maliny - 13477 przepisów (strona:723/899)

Ciasteczka ryżowe 166

jajka 1 szklanka cukru 80 gram wiórek kokosowych (małe opakowanie) 1 kostka masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 - 1 1/2 szklanki mąki ( opcjonalnie) marmolada- ja użyłam dżemu z malin oraz z dyni Wykonanie: Płatki ryżowe, jajka, cukier, wiórki, masło i proszek do pieczenia miksuję. W razie potrzeby dosypuję mąkę i ponownie miksuję. Łyżeczką  do herbaty nabieram niewielkie porcje

Ciasteczkowy Potwór
Lody truskawkowe z kiwi i syropem daktylowym 114

Wiosna za oknem więc czas zacząć sezon na lody! W oczekiwaniu na świeże owoce możemy wykorzystywać zapasy mrożonych truskawek, malin, bananów czy  nawet jagód. Moja dzisiejsza propozycja to lody z mrożonych truskawek z dojrzałym kiwi, słodzone syropem daktylowym z niespodzianką, o której przeczytacie nieco niżej :) Składniki : 400 g mrożonych truskawek 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka syropu daktylowego

Chocolate Muffin Blog
Sernik potrójnie kokosowy 141

Składniki na polewę czekoladową: 100 g gorzkiej lub deserowej czekolady; 60 g masła; Wykonanie: Składniki rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać i polać schłodzony sernik. W moim serniku są jeszcze maliny. Dorzuciłam, bo akurat miałam je pod ręką

In my kitchen
Deserek z truskawkami 77

deserku, to podpatrzyłam go u Dorotki . Tyle, że ja zamiast malin wykorzystałam tutaj truskawki. Deserek pyszny i szybki. Polecam! Składniki: 25-30 dkg truskawek; jogurt grecki (lub inny kremowy); kilka ciastek owsianych (użyłam Digestive z czekoladą); 2-3 łyżeczki cukru pudru; Wykonanie: Truskawki umyć, obrać z szypułek, zmiksować razem z cukrem pudrem blenderem. Ciastka pokruszyć. W pucharkach układać warstwy: troszkę

In my kitchen
Zielone naleśniki z kokosowym serkiem 129

nadzienie serowe: 250 g sera białego (najlepiej mielony); 1 op. cukru waniliowego; 1 czubata łyżka cukru pudru; 50 g wiórków kokosowych (drobnych); 1 mały jogurt naturalny; owoce (truskawki, maliny, brzoskwinie,itp.); Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto razem miksujemy, a następnie odstawiamy je do napęcznienia na 15 minut. Po tym czasie smażymy na posmarowanej lekko masłem patelni cienkie naleśniki, nie dopuszczając

In my kitchen
Sernik na zimno 158

przestudzoną galaretkę połączyć z 250g serka. Poszczególne masy wylewać kolejno do formy, pamiętając że warstwę następną nakładamy, gdy poprzednia stężeje w lodówce. Na wierzch sernika ułożyć owoce (u mnie maliny) i wylać tężejącą galaretkę przygotowaną według przepisu na opakowaniu.   Moje uwagi: sernik nie jest słodki, zatem jeśli ktoś lubi słodkości bardziej słodkie to proponuję dodać do każdej galaretki (podczas

In my kitchen
Placuszki z jabłkami 120

Puszyste, jak biszkopt, delikatne i pyszne:) Ja smażyłam je jakiś czas temu, dlatego są z jabłkami, ale teraz znakomicie sprawdzą się tutaj borówki, morele, maliny... Polecam Wam ten przepis, bo ja do niego na pewno wrócę i jeszcze nie raz z niego skorzystam:) Przepis znalazłam tutaj . Składniki: 400 g kefiru lub jogurtu naturalnego; około 1,5 szklanki mąki pszennej

In my kitchen
Migdałowa tarta z truskawkami 173

Przepis przeniesiony z mojego poprzedniego bloga:) Na truskawki może już za późno, ale ta tarta będzie równie dobrze smakować z każdymi innymi owocami:) Możesz spokojnie użyć malin, śliwki czy borówki amerykańskiej... pozostawiam to Twojej wyobraźni:) Szczerze Wam napiszę, że ta tarta bardzo mi smakowała. Rozpływała się w ustach i te truskawki... mm... u mnie pokropione mandarynkową wódeczką:) Wypiek polecam. Spróbujcie

In my kitchen
Sos owocowo-chrzanowy do mięs lub dań wegetariańskich 127

mięs i pasztetów. Zrobiłam go z myślą o pasztecie jaglano-grzybowym . Do jego wykonania można użyć zarówno owoców mrożonych, jak i świeżych. Składniki : ok. 150 g mrożonych owoców (malin, porzeczek, borówek) liść laurowy łyżeczka chrzanu ewentualnie: miód  Owoce włożyć do garnka. Dodać liść laurowy. Zalać niewielką ilością widy i zagotować. Od momentu zawrzenia gotować na małym ogniu

Weekendy w domu i ogrodzie
Ucierane ciasto z truskawkami i kruszonką 148

przed ułożeniem na cieście. Jeśli będą to śliwki, to układać ściśle, skórką do dołu, a w dziurkę po pestce wsypać trochę cukru z cynamonem. Natomiast truskawki, jagody czy maliny warto przed ułożeniem obtoczyć w bułce tartej, dzięki czemu nie puszczą za dużo soku podczas pieczenia. Ciasto też można upiec w prodiżu. Pieczemy ok 50min w wysmarowanym i obsypanym mąką

CookYourself
Ciasto budyniowe 151

budyń zetrzeć drugą kulkę ciasta. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piec 45 min. Ostudzić przed podaniem. Smacznego! ____________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu/ * Przepis pochodzi z bloga 'Cytryna Malina

CookYourself
Orzeźwiające tureckie ciasto cytrynowo-jogurtowe z bitą śmietaną i owocami sezonowymi 175

średniej cytryny - skórka z 1 średniej cytryny - szczypta soli - 0,5 szklanki śmietany kremówki (mocno schodzona) - 2 łyżki cukru pudru + ew. do posypania - owoce sezonowe (u mnie borówka i maliny)   Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą i białą masę. Dodać mąkę, jogurt, sok i skórkę z cytryny. Dokładnie zmiksować. Białka ubić na sztywno ze szczyptą

CookYourself
Keks / ciasto na białkach z borówką amerykańską 136

pomysł na wykorzystanie zalegających w zamrażalniku białek. Zamiast piec kolejną pavlovą (klik) czy bezy, proponuję Wam wypróbowanie tego przepisu. Ciasto wychodzi bardzo puszyste, a owoce, to kwestia Waszego wyboru - maliny, borówki, śliwki itp. Spróbujcie. Ja wiem, że następnym razem, dodam więcej borówek, bo przyznam się bez bicia, ale sceptycznie podchodziłam do takiej ilości borówek i zmniejszyłam ich ilość i teraz

CookYourself
Sernik biała czekolada z nutą pomarańczy 136

sernika. Dziś jako dodatek główny biała czekolada. Sernik jest bardzo delikatny dzięki śmietanie kremówce. Nutka pomarańczy dodatkowo wzbogaca smak i dzięki temu ciasto nie jest mdłe. Polewa śmietanowa z maliną idealnie komponuje się z pozostałymi smakami. Nowy post Sernik biała czekolada z nutą pomarańczy pojawił się w Wypieki i Rumieńce

Wypieki i Rumieńce

Proponowane wyszukiwania