wybierzcie dobre i charakterne wino.   Do wina i reszty dodatków dobieramy owoce – może to być pokrojony drobno arbuz, wszelkie owoce jagodowe – jeżyny, maliny, truskawki, borówka amerykańska, porzeczki. Sprawdzą się winogrona, brzoskwinie, śliwki, kiwi a nawet jabłka. Cytrusy zawsze dodają świeżości i lekkości – ja użyłam umytych i pokrojonych w cienkie plastry cytryn, limonek, grapefruita

Karo in the Kitchen
Placki pełnoziarniste 113

smażyć placki (około 2 łyżki masy na placka) na oleju lub na patelni nieprzywierającej bez tłuszczu. Podawać z ulubionymi dodatkami, w moim przypadku była to garść zamrożonych porzeczek i malin podgrzana w kuchence mikrofalowej. Smacznego. *użyłam tej od Lubelli

tost z dżemem
Krucha pianka z jeżynami 177

rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pianka: 5 białek 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 budynie śmietankowe szczypta soli ok 0,5 kg jeżyn lub malin Białka ubijamy z solą, gdy piana będzie gęsta wsypujemy partiami cukier. Następnie delikatnie wmieszujemy budynie i olej. Piankę wykładamy na podpieczony spód. Rabarbar obieramy i kroimy w plastry, a następnie

Cynamonowe szczęście
Sernik bałkański (na jogurcie bałkańskim) 200

szklanki cukru 2 standardowe opakowania budyniu waniliowego 1 litr jogurtu bałkańskiego (byle nie light) - 3 opakowania po 340 g pół szklanki oleju Do dekoracji: dowolne owoce, np. borówki, maliny Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 ° C.  Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, następnie ułożyć biszkopty. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno razem z cukrem. Wszystkie pozostałe składniki

Domowa Cookierenka Agi
Deser z galaretek, świeżych, sezonowych owoców i otrąb. 212

wykonaniu moich małych kuchareczek ciąg dalszy:) Tym razem pyszny deser z galaretek, świeżych, sezonowych owoców i otrąb. Składniki: 2 galaretki (u mnie truskawkowa i cytrynowa) garść świeżych jeżyn /lub malin, jagód/ otręby 1czekolada Wykonanie: W dwóch naczyniach rozpuszczamy galaretki. Owoce miksujemy, aż będą miały konsystencję musu. Czekoladę rozpuszczamy, lekko studzimy, dodajemy otręby, całość dokładnie mieszamy. Teraz układamy składniki warstwami

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Śniadanie do szkoły 114

ricottą Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami  Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Korzenne muffinki z kaszy manny Owsianka na mleku z bananem i malinami Sałatka z kukurydzy z pomidorami i natką pietruszki Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską Sałatka z soczewicy i cukinii Surówka

Moja smaczna kuchnia
8 szybkich WEGAŃSKICH ciast z owocami, Nieracjonalny mężczyzna 425

Mój ulubiony rodzaj ciast. Smacznego! 1.  biszkopt z kremem czekoladowym i malinami / sponge cake with chocolate mousse and raspberries 2.  kruche ciasto z truskawkami  (bezglutenowe)/ pie with strawberries  (gluten-free) 3. ciasto z gruszkami  (drobno pokrojonymi)/ cake with pears  (cut into small pieces) 4. ciasto z gruszkami (połówkami)/ cake with pears (halves) 5. czekoladowa

Qlinarnie i Qlinarnie
Pavlova z owocami lata 104

białka jaj 150 gram cukru 1 łyżka octu lub soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej mascarpone 4 łyżki śmietany 18% 1 łyżka cukru pudru świeże owoce: borówki, maliny i czerwone porzeczki Ubijamy białka. Kiedy będą odpowiednio napuszone stopniowo dodajemy cukier, po jednej łyżce. Następnie dodajemy ocet oraz mąkę ziemniaczaną i delikatnie mieszamy. Gotową masę przekładamy na blachę, wyłożoną papierem

Mango Papaja
Koktajl z owoców leśnych 177

zapraszam na pyszne orzeźwienie :) Składniki: (na 4 porcje) -500-700 g owoców leśnych: malin, borówek, jeżyn i aronii -1 l kefiru -ew. łyżka miodu lub cukru Wykonanie: Wszystkie owoce miksujemy tak, aby powstał mus. Następnie przecieramy je przez sito, aby pozbyć się drobnych pestek. Mieszamy kefirem i dokładnie miksujemy. Jeśli koktajl jest zbyt kwaśny, można dodać trochę miodu lub cukru

KasiekGotuje
Pudding z tapioki na mleku kokosowym 164

czasu do czasu, żeby tapioka nie przywierała do dna garnka. Gotowy pudding przelewamy do szklanek i odstawiamy do ostudzenia. Podajemy z owocami sezonowymi, doskonale sprawdzą się borówki, jagody lub maliny. Dodatkowo możemy udekorować płatkami kokosowymi. Smacznego

Smakowity Blog Kulinarny
Sernik z frużeliną jagodową 178

Sernik z frużeliną odmieni ciasto i nada mu elegancji. Sernik podać możecie z dowolną frużeliną owocową. Ja wybrałam jagody. Doskonale sprawdzą się także maliny czy wiśnie. Owocowa nuta sprawia, że ciasto nie jest "nudne". Spróbujcie koniecznie. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania