maliny - 13477 przepisów (strona:697/899)

Drożdżówki z serem i owocami 110

Pyszne a w misce tupperware także bajecznie proste bułeczki z serem i owocami. Użyłam zdobycznych porzeczek a za kilka dni planuje powtórkę z malinami. Przepis z moimi minimalnymi modyfikacjami pochodzi ze strony kasia-gotuje.pl . Polecam - szczególnie, że na drugi dzień są równie dobre !:) Składniki na 12 drożdżówek : Ciasto : 550g mąki pszennej

cucinare
Prosty deser z syropem klonowym 122

jest jedynie jogurt naturalny i sezonowe owoce. Naprawdę polecam:) Składniki na 2-3 porcje : jogurt naturalny typu greckiego np Tolonis 400 g z Biedronki syrop klonowy sezonowe owoce np. maliny, truskawki, jagody, borówki  owoce suszone np figi melisa do dekoracji Wykonanie : Do salaterki lub szklanki nałożyć jogurt , polać syropem klonwym i posypać owocami. Smacznego:)   Jeśli ktoś

cucinare
.1065. dwa z trzech 143

udany :) Niestety zapomniałam zrobić dla Was zdjecia tortu :( Napiszę jedynie, że był to biszkopt kukurydziano-gryczany przełożony domowym dżemem malinowym, na wierzchu z kremem ze śmietanki kokosowej i udekorowany malinami. Teraz uruchomcie wyobraźnie

breakfast of dreams
Muffiny z borówkami i czekoladą 199

Pochłonęła mnie przeprowadzka w końcu do swojego własnego M. Dziś podzielę się z Wami przepisem na przepyszne muffiny z borówkami i gorzką czekoladą. Można użyć też innych owoców np. malin, jagód czy co tam tylko macie pod ręką. Składniki na 20-24 szt. 125 g masła 3/4 szklanki cukru 1 op. cukru wanilinowego 2 jajka 3/4 szklanki mleka 2 szklanki

Ptasia Kuchnia
Zdrowe czekoladowe ciasto 190

Dzisiaj pyszne, czekoladowe ciasto, które możecie połączyć z czym tylko chcecie - na pewno dobrze skomponuje się z truskawkami, malinami, borówkami, czy tak jak u mnie, z mielonymi orzechami. Jeśli chodzi o kaloryczność, ciężko mi ją określić dokładnie, ponieważ zależy to m.in. od receptury użytego przez Was domowego musu owocowego. Najlepiej, żeby był bez cukru, wtedy wniesie niewiele kalorii. Łącznie cały

Powiedz dietom nie
.1064. placki & obiad 128

moich 18 urodzin, przygotowałam wiec symboliczny torcik (dodam zdjęcie jutro - chyba że ktos obserwuje mnie na snapchatcie, to już widział ;)), ciasto śmietankowe na zimno a dodatkowo przebrałam 4kg eko malin które przywiózł mi tato ♥ Te same co w tamtym roku, od tego samego rolnika :) Część juz zamrożona, część dzisiaj skończy w dżemie, a reszta do jedzenia :) Może jeszcze coś

breakfast of dreams
Omlet z owocami 118

każdą postacią dla mających ochotę na ciepłe śniadanie dla fanów omletów Składniki: 3 jajka łyżeczka cukru 2 łyżki mąki (może być pszenna lub kukurydziana) szklanka owoców (np. borówek, malin, truskawek, brzoskwiń lub innych) masło (do smażenia) jogurt lub śmietana do polania cukier puder do posypania  - opcjonalnie Wykonanie: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec dodając

Mania Wypiekania
Białe Czekoladki z Jeżyną w Środku - Łatwe! 278

tych co nie mają czasu, dla tych co nie lubią za długo przebywać w kuchni, dla facetów, którzy lubią słodkie, jednym słowem dla wszystkich! Są pyszne. Po doświadczeniach połączenia maliny z kokosem i czekoladą tego samego dnia poszłam dalej, a może bliżej, bo te są bananie proste. Smak? Rewelacja! Słodka czekolada i mokre, owocowe nadzienie, bomba nie tylko kaloryczna

Blondynka Gotuje
Froyo – szybkie lody z owoców jagodowych i jogurtu 172

przygotowania. Byłoby idealnie, gdybyście mieli własne – najlepsze i najbardziej aromatyczne są te świeżo zamrożone. Ja korzystam z gotowej, sprawdzonej wielokrotnie mieszanki owoców jagodowych – z żurawiną, jagodami, jeżynami, truskawkami i malinami. Jogurt i śmietanę wyjmujemy prosto z lodówki – też powinny być lodowate. Zaczynamy od wlania do blendera śmietany i wsypania cukru. Miksujemy ją na najwyższych obrotach, żeby jak najmocniej ją napowietrzyć

Karo in the Kitchen
Czekoladowy pudding chia – na gładko! 124

jest. Deser można podać sam, po schłodzeniu. Można przybrać bitą śmietaną (klasyczną) lub ubitym mlekiem kokosowym (w wersji dla wegan). Świetne będą do niego pasowały świeże owoce –mango, maliny, jagody, borówki amerykańskie czy truskawki, albo obrana z błonek pomarańcza i kilka listków mięty. SKŁADNIKI 1,5 szklanki mleka – krowiego lub dla wegan – wybranego roślinnego (polecam tutaj kokosowe lub migdałowe Alpro

Karo in the Kitchen
Sangria idealna, czyli jak komponować sangrię 206

wina przy wszystkich dodatkach nieco zgaśnie, wybierzcie dobre i charakterne wino.   Do wina i reszty dodatków dobieramy owoce – może to być pokrojony drobno arbuz, wszelkie owoce jagodowe – jeżyny, maliny, truskawki, borówka amerykańska, porzeczki. Sprawdzą się winogrona, brzoskwinie, śliwki, kiwi a nawet jabłka. Cytrusy zawsze dodają świeżości i lekkości – ja użyłam umytych i pokrojonych w cienkie plastry cytryn, limonek, grapefruita

Karo in the Kitchen
Placki pełnoziarniste 118

smażyć placki (około 2 łyżki masy na placka) na oleju lub na patelni nieprzywierającej bez tłuszczu. Podawać z ulubionymi dodatkami, w moim przypadku była to garść zamrożonych porzeczek i malin podgrzana w kuchence mikrofalowej. Smacznego. *użyłam tej od Lubelli

tost z dżemem
Krucha pianka z jeżynami 184

rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pianka: 5 białek 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 budynie śmietankowe szczypta soli ok 0,5 kg jeżyn lub malin Białka ubijamy z solą, gdy piana będzie gęsta wsypujemy partiami cukier. Następnie delikatnie wmieszujemy budynie i olej. Piankę wykładamy na podpieczony spód. Rabarbar obieramy i kroimy w plastry, a następnie

Cynamonowe szczęście
Sernik bałkański (na jogurcie bałkańskim) 205

szklanki cukru 2 standardowe opakowania budyniu waniliowego 1 litr jogurtu bałkańskiego (byle nie light) - 3 opakowania po 340 g pół szklanki oleju Do dekoracji: dowolne owoce, np. borówki, maliny Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 ° C.  Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, następnie ułożyć biszkopty. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno razem z cukrem. Wszystkie pozostałe składniki

Domowa Cookierenka Agi
Deser z galaretek, świeżych, sezonowych owoców i otrąb. 217

wykonaniu moich małych kuchareczek ciąg dalszy:) Tym razem pyszny deser z galaretek, świeżych, sezonowych owoców i otrąb. Składniki: 2 galaretki (u mnie truskawkowa i cytrynowa) garść świeżych jeżyn /lub malin, jagód/ otręby 1czekolada Wykonanie: W dwóch naczyniach rozpuszczamy galaretki. Owoce miksujemy, aż będą miały konsystencję musu. Czekoladę rozpuszczamy, lekko studzimy, dodajemy otręby, całość dokładnie mieszamy. Teraz układamy składniki warstwami

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała