pięknie wyglądające kostki lodowe z owocami i miętą. Czyż nie wyglądają ślicznie? Będą super wyglądać w szklance z wodą czy drinkiem na ciepłe wieczory :) Składniki: - ulubione owoce (użyłam maliny, kiwi, winogrono, borówkę) - listki mięty - woda Owoce obrać i jeśli jest konieczność to pociąć je na mniejsze kawałki. Owoce umieścić w foremce na kostki lodowe, zalać wodą i wsadzić do zamrażalki
CookYourselfprostu z opakowania w towarzystwie ulubionej kawy lub herbaty A wracając do deseru – możecie go podać tak jak ja w towarzystwie borówek lub innych małych owoców np. malin. Spróbujcie. Szybki deser karmelowo-limonkowy (na słomce ptysiowej) dodaję do akcji na Facebook Błyskawiczne piątki . Zachęcam i Was do udziału we wspólnej zabawie. Składniki: (na 2 porcje) 250 g serka mascarpone
Słodkie okruszkiMoją propozycją tym razem będzie torcik borówkowy z serków homogenizowanych . Ciasto jest przepyszne , rozpływające się w ustach. Dodałam borówki bo je bardzo lubię , ale mogą być inne owoce tj. maliny, brzoskwinie , jagody. Składniki : 250 g herbatników pełnoziarnistych 4 łyżki śmietany 2 szkl. borówek ok. 300 g 650 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym 4 łyżeczki żelatyny galaretka ( brzoskwiniowa , cytrynowa , pomarańczowa
Różne smaki w kuchniDlatego postanowiłam tradycyjnemu sernikobrownie dodać owocowego tonu w postaci zmiksowanych truskawek. Sernikobrownie czyli sernik na spodzie brownie uwielbiam! Bardzo lubię połączenie czekoladowego brownie z serem.Ostatnio piekłam sernikobrownie z malinami . Sernikobrownie Składniki: Foremka o boku 25 cm x 35 cm x 6 cm Brownie 200 g masła 200 g gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao 3 jajka 225 g cukru
codojedzeniajajko – 1 szt mąka - 100 g proszek do pieczenia – 1,5 łyżeczki cukier – 1 łyżka cukier waniliowy - 0,5 łyżeczki masło - 2 łyżki sól - szczypta Dodatkowo: maliny porzeczki czarne borówka amerykańska mięta do dekoracji masło do smażenia syrop klonowy Przygotowanie : Masło rozpuścić w rondelku, ostudzić. Do miski wybijamy jajko, dodajemy obydwa cukry, miksujemy. Następnie mąkę mieszamy z solą i proszkiem
Kuchnia Danusiłyżeczka) Czas przygotowania: 20 minut 1. Komosę ugotuj na mleku migdałowym z ksylitolem. Posyp pokruszonymi orzechami, chia i nasionami granatu. Możesz też użyć np. malin, jagód lub truskawek. II ŚNIADANIE K:247.9 / B:16.4 / T:11.9 / W:17.5 / Błonnik:6.2 KANAPKA Z PASTĄ AWOKADO Z TUŃCZYKIEM Papryka czerwona (świeża) – 10 g (0.07 x Sztuka) Sok z cytryny
Powiedz dietom niepomarańczy, - w wersji cytrynowej, - z przyprawą do piernika i tartymi orzechami, - ze świeżymi owocami, np. truskawkami, borówkami, śliwkami, tartymi jabłkami, - z owocami z puszki: ananasem, brzoskwiniami, - z mrożonymi owocami: malinami, czereśniami, wiśniami, porzeczkami, borówkami, - z suszonymi owocami, bakaliami, żurawiną, rodzynkami, - przełożone kremem, konfiturą, dżemem. Smacznego:) Składniki: (prostokątna forma: 24x28) 2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Zasmakuj Kuchnicukru wanilinowego 1/2 kostki masła 1/2 kostki margaryny 25 ml wódki 2 plastry ananasa z puszki (opcjonalnie) Dekoracja: Wiórki kokosowe Dowolne owoce (np. mandarynki, winogrona, banany, kiwi, truskawki, maliny) Przygotowanie Wszystkie składniki na biszkopt oraz krem powinny mieć temperaturę pokojową. Miski, które będziemy używać do miksowania powinny być suche. Przygotowanie zaczynamy od pieczenia biszkoptu. Całe jajka i cukier miksujemy razem
Programista w kuchniostatnio u mojej mamy na wsi korzystając z dobrodziejstw ogródka. Już niedługo kilka warzywnych przepisów – z cukinią, szpinakiem i pomidorkami – bo tego aktualnie najwięcej. Jest też wysyp malin, więc i tych nie zabraknie. Kocham lato:) Domowa ricotta Drukuj Prep time 4 min Cook time 5 min Total time 9 min Domowa ricotta- pyszny, kremowy, rozpływający się
Cooking for Emilyszklanki jogurtu naturalnego | 2 cups plain yogurt 2 łyżki oleju z winogron | 2 teaspoon grape seed oil 2 szt. mango | 2 pieces of mango owoce (np. maliny, borówki, truskawki, banan) | fruits (eg. raspberries, blueberries, strawberries, banana) PRZYGOTOWANIE Zmiksuj (zblednuj) płatki owsiane do uzyskania grudkowatego proszku. Przygotuj mus z mango (obierz mango, wrzuć do pojemnika, zblenduj na jednolitą masę
Better Life By Auntie Jumililitrów mleka 2 jajka 160 gramów roztopionego masła 1/2 szklanki syropu klonowego ( / około 150-ml) 1 laska wanilii Nadzienie – składniki 500 gramów jagód ( /mogą być porzeczki, borówki, maliny) 3-4 łyżki cukru kokosowego 1 łyżka bułki tartej 2 łyżki skrobi ziemniaczanej Kruszonka – wykonanie Składniki posiekać nożem i połączyć rozcierając w dłoniach. W razie, gdyby kruszonka była zbyt
Krupeczkisolą. Polej syropem klonowym lub miodem. Następnie posyp płatkami i zalej mlekiem. Piecz 25-30 minut. Podawaj kilka minut po wyjęciu z piekarnika. Wskazówki zamiast porzeczek można użyć truskawek, malin, jagód, borówek lub jeżyn powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/ Artykuł Najprostsza zapiekana owsianka [bez jajek i mleka] pochodzi z serwisu powiedz dietom
Powiedz dietom nielody. Te tradycyjne mają sporo kalorii. Dlatego znalazłam inną wersję lodowego deseru – „dietetyczną”, w moim ulubionym, bananowo – kawowym smaku. Jeśli nie przepadacie za kawą, dodajcie owoce: truskawki, poziomki, wiśnie, maliny. Wówczas powstanie owocowa wersja lodów. No to do dzieła. Składniki: • 3 duże, dojrzałe, słodkie banany • 2, 5 łyżeczki kawy • 4 tabletki stewii (można użyć ksylitolu lub innego zdrowego słodzika
W mojej kuchniszklanki płatków kokosowych, 100 ml wody, 2 łyżki soku z cytryny, 4 łyżki ksylitolu w pudrze. Dodatkowo: Domowe czekoladki z TEGO przepisu, starta czekolada, jagody, borówki, jeżyny lub maliny. Wykonanie: Banany blendujemy z olejem. Pozostałe składniki na biszkopt mieszamy ze sobą i dodajemy do bananów. Wykładamy do tortownicy i pieczemy 25 minut w temperaturze 200 stopni. Po ostudzeniu przekrajmy
Jeść, by żyć w zdrowiukaszy jaglanej 400 ml wody 100 g płatków kukurydzianych 150 ml stopionego oleju kokosowego 50 g wiórków kokosowych 3 łyżki cukru cynamon kurkuma owoce (u mnie borówki, banan, maliny) czekolada (gorzka) Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć w wybrane logo
Via Gusto