maliny - 13977 przepisów (strona:690/932)

Maślane ciasto z brzoskwiniami. 254

ciepłymi porankami, z parnymi popołudniami, z burzą przynoszącą ukojenie, z ogromnym upałem z ledwością znoszonym w cieniu, z niezliczoną ilością dzbanków lemoniady, gałek lodów, z miskami pełnymi czereśni, malin, jagód, arbuza, moreli i brzoskwiń. Tych ostatnich w szczególności! Soczystych, słodkich brzoskwiń. Co roku przygotowuję dziesiątki słoików z przetworami z tych słonecznych owoców. Najlepiej lubię  konfiturę brzoskwiniową z galaretką

Rozpustne gotowanie
Aromatyczny świat herbat Teekanne. 133

takich jak ja. Tą herbatę miałam już przyjemność próbować i szczerze Wam polecam. 2. Herbata World of Fruits „Forest Fruits” to przepyszna kompozycja najlepszych owoców leśnych takich jak jeżyny, maliny, czy jagody, wzbogacona aromatem soczystych truskawek oraz skórką pomarańczową. 3. Herbata World of Fruits „Garden Selection” to wybór najlepszych składników wprost z ogrodu! Orzeźwiający smak kwiatu czarnego bzu i aromat

Słodkie okruszki
Babeczki ryżowe z frużeliną jeżynową 148

Pyszne babeczki z mąki ryżowej. Moje w wersji z frużeliną jeżynową, ale można zrobić je z powodzeniem z malinami, wiśniami lub jeszcze innymi owocami. Przepis na spód ryżowy pochodzi z książki Moniki Mrozowskiej "Słodkie i zdrowe, czyli desery, które możesz jeść codziennie". Z podanych poniżej składników wychodzą 4 babeczki pieczone w miseczkach do zapiekania. SKŁADNIKI Na babeczki 15 g świeżych

Passions hobbies life
Clafoutis z truskawkami 151

francuski rustykalny deser, oryginalnie przygotowywany z czereśni zapiekanych pod warstwą ciasta. Z uwagi na jego popularność doczekał się wersji z innymi owocami. Do jego przygotowania sprawdzą się też wiśnie, maliny czy tak jak u mnie truskawki. Kokilki z owocami zapieczonymi pod warstwą ciasta wyjmujemy z piekarnika, obsypujemy cukrem pudrem i podajemy jeszcze ciepłe. Pyszny, niekomplikowany wypiek, który francuskie mamy

Smakowity Blog Kulinarny
Zmiany Zmiany - Urwisy i Petarda :) 154

pewno pokochacie je tak jak ja! :) Petarda Baton nie jest intensywnie słodki, co uważam to za duży atut. Słodycz zrównoważona z delikatną domieszką nuty kwaśności. Bardzo dobrze wyczuwalne są maliny . Podczas gryzienia przyjemnie chrupią ziarenka owoców i kawałki orzechów, a także drobniutkie ziarenka nasionek  chia . Czy czuć spirulinę? Może, ale bardzo bardzo subtelnie. Spirulina nadaje charakterystyczny posmak, nie przez

Zdrowie na języku :P
Naleśniki z serem i wiśniami z mąki Teff i Kasztanowej. 206

Incoal 7 łyżek  mąki teff Incola   2 jajka 1 cukier waniliowy 250 g sera białego  1 cukier waniliowy cukier trzcinowy do smaku 3 łyżki jogurtu z malinami do sera 1 mały jogurt malinowy do polania naleśników olej kokosowy do smażenia naleśników wiśnie z kompotu lub dowolne owoce Wykonanie : Do miski wlewamy mleko, dodajemy jajka, cukier, cukier waniliowy

Sama słodycz i szczypta chili
Tort Rafaello z truskawkami 243

szklanki cukru pudru 750 g serka mascarpone 2 czekolady po 100 g 4 łyżki likieru kokosowego Frużelina owocowa (frużelinę możemy zrobić z innych owoców:  jagód, brzoskwiń, malin): 20 świeżych truskawek  1 łyżka soku z cytryny trochę startej skórki z cytryny 1 cukier waniliowy 4 łyżki dżemu truskawkowego lub konfitury 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Białka ubijamy na sztywną pianę

Pyszności Słodkości
Dietetyczny Deser - Kuchnia Redukcyjna #2 - Zdrowe Słodycze 244

Deserku. .Zapraszam do oglądania :) KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - -DIETETYCZNY DESER- ✔  500 g JOGURTU NATURALNEGO ✔  60 g ODŻYWKI BIAŁKOWEJ ✔  15 g ŻELATYNY ✔  250 g MALIN MROŻONYCH ✔  100 ml MLEKA ZDJĘCIA Z PLANU

Sylwetka Od Kuchni
Kruche babeczki z owocami (bez cukru i glutenu) 168

mielonych migdałów łyżka sproszkowanego młodego jęczmienia żółtko 35 g nierafinowanego roztopionego oleju kokosowego (waga przed roztopieniem) 2 łyżki mleka kokosowo-ryżowego   dowolne owoce ( użyłam czerwonych pomarańczy, mrożonych truskawek, malin, borówek i jagód) jadalne kwiaty (np. bratki, fiołki, stokrotki, płatki róży) opcjonalnie do posypania zmielone wiorki kokosowe, puder owocowy lub cukier puder kokosowy Składniki na ciasto zagniatamy i wykładamy

Mienta blog
Omlet orzechowy bez mąki 155

Kolejna propozycja na słodkie śniadanie bez mąki. Sprawdzi się również u osób, które unikają węglowodanów w diecie (kiwi można zastąpić malinami lub truskawkami - są nisko kaloryczne). Dodatek mielonych orzechów sprawia, że omlet nie kruszy się i ma cudowny posmak. Smacznego!   Składniki: 2 jajka 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mielonych orzechów

Chocolate Muffin Blog
WIOSENNA PAVLOWA 206

razem dałam, choć zawsze przygotowuję bez) Masa śmietanowa: - 300g słodkiej kremówki 30 lub 36% - 300g mascarpone - 1 łyżeczka pudru Dodatkowo: - ulubione owoce sezonowe  (u mnie truskawki, maliny i borówki) Dokładnie oddzielone białka (bez grama żółtka) umieszczamy w misie miksera. Zaczynamy ubijać na średnich obrotach miksera. Dodajemy ocet winny i ubijamy na półsztywną masę. Następnie dodajemy po 1 łyżce cukier

Smaczne Zdrowe
Porcja zdrowia i owoców na śniadanie 118

winogron 5 łyżek musli 1 opakowanie serka homogenizowanego 0% o smaku owoców leśnych* * jeśli nie posiadamy serka smakowego możemy zmiksować serek naturalny z kilkoma wybranymi owocami np. malinami, jagodami Przygotowanie Taki pucharek przygotowuje się bardzo szybko, dlatego sprawdzi się idealnie na śniadanie. Morele dzielimy na połówki, wyciągamy pestki, a następnie tniemy na ćwiartki lub w większą kostkę. Winogrona płuczemy

Słodkie okruszki
Warsztaty kulinarne z marką Galeo 180

www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl – Piersi kurczaka a ‘la Wellington , czyli w cieście francuskim z kieszonkami nadzianymi szpinakiem i pieczarkami fot. Jolanta Perz-Straga i deser Zabajone w kruchym cieście z malinami fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl Pozostałe dwa zespoły przygotowały: -Mini Quiche z szynką dojrzewającą , Kleftiko i suflet z białej czekolady – Parfait, Ossobuco i Crépe Suzette Produktów Galeo nie wykorzystywałam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kompot z owoców mieszanych 174

pycha... Ten, który Wam dziś proponuję, jest bez dodatkowych ulepszaczy, przypraw, czy innych takich... po prostu owoce, woda, trochę cukru do smaku i tyle... a smakuje... mmm... ;-) SKŁADNIKI truskawki, maliny, czereśnie i morele w dowolnych, ale jednakowych ilościach np. po 100 - 150 g woda cukier do smaku Owoce myjemy; z truskawek usuwamy szypułki, z moreli pestki, czereśnie mogą zostać

Czary - gary w kuchni
,,Truskawkowa Panna Cotta’’ 146

napęcznieje, dodajemy ją do gorącego mleka i śmietanki. Mieszamy bardzo dokładnie. Całość studzimy i przelewamy do foremek delikatnie posmarowanych olejem. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia na około 2 godziny. Maliny wsypujemy do garnuszka, dodajemy cukier i kilka minut podgrzewamy. Owoce przecieramy przez sitko aby pozbyć się ziarenek. Przygotowanym sosem malinowym polewamy nasz deserek

Podróż w kulinaria