maliny - 13977 przepisów (strona:622/932)

” Wieprzowina Samuraja ” , czyli siekana , smażona , doprawiona 272

smaczny , niekłopotliwy i włazić do gardeł dzieci , bez marudzenia Tak, też jest ,dobrze doprawiona , polana dodatkowo sosem jogurtowo – czosnkowym …plus frytki, jakaś tam zielenina ..cudo , miód i malina Siekana , mieczem samurajskim..żart, oczywiście ,że nie Składniki 4 – 5 porcji : 1 kg chudej łopatki lub karkówki ( szynka będzie zbyt twarda , odpada ) 1 czubata ,łyżeczka suszonego tymianku 1 czubata

Ogrodnik w podróży
Fit placki owsiano-bananowe 152

płatki owsiane górskie i banany. Delikatne, mocno bananowe, rozpływające się w ustach gorące placuszki. Wspaniałe śniadanie na ciepło lub kolację na szybko! Podaję je z domową niesłodzoną konfiturą z malin, akurat tak wyszło i wyszło smacznie Choć Mąż zdążył zabrać do pracy z powidłami, mmmm… Moje placki są odchudzone, nie zawierają wiele mąki, zero cukru, chyba że mówimy

Zasmakuj Kuchni
Gotowy do użycia rękaw cukierniczy Rengo - moja opinia 200

produktu, zakręcamy i spokojnie możemy przechować w lodówce do następnego użycia.   Kremy występują w kilku wariantach smakowych ja otrzymałam waniliowy i malinowy, który faktycznie w swoim składzie ma maliny  i to aż 60% . Ogólnie skład produktu nie jest taki zły, jak na gotowy krem, który można jakiś czas przechowywać. Co do smaku to mi jakoś nie przypadł specjalnie

Cynamonowe szczęście
Panna Cotta z brzoskwiniowym musem 200

sklepowe deserki pełne cukru i dziwnych dodatków, spróbujcie tego! Do musu możecie użyć dowolnych owoców, ja akurat wykorzystałam resztkę brzoskwiń w syropie. Dobrze sprawdzą się również mrożone truskawki, maliny lub porzeczki - dodajcie to, co lubicie najbardziej! Składniki: 200 g jogurtu naturalnego 1 miarka odżywki białkowej 1 łyżka wiórków kokosowych 1 łyżka roztopionego oleju kokosowego 2 łyżeczki żelatyny  3 połówki

Kuchnia Ellie
Mleko kokosowe - szybki przepis 185

lodówce. Podczas  przechowywania w lodówce mleko może ulec rozwarstwieniu, by wróciło do pierwotnej konsystencji należy je delikatnie podgrzać. Z pozostałych wiórek można zrobić: Kokosowy deser lniany z malinami

Szkrab Je Sam
Mus czekoladowy bez nabiału 288

gorzkiej czekolady 2 łyżki cukru pudru (może być także puder z ksylitolu lub można pominąć) opcjonalnie: szczypta chilli lub skórka otarta z pomarańczy lub cynamon lub świeże owoce np. maliny czy jeżyny opcjonalnie: kakao lub karob do posypania Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (metalowej misce umieszczonej na garnku z gotującą się małą ilością wody), na najmniejszej mocy mikrofalówki

Poezja smaku
Ciasto malinowo czekoladowe 163

Ciasto malinowo czekoladowe upiekłam w silikonowej foremce w kształcie serca. Ale oczywiście ciasto można upiec w tortownicy o średnicy 22-24 cm. ciasto: 120 g przecieru malinowego (zmiksowane, przegotowane maliny mrożone), 100 g cukru, 2 jajka, 60 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, 50 g masła, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 200 g mąki pszennej typu 450, krem

królestwo garów
Crème brûlée 194

/3-5 porcji: – 500 ml śmietanki kremówki 36% – 4 żółtka – 1/3 szklanki cukru – 1 laska wanilii lub cukier wanilinowy z ziarenkami wanilii dodatkowo – cukier potrzebny do karmelizacji oraz borówki, maliny lub truskawki – świeża mięta Przygotowanie: Na małym ogniu zagotować śmietankę z cukrem oraz wanilią (lub cukrem wanilinowym z ziarenkami wanilii). Odstawić do przestudzenia. Żółtka ubić mikserem na puszystą masę

I LOVE LIFE
Róże karnawałowe 173

smaczne. W środek każdego ciastka wycisnęłam nadzienie malinowe Lauretta i w niektóre dodałam kandyzowane wiśnie. Malinowy smak nadzienia świetnie skomponował się z chrupiącą różą. Lekki krem ze sporą ilością malin (60%) smakuje jak frużelina. Krem zapakowany jest w poręczny worek Rengo gotowy do bezpośredniego użycia. Dostępny z trzema końcówkami do wyboru jest świetnym patentem do wykorzystania do różnych deserów. Wyszło

Pieguskowa Kuchnia
Owoce zapiekane pod kruszonką 204

Warto więc skorzystać z zapasów mrożonek i przygotować sobie właśnie taki deser. Owoce można skomponować dowolne – osobiście najbardziej lubię mixy, ale koniecznie z dodatkiem śliwek i truskawek lub malin. Z kolei takie kwaśne owoce jak wiśnie, porzeczki i jeżyny równoważą słodycz kruszonki i też dobrze tu pasują. No i jabłka, koniecznie dodajcie też jabłka:) W wersji de lux owoce

Smaki Na Talerzu
Czekoladowe gofry z herbatą, bitą śmietaną i lemoncurd 236

waniliowego cukru 1 łyżka czarnej herbaty, u mnie perska 100 g cukru Do podania 250 ml śmietanki, 36% 100 g cytrynowego curd, tutaj przepis 200 g owoców, borówka, physalis, malina pistacje cukier puder do posypania Mąkę, cukier i kakao odważ i wsyp do miski. Zmiel herbatę i dodaj do miski wraz z waniliowym cukrem, solą i proszkiem do pieczenia. Dokładnie

codojedzenia
Sernik tradycyjny 198

delikatny i puszysty – idealny A jeśli lubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: – sernik z jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka SERNIK KLASYCZNY Przygotowanie: 1 h 20 minut Składniki: – 1 kg sera do serników (patrz uwagi

nietylkopasta.pl
Domowy KISIEL 211

SKŁADNIKI: 25 dag świeżych lub mrożonych owoców (truskawki maliny porzeczki jagody - co mamy w zamrażarce ) 2 szklanki wody cukier brązowy do smaku (1-2 łyżki) 2 łyżki mąki ziemniaczanej WYKONANIE: W połowie szklanki zimnej wody rozprowadź mąkę ziemniaczaną. Resztę wody zagotuj z owocami ( truskawki, jagody) i cukrem. Po 2-3 minutach gotowania zmniejsz ogień do minimum i powoli, ciągle mieszając

Fiołkowe Talerze
BIAŁA PAVLOVA 202

150ºC. Piec 1,5 godziny. Studzić w uchylonym piekarniku. Wystudzoną bezę położyć na paterę. Wyłożyć na nią ubitą kremówkę (bez cukru). Udekorować świeżymi owocami sezonowymi - ja udekorowałam mrożonymi malinami jagodami. Nabrały temperatury pokojowej i były pyszne. SMACZNEGO

Fiołkowe Talerze
PANCAKES 189

Wykonanie: W dużej misce umieść suche składniki. W drugiej misce zmieszaj mokre składniki. Dodaj mokre składniki do suchych i krótko zmieszaj. Do masy można dodać mrożone jagody lub maliny (przepysznie wychodzą). Smaż placuszki na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, lub tylko na jego odrobinie. Podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami. Mi  i mojemu synkowi smakują z jagodami i truskawkami. Latem

Fiołkowe Talerze

Proponowane wyszukiwania