pyszny to deser i bardzo leciutki. Pianka to pianka, rozpływa się w ustach, jeśli do tego jeszcze podacie mus z malin czy truskawek to już będzie bajka. Polecam gorąco tak podany deser, będziecie zachwyceni. Pianka jogurtowo - cytrynowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniezrozumiałem. Każdy z nas musiał przejąć po trochu obowiązki, by to miejsce nadal tętniło życiem, a do mnie dotarło, jaką radość przynosi wysyp czerwonych truskawek, słodkich malin, czy cierpkich aronii, których nie ściąga się ze sklepowej półki, tylko można zerwać prosto z własnego zielonego krzaczka. Miłego oglądania
Food Squarekokosowa "siemianka" z chia, z truskawkami (w środku), malinami i domowym masłem z nerkowców~ Mała nowość wśród miseczkowych śniadań i na pewno do powtórzenia, ponieważ teraz co raz dosypywałam mąki kokosowej lub mielonego lnu więc trudno mi podać dokładny przepis :) Za to mam dokładny przepis na bezglutenowe muffiny z truskawkami :) KLIK TUTAJ lub na zdjęcie poniżej. Polecam :) A teraz pakuję
breakfast of dreamsSzybkie i proste w przygotowaniu ciasto z owocami na oleju. Powinno się udać każdemu. Sezon owocowy w pełni, więc zachęcam do wypróbowania przepisu. Ciasto jest
Mała Cukierenkanawet na wesele:). Nie są za słodkie, waniliowe i dobrze uzupełnia je lekko kwaskowaty mus truskawkowy. Do tego prezentują się pięknie i trudno im się oprzeć. Truskawki możemy zastąpić malinami lub jagodami. Bardzo polecam… (zmodyfikowany przepis z „Kwestii smaku”). Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji POLKA DOT oraz Basics Square . Składniki na około 15 serniczków
Mała CukierenkaCiasto wałkujemy na prostokąt, przecinamy na pół (wzdłuż), otrzymując 2 prostokąty. Każdy dzielicie na równe kwadraty. Kwadrat u podstawy nacinamy nożem, robimy takie frędzelki ;-). Na środku kwadratu układamy maliny i posypujemy brązowym cukrem. Zakładamy górę i rolujemy, tak aby frędzelki były na górze. Dzięki temu owoce w bułeczce są dobrze owinięte dwoma warstwami ciasta. Bułeczki układacie na blaszce. Smarujemy
SMYKWKUCHNInazywałam w dzieciństwie, tak je nazywają chyba wszyscy, po prostu jagodzianki. Inne bułki są z malinami, truskawkami czy rabarbarem a te są jagodziankami i tak jest dobrze. Pamiętamy je wszyscy z dzieciństwa jak wypiekała je babcia a teraz próbujemy znaleźć ten smak i aromat. Moje jagodzianki już są bliskie tego smaku ale będę jeszcze poszukiwać. Bułki z jagodami czyli jagodzianki
Moje Małe CzarowanieKaszka manna to faworyt dziecięcych wspomnień kulinarnych i to zapewne nie tylko moich. Podawana szczególnie podczas przeziębienia z malinami na gorąco. Dziś warto wracać do tych smaków, a czasem podać w nieco zmienionej formie i oprawie. Zamiast tradycyjnego mleka można ją przygotować na przykład z mleczkiem kokosowym, podać na zimno z galaretką w niecodziennych
Jadło i czytadłokolejna wersja serniczka śniadaniowego. Serniczek bananowy z jagodami cieszy się dużą popularnością, mimo że jest na blogu zaledwie od poniedziałku. Coraz częściej pojawiają się komentarze pod serniczkiem jagodowym z malinami. Idąc za ciosem podsuwam Wam kolejny pomysł na pożywne śniadanko. Tym razem w wersji dla leniuchów - bez gotowania :) Gotowy serniczek można jeść na zimno lub podgrzać w mikrofali
Chocolate Muffin Blogmajowej zieleni. Składniki na domowy kisiel z owocami 1 litr kompotu z truskawek (bez owoców) 3 pełne łyżki mąki ziemniaczanej mrożone owoce: kilka truskawek, garść jagód, porzeczek lub malin ewentualnie cukier 0,75 litra kompotu zagotowujemy, a w pozostałej części rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną (jeśli kompot jest niewystarczająco słodki to dodajemy też cukier do smaku). Gdy kompot zacznie
Rozpustne gotowanieprzygotowania sernika na zimno 0,5 l zimnego mleka 250g sera twarogowego mielonego 2 łyżki serka homogenizowanego waniliowego biszkopty do wyłożenia blaszki galaretka truskawkowa garść mrożonych truskawek, jagód, porzeczek, malin Przygotowujemy galaretkę według przepisu na opakowaniu i studzimy. Schłodzone mleko przelewamy do wysokiego naczynia, dodajemy serek waniliowy i twaróg, miksujemy, a następnie dodajemy sernik w proszku i miksujemy
Rozpustne gotowaniekawy i jakoś tak lepiej człowiekowi na sercu. Ja bułeczki smarowałam serkiem truskawkowym, posypałam mrożonymi wiśniami, czarnymi i czerwonymi porzeczkami, ale dodatki mogą być różne np. jagódki, truskawki lub maliny. Wszystko to posypane słodką kołderką z kruszonki i cukru pudru... Pycha!!! Składniki na bułeczki drożdżowe z serkiem homogenizowanym i owocami ROZCZYN: 50 g drożdży (0,5 kosteczki) 0,5 łyżki
Rozpustne gotowaniepokrojonej kandyzowanej skórki cytrynowej , lub kilka kropel aromatu cytrynowego 150 g margaryny 4 żółtka NADZIENIE: 4 białka szczypta soli 4 szklanki jogurtu o ulubionym smaku ( np. brzoskwinia, truskawka, malina) 1 szklanka kwaśnej śmietany 18% 5 łyżek mąki 1 łyżka cukru waniliowego 120-130 g cukru (do smaku, w zależności jak bardzo słodki mamy jogurt) cukier puder do posypania
Rozpustne gotowanieoleju 200 ml jogurtu naturalnego 230 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 500-700 g owoców sezonowych (u mnie 2 pokrojone jabłka, po garści mrożonych porzeczek, wiśni, malin, jeżyn i jagód) cukier puder do posypania gotowego ciasta Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175-180 stopni C. Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i cukier waniliowy, mieszamy
Rozpustne gotowanietruskawkowo-malinowe smoothie bowl podane z dodatkowymi truskawkami i malinami oraz domową granolą z nerkowcami~ Nie mogłam zdecydować się na zdjęcia :( Dzisiaj na śniadanie moc witaminy C w miseczce. Ponad pól kilo owoców - mam nadzieję, że pomoże wygonić pozostałość przeziębienia, które siedzi w moim organizmie od dwóch dni i nie chce sobie pójść... Został mi ten nieszczęsny ból gardła
breakfast of dreams