maliny - 13977 przepisów (strona:701/932)

Idealnie kremowy budyń jaglany z sosem malinowym 172

wypróbujcie :)  Składniki :  1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka mleka (może być roślinne) 1 łyżeczka miodu  ulubione dodatki : czekolada  orzechy owoce sok malinowy ja użyłam soku malina z miodem firmy  Eterno (naprawdę pyszny) Przygotowane : Kaszę (surową) zblendować razem z mlekiem , dokładnie najlepiej kilkakrotnie, następnie przelać do garnka i gotować (cały czas mieszając najlepiej trzepaczką balonową

zdrowa vege kuchnia
Witamy na talerzu. Witaminy i ich właściwości. 225

skorupiaki, jajka, mleko Witamina C Właściwości: wzmacnia odporność, wspomaga działanie układu krwionośnego, obniża cholesterol, chroni przed wolnymi rodnikami Dzienne zapotrzebowanie: 40- 90 mg Źródło występowania: owoce jagodowe, cytrusowe; truskawki,maliny,warzywa kapustne, papryka, ziemniaki, chrzan Witamina D   Właściwości: potrzebna do prawidłowej budowy kości i zębów, reguluje poziom cukru, pozytywnie wpływa na słuch Dzienne zapotrzebowanie: 5-10 µg Źródło występowania

Fit & Healthy Life
Jedzonko do pracy #45 217

związku z czym pora na kolejny zestaw jedzonka do pracy. Dziś u mnie pogoda wybitnie szaro jesienna, ale jedzenie nadal kolorowe i oczywiście bardzo smaczne ;) Śniadanie : Jogurt naturalny, maliny. Lunch : Sałatka z buraczkiem i fetą. Smacznego

Codzienne Gotowanie
KULINARN ROZGRYWKI BLOGERÓW - ROZSTRZYGNIĘCIE 162

ubiegłą sobotę 24 października 2015 r. miałam przyjemność brać udział w zapowiadanych już wcześniej Kulinarnych Rozgrywka Blogerów, organizowanych przez Vorwerk Polska Thermomix ® w Studiu Kulinarnym Miód Malina w Warszawie. Podczas rozgrywek spotkałam 7 blogerek kulinarnych z całej Polski, wyłonionych spośród 50 zgłoszeń! Do finału jednak nie przeszłam, danie zbyt proste w obliczu konkurencji

Spektrum Smaku
Lody 187

żółtka z cukrem i wodą na białą masę. Wszystkie składniki mieszamy delikatnie wlewamy do litrowego pojemnika po lodach i mrozimy ok 8 h. Dodałam jeszcze kilka rodzynek a później malin. Lody są cudownie kremowe a nie zamarznięte na kamień. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Sernikobrownie z wiśniami 264

jajek 100 g mąki 500 g sera kremowego (President) cukier waniliowy lub łyżeczka ekstraktu z wanilii 200 g drylowanych wiśni (wydaje mi się, że jagody i maliny też będą idealne) Do dzieła!!! Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić. Masło z 250 g cukru utrzeć na gładką masę - następnie dodać 3 jajka - dokładnie utrzeć masę z pierwszym jajkiem zanim dodamy

sierotka maRysia w kuchni
Pyszne ciasto z rabarbarem i truskawkami 227

Sezon rabarbarowo truskawkowy w pełni. Na ryneczku na którym robię zakupy roznosi się cudowny aromat opalonych w słońcu truskawek i błyszczących czereśni wkrótce pewnie pojawią się maliny. Jest cudownie! Ja szukam poziomek - czas rozpocząć sezon nalewkowy. A nalewka z poziomek musi być przepyszna - będę ją robić pierwszy raz i już się nie mogę doczekać... Rustykalne ciasto z rabarbarem i truskawkami

sierotka maRysia w kuchni
Kruche ciasto z owocami i budyniowa pianką 242

mnie, idealne. Pięknie się prezentują na paterze, łatwo się je robi, mają owoce i wszystkie składniki potrzebne do ich przygotowania mamy w domu. Podstawowa wersja tego wypieku jest z malinami, jednak ja robiłam je już z: truskawkami, wiśniami, czarnymi jagodami i borówką amerykańską. Z każdym z tych owoców ciasto smakuje wyśmienicie:-) Składniki: Kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki kostka margaryny/mas

sierotka maRysia w kuchni
Sernik z jeżynami i kokosową bezą 246

serem i pyszną pianka kokosową. Można użyć innych owoców (np brzoskwiń) jednak w sezonie warto skorzystać z tego co daje nam ogród/pole - dlatego też genialnie będzie smakował z malinami lub czarnymi jagodami. Koniecznie spróbujcie a na pewno rodzina i znajomi docenią ten wypiek.   Sernik z jeżynami i kokosową pianką Składniki na małą blaszkę; Kruche ciasto 1/2 kostki masła

sierotka maRysia w kuchni
rabar(barowe) orzeźwienie 131

eiswuerfel.cc Pijąc napój ma się wrażenie, że to jest coś zupełnie innego, nie te smaki, które na co dzień goszczą w naszych ustach - bardziej subtelne - delikatne poruszenie słodyczy malin z lekkim posmakiem i orzeźwieniem rabarbaru , podniesione do potęgi drugiej za sprawą alkoholu. Zatem orzeźwienie rabarbarem nie tylko w barze

Right Behind The Kitchen
Gofry jaglano-dyniowe (bezglutenowe) 170

mąk takich jak jaglana, ryżowa i ostatnio moja ulubiona – z pestek dyni, wychodzą przepyszne! Możecie podać je z dowolnymi dodatkami. Ja ostatnio dostałam słodziutką konfiturę z jabłek i malin która pasowała tu idealnie :) 0/5 szklanki mąki jaglanej 1/3 szklanki mąki z pestek dyni 1/3 szklanki mąki ryżowej łyzeczka proszku do pieczenia szklanka maślanki 2 jajka Jajka rozdzielamy po czym

Mienta blog
Kulinarne Rozgrywki Blogerów 173

żeby nie zapeszyć! :) Ale teraz oficjalnie melduję, że w tą sobotę biorę udział w Kulinarnych Rozgrywkach Blogerów, organizowanych przez firmę Vorwerk Polska Thermomix®, a rozgrywających się w studio Miód Malina w Warszawie na ul. Spokojnej ;) Uff, ja tak spokojna nie jestem, bo lista składników, na których mamy pracować jest szczuplutka! Nie tracąc czasu uciekam do kuchni, przetestować kilka planowanych przepisów

Spektrum Smaku
NALEŚNIKI Z SEREM I OWOCAMI 201

śmietaną lub jogurtem. Smaruję nim naleśniki,składam w trójkąty  i podsmażam na maśle na patelni.   Na wierzch polewam jogurt i posypuję owocami. Polecam jako polewę różne owoce maliny,truskawki i ostatnio wypróbowany zmiksowany świeży ananas. Pychotka

potrawyregionalne
BEZY W TRZECH SMAKACH 169

bezy !... pyszne i chrupiące. Przedstawiam Wam je dziś w trzech smakach. Kokosowym Kawowym Waniliowym Zapraszam również do zrobienia TORTU BEZOWEGO Z KREMEM KAWOWYM I MALINAMI Składniki: 4 białka pół szklanki cukru pudru łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki soku z cytryny łyżeczka rozpuszczalnej kawy 2 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki cukru waniliowego aromat waniliowy Ubiłam białka dosypując stopniowo cukier puder. Dodałam

potrawyregionalne
WYCISKANY SOK Z MARCHWI I BURAKÓW 225

sokowirówki. Wyciskarki soków wyciskają praktycznie każdy gatunek warzyw, owoców i ziół: od natki pietruszki, sałaty, brokułów, szpinaku, trawy pszenicznej itp.,  przez wszystkie owoce, w tym miękkie (maliny, aronie, porzeczki, jeżyny itp.)  i cytrusowe (grejpfruty, pomarańcze,ananasy, mango, granaty) do twardych warzyw korzeniowych (marchew, burak, seler itp.),  liściowych oraz ziół. Dziś napiszę o soku z marchwi i buraków

potrawyregionalne

Proponowane wyszukiwania