Kruche ciasto z rabarbarem, bezą i kruszonką / Rhubarb Shortcake with Meringue and Crumble

Kruche ciasto z rabarbarem, bezą i kruszonką / Rhubarb Shortcake with Meringue and Crumble

Kruche ciasto z rabarbarem, bezą i kruszonką / Rhubarb Shortcake with Meringue and Crumble

Kruche ciasto z rabarbarem, bezą i kruszonką  Dziś zapraszam na wiosenny klasyk - kruche ciasto z rabarbarem, bezą i kruszonką na dużą blachę. Jest bardzo proste w przygotowaniu, to pyszny sezonowy wypiek. Kruche ciasto z rabarbarem i kruszonką możecie przygotować z warstwą bezy lub bez niej, jeśli za nią nie przepadacie. Gdy zrezygnujecie z bezy, warto będzie zwiększyć ilość cukru w cieście. Rabarbar można wymieszać z owocami (na przykład truskawkami lub malinami) albo dżemem (dobrze smakuje z malinowym lub... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lekcje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.