się nie może… a ile można jeść gorzkiej czekolady? No dobrze, tak, zgadzam się: DUŻO :D Tyle że ona też w końcu zaczyna się nudzić, nawet w wariancie z malinami czy miętą. A w dzień taki jak wczoraj – święto – nie wypada chodzić do sklepu, więc wyjmuje się to, co się ma w lodówce/spiżarce czy zachomikowane jeszcze gdzieś indziej
Jak gotować i nie zwariowaćPlacki z mąki pełnoziarnistej z chia, polane sosem czekoladowo-malinowym i mrożone jagody i maliny, czyli mój kawałek nieba. Pierwsze zdjęcia i post od dłuższego czasu. Fajnie tu wrócić. tak, próbuję z weganizmem. Przepis: własny / 1 lub 2 porcje / 50 g mąki pełnoziarnistej* 2 szczypty sody oczyszczonej łyżeczka cukru łyżka nasion chia 4 łyżki wody 100 ml mleka roślinnego Nasiona
tost z dżememricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Gofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudrem Gofry z malinami i bitą śmietaną Grzane wino z bakaliami Gremolata Koktajl ananasowy z płatkami owsianymi Koktajl ananasowo - bananowy Koktajl bananowy z kiwi Koktajl bananowo-brzoskwiniowo Koktajl jagodowy na maślance Koktajl jeżynowy Koktajl
Moja smaczna kuchniaLORRAINE inaczej Carpaccio z buraków Paszteciki z ciasta francuskiego Sałatka z makaronem w kształcie ryżu, szynką i świeżym ogórkiem Skrzydełka w miodzie Chipsy z batatów Nalewka z malin - malinówka
Atlas Smakówcukru pudru 100 ml schłodzonej śmietanki 30 % kruche herbatniki, pełnoziarniste ciastka lub inne ulubione- ja upiekłam ciasteczka z przepisu na moim blogu "najlepsze chrupiące ciasteczka owsiane" 300 g truskawek, malin lub innych ulubionych owoców Sposób przygotowania Ciastka pokrusz najlepiej blenderem. Truskawki pokrój w plastry lub kostki. Śmietanę ubij z cukrem, dodaj ricottę i wymieszaj. Na dno pucharków nałóż ciastka, odrobinę
Kubki smakuSzybka przekąska na drugie śniadanie lub podwieczorek. Lekka, zdrowa, korzystajmy z owoców sezonowych. Zapraszam... Składniki : 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 małe morelki kilka borówek, kilka malin, 3 orzechy włoskie, łyżka płatków owsianych górskich. Wszystko wymieszać
Kubki smakugaszą pragnienie, a przy tym są pyszne i zdrowe. Koktajl ten robiłam już kilka razy, co tu dużo pisać uwielbiam go! Zapraszam... Składniki: 1 szkl. zimnego kefiru garść malin-mogą być mrożone- nawet lepiej, bo zastępują kostki lodu garść borówek-mogą być mrożone opcjonalnie 2 kostki lodu Wszystko zmiksować w blenderze, podawać odrazu
Kubki smakujogurtu o smaku owoców leśnych ( można też użyć w zamian jogurt naturalny) 2 jajka 250 g mieszanki owocowej - ja mam jagody, jeżyny, porzeczkę czarną i czerwoną, truskawki, maliny ( owoce mogą być mrożone) Dodatkowo: papierowe foremki na muffinki (12 sztuk) + blaszka do muffinek, która nie jest konieczna Wykonanie: Wyrobienie ciasta jest bardzo proste. Najpierw mieszamy razem ze sobą "mokre" składniki czyli
W Moim Magicznym Domujest to alkohol, którego można sporo wypić,a le na pewno można się nim delektować. Wielbicielom domowych alkoholi polecam również likier kajmakowy lub nalewkę z mrożonych malin
Codzienna kuchnia niecodziennaSKŁADNIKI 540 ml mleka skondensowanego słodzonego 2 galaretki owocowe, - kolory np. truskawkowa i agrestowa (w moim przypadku) 500 ml przegotowanej, gorącej wody owoce np. mandarynki, kiwi i maliny dodatkowo: konfitura truskawkowa nisko słodzona i kolorowy maczek o smaku owocowym DELECTA tutti frutti PRZYGOTOWANIE Dwie galaretki (zieloną i czerwoną) rozpuścić w 250 ml gorącej wody i przestudzić. Do naczynia wlać
ClauditteMissCookingowsianka na mleku sojowym z malinami (w środku również) i sosem z masła z nerkowców *~ * masło z nerkowców Primavika rozpuszczone z małą ilością mleka sojowego Po pierwsze bardzo dziękuję za wszystkie wczorajsze komenatrze! :) ♥ Ostatnio myślę chyba zbyt pesymistycznie...Blogosfera wciąż się zmienia, dużo bloggerów odeszło, wciąż przychodzą nowi...Ja jednak postanowiłam, że zostanę :) Uświadomiliście mi, że jednak jest sens prowadzić
breakfast of dreamsNajlepszy początek dnia! Owsianka z bananem, malinami (ha! kto zamroził latem ten ma ;-) ), jagodami goi i płatkami. Mniam!!! Na zdrowie! Zobaczcie jaką kartkę znalazłam w domu? Ma pewnie ze 20 lat! Czyż nie jest piękna!? Buzzzziaki
SMYKWKUCHNIPolecam wypróbować przepis. Będziemy potrzebować: użyłam miski o wymiarach: 13 cm średnica dna, 11 cm wysokość, 19 cm średnica góry miski około 300 g jagód (można dodać również maliny i jeżyny) 300 g serka homogenizowanego o smaku naturalnym 300 ml śmietany 30% lub 36% około 300 g biszkoptów 250 ml mleka 100 g cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny
Uwaga Babcia Gotujeśmietany kremówki 30-36% 1 lub 2 galaretki agrestowe rozpuszczone w 1/3 szklanki gorącej wody Dodatkowo Nasionka granatu do dekoracji (można też użyć innych owoców np. jagody, borówki, jeżyny, maliny) Całe jajka utrzeć porządnie razem z cukrem w mikserze a następnie, cały czas miksując, dolewać stopniowo olej. Teraz dodać wanilię oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenie i wymieszać
Złote przepisy