maliny - 13477 przepisów (strona:680/899)

BUDYŃ Z KASZY JAGLANEJ 191

blender wysokoobrotowy, u mnie niestety tylko zwykły, ale i tak budyń był pyszny... :-) Gotowy budyń rozdzielić do pucharków. Przed podaniem można schłodzić, my zajadamy budyń na ciepło, z dodatkiem malin i domowego soku malinowego... pyszota... :-) Szeroki wybór superfood można znaleźć w sklepie: www.sklepagnex.pl Smacznego

Smaczne Zdrowe
Owsianka kokosowa 140

Poprawiona wersja owsianki kokosowej.  owsianka kokosowa z malinami Przepis: własny /1 porcja/ 4 łyżki płatków owsianych 150 ml mleczka kokosowego z puszki 50 ml wody łyżka wiórków kokosowych Płatki i mleczko umieścić w garnku i gotować pod przykryciem, dopóki płatki nie wchłoną większości mleczka. Wlać wodę i dodać wiórki kokosowe. Gotować, aż owsianka uzyska pożądaną konsystencje.  smacznego

tost z dżemem
Kremówka idealna. Napoleonka na cieście francuskim, z domowym budyniem 378

godzin. Przed podaniem ciasto wyjmujemy na blat, posypujemy cukrem pudrem i kroimy w romby lub kwadraty. Ja uwielbiam wszystkie kremowe ciasta podawać z sezonowymi drobnymi owocami jagodowymi – truskawkami, malinami, borówkami. Delikatnie kwaskowe świeże owoce świetnie przełamią słodycz kremu. SKŁADNIKI 750ml mleka – dowolnego, może być bez laktozy 130g cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego, 1 łyżeczka pasty waniliowej, laska wanilii lub opakowanie

Karo in the Kitchen
Niedzielny deser z owocami lata 127

Lato nie tylko pachnie owocami, ale i odurza całą paletą soczystych kolorów. Sezon na letnie owoce zaczyna się od truskawek, przechodzi przez czereśnie, a zaraz potem pojawiają się maliny, porzeczki, agrest, jagody,morele, jabłka.  Dzisiaj prosty, ale efektowny deser właśnie z owocami lata.  DESER z OWOCAMI LATA Składniki:   1 szklanka mleka 3 łyżki kaszy manny galaretka agrestowa

Bon appetit mon amie
Czekoladowe pankejki bananowe 113

dodajemy mąkę, otręby, proszek do pieczenia i kakao. Masę mieszamy, a następnie smażymy na patelni placki. Podajemy z owocami lub syropem np. z agawy. Można też zrobić mus z malin , mango lub banana z pomarańczą , wystarczy zmiksować owoce blenderem. sos: Czekoladę gorzką rozpuszczamy z mlekiem. Rozpuszczoną czekoladą polewamy pankejki i posypujemy płatkami i owocami

Bon appetit mon amie
Omlet ze śmietaną 97

składniki zmiksować, ciasto wlać na patelnie i smażyć na średnim ogniu przez około 3 minut z każdej strony. Omlet  ze śmietaną podawać z ulubionymi dodatkami, swój podałam z malinami, dżemem morelowym i wiórkami kokosowymi. smacznego

tost z dżemem
Kakaowa beza z kremem chałwowym Maestro Czekolady E. Wedel. Fotorelacja z warsztatów kulinarnych. 148

pieczenia  Królewski krem chałwowy   300 ml śmietanki 30-36%   250 g chałwy waniliowej E.Wedel  250 g serka mascarpone Do smaku:   świeże owoce: truskawki, maliny, borówki amerykańskie mięta  Do dekoracji starta czekolada (gorzka lub mleczna) lub rozdrobnione nasiona kakaowca (do kupienia przez internet). Przygotowanie:   Beza Białka o temperaturze pokojowej ubijamy na pianę, stopniowo dodając

SzczyptaSmaQ
Gofry owsiane 148

Gofry owsiane, a dzisiaj w końcu widzę marcowe słońce. Zjedzone z lodami malina-banan  jako taka lodowa kanapka. Genialne. Przepis: własny / 1 porcja / 70 ml mleka sojowego 1/2 łyżki lnu mielonego łyżeczka cukru /użyłam trzcinowy/ 45 g zmielonych płatków owsianych /lub mąki owsianej/ szczypta soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Rozgrzać gofrownicę

tost z dżemem
tarta mascarpone z truskawkami i podsumowanie 4 lat blogowania 142

masła 50 g cukru pudru szczypta soli 2 żółtka na krem: 250 g mascarpone 200 ml kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru dodatkowo: 200 g mrożonych owoców (użyłam malin i truskawek) galaretka truskawkowa 50 g deserowej czekolady łyżka mleka masło i mąka do foremki Składniki ciasta posiekać i zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez godzinę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Maślane ciasto z jagodami 125

wszystkich składników. Kruszonka: Margarynę rozpuszczamy wlewamy do mąki, cukrów i aromatu. Zagniatamy.  Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Na ciasto wykładamy jagody i posypujemy kruszonką. Jagody możemy zastąpić malinami, poziomkami i truskawkami. Pieczemy ok 30-40 min w temp. 180* w termoobiegu. SMACZNEGO

Moje Słodkie Piekiełko
Czekoladowo-kawowy pudding chia 101

mleka sojowego   opcjonalnie coś do posłodzenia: cukier puder, syrop klonowy, z agawy etc. Wieczorem w miseczce wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Do swojego puddingu dodałam garść rozmrożonych w mikrofali malin. Wstawić na całą noc do lodówki, Rano gotowy pudding chia podawać z ulubionymi dodatkami smacznego

tost z dżemem
Ciasto Leśny Mech 112

pokruszyć go. Śmietanę wyłożyć na blat ciasta i posypać okruszkami zrobionymi z wierzchu ciasta. Włożyć do lodówki najlepiej na noc, aby śmietana zastygła. Udekorować ciasto jeżynami, pestkami granatu, malinami, borówkami. Smacznego

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Jabłko pieczone z wiśniami i migdałami 130

pisałam na FB kupiłam jabłko. Ważyło 520 gram.  Leżało wśród innych wielkich jabłek.  Postanowiłam go upiec.  jabłko  wiśnie mrożone lub maliny łyżka mielonych migdałów  szczypta cynamonu 1 łyżka konfitur wiśniowych Odcinamy "czapeczkę"  z jabłka. Wydrążamy gniazdo nasienne. W rondelku rozgrzewamy konfiturę, dodajemy garść wiśni rozmrożonych, doprawiamy migdałami.  Całość przekładamy do środka jabłka wierzch

AZgotuj!
TORT NALEŚNIKOWY Z KREMEM BUDYNIOWYM 350

żółtka 4 łyżki mąki ziemniaczanej DODATKOWO: 150 - 170 g mascarpone (zimnego) cukier puder do dosłodzenia kremu (opcjonalnie, ja dodałam 2,5 łyżki) dżem truskawkowy (lub inny według uznania) maliny, borówki, truskawki do dekoracji listki mięty cukier puder do oprószenia WYKONANIE: Usmażone placki pozostaw do całkowitego ostygnięcia. W ganku zagotuj 500 ml mleka z cukrem i cukrem waniliowym (lub ziarenkami wanilii

Słodko-Słony Świat Ilony
Czekoladowe babeczki nadziane jagodami (na oleju rzepakowym) 122

deser idealny. Taki deser najlepiej smakuje w towarzystwie ukochanej osoby (lub osóbek, jeśli jemy go z małymi domownikami). Spróbujcie, polecam. Jeśli nie macie jagód opcjonalnie możecie nadziać babeczki np. malinami. Będzie równie pysznie. Do przygotowania babeczek użyłam oleju rzepakowego. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego deser z jego dodatkiem jest jeszcze bardziej wyjątkowy :) Składniki

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania