zająć od 30 minut do 2 h w zależności od stopnia chłodzenia lodówki. Stężałe ciasto obficie posypać grubo startymi wiórkami czekolady. Podawać schłodzone Smacznego :) Zobacz także: Sernik czekoladowy z malinami Sernik Blue Curacao
KreatywnePinydzisiaj. Piękna, słoneczna pogoda, pyszny napój i odpoczynek w ogrodzie. Czy to nie brzmi idealnie? Dla mnie tak! Składniki : * banan * garść czerwonych winogron * garść mrożonych truskawek lub malin * szklanka soku pomarańczowego lub 2 soczyste pomarańcze * opcjonalnie kilka listków świeżej mięty Przygotowanie : Wszystkie składniki naszego koktajlu miksujemy. Jeśli przeszkadzają Wam skórki winogrona to można przelać koktajl przez sitko. Jednak
Magiczne Życie Martyoryginalne pomysły na wykorzystanie rabarbaru - podzielcie się nimi koniecznie! Sezon w końcu nie trwa wiecznie, i trzeba go wykorzystać najlepiej, jak się da. Za chwilę oszalejemy na punkcie truskawek, malin, jagód, porzeczek, wiśni, żeby ze strachem zauważyć, że na straganach już tylko jabłka, śliwki i gruszki. Potem kasztany, żurawina... Stop! Chyba zatoczyłam koło. Razem z Sianko , Mopsikiem i Zuzią
Pożeraczka, czyli raz adobrzesezamowy 3 posilek (po treningu): dorsz, kasza gryczana, ogorki 4 posilek: ryż, kurczak, warzywa, olej sezamowy 5 posilek: ryż, kurczak, warzywa, olej sezamowy 8 1. Owsianka z malinami i orzechami 2. Cynamonowo-orzechowe orkiszowe ciasto z nutą malinową 3. Penne z ostrymi małżami 4. Jogurt z orzechami i płatkami owsianymi 5. Ryżowa pizza z patelni
Czarnawisienkaczekam z utęsknieniem przez zimowe miesiące. Pojawienie się ich na bazarkach zapowiada, że sezon na pyszności właśnie się rozpoczął. Bo przecież niedługo po nich mamy truskawki, później maliny, jagody, porzeczki... W tym roku sezon inauguruje u mnie zupa z botwinki z mleczkiem kokosowym. Zawsze przygotowuję jej spory garnek, żeby starczyła na dwa dni, ale i tak często już
Kulinarne Inspiracjeprzekrojone na pół, orzechy nerkowca oraz migdały. Posypać sezamem, słonecznikiem i posiekaną suszoną żurawiną. Całość polać miodem. Owsiankę można podawać z dowolnymi świeżymi owocami np. truskawkami, malinami, borówkami itp. Smacznego
Fit-aminamiodu / syropu z agawy, 1 jajko, 310 ml maślanki (1 i 1/4 szklanki), 80 ml oleju (1/3 szklanki) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego / 1/2 łyżeczki pasty waniliowej, 1 szklanka owoców - malin, jeżyn, u mnie mrożone czerwone porzeczki, dodatkowo - płatki owsiane, cukier trzcinowy W jednej misce mieszamy ze sobą suche składniki - mąkę, płatki owsiane, proszek do pieczenia i cukier trzcinowy. W drugiej
Plate of Joyrano możemy zjeść śniadanie, a w części restauracyjnej czekają lunche i obiady! My uraczyliśmy się lemoniadami - imbirową z chili i arbuzową, na deser było ciacho z kremem tiramisu i malinami! Warto zostać na dłużej i rozkoszować piękną pogodą, sącząc chłodny napój relaksując się w leżaku od plażowej strony Flaminga. Na koniec mamy dla Was kilka zdjęć z tego uroczego
Plate of Joymięty pieprzowej. Napar charakteryzuje się naturalnym, ziołowym smakiem przełamanym orzeźwiającym, miętowym aromatem.Jest to doskonały wybór dla wszystkich osób kochających herbaty ziołowe. Herbaty owocowe: RASPBERRY Niezwykła kompozycja na bazie soczystych malin, dzikiej róży, jabłek i hibiskusa, kusząca pełnym słodyczy smakiem oraz owocowym aromatem.Doskonale sprawdza się w okresie obniżonej odporności. FOREST FRUITS Ta niezwykle aromatyczna kompozycja owoców leśnych i hibiskusa to prawdziwy
Wielki apetytSkładniki: 0,5kg moreli 250g cukru maliny sok z cytryny Sposób przygotowania: Owoce umyć i osuszyć.Morele przekroić na pół,wyjąć pestkę i zamiast niej umieścić ładną malinkę. Ułożyć ściśle w słoiku. Do garnka wsypać cukier i zalać go wodą.Następnie dodać sok z cytryny(tylko trzeba uważać na pestki). Syrop gotuj 6 minut na wolnym ogniu,od czasu
Wielki apetytmówi,że na myśl przychodzi mu od razu smak dzieciństwa. Zdecydowanie nie można porównać ich z żadnym produktem dostępnym w sprzedaży. Jest aromatyczny,ale pachnie prawdziwa truskawką,czy maliną a nie aromatem. Moje dzieci były zachwycone a jak one to i ja. Polecam zakup i zapraszam do pozostawiania opinii na temat tych produktów (wiem,ze wszyscy będziecie zachwyceni:) Smacznego
Wielki apetytdałam mniej, zastępując odebraną część zwykłą mąką) 400g mąki pszennej cukier wanilinowy 80ml mleka Polewa czekoladowa (u mnie Dr Oetker) Kisiel instant w kolorze czerwonym( u mnie Dr Oetker-maliny z żurawiną i hibiskusem) mazak czerwony Dr Oetker Sposób przygotowania: Wszystkie składniki(oprócz czekolady i kisielu) dokładnie odmierzamy,łączymy i wyrabiamy ciasto o konsystencji plasteliny. Z ciasta formujemy kuleczki
Wielki apetytodebraną część zwykłą mąką) 400g mąki pszennej cukier wanilinowy 80ml mleka migdały w miodzie(kupiłam w tygodniu greckim w Lidlu) Kisiel instant w kolorze czerwonym( u mnie Dr Oetker-maliny z żurawiną i hibiskusem) Sposób przygotowania: Wszystkie składniki(oprócz migdałów i kisielu) dokładnie odmierzamy,łączymy i wyrabiamy ciasto o konsystencji plasteliny. Z ciasta formujemy wałeczki,które formujemy na kształt palca.Zamiast
Wielki apetytmnie słodyczami drugiej kategorii. Z wiekiem jednak gusta zdecydowanie mi się zmieniły i smak świeżych owoców jest moim ulubionym. Zapraszam na moją sorbetową wariację. Składniki: truskawki czerwona porzeczka maliny owoce (do dekoracji) listki świeżej mięty (do dekoracji) Sposób przygotowania: Umyte i osuszone owoce miksujemy na gładko. Następnie przekładamy do naczynia (które wytrzymuje niskie temperatury) i wkładamy do zamrażarki. Pamiętajmy
Wielki apetytplacuszki serowo-jogurtowe ,które najbardziej smakują mi z dodatkiem sezonowych owoców. Zanim na naszych stołach na dobre zagoszczą truskawki, maliny czy jagody możemy wykorzystać ostatnie , wciąż jeszcze smaczne ,choć mniej wartościowe jabłka. Odrobina jagodowej konfitury nadaje całości smacznego
Zakamarki mojej kuchni