idealny na lato, kiedy mamy pod ręką świeże owoce. Spód stanowi grubsza beza. Na wierzch smarujemy bitą śmietanę lub dowolny krem do tortów. Na samą górę układamy truskawki, borówki, maliny lub cokolwiek co mamy pod ręką. Całość przyozdabiamy listkami świeżej mięty
KuukBuukwytrawnej. Dzisiaj zapraszam Was na przepyszny i zdrowy koktajl właśnie z ugotowaną, czerwoną komosą! Do przygotowania 2 porcji koktajlu potrzebujemy: - 200-300 ml mleka roślinnego - 1 banana - 2 garście malin - 3 łyżki ugotowanej komosy ryżowej Przygotowania zacznijcie od opłukania komosy i ugotowania jej (gorujemy w wodzie bez soli ok 15-20 minut). Gdy będzie miękka odcedzcie, przełuczcie zimną wodą
Szybko Tanio Smaczniepodniebienia ... :)) Składniki: Op. ciasta francu skiego (600g) 1 budyń waniliowy z cukrem 1 szkl. mleka 1 jajko gruby cukier kryształ (do posypania) dowolne owoce: u mnie truskawki i maliny ok 200g 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki cukru wanilinowego szczypta cynamonu Wykonanie: Jeśli korzystamy z ciasta francuskiego mrożonego, rozmrażamy je do temperatury pokojowej wyjmując 1h wcześniej z zamrażarki. Budyń gotujemy
Walijskie Pichcenieorito - po 2 ciasteczka na jeden kieliszek, krem kawowy, 2 łyżki dżemu malinowego, krem kawowy. Całość dekorujemy jednym ciasteczkiem orito i opcjonalnie perełkami cukrowymi. Deser można ozdobić również świeżymi malinami, moje wszystkie wylądowały w dżemie
Kolorowy Przepisownikbardzo prostym przepisem, a składniki zazwyczaj są w naszych domach. Jako świetnym uzupełnieniem jest bita śmietana i truskawki, jednak możecie użyć innych owoców np. borówek, malin, czy jeżyn. Składniki: 80 g mąki razowej 40 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki przyprawy do piernika 0,5 łyżeczki cynamonu szczypta mielonych goździków
Niezły MłynekPyszne ciasto długo zachowujące swoją świeżość, z dodatkiem sezonowych owoców, których można podać naprawdę dużo. U mnie są jabłka, truskawki i rabarbar, ale pasują też inne np. brzoskwinie, borówki, maliny itd. Najlepiej smakuje podane na świeżym powietrzu
Milion Smakówpełni sezonu owocowego królują wieloowocowe ciasta. Poniżej przepis na pyszne ciasto z rabarbarem, malinami i czerwonymi porzeczkami zanurzonymi w serowej masie z domieszką orzechowego kremu na kruchutkim spodzie. Smak zadowoli nawet najbardziej wybrednego smakosza
Milion SmakówSmakująca latem pyszna owocowa owsianka z świeżymi malinami i czerwonymi porzeczkami - niezawodny sposób na udane rozpoczęcie dnia. Żeby owsianka oprócz walorów smakowych zachowała również te zdrowotne, nie idźcie na łatwiznę - kupujcie płatki zwykłe, najlepiej ekologiczne, zamiast tych oznaczonych jako błyskawiczne
Milion Smakówciasto króluje w naszej rodzinie od dawna. Zmienia się tylko jego wnętrze: czerwone porzeczki z agrestem i truskawkami, wiśnie z morelami, jabłka z malinami lub jeszcze inna kombinacja. W każdej wersji jest to niezawodny sposób na połączenie kruchego ciasta i sezonowych owoców prosto z ogródka pod bezową pierzynką
Milion SmakówProsty a efektowny torcik do podania zarówno na letnie przyjęcia w plenerze jak i codzienny podwieczorek. Aromatyczne czekoladowo-migdałowe ciasto wspaniale komponuje się z malinami zanurzonymi w lekkiej śmietance. Jest to zmodyfikowany przeze mnie przepis pochodzący z Biblioteczki Poradnika Domowego
Milion SmakówOrzeźwiający kompot z malin i jabłek umili niejedno popołudnie. Kto raz spróbuje, zapomni o sokach ze sklepu
Milion Smakówciekawą alternatywą dla korzennego piwa grzanego jest wersja malinowa. Tradycyjnie można je przygotować z gęstym malinowym sokiem. U mnie wersja bardziej home-made - z malinowym kompotem, oczywiście razem z malinami. Efekt jest naprawdę dobry
Milion SmakówTarty dobrze smakują niemal z każdymi dodatkami. Tym razem wersja z malinami i borówką amerykańską. Najlepiej sprawdza się w lecie gdy owoce są świeże i mają najwięcej aromatu. Lekkie i szybkie
Milion Smakówcukru przemawiają na jej korzyść i wspaniale komponują się z serowo-śmietanową masą kremową. Całość udekorowana została sezonowymi owocami, w moim przypadku jagodami, ale z powodzeniem sprawdzą się też maliny (których także odrobinę użyłam) lub jeżyny
Milion SmakówLetni deser idealny na poprawę humoru. Aromatyczne ciasteczka Amaretti na jego dnie wspaniale zgrywają się z jogurtem wymieszanym z serkiem mascarpone. Do tego maliny oraz borówki i można się delektować słodką chwilą przyjemności
Milion Smaków