mąki pszennej • 4 średnie jajka • kostka sera ricotty - 250 g • 2 łyżki cukru • łyżeczka proszku do pieczenia i szczypta sody Dodatkowo olej do smażenia oraz świeże maliny i cukier puder
AniaGotuje.plpieczenia Składniki na krem: • 250 g masła - kostka • 150 g mleka skondensowanego, słodzonego* • szklanka mleka w proszku - pełnotłuste • łyżeczka pasty lub esencji z wanilii Dekoracja: Cukier puder oraz maliny lub polewa czekoladowa
AniaGotuje.plPyszny deser inspirowany ciastem Milky Way . Mleczny krem, pokruszone ciasteczka lub czekoladowe ciasto z przepisu powyżej oraz pyszne owoce.. maliny lub porzeczki
AniaGotuje.plmiksujemy. Masą smarujemy boki i wierzch. Reszta dekoracji to już nasza fantazja. Ja zabarwiłam masę barwnikami spożywczymi, szprycą zrobiłam różyczki i liście. Smacznego :) MAŁA RADA: Na wierzchu możemy ułożyć maliny i zalać galaretką
Pani na deserProdukty potrzebne: polędwiczka wieprzowa - 300 gr burak- 80 gram dynia( obrana)- 80 gram rukola- 300 gr owoce leśne( malina, jeżyna, czarna porzeczka, czerwona porzeczka)- 200 gr musztarda(dijon)- 2 łyżeczki miód- 2 łyżeczki ser kozi- 200 gr oliwa z oliwek - 50 ml ząbek czosnku migdały- 30 gram sól himalajska- 1 łyżeczka pieprz kolorowy i rózowy- po pół łyżeczki papryczka chili
pichcisztobitej śmietany prażone orzechy, bakalie chipsy bananowe ryż preparowany Składniki: 1 mango 2 kiwi 1 pomarańcza 1 banan dodatki: suszona żurawina, orzechy, migdały, świeże owoce – w moim przypadku maliny, chipsy bananowe Przygotowanie: Owoce zmiksuj na gładko, w razie potrzeby dodaj odrobinę wody. Przelej do miseczki, smacznie udekoruj. Gotowe! Smacznego
Zasmakuj Kuchniłyżki dżemu Łowicz pomarańcza mandarynka 2 łyżki kefiru jajko odrobina oleju rzepakowego do natłuszczenia gofrownicy dodatkowo: 6 łyżeczek kremowego twarożku naturalnego 6 łyżek dżemu Łowicz pomarańcza mandarynka opcjonalnie maliny i listki mięty Składniki na gofry miksujemy na gładką masę. W nagrzanej, lekko natłuszczonej, gofrownicy nakładamy po dużej łyżce masy i pieczemy gofry (czas pieczenia zależy od naszego sprzętu, w mojej
Mienta blogLato tak szybko przeleciało... nawet nie zauważyłam kiedy ze straganów zniknęły moje ukochane maliny, jagody i jeżyny, a ich miejsce zajęły złociste dynie, słodkie śliwki i chrupiące gruszki. Czas leci zdecydowanie zbyt szybko. Ale tak się złożyło, że całkiem niedawno w moje ręce wpadło kilka pysznych, słodkich gruszek prosto z przydomowego sadu. Niektóre z nich zniknęły już po paru minutach
DefinicjaSmakuGotowe. To jest nasza baza. Zazwyczaj diabeł tkwi w szczegółach. Żeby owsiance dodać animuszu, to do owsianej burej papki trzeba dodać atrakcyjne dodatki. Mogą to być sezonowe owoce np. maliny, borówki czy truskawki, pokrojone kawałki jabłka i cynamon, albo plasterki banana. Żeby owsianka „wystarczyła” na dłużej, warto dodać do niej zdrowe tłuszcze np. pochodzące z orzechów i ziaren
Dietologciastka polecam Wam na podwieczorek. Warstwowe ciasto, galaretkowy budyń i mnóstwo pachnących borówek prosto z krzaczka. Biegnijcie do kuchni jeszcze zdążycie zrobić, zamiast borówek mogą być inne owoce np. maliny i malinowa galaretka do budyniu. Przepis bardzo polecam. Zapraszam :) Ciastko podałam na talerzyku, który otrzymałam w ramach współpracy od GALERII CUDA ŚWIATA . Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki tortowej
Izabelawkuchnikawy w naszym kraju jest dość krótka, od maxymalnie dekady uczymy się jej dobrego smaku, wiemy, że w dobrej kawie możemy poczuć, wyczuć wiele aromatów jak czekolada, orzechy, porzeczka, maliny, wiśnia czy czerwone owoce. Wszystko uzależnione jest od wielu czynników, na jakiej wysokości i gdzie rosła kawa, jak była palona, jak przechowywana i na samym końcu jak my z nią
SMYKWKUCHNIidealnie nadaje się właściwie na każdy posiłek, czy to pyszne śniadanie, czy też lunch lub kolację. W moim ogrodzie, pomimo jesiennej aury, nadal świetnie radzą sobie jeżyny i maliny oraz piękne nasturcje. I to właśnie one dzisiaj są składnikiem mojej kulinarnej propozycji. Jeśli nie macie swojego ogrodu, bez problemu zdobędziecie nasturcje u babci, mamy, cioci albo sąsiadki - stanowią
Garniec Magaliezależności na jakie mamy ochotę. I tak, oprócz racuchów z jabłkami i cynamonem zdarzały się w naszym domu: racuchy z bananami i wiórkami kokosowymi, racuchy z jagodami, racuchy z malinami i posiekanymi drobno orzechami, racuchy z kawałkami śliwek, racuchy z wiśniami i kawałkami gorzkiej czekolady, racuchy z suszonymi owocami. Dziś racuchy z borówkami. Idealnym zwieńczeniem gotowych racuchów na talerzu
Zasmakuj Kuchniłyżeczka siemienia lnianego (mielonego lub w ziarenkach) Wykonanie: Płatki wymieszać z syropem trzcinowym. Dodać pozostałe składniki. I gotowe :). Można zajadać z jogurtem lub innymi owocami (np. truskawki, maliny, poziomki, brzoskwinie, itd). Smacznego
Trufelkowoułożyć część brzoskwiń, jogurt naturalny, mus malinowy, część gryczanek, słonecznik i resztę wg uznania. Pyszne, zdrowe, syte śniadanko gotowe! :) Brzoskwinię można zastąpić innymi owocami, np. borówkami, jagodami, malinami, jeżynami, itp. Smacznego
Trufelkowo