maliny - 13977 przepisów (strona:686/932)

Sernik na zimno z mascarpone i kremówką 434

sera białego dwukrotnie zmielonego (może być wiaderkowy) 250 gr mascarpone 200 ml kremówki 5 łyżeczek żelatyny 3/4 szkl. mleka 3/4 szkl cukru 2 galaretki truskawkowe owoce sezonowe (truskawki, maliny itp) Wykonanie Herbatniki przesypujemy do torebki. Rozgniatamy herbatniki wałkiem w torebce. Powstałe okruchy mieszamy z rozpuszczonym masłem. Masą wyklejamy spód tortownicy. Masa serowa Mleko podgrzewamy - ma być porządnie ciepłe. Rozpuszczamy

Mieszam w Garnku
Woda mandarynkowo - miętowa 120

przygotowywania w domu takich wód, świetnie sprawdzają się świeże owoce, cytrusy, zwłaszcza świeży sok z nich wyciśnięty, melisa, mięta i oczywiście kostki lodu. Warto eksperymentować ze smakami, woda z malinami świetnie smakuje z gałązkami rozmarynu, podobnie arbuz, jeżyny z szałwią. Woda mandarynkowo - miętowa Składniki: 1 litr wody niegazowanej lub schłodzonej przegotowanej wody 500 g mandarynek listki świeżej mięty miód

Moja smaczna kuchnia
Lodowiec 26756

żółtek 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 200 g masła, w temperaturze pokojowej 1 łyżka kakao owoce (ja dodałam truskawki, ale mogą być np. maliny lub jagody ) Galaretki rozpuszczamy w  750 ml wody i odstawiamy do wystudzenia. Szklankę mleka zagotowujemy. Żółtka ucieramy z cukrem od uzyskania jasnej puszystej masy, następnie dodajemy budyń, mąkę

Cynamonowe szczęście
Eton mess truskawkowy 642

robię go tylko raz z pierwszych truskawek. W sezonie robię go co najmniej raz w tygodniu. Oczywiście można też zrobić z innych świeżych i dojrzałych owoców np rabarbar , jagody, maliny. Nie zwlekajcie bo truskawki już są a sezon krótki. Składniki: 200 g truskawek 150 ml kremówki 30%* bezy Przygotowanie: Zimną kremówkę ubić na sztywno. Truskawki umyć, oczyścić z szypułek

Ala piecze i gotuje
Francuska tarta z musem jogurtowym na bazie budyniu 207

mini tart lub 1 duża Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 ml jogurtu greckiego 2 budynie śmietankowe 2 szklanki mleka 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego do dekoracji owoce: jagody, maliny, truskawki, .... Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie:  budynie rozpuść w połowie szklanki mleka, pozostałe mleko zagotuj i wlej budynie, mieszaj energicznym ruchem, aż powstanie gęsta masa i zdejmij z ognia

Niezły Młynek
Herbata owocowa Kwiatowy Ogród 175

cafe Tomy  tea Ta którą widzicie nosi nazwę Kwiatowy Ogród. W jej skład wchodzą kawałki jabłka i gruszki, płatki i pąki róż, aromat, liofilizowane kawałki truskawek i malin, liście czarnej porzeczki, kawałki bławatka, kwiaty nagietka i rumianek rzymski. Jak widać skład bardzo bogaty :) Smak tej herbaty jest naprawdę świetny, niepowtarzalny, a moim gościom herbata wydała się bardzo smaczna. Mnie

Proste Potrawy
Herbatka z kwiatów bzu czarnego na przeziębienie. 134

wrzątkiem , odstaw na około 10 minut pod przykryciem . Dodaj plasterki cytryny ( wygnieć je ) oraz miód , wymieszaj . Pij herbatkę ciepłą podczas przeziębień .Możesz także do tej herbatki dodać soku z malin . Do zaparzenia możesz dodać kawałek kory cynamonu lub 2 zmiażdżone goździki . Te przyprawy mają działanie silnie bakteriobójcze

Przepisy i porady kulinarne
Truskawkowe marzenie 340

truskawki i jest wspaniałe ciasto z masą jogurtową.  Skorzystałam z przepisu S. Anastazji. Wygląda i smakuje wspaniale. Polecam Wam, koniecznie musicie upiec. Truskawki można zamienić na maliny lub inne sezonowe owoce. Za każdym razem będzie inne ciasto i inny smak. Żródło Ciasta S.Anastazji Biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia

O kuchni z uczuciem
Dieta CZTO, dzień siódmy 144

twarogu oraz pomidora Nie miałam pomidora więc użyłam papryki. Zmieszałam ją z twarogiem i zjadłam z chlebem.   Drugie śniadanie   150 ml jogurt naturalny 2% tłuszczu 140 g maliny 40 g rodzynki suszone 20 g orzechy włoskie 25 g miód pszczeli   Obiad   120 g mięso z piersi kurczaka bez skóry 15 g olej kokosowy 85 g kasza

Kucharzyca
Pyszne ciasto z truskawkami (na owocowo-naturalnych jogurtach) 465

szybkie ciasto sprawdziło się doskonale. Ciasto jest niezwykle puszyste i idealnie będzie smakować z waszą weekendową, bądź codzienną kawą lub herbatą. W sezonie zamiast truskawek możecie przygotować je z malinami. Do przygotowania ciasta użyłam idealnej do tego typu wypieków mąki pszennej tortowej Młyny Stoisław. Zachęcam Was do odwiedzin strony producenta . W ofercie znajdziecie mąki, kasze, płatki i otręby spożywcze. Młyny

Słodkie okruszki
Sałatka owocowa podana z migdałową bitą śmietaną 265

każdą okazję, jak też i… bez okazji :D W wersji dla dorosłych owoce można skropić niewielką ilością rumu lub np. likieru Amaretto. W sezonie zachęcam do wykorzystania truskawek, malin, borówek, moreli, czy też jagód :) Składniki (na 2 spore porcje): 1 kiwi 1 grejpfrut 1 pomarańcza 1 mandarynka 1 mały ananas 1 nieduże mango 100 ml śmietany 30% (schłodzonej) 1 łyżka

MyCookBook.pl
Pieczony kalafior w marynacie gruszkowej 162

kalafior to albo surowy albo z wody z bułeczką, to ja wolę coś inaczej. A że w miseczce dogorywała gruszka… Bo, gdy nadchodzi lato, pełne truskawek, borówek, malin, jeżyn, arbuzów nawet, to jakoś przestaję lubić gruszki. ... [Read more

Gotuj z Blue Raven
Deser na lato. Tartaletki z galaretką i owocami (bez pieczenia). 252

wykonaniu tartaletki z galaretką i owocami. Idealny deser na lato, bez pieczenia, do tego chłodny. Ja moje tartaletki podałam z jagodami, ale Wy możecie przygotować je np. borówkami lub malinami. Spróbujcie.  Składniki: (na 4 tartaletki 10 cm) 1 opakowanie markizów kakaowych 150 g (u mnie Cukry Nyskie) 21/2 łyżki masła 1 galaretka np. rubinowa (wieloowocowa) na 500 ml wody

Słodkie okruszki
Stovit naturalnie owocowe - relacja z testowania 236

marakują: brzoskwinie, cukier, sok odtworzony z koncentratu marakui, skrobia, przeciwutleniacz - kwas askorbinowy, sok z cytryny. Sporządzono z 70g. owoców na 100g. produktu Owoce leśne: owoce w zmiennych proporcjach, jeżyny, maliny, jagody, truskawki, czarne porzeczki, cukier, skrobia, sok z cytryny, sok z aceroli. Sporządzono z 70g. owoców na 100g. Wiśnie: wiśnie, cukier, skrobia, sok z cytryny, sok z aceroli. Sporządzono

Cynamonowe szczęście
VINIFOLIES 2016 i Dolina Loary 168

dania lepiej dopasowało się Domaine de la Gitonniere. Rose d’Anjou i beza truskawkowa . Wino jak to bardzo trafnie określił prowadzący takie trochę “dziewczyńskie” Jasne, delikatne w nosie dominują maliny, truskawki i cytryny. W ustach landrynkowe. Niestety nie dało rady unieść pysznej bezy truskawkowej (producent Maison Castel cena 18 zł). Bardzo ciekawa i pouczająca degustacja, która uświadamia, że pomimo wielu

królestwo garów