ciasteczka kukurydziane od Ciast.co , które okazały się strzałem w dziesiątkę! Nie tylko dlatego, że spełniają wszystkie założenia, ale również są bardzo kruche i smaczne. Idealnie komponują się z domowymi malinami :) Liczba ciasteczek: ok. 45 2 szklanki mąki kukurydzianej 1 jajko 1 żółtko 150 gram zimnego masła 1/2 szklanki cukru Na stolnicę wysypać mąkę, cukier. Lekko wymieszać. Dodać zimne masło, szybko
Czerwony Gupikwięcej), 1/3 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego lub rzepakowego, 1,5 łyżki octu jabłkowego, 1 łyżeczka sody, 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutaminianu. Dodatkowo: Garść owoców świeżych lub mrożonych (maliny, porzeczki, truskawki, kawałki jabłek lub ananasa). Wykonanie: Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180 stopni (funkcja: termoobieg). Ważne, by odpowiednio wcześniej nastawić piekarnik. Ciasto nie może bowiem czekać zbyt długo
Jeść, by żyć w zdrowiuCzekoladki zrobione przez moją młodszą córkę..Nadzienie do takich czekoladek może być dowolne.. czekolada [najlepiej gorzka] dowolne nadzienie [ u mnie maliny zmiksowane z cukrem i małym dodatkiem żelatyny] Roztopioną czekoladą [ w kąpieli wodnej] wysmarować ścianki silikonowych foremek i wstawić do lodówki. Po zastygnięciu czynność powtórzyć . Czekoladowe korpusy wypełnić nadzieniem, zostawiając około 1 mm u góry i zalać resztą
Moje domowe kucharzenienich to śliwka pod delikatna maślana kruszonką, a drugą są jabłka. W porze kiedy są trudno dostępne warto sięgnąć po pyszne przetwory lub mrożonki (ja każdego roku mrożę maliny, truskawki i jagody). Składniki na kruszonkę: 160g mąki pszennej 75 g masła 2-3 łyżki cukru brązowego Śliwki: 6-7 dużych śliwek bez pestek 4 łyżki cukru trzcinowego
ChilliJemysłodko. To również świetna propozycja, gdy zabranie pieczywa, a chcemy zjeść coś naprawdę pysznego. Dodatki możemy dobierać według gustu - dla mnie połączenie białej czekolady i owoców, jak: borówki czy maliny jest doskonałe 😋 Sucharki Extra Delikatesowe są lekkie i kruche, nie zawierają syropu glukozowo-fruktozowego oraz konserwantów . Idealna nadają się do zapiekanych puddingów i nie tylko... Składniki
Kuchnia MagdaLenySkładniki (2 porcje): 1 nieduży arbuz 1 pomarańcza 1 banan 200 g winogron 200 g malin 200 g kiwi 200 ml wino lub sok z cytryny Sposób przygotowania: Arbuza przekroić na połówki i wybrać miąższ łyżeczką. Wszystkie owoce umyć. pokroić według uznania, skropić winem lub sokiem. Dokładnie wymieszać i umieścić w naczyniach ze skóry arbuza. Schłodzić przed podaniem
The Slow Life Wifeugotowana została na mleku kokosowym, dzięki temu ma delikatny kokosowy posmak. Po ugotowaniu można zblendować ją, żeby uzyskać gładką konsystencję, lub podać w postaci kaszy. Jako dodatki wybrałam mrożone maliny i porzeczki, posypałam prażonymi płatkami migdałów. W sezonie będzie świetnie smakować ze świeżymi owocami. Moja rada: ugotujcie nieco większa porcję jaglanki i zróbcie jaglany budyń na podwieczorek albo
Obiad gotowykolejną słodką przekąskę. Gofry najbardziej kojarzą mi się z latem i z wakacjami, ponieważ wtedy najczęściej je jadałam. Najbardziej lubiłam takie z bitą śmietaną i owocami – brzoskwiniami, truskawkami, czy malinami. Ostatnio zatęskniłam za tym smakiem i postanowiłam odkurzyć swoją gofrownicę Przetestowałam wiele przepisów na gofry bezglutenowe, ale żaden nie sprawił, że były one chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku
Okiem Blondynki by McBlondiSkładniki : po 15 g suszonych sypkich ziół : kwiatu lipy, kwiatu słonecznika, kwiatu bzu czarnego, liścia podbiału, ziela szałwii, ziela szanty, korzenia arcydzięgla, korzenia lukrecji, korzenia lubczyku, owocu maliny, owoców dzikiej róży, owocu głogu, pąków sosny 0,75 l wina gronowego czerwonego wytrawnego lub półwytrawnego 0,5 l alkoholu 70 % 1/2 szklanki miodu Sposób wykonania : W szystkie zioła ( możesz
Przepisy i porady kulinarnepestki.Pół tartego jabłka dodałam po to, aby nabrała przyjemnej wilgoci. Dodałam żurawinę suszoną, pestki dyni, siemię lniane, płatki migdałów,morwę białą suszoną, a całość polałam sokiem z malin! Po takim śniadaniu odzyskasz siły, naładujesz baterie i zaczniesz sam tworzyć wartościowe i pyszne śniadania! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniwyższe lub niższe. Ja nazywam to ciasto, ciastem awaryjnym. Robi się szybko, można je przewieźć, może podróżować, może leżeć. Użyłam jabłek. Możesz dać każdego owoca np.brzoskwinie,truskawki,rabarbar,śliwki,maliny, nawet mrożone owoce (bez rozmrażania). Składniki 3 kubeczki (u mnie szklanka ma 250 ml) mąki pszennej typ 450 u mnie TOTA 8 jajek 1 kostka masła 2 szklanki brązowego
Z Kuchni Do Kuchnismaczny , niekłopotliwy i włazić do gardeł dzieci , bez marudzenia Tak, też jest ,dobrze doprawiona , polana dodatkowo sosem jogurtowo – czosnkowym …plus frytki, jakaś tam zielenina ..cudo , miód i malina Siekana , mieczem samurajskim..żart, oczywiście ,że nie Składniki 4 – 5 porcji : 1 kg chudej łopatki lub karkówki ( szynka będzie zbyt twarda , odpada ) 1 czubata ,łyżeczka suszonego tymianku 1 czubata
Ogrodnik w podróżypłatki owsiane górskie i banany. Delikatne, mocno bananowe, rozpływające się w ustach gorące placuszki. Wspaniałe śniadanie na ciepło lub kolację na szybko! Podaję je z domową niesłodzoną konfiturą z malin, akurat tak wyszło i wyszło smacznie Choć Mąż zdążył zabrać do pracy z powidłami, mmmm… Moje placki są odchudzone, nie zawierają wiele mąki, zero cukru, chyba że mówimy
Zasmakuj Kuchniproduktu, zakręcamy i spokojnie możemy przechować w lodówce do następnego użycia. Kremy występują w kilku wariantach smakowych ja otrzymałam waniliowy i malinowy, który faktycznie w swoim składzie ma maliny i to aż 60% . Ogólnie skład produktu nie jest taki zły, jak na gotowy krem, który można jakiś czas przechowywać. Co do smaku to mi jakoś nie przypadł specjalnie
Cynamonowe szczęściesklepowe deserki pełne cukru i dziwnych dodatków, spróbujcie tego! Do musu możecie użyć dowolnych owoców, ja akurat wykorzystałam resztkę brzoskwiń w syropie. Dobrze sprawdzą się również mrożone truskawki, maliny lub porzeczki - dodajcie to, co lubicie najbardziej! Składniki: 200 g jogurtu naturalnego 1 miarka odżywki białkowej 1 łyżka wiórków kokosowych 1 łyżka roztopionego oleju kokosowego 2 łyżeczki żelatyny 3 połówki
Kuchnia Ellie