maliny - 13977 przepisów (strona:680/932)

Brownie bezglutenowe. 209

się mielone orzechy. Podczas pieczenia wyrasta, a potem opada. To normalne, jednak następnym razem użyję większej blaszki, żeby aż tak nie poszybowało ;)  Pojawiła się za to przestrzeń na maliny ;) Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło ;) Euro przeszło do historii. Zdaje się, że do końca nie stało się powodem przyspieszonego bicia serca u Maćka. Szczerze mówiąc

zadanie-gotowanie
Dżem agrestowo-malinowo-truskawkowo-rabarbarowy 131

Wszystko co najlepsze o tej porze roku. Pyszny dżem połaczony aż z czterech sezonowych przysmaków: agrestu, malin, truskawek i rabarbaru. Owoce są na tyle słodkie, że nie trzeba ich za bardzo dosładzać. Trzeba tylko dodać tyle, żeby dżem miał odpowiednią konsytencję i nie zepsuł nam się w słoiku

Milion Smaków
Tarta orzechowa z kremem z białej czekolady i owocami 172

zimnego) - 30g cukru pudru - 20ml zimnej wody - 20g mielonych orzechów - jajko Składniki na krem: - 250g serka mascarpone - 135ml śmietany 36% - 180g białej czekolady (2 tabliczki) - owoce na krem: truskawki, maliny Przygotowanie ciasta: 1. Przesiewamy mąkę i cukier puder, robimy kopczyk, kroimy zimne masło w kostkę i zagniatamy, następnie dodajemy jajko cały czas zagniatamy aż składniki się połączą. Dolewamy po trochu

Coś z niczego
Polędwica w winie z sosem porzeczkowo-malinowym 168

posiekany ząbek czosnku i smażyć polędwice tak długo aż się zrumieni. 3.  Następnie zalać winem i bulionem, dusić tak długo aż polędwica nie będzie surowa. Składniki na sos: - maliny - czerwona porzeczka - czarna porzeczka - wino słodkie - miód Przygotowanie sosu: 1 . Wszystkie składniki łączymy razem, gotujemy na małym ogniu, aż sos będzie odpowiednio gęsty

Coś z niczego
Tarta z porzeczką i bezą 203

piekarnika na 200 stopni C z obciążeniem i pieczemy 13min. Następnie zmniejszamy temperaturę do 175 stopni C i pieczemy bez obciążenia 15min. Składniki: - czerwona porzeczka - czarna porzeczka lub maliny - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżka cukru pudru - 1 opakowanie budyniu - 500 ml mleka - 2 białka - 100g cukru - 1 łyżeczka octu winnego Przygotowanie: 1. Przygotowujemy budyń według zaleceń na opakowaniu. Przygotowany

Coś z niczego
Budyń malinowo-jagodowy 170

śniadanie też się sprawdzi :) Budyń można przygotować także bez wychodzenia z domu. Podam pomysły na obie wersje :) Deser będzie miał piękny kolor, jeśli dodamy do niego sok z malin lub jagód - oczywiście wyciśnięty z owoców! Składniki: 1/2 opakowania budyniu malinowego bez cukru 1/2 szklanki jagód dowolna substancja słodząca np miód, erytrol, ksylitol 1 szklanka mleka Jagody zgnieść łyżką w szklance

Chocolate Muffin Blog
PANCAKES - AMERYKAŃSKIE ŚNIADANIE 446

świeżymi rozgniecionymi owocami, dżemem lub cukrem pudrem.  W "luksusowej" wersji, często bardziej na podwieczorek, robię Im prawdziwą wyżerkę i pancakes'y polewam gęsto roztopioną czekoladą i posypuję borówkami, malinami czy jeżynami (poza sezonem używam mrożonych owoców).  Do tego śniadania nie trzeba nikogo długo namawiać :) Pancakes'y smaży się naprawdę szybko, także możecie pokusić się o ich przygotowanie przed

Słodko-Słony Świat Ilony
CZEREŚNIE 206

sałatkami np. w kombinacji z rukolą i serem kozim. Zaś wódki i likiery czereśniowe to pozycje alkoholowe o międzynarodowej reputacji. Czereśnie świetnie łączą się z innymi owocami jak truskawki, maliny, czy borówka amerykańska.  Wybierając czereśnie, powinniśmy zwrócić uwagę na ich jakość. Twarde i jędrne takie są najsmaczniejsze. Sprawdzamy, czy nie mają uszkodzeń oraz plam pleśni. Po zakupie zjadamy

Ciastka - domowe słodkości
Waniliowe ciasto z porzeczkami (bez miksera) 212

muffinki - wrzucamy wszystko do jednej miski i mieszamy. I po godzinie mamy pyszne, wilgotne i sprężyste ciasto. Na wierzch co kto woli - u mnie miks porzeczek - Wy możecie dorzucić maliny, jagody, agrest... co jest akurat pod ręką. Tortownica 26 cm Składniki: 25 dag mąki 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1 szklanka kefiru 1 jajko 2 opakowania cukru waniliowego

My simple kitchen
Lody waniliowe w wafelku 258

przygotowane w 10 minut i odpowiednio schłodzone.  Owoce sezonowe doskonale do nich pasują, więc śmiało możemy je wykorzystać. Składniki: 3 żółtka 500g serka mascarpone 120g borówki amerykańskiej 100g malin 6 łyżek dżemu truskawkowego 4 arkusze kwadratowego wafla 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki słodkiej śmietanki 30% ziarenka z jednej laski wanilii Sposób przygotowania: 1. Żółtka jajek ubijamy na parze

Kuchnia w czekoladzie
Placki na bazie mascarpone z malinami 172

rano na śniadanie. Najwięcej czasu zajmuje smażenie, ale jak chcecie to można je robić równolegle na dwóch patelniach. Placki są lekko słodkie, więc doskonale pasują do nich delikatnie kwaśne maliny

Milion Smaków
Dietetyczny omlet z owocami 275

latem, a na śniadanie to dla mnie totalny mus ;-))) Sprawdźcie na liście składników czego potrzebujecie do przygotowania potrawy. SKŁADNIKI : - 2 białka - 1 żółtko - 3 łyżki jagód leśnych - 2 łyżki malin - plaster świeżego ananasa - płaska łyżka mąki owsianej - słodzik albo stewia - olej kokosowy do smażenia ewentualnie: 1-2 łyżki jogurtu do owoców Białka ubij na sztywno mikserem, dodaj żółtko i mąkę

SMYKWKUCHNI
Prosty placek z jagodami 597

wystarczy wymieszać palcami na drobne „farfocelki” – nawet małe, dziecięce rączki to potrafią Możecie jako nadzienia użyć samych jagód lub mieszanki ulubionych owoców. Oprócz jagód sprawdzą się maliny czy borówka amerykańska. Polecam dodać naprawdę dużo owoców, wtedy ciasto jest jeszcze lepsze. Placek jest na tyle prosty, że nie ma możliwości powstania zakalca czy innej wtopy. Bardzo dobrze się

Mieszam w Garnku
Deser na zimno z owocami 277

Lekkie, kolorowe, owocowe, bez cukru Składniki sezonowe owoce: u mnie jagody leśne truskawki maliny 350 g serka naturalnego 2 małe jogurty naturalne 1 galaretka 2,5 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka … Czytaj dalej Deser na zimno z owocami

czarrna od kuchni
Rustykalne galette z morelami i rabarbarem 175

rabarbar. Obsyp cukrem smakowym - ja użyłam o smaku pomarańczy, wanilii i imbiru, możesz też użyć np. z prawdziwą wanilią, brązowego, lub o zapachu róży np. do nadzienia z malinami. Zaginamy boki ciasta i pieczemy w piecu przez 45 do 55 minut na złoty kolor.  U mnie temp. 160 stopni C z termoobiegiem. Ciasto studzimy całkowicie, można posypać cukrem pudrem

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania