zimno, na jogurcie waniliowym z truskawkami i galaretką smakuje idealnie! Bez pieczenia, sprawdzi się w gorące dni, które, mam nadzieję, już niefługo ;) Truskawki można zastąpić innymi owocami np. malinami czy jagodami. Polecam. PS emermed.pl - kursy i szkolenia z zakresu pierwszej pomocy i sprzętu ratowniczego. Umiejętności niezwykle ważna w codziennym życiu. Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego
Domowa cukiernia Ewysmaku. W środku delikatna truskawkowa pianka, a na zewnątrz czekoladowe ciasto. Wszystko polane czekoladową polewą. Mega apetyczne ciacho. Troszkę pracy przy nim jest, ale warto zrobić. Truskawki można zastąpić malinami. To kto się skusi na takie słodkości? Ciasto: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki 2 łyżki kakao Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno, a pod koniec
O kuchni z uczuciembitą śmietaną i tuskawkami jest już na blogu, tak jak pyszny tort Pavlova , czy na mini bezy , tym razem kolejna odsłona w wersji mini. Uwielbiam też roladę bezową z malinami. Beza jak wszyscy wiedzą jest bardzo słodka, ale też bardzo pyszna, idealna beza jest chrupiąca z zewnątrz, a miękka w środku. To lekki, słodki i rozpływający się w ustach deser
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięskórka otarta z 1 dużej cytryny sok z 2 limonek i skórka z 1/2 limonki kropla olejku pomarańczowego kropla olejku śmietankowego dekoracja pokruszona beza, otarta skórka z limonki, maliny, borówki, plasterki cytryny i limonki Wykonanie Herbatniki umieścić w blenderze. Rozdrobnić na „piasek”. Zmielone herbatniki przełożyć do naczynia, dodać olej, wymieszać. Masą herbatnikową wylepić dno tortownicy (24cm) wyłożonej papierem
Raj dla PodniebieniaGorący, aromatyczny i dosłownie rozpływający i rozlewający się w ustach... Artykuł Pieczony camembert z malinową konfiturą pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEskładniki 320-350 g herbatników (najlepiej maślanych) 170g masła 250g serka mascarpone 130 g śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 300-500 g truskawek (lub innych sezonowych owoców np. maliny, borówki) Tarta z truskawkami – przepis Herbatnik i drobno kruszymy. Najlepiej w blenderze. Następnie mieszamy z roztopionym masłem. Tak przygotowaną masą wykładamy formę do tarty i wstawiamy na minimum
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!łyżek syropu z agawy (może być inne słodziwo) 2 jajka 4 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szklanka owoców (mogą być jagody, maliny, małe truskawki, porzeczki...) wiórki kokosowe do posypania Wszystkie składniki połaczyć i dokładnie wymieszać. Dodać owoce i jeszcze raz delikatnie przemieszać. Nakładać do foremek wyłożonych papilotkami. Na koniec każdą babeczkę posypać
kuchnia doskiktórych teraz mamy pod dostatkiem. Spróbujcie, orzeźwienie gwarantowane. Składniki: - 1/5 szklanka soku z cytryny - 1 szklanka wody - użyłam wody Święcicki Zdrój - 1-1,5 łyżki cukru - świeże owoce (truskawki, maliny, kiwi, borówka) Owoce obrać i pokroić w grubsze plastry. Wodę wymieszać z cukrem, dodać sok z cytryny. Spróbować. Jeśli będzie za kwaśne dodać więcej cukru. Do foremek na lody powkładać
CookYourselfporcje): 18 daktyli bez pestek 2 łyżki kakao 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżka syropu z agawy (opcjonalnie) garść wiśni mrożonych 3 łyżki mrożonych czarnych porzeczek lub malin (mogą być świeże) 1 łyżka płatków kokosowych Wykonanie: Daktyle miksuję w blenderze przez około 1.5 minuty (aż dobrze się rozdrobnią). W przypadku gdy daktyle są racje suche, zalewamy je wrzątkiem i moczymy
Lamarida.plTruskawki! Chyba każdy z utęsknieniem czeka co rok na ich pojawienie się. Ja akurat nie należę do grupy ich wielbicieli, bo zdecydowanie wolę czereśnie i maliny, ale truskawki też się wporzo :). Nie byłabym sobą, gdybym nie spróbowała zrobić z nich czegoś innego i nowego. Wybór padł na lemoniadę truskawkową. Jeśli szukacie innych lemoniad zapraszam na lemoniadę tradycyjną lub lemoniadę arbuzową
Mania Wypiekanianiezwłocznie wykorzystać i przygotować to pyszne połączenie lekko kwaśnych truskawek, słodkiej śmietanki i delikatnego biszkoptu. Ale nie zapominajmy, ze takie ciacho będzie równie pyszne w wersji z malinami, borówkami, czy też innymi sezonowymi owocami. Składniki (blacha 20x25 cm): Biszkopt (wszystkie składniki musza być w temperaturze pokojowej): 4 jajka 1/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki
Malinowo w kuchnisłodko-kwaśne, kremowe, bardzo łatwe w przygotowaniu, bez dodatku surowych jajek i z niewielką ilością cukru. Pasują do nich wszystkie jagodowe, letnie owoce - już widzę je w połączeniu z malinami, jagodami, porzeczkami czy wiśniami. Pycha! Składniki (6 lodów jak na zdjęciu) Warstwa śmietankowa 250 ml śmietany kremówki łyżka cukru łyżka cukru z wanilią Kremówkę wymieszać z cukrem i cukrem
Słodkie inspiracjeTORCIK MALINOWO-WIŚNIOWY to wspaniała propozycja na popołudniowy lekki deser, która... Artykuł Torcik malinowo-wiśniowy pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEowoce zatopione w żelu, który swoją konsystencją przypomina lekko tężejącą galaretkę. Można ją przygotować z niemal każdego gatunku owoców, jednak moim zdaniem najsmaczniejsza jest z truskawek, czereśni wiśni, porzeczek, malin i jagód. Frużelina jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju deserów - lodów, serników, panna cotty, naleśników. Można ją także wykorzystać jako składnik kremów do ciast i napojów. Uwaga: aby frużelina miała
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataowoce. Od początku lata do jesieni wiąże się to z tym, że akurat jest czegoś wysyp i trzeba to szybko przerabiać. Tak jest ze szpinakiem, sałatą, potem ogórkami, malinami, a w końcu przychodzi czas na cukinię i dynię. Lubię te „wysypy” bo to mnie zmusza do kreatywności w wykorzystywaniu tego na co akurat jest czas. Teraz mamy wysyp
Cooking for Emily