tylko w wersji filmowej (film z 1999 r.). Oglądałam go kilka razy, bo lubię w tym filmie Kevina Costnera (Garret Blake), choć nominowano go w tej roli do Złotej Maliny oraz Paula Newmana (ojciec Garreta, Dodge Blake). Robin Wright Penn/Teresa Osborne jest dla mnie zarówno w filmie/książce Nicholasa Sparksa nijaka. Pewnego dnia Teresa znajduje na plaży butelkę z listem
Weekendy w domu i ogrodziesyropem glukozowo-fruktozowym. Ale po co to wszystko? Możemy zrobić domowe, zdrowe i co najważniejsze - naturalne żelki z owoców, które mamy pod ręką. Robiłam już żelki z truskawek, malin i jeżyn, lecz przedstawiam Wam moim zdaniem najsmaczniejsze - żelki z mango. Możemy je zrobić praktycznie ze wszystkich owoców jakie wpadną nam w ręce, lecz każde będą różnić się czasem suszenia
Be Fit Be Strongmoim mieście rosną niemalże na każdej ulicy i można je zbierać do późnej jesieni. Ostatnio połączyłam je z delikatnym ciastem drożdżowym. Zainspirowana musem malinowym Marthy Steward zrobiłam tartę. Malina zastąpiłam jeżynami. Powstał z nich delikatny mus, który świetnie wkomponował się w kruchy spód. Powstała pyszna, urzekająca swoim kolorem, jesienna tarta. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 30 min Czas
Wędrówki po kuchniczasu jak wypłyną na powierzchnię. PROPOZYCJA PODANIA NA SŁODKO: OPCJA 1:Roztopione masło, cukier brązowy/ miód, cynamon i posiekane orzechy włoskie. OPCJA 2:Domowy mus owocowy, np. z malin, bądź konfitura. PROPOZYCJA PODANIA NA SŁONO: OPCJA 1: Przysmażona na maśle cebulka z boczkiem, oraz posiekana dymka, bądź szczypiorem. Całość oprószyć jeszcze solą i pieprzem. OPCJA 2: Posypać startym parmezanem
Calzonella.comsklepu są najwyższej jakości oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, pochodzące z małego, rodzinnego gospodarstwa, także smakowe np. cytrynowa czy cynamonowa, to prawdziwy raj dla koneserów; konfitury extra z malin, jeżyn, jagód czy truskawek – zawierają aż 85% owoców; mąki do produkcji makaronu, pizzy, focacci czy np. bułeczek mlecznych panini al latte. Kuchnia włoska to przede wszystkim sosy i makarony, tych
Moja smaczna kuchniasmak jest nieporównywalny! Gęsty, kremowy, niesamowicie waniliowy i wcale nie skłamię, jak napiszę, że po jego spróbowaniu nigdy nie sięgniecie po sklepowy! :))) Do idealego smaku kapeczka soku z malin czy truskawek... ...mmmm... totalna rozkosz! 2-3 porcje: * mleko- 2 szklanki * żółtka- 2 szt. * cukier- 2 łyżki * skrobia kukurydziana- 2 łyżki (ew. skrobia ziemniaczana) * masło- 2 łyżeczki * laska wanilii
Kraina Miodem Płynącaprzepisu, Naczelny Kucharz (ja) ogłasza ostateczne wyniki: 1 miejsce – Ania Anika za przepis na SERNIK STRACIATELLA Z MUSEM BRZOSKWINIOWYM 2 miejsce – Ania za przepis na SERNIK Z KOKOSOWĄ NUTĄ, MALINAMI I MALINOWYM GANACHE 3 miejsce – Aneta za przepis na ZRAZY Z PŁATKÓW OWSIANYCH Wyróżnienie ( bez nagrody ) – agpela za przepis na CHLEB NA ZAKWASIE (przepis bardzo ciekawy, ale zabrakło
W mojej kuchnistężeje. Dzięki mrożonym owocom tężenie galaretki zajmie dosłownie kilka minut. 3. Ubić śmietanę z cukrem pudrem. Kleksem śmietany ozdobić deser. Uwaga: w podobny sposób można przygotować inne mrożone owoce – maliny z galaretką malinową, jagody z galaretką o smaku owoców leśnych, itp. Smacznego
W mojej kuchniporcje 100 g dyniowego puree 100 g mango 3 łyżki chia ½ l mleka 2 łyżki miodu lub wedle smaku 2 łyżki jagód, u mnie mrożone 1 łyżka malin, u mnie mrożone 2 łyżki orzechów, grubo pokrojonych Zalej chia mlekiem i odstaw na godzinę lub na noc. Dodaj dyniowe puree, mango i miód, zmiksuj. Napełnij szklanki smoothie, a na wierzchu posyp
codojedzeniawoda kokosowa kasza jaglana maliny jogurt naturalny nasiona chia
Bike By Lifeowsiankę pochodzi z "Bez okruszka" . Składniki: 2 szkl napoju migdałowego lub mleka 1 szkl płatków owsianych zwykłych Halina 1 łyżka nasion chia 4 łyżki czerwonej porzeczki 6 łyżek malin 6 łyżek wiśni 3-4 łyżki wody golden syrop wg uznania migdały w płatkach Przygotowanie: Napój migdałowy doprowadzić do wrzenia wsypać płatki owsiane i mod czasu do czasu mieszając gotować
Ala piecze i gotujepszennej 100g płatków lub słupków migdałowo-cyt2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu spirytusowego lub jabłkowego skórka otarta z jednej niewoskowanej cytryny około 500g owoców (najlepiej kwaśnych: agrest, wiśnie, maliny) kruszonka: 50 masła 45g cukru 100g płatków owsianych kilka kropli aromatu waniliowego Sposób przygotowania: Miękkie masło ucieramy z cukrem aż powstanie biała, puszysta masa. Stopniowo po jednym dodajemy jaka kontynuując
Pyry na Gazwpłynie na odczyt naszego nielubianego łazienkowego lokatora ;) Ciasto to krem z bitej śmietany i serka mascarpone na kruchym spodzie, z brzoskwiniami i prażonymi migdałami. Smaczne, słodkie, latem świetnie pasowałyby maliny lub truskawki. Polecam. Składniki: Spód: 225 g mąki pszennej krupczatki 150 g masła 75 g drobnego cukru 1 jajko 2 łyżki zimnej wody Krem: 250 g śmietany
zadanie-gotowaniekruszyny, szyszki olchowe, owoce czarnego bzu, suszone jagody, wywar z czerwonych buraków z kroplą octu, kwiaty hibiskusa z odrobiną soku z cytryny, wywar z krokusa; Jasno czerwony – żurawina, mrożone maliny; Różowy - sok z buraka (jeśli sok mocno rozcieńczymy wodą wyjdzie nam jasny różowy, jeśli długo pomoczymy w czysty soku uzyskamy kolor czerwony); Fioletowy - płatki ciemnej (czarnej) malwy, owoce tarniny
Smiling ShrimpOwoce pod kruszonką to deser, którzy kojarzy się z latem. Maliny, jeżyny, czarne i czerwone porzeczki, jagody to smak najcieplejszych dni, za którymi tak tęsknimy, zwłaszcza zimą. Na szczęście dostępne są mrożone owoce, które z powodzeniem zastępują świeże poza sezonem. Deser, prosty w przygotowaniu, z powodzeniem zastąpić może ciasto owocowe czy inny słodki wypiek. Warto wybierać owoce słodkie, świetnie
Moja smaczna kuchnia