Składniki: ciastka 200 gram/delicje, jogurt grecki 200 gram, serek mascarpone 500 gram, cukier puder 3 łyżki, żelatyna 4 łyżeczki, wiórki kokosowe 1 szklanka, maliny 20 dag, borówki 15 dag, winogrona 20 sztuk, galaretka owoce leśne 1 opakowanie, wiórki kokosowe 1/2 szklanki jogurt grecki, mascarpone, cukier puder, wiórki kokosowe utrzeć mikserem na gładką masę, żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody
W Mojej Kuchni LubięBardzo już tęsknię za latem, za ciepłem i słońcem, a najbardziej za świeżymi truskawkami, malinami, jeżynami i borówkami. Niby mamy już wiosnę, niby lato tuż-tuż, jednak pogoda nas ostatnio nie rozpieszcza i w ogóle jest tak jakoś...nijak. Gdy więc zobaczyłam ostatnio na straganie pierwsze truskawki, nie mogłam przejść obok nich obojętnie. Dobra, nie oszukujmy się. To jeszcze
Zawsze głodna!siedząc na miękkich poduchach przy tradycyjnych stołach rodem z Północnej Afryki czy Azji Środkowej." [źródło: trojmiasto.pl ] Skusiliśmy się tu na Sernik Sułtański z gorącymi wiśniami (powyżej) lub z gorącymi malinami (poniżej). Przyjemność za 5,50 PLN/sztuka w promocji. Nawet przy 11 PLN w menu codziennym, ciasto było warte swojej ceny! Domowy sernik był delikatny, puszysty, zachwycający smakiem. I te owoce
Grunt to przepis!ciepłymi porankami, z parnymi popołudniami, z burzą przynoszącą ukojenie, z ogromnym upałem z ledwością znoszonym w cieniu, z niezliczoną ilością dzbanków lemoniady, gałek lodów, z miskami pełnymi czereśni, malin, jagód, arbuza, moreli i brzoskwiń. Tych ostatnich w szczególności! Soczystych, słodkich brzoskwiń. Co roku przygotowuję dziesiątki słoików z przetworami z tych słonecznych owoców. Najlepiej lubię konfiturę brzoskwiniową z galaretką
Rozpustne gotowanietakich jak ja. Tą herbatę miałam już przyjemność próbować i szczerze Wam polecam. 2. Herbata World of Fruits „Forest Fruits” to przepyszna kompozycja najlepszych owoców leśnych takich jak jeżyny, maliny, czy jagody, wzbogacona aromatem soczystych truskawek oraz skórką pomarańczową. 3. Herbata World of Fruits „Garden Selection” to wybór najlepszych składników wprost z ogrodu! Orzeźwiający smak kwiatu czarnego bzu i aromat
Słodkie okruszkiPyszne babeczki z mąki ryżowej. Moje w wersji z frużeliną jeżynową, ale można zrobić je z powodzeniem z malinami, wiśniami lub jeszcze innymi owocami. Przepis na spód ryżowy pochodzi z książki Moniki Mrozowskiej "Słodkie i zdrowe, czyli desery, które możesz jeść codziennie". Z podanych poniżej składników wychodzą 4 babeczki pieczone w miseczkach do zapiekania. SKŁADNIKI Na babeczki 15 g świeżych
Passions hobbies lifefrancuski rustykalny deser, oryginalnie przygotowywany z czereśni zapiekanych pod warstwą ciasta. Z uwagi na jego popularność doczekał się wersji z innymi owocami. Do jego przygotowania sprawdzą się też wiśnie, maliny czy tak jak u mnie truskawki. Kokilki z owocami zapieczonymi pod warstwą ciasta wyjmujemy z piekarnika, obsypujemy cukrem pudrem i podajemy jeszcze ciepłe. Pyszny, niekomplikowany wypiek, który francuskie mamy
Smakowity Blog Kulinarnynudzam tymi sorbetami ,ale w diecie to najlepszy deser pod " słońcem". Porcja deseru ma 155 kcal. Dwie kulki sorbetu80 g. 1 szkl.świeżych truskawek,malin lub innych owoców 150 g. SORBET OWOCOWO - TYMIANKOWY : ********************************************* 1 szkl.cukru 1 i 1/2 szkl.wody Szczypta tymianku 1 i 1/2 szkl.soku z cytryny ************************************** Wodę zagotować i wymieszać z cukrem.Wystudzić.Wymieszać z tymiankiem i sokiem
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiZobaczę, co tam w Warszawie wcinają i na pewno podzielę się tym na blogu! A dzisiejszy przepis, z moimi małymi modyfikacjami, pochodzi stąd . Ja truskawki w musie zastąpiłam malinami. Polecam! Składniki: (na 4 desery) Spód: 150 g ciastek owsianych 1 łyżka rozpuszczonego masła Mus truskawkowy: 350 g umytych i obranych truskawek 2 łyżeczki cukru pudru
Nastoletnie Wypiekaniepewno pokochacie je tak jak ja! :) Petarda Baton nie jest intensywnie słodki, co uważam to za duży atut. Słodycz zrównoważona z delikatną domieszką nuty kwaśności. Bardzo dobrze wyczuwalne są maliny . Podczas gryzienia przyjemnie chrupią ziarenka owoców i kawałki orzechów, a także drobniutkie ziarenka nasionek chia . Czy czuć spirulinę? Może, ale bardzo bardzo subtelnie. Spirulina nadaje charakterystyczny posmak, nie przez
Zdrowie na języku :PIncoal 7 łyżek mąki teff Incola 2 jajka 1 cukier waniliowy 250 g sera białego 1 cukier waniliowy cukier trzcinowy do smaku 3 łyżki jogurtu z malinami do sera 1 mały jogurt malinowy do polania naleśników olej kokosowy do smażenia naleśników wiśnie z kompotu lub dowolne owoce Wykonanie : Do miski wlewamy mleko, dodajemy jajka, cukier, cukier waniliowy
Sama słodycz i szczypta chiliszklanki cukru pudru 750 g serka mascarpone 2 czekolady po 100 g 4 łyżki likieru kokosowego Frużelina owocowa (frużelinę możemy zrobić z innych owoców: jagód, brzoskwiń, malin): 20 świeżych truskawek 1 łyżka soku z cytryny trochę startej skórki z cytryny 1 cukier waniliowy 4 łyżki dżemu truskawkowego lub konfitury 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Białka ubijamy na sztywną pianę
Pyszności SłodkościDeserku. .Zapraszam do oglądania :) KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - -DIETETYCZNY DESER- ✔ 500 g JOGURTU NATURALNEGO ✔ 60 g ODŻYWKI BIAŁKOWEJ ✔ 15 g ŻELATYNY ✔ 250 g MALIN MROŻONYCH ✔ 100 ml MLEKA ZDJĘCIA Z PLANU
Sylwetka Od Kuchnimielonych migdałów łyżka sproszkowanego młodego jęczmienia żółtko 35 g nierafinowanego roztopionego oleju kokosowego (waga przed roztopieniem) 2 łyżki mleka kokosowo-ryżowego dowolne owoce ( użyłam czerwonych pomarańczy, mrożonych truskawek, malin, borówek i jagód) jadalne kwiaty (np. bratki, fiołki, stokrotki, płatki róży) opcjonalnie do posypania zmielone wiorki kokosowe, puder owocowy lub cukier puder kokosowy Składniki na ciasto zagniatamy i wykładamy
Mienta blogKolejna propozycja na słodkie śniadanie bez mąki. Sprawdzi się również u osób, które unikają węglowodanów w diecie (kiwi można zastąpić malinami lub truskawkami - są nisko kaloryczne). Dodatek mielonych orzechów sprawia, że omlet nie kruszy się i ma cudowny posmak. Smacznego! Składniki: 2 jajka 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mielonych orzechów
Chocolate Muffin Blog