konsystencję i całkowite wykończenie. 😉 Zamiast śmietanki kokosowej, możecie zastąpić ją zwykłą śmietanką 30% lub 36%. Pierwszą wersję wykonałam z galaretką proteinową (większa zawartości białka) o smaku białej czekolady z malinami...nie muszę chyba mówić, jaki wyszedł końcowy rezultat w połączeniu z kokosem. 😏😍 Link do tego cudeńka podsyłam TUTAJ . Oczywiście zdaję sobie z tego sprawę, że nie wiele osób pewnie
zdrowo i aktywnieniego wzroku (przynajmniej na mnie tak działa😁). Przygotowanie jest banalnie proste, nie wymaga dużej ilości składników, a koszt całkowity to maksymalnie 10 zł. Truskawki możecie zastąpić innymi owocami np. malinami. Wszystko zależy od Waszych upodobań. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Smaku nie jestem w stanie opisać, bo jest genialny! Specjalnie do tego przepisu nie użyłam zwykłej galaretki, tylko nie dość
zdrowo i aktywnierozwiązaniem. Składniki, jakie potrzeba pewnie każdy posiada na bieżąco w kuchni. Ja do przepisu dałam śliwki, lecz możecie dać inne owoce wedle uznania. Świetnie sprawdzą się tutaj brzoskwinie, truskawki, maliny czy morele. Możecie nawet pokroić banana w talarki i ułożyć na wierzch, wszystko zależy od Waszej kreatywności i dostępności owoców. W przepisie nie ma polewy, jak może się wydawać
zdrowo i aktywnieWRAPY Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI LINK AROMATYCZNE CIASTO ZE ŚLIWKAMI LINK DELIKATNA ZAPIEKANKA RYŻOWA Z JOGURTEM LINK KOTLECIKI SIEKANE Z KURCZAKA I SERA ŻÓŁTEGO LINK CIASTO NA OLEJU Z MALINAMI LINK FIT 3 BIT LINK CIASTO CZEKOLADOWO BANANOWE Z ORZECHAMI LINK Mam nadzieje, że wykorzystacie parę moich przepisów i podzielicie się swoją opinią które przypadało Wam najbardziej do gustu
zdrowo i aktywnietaki sam jak przy wykonaniu placka, a nie trzeba nie męczyć z rozwałkowywaniem i przekładaniem. :) W tej wersji ciasta wykorzystałam truskawki, ale śmiało możecie dać inne miękkie owoce jak maliny czy wiśnie. Nawet budyń śmietankowy możecie zamienić na truskawkowy czy czekoladowy. W takich wypiekach możliwości jest naprawdę wiele i każdy może tworzyć coś nowego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza
zdrowo i aktywniejogurtowe są pyszne, zdrowe, bardzo proste w przygotowaniu i z czystym sumieniem można podawać je dzieciom oraz wszystkim, którzy dbają o linię! Składniki 1 filiżanka zamrożonych owoców – truskawek, jeżyn, malin, borówek – co kto lubi 2 filiżanki jogurtu naturalnego (najlepiej grecki), może też być śmietanka 2 – 3 łyżki płynnego miodu lub brązowego cukru Mrożone owoce, jogurt i miód lub cukier umieścić
Gotujemy i jemybutelek lub słoików. Butelki umieścić w dużym garnku wyłożonym gazetami, zalać wodą do. ¾ wysokości i pasteryzować ok. 15 min. Do soku można dodać np. owoce czarnej porzeczki, maliny lub jagody. Wówczas sok będzie mniej cierpki i będzie miał ciekawy posmak
Gotujemy i jemyNiewątpliwie biała czekolada idealnie komponuje się z malinami. Jednak tych, szkoda mi było zjeść inaczej, niż wyjadając z miseczki. Postanowiłam połączyć ją ze śliwkami, które zwykle dobrze grają mi się z korzennymi przyprawami i ciemną czekoladą. Dodałam płatków gryczanych zamiast części mąki. Pomysł okazał się być bardzo dobry, więc dzielę się z Wami przepisem. Babeczki sprawdzą się w roli śniadaniowej
Kucharzycapomidorki sezamki Dzień 2: Bułeczka drożdżowa pomidorki koktajlowe żółte, różyczka brokuła (tylko sparzona wrzątkiem), plaster papryki Zapraszam po inspiracje na bułeczki domowe: Słodkie bułeczki – przepis Drożdżówki z serem i malinami Drożdżówki z ananasem Drożdżówki piernikowe Proste drożdzówki z makiem Drożdżówki z dżemem Dzień 3: makaron penne pełnoziarnisty ugotowany al dente ( przepis ) szynka domowa ( przepis ) – grube plastry wycięte foremka
Dorota Smakujekrem: 2 szklanki mleka, 10 łyżek kawy inki, 2 śnieżki, 5 łyżeczek żelatyny, 3/4 szklanki zimnej wody, 1 czekolada deserowa, Ponadto: 50g mlecznej czekolady, bita śmietana, listki mięty, maliny, kwiatki bratki. Beza : Białka ubijamy na puszystą masę. Następnie dodajemy małymi porcjami cukier. Ubijamy tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści i w masie nie będzie kryształków. Dodajemy łyżkę soku
Słodki Zakątekwypieki 1 cytryna 75ml mleka roślinnego 110 g mąki pszennej pełnoziarnistej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 płaska łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki mielonego kardamonu szklanka jagód lub malin lub porzeczki Wykonanie: jajka, cukier, szczyptę soli oraz startą skórkę z cytryny ubijamy mikserem przez 5 minut do masy wlewamy mleko oraz dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem
Słodkie zapomnieniejeśli mamy taką potrzebę. Wkładamy do lekkiego stężenia do lodówki, następnie wlewamy na spód. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki, najlepiej na noc. Podajemy z owocami. Wyśmienicie smakuje z malinami lub jeżynami. Można na górę posypać karobem i ułożyć owoce. Wartości odżywcze dla porcji 150g bez owoców na górze : Kcal 358 W4g/B9,1g/T33
Szkrab Je Samśliwkami z Iskrzyni – kuchnia podkarpacka Sezon na ciasta ucierane zaczyna się wiosną, kiedy tylko pojawia się rabarbar, czy pierwsze truskawki. To łatwe i smaczne ciasto latem pieczone jest z malinami, borówkami czy jeżynami. Jesienią natomiast ciasta ucierane na Podkarpaciu piecze się przede wszystkim ze śliwkami. Ciasta z owocami można oprószyć cukrem pudrem, ale częściej piecze się je ze słodką kruszonką
Trzeci talerzporuszonych herbatników * 1/3 kostki masła rozpuszczonego Na masę serową: * 1 kg zmielonego sera * 2 galaretki niebieskie * 3 łyżki cukru pudru * garść borówek Na górę: * 2 galaretki przezroczyste * maliny, borówki, jeżyny Rozpuszczone masło wymieszałam ze zblendowanymi herbatnikami. Wylepiłam spód tortownicy 20 cm średnicy. Wcześniej dno tortownicy wyłożyłam papierem do pieczenia. Wstawiłam do lodówki. W tym czasie rozpuściłam dwie niebieskie galaretki
Pieprzyć z Fantazją