maliny - 13477 przepisów (strona:707/899)

JAZBAY / JUNIPER BERRY CROSTATA – SKYRIM – crostata z borówkami 252

różni się rodzajem wykorzystanych owoców: Juniper berry, Jazbay oraz Snowberry. Z wyglądu wszystkie trzy z powodzeniem można zaliczyć do grupy owoców jagodowych, także zamiennie można użyć borówek, jagód, porzeczek, malin, jeżyn, truskawek czy poziomek. My wybraliśmy borówki, ale możecie też pomieszać kilka różnych odmian. W grze receptura ciasta składa się z masła, mąki i owoców; od siebie dodaliśmy tam tylko

Nerds Kitchen
Deser truskawkowo bananowy z serkiem i pestkami dyni 168

Dzisiaj będzie pyszny deser wymyślony na poczekaniu. Całkiem smaczny . Porcji 5 przygotowanie 30 minut Deser truskawkowo bananowy z serkiem i pestkami dyni składniki: Serek Almette z Jagodą i maliną  2 szt  jogurt grecki 400 g truskawki 300 g banany 2 szt pestki dyni 50 g słonecznik łuskany 50 g orzechy laskowe 100 g miód płynny dwie łyżki

Różowa kuchnia
Malutkie pierożki z twarogiem 110

wycinamy małym słoiczkiem lub literatką - muszą być mniejsza niż średnica przeciętnej szklanki :) Gotujemy tak samo jak w przepisie na Pierogi z jagodami . Ja podaję je z domowym sokiem z malin! Pycha

Spektrum Smaku
Wędzony łosoś na chrupiącym spodzie 143

układamy listek sałaty, plaster łososia, posypujemy nasionkami i koperkiem. Pozostałe warzywa kroimy w pasterki i gotowe! :) Do picia kawka żołędziowa, a w tle herbata z bratka i zielona z maliną :) Smacznego

Spektrum Smaku
Premium Rosa i Nasze Domowe na degustacji! 179

owoców dzikiej róży - Naturalny czysty sok wyciśnięty ze świeżo zebranych owoców róży daje orzeźwienie i przeciwdziała zmęczeniu.   oraz:   Konfitura z płatków róży     Syrop z malin   Firma bardzo się stara, aby ich cuda były najlepszej jakości. Cenią sobie bardzo #SLOWFOOD i domowe tradycje. Nawet pasteryzacja odbywa się w temperaturze

Spektrum Smaku
Śniadanka synka 155

sitku gorącą wodą. 2. Wodę zagotowujemy, wsypujemy kaszę i mieszamy. 3. Gotujemy na małym ogniu do wchłonięcia wody. 4. Dodajemy owoce, mieszamy. Placuszki Możemy użyć różnych owoców borówek, truskawek, malin, ale koniecznie spróbujcie z brzoskwiniami (mogą być z puszki) są pyszne. Podałam z owocami z kompociku. Składniki: (na 2-3 porcje, około 6-7 dużych puszystych placuszków) Jogurt naturalny

NA MOIM TALERZU
Dwukolorowy pudding z kaszy manny - malina i czarna porzeczka :) 144

wodą.  Dodaj kaszę mannę oraz stewię. Gotuj do zgęstnienia (ok. 5 minut). Połowę ugotowanej kaszy wymieszaj z proszkiem z czarnej porzeczki i przełóż do miseczki. Ułóż wkoło świeże maliny. Pozostałą część wymieszaj z proszkiem malinowym i przełóż na wierzch masy porzeczkowej. Schłodź w lodówce.  Następnie delikatnie przełóż pudding z miseczki na talerzyk. Wyjdzie bez problemu

Zdrowie na języku :P
Ciasto kefirowe z truskawkami 176

szkl. mąki  0,5 szkl. oleju 1 szkl. kefiru  3/4 szkl. cukru 1 cukier waniliowy 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia dowolne owoce (jagody, truskawki, brzoskwinie, maliny, itp.) W jednej misce wymieszać składniki suche, a w drugiej mokre, następnie połączyć ze sobą . Ciasto będzie dość gęste.Przełożyć do formy , na wierzchu ułożyć owoce. Piec ciasto około

Moje domowe kucharzenie
Owocowa chmurka – ciasto bez pieczenia 3262

jogurtu naturalnego 300 g czereśni (lub innych owoców) do masy jogurtowej 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny 2 galaretki owoce do galaretki (u mnie borówka amerykańska i maliny) Ciasto najlepiej przygotować dzień wcześniej, żeby dobrze stężało, a herbatniki zmiękły. 200 ml mleka zagotować i dodać do niego drugą połowę mleka wymieszaną z budyniem. Ugotować budyń i odstawić do zupełnego

Trzeci talerz
Ciasto z truskawkami 150

przy innych owocach, np. jabłkach można ułożyć gęściej). Całość pieczemy około 40-45 minut w 180 stopniach. RADY: Do tego ciasta można wykorzystać różne owoce, np. truskawki, jabłka, czereśnie, maliny, śliwki, agrest, porzeczki, wiśnie, itp. Z każdym owocem smakuje wyśmienicie! Świeże owoce z powodzeniem zastępują marynowane (trzeba odpowiednio wcześniej odsączyć). Do ciasta można dodać odrobinę kakao - będziemy mieć biszkopt czekoladowy

Kolorowy Przepisownik
Dżem truskawkowo-porzeczkowy 162

ulubionych. Przyrządzany według starej receptury polegającej na łączeniu owoców z dużą zawartością pektyn (czyli np. kwaśne jabłka, porzeczki, agrest żurawina) z tymi, które pektyn mają mniej (np. truskawki, jagody, maliny, morele). Pektyny występują głównie w skórce i nasionach owoców, a także niektórych warzyw. Gdy połączą się z cukrem i kwaśną substancją (np.sok cytrynowy, ocet) tworzą żelowatą strukturę dżemu. Dzięki temu

Pełny talerz
Ciasteczka z ciecierzycy. 148

Ciasteczka z ciecierzycy*, maliny, kawa z mlekiem (z bananem, masłem orzechowym, czekoladą, daktylami) - co to za ciasteczka? - a jadłaś? - no kilka - i co? - no dobre są - aa, to z ciecierzycy - serio? nie czułam w ogóle, a dobre są Uwielbiam te rozmowy z mamą i uświadamianie jej czasami co jest w moim wypieku, jej zaskoczenie zawsze bezcenne < 3 Ciastka, kawa

More food, love and dreams
Proste lody brzoskwiniowe 157

mamy błyskawiczne lody. Polecam też przepis na błyskawiczne lody truskawkowe , przygotowywane z mrożonych truskawek, jogurtu i miodu. Jeśli chcemy zamrozić większa partię owoców to polecam zamrozić pojedyncze owoce (truskawki, maliny, jeżyny) lub pokrojone na kawałki (banany, brzoskwinie, morele), aby się nie stykały, potem je zsypać razem do woreczka i wyciągać owoce partiami, tyle ile jest nam potrzebne w danej chwili

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Omleciki kokosowo - owsiane z masłem orzechowym 140

wiórki i płatki. Całość mieszamy. 5. Smażymy na wolnym ogniu kilka minut, dzieląc ciasto na 3 placki. Podajemy z jogurtem naturalnym, masłem orzechowym i ulubionymi owocami. W moim przypadku maliny i truskawki :) HALO HALO :) Czy są tu zwolennicy masła orzechowego ?  Pozdrawiam, Ania

Mój Smak na Życie
Tarta z owocami 162

szybko. Zresztą przekonajcie się sami. Zapraszam!!! Składniki: 250 g mascarpone, 200 ml śmietany 30% lub 36%, 3 łyżki cukru pudru, 300 g herbatników, 100 g masła, 600 g owoców ( maliny, truskawki, jeżyny, borówki) 1 galaretka (cytrynowa, agrestowa lub kiwi) Wykonanie: Galaretkę rozrabiamy w szklance gorącej wody. Herbatniki kruszymy i dokładnie mieszamy z masłem. Gotową masę przekładamy do formy na tartę

Passion of Cooking

Proponowane wyszukiwania