maliny - 13477 przepisów (strona:556/899)

Czekoladowy torcik – mus z awokado – bez jajek, bez mąki i bez cukru 162

szklanki syropu daktylowego, z agawy, melasy albo miodu 1 łyżeczka kawy zbożowej Inki klasycznej, bezglutenowej lub smakowej 4 lekko czubate łyżki gorzkiego kakao lub karobu owoce leśne (truskawki, maliny, borówki, porzeczki) lub bakalie do dekoracji Spód do ciasta: 1 szklanka suszonych daktyli namoczonych na noc 1 i 1/2 szklanki orzechów nerkowca namoczonych na noc 1/2 szklanki wiórków kokosowych Spód: Nerkowce

Poezja smaku
"Antybiotyki z apteki Pana Boga" Zbigniew T. Nowak 132

radzą nadzieja jest właśnie  w naturze.  Babka lancetowata, bez czarny, czosnek pospolity, cebula jadalna, chrzan pospolity, dziewanna, goździkowiec korzenny, jeżówka purpurowa, lebiodka pospolita, lipa drobnolistna, macierzanka piaskowa, malina właściwa, miód pszczeli, nagietek lekarski, olejek z drzewa herbacianego, propolis, sosna pospolita, szałwia lekarska i tymianek pospolity to zioła, które są dla nas dużym wsparciem w wielu dolegliwościach. Dzięki

kruche babeczki
Czekoladowa owsianka z cukinią 218

pewno nie pożałujecie Czekoladowa owsianka z cukinią Przepis na jedną porcję 50 g płatków owsianych 100 g cukinii 30 g twarogu łyżka gorzkiego kakao ulubione owoce, np. borówki, maliny kostka gorzkiej czekolady łyżka orzechów nerkowca (9 g) Cukinię umyj, obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Do rondelka wlej ok. 150 ml wody. Gotuj na wolnym ogniu. Gdy woda

365 dni dookoła kuchni
Orzechowy pudding chia z borówkami 131

nasionami chia, ale na zdjęciu nie za bardzo coś te płatki widać, więc jednak nazwałam to pudingiem chia :) Borówki można zastąpić innymi owocami, świetnie na pewno sprawdzą się maliny i oczywiście banan. Masło orzechowe i banan to w końcu połączenie doskonałe i teraz zaczynam żałować, że go nie dodałam ;) Składniki: 3 płaskie łyżki nasion chia 4 łyżki płatków owsianych szklanka

Healthy food explorer
Torcik malinowy 111

Delikatny biszkopt przełożony słodkim serkiem homogenizowanym i bitą śmietaną, przełamany kwaskowatym dżemem porzeczkowym i malinami

Z Hrabiną w kuchni
Szaszłyki owocowe 142

Składniki (na 7 sztuk) - 3 plastry arbuza (ok. 231 g), - 2 nektarynki (ok. 286 g), - 14 winogron (ok. 183 g), - pół szklanki borówek (ok. 60 g), - pół szklanki malin (ok. 60 g). Sposób przygotowania 1. Wydrążamy „kuleczki” z arbuza i nektarynki. 2. Nabijamy owoce na patyczki. Szaszłyki owocowe są bogate w: - antyoksydanty, które działają przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednego szaszłyka: Porcja

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Panna cotta 205

Składniki 250 ml śmietanki min. 30% 250 ml mleka 3 łyżki cukru połowa laski wanilii 3 łyżeczki żelatyny szklanka truskawek + łyżeczka cukru pudru (mogą być inne kwaśne owoce, np. maliny, porzeczki, jagody, agrest itp.) Czas przygotowania: 15 minut + kilka godzin chłodzenia Liczba porcji: 4 Przygotowanie Mleko i śmietankę wlewamy do rondelka. Dodajemy cukier i laskę wanilii i wszystko razem podgrzewamy

Analiza Smaku
Koktajle owocowe – jak dużo o nich wiesz? 114

przywracają skórze jędrność i elastyczność, a dodanie do koktajlu cytryny pomoże rozświetlić cerę po męczącej zimie. Nie można też zapomnieć o antyoksydantach, które znajdują się na przykład w truskawkach, malinach i jabłkach. Chronią one nasze komórki, spowalniając procesy starzenia. Zatem regularnie pite i odpowiednio skomponowane koktajle owocowe pomogą zregenerować zmęczoną skórę i przywrócić jej młodzieńczy blask. Szczupła sylwetka Koktajle owocowe

Okiem Blondynki by McBlondi
Drożdżowe jagodzianki z kruszonką 155

Posypane kruszonką jagodzianki wstawiamy do piekarnika na ok. 30 minut i pieczemy w temperaturze 170 stopni. Drożdżowe jagodzianki z kruszonką Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Deser z malinami, serkiem i kruszonką Rurki z kremem budyniowym | ksiega-smaku.pl Gnocchi w sosie grzybowym – przepis Artykuł Drożdżowe jagodzianki z kruszonką pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Czekoladowy pudding jaglany z czereśniami 141

Połączenie czekolady i owoców? Czemu nie? W końcu to nie może się nie udać, zwłaszcza latem, kiedy królują truskawki, maliny, jagody i moje ulubione soczyste czereśnie. Dlatego mam dla Was kolejną zdrowszą wersję deseru – tym razem mocno czekoladowy pudding jaglany z czereśniami. Naturalnie słodki, idealnie kremowy i aksamitny. Co więcej, czekoladowy pudding jaglany jest na tyle treściwy i sycący

Fitsweet.me
kasza manna z jagodami... 154

jagód, zagotować do lekkiego zagęszczenia. Wlać na kaszki manny, posypać świeżymi jagodami, wystudzić i zajadać - smaki z dzieciństwa z wakacji u babci to właśnie taka kaszka manna z jagodami, malinami, wiśniami, najlepszy deser na lato..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Czekoladowe doniczki z borówkami 202

kremowego wnętrza, poprzez strzelające sokiem, jędrne borówki, aż po chrupiące kawałeczki ciastek. Takie doniczki możecie wypełnić także nadzieniami według własnych upodobań, ważne, aby były na zimno...krem budyniowy i maliny? Wanilia z truskawkami? A może biała czekolada z jagodami leśnymi lub kakao z wiśniami? Wybór i dobór smaków zależy od Was! To prawdziwa, słodka uczta pełna czekolady! Wspaniale zanurzać się

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Płatki ryżowe – przepis 127

krowiego. PRZEPIS NA P ŁATKI RYŻOWE Składniki na p łatki ryżowe: 1,5 szkl mleka 10 łyżek płatków ryżowych 2 łyżki chia 1 łyżka syropu klonowego ulubione owoce np maliny Jak zrobić p łatki ryżowe: Mleko zagotowujemy, wrzucamy płatki i gotujemy 2-3 minutki. Przykrywamy przykrywką, wyłączamy grzanie. Po 5 minutach dodajemy syrop klonowy i chia, mieszamy. Zostawiamy na kolejne

Dorota Smakuje
Sernik z ricotty i mascarpone z maliną i borówką 120

proszku do pieczenia Masa serowa: 750 g serka ricotta 500 g serka mascarpone 100 g cukru 4 jajka M 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (40) Dodatkowo: borówka amerykańska maliny 4 łyżki dżemu z owoców leśnych Ciasto: 1. Wszystkie składniki na ciasto łączymy i zagniatamy gładkie ciasto. Owijamy w folię spożywczą i wkładamy na 1 godzinę do lodówki

kruche babeczki
Jogurtowo-truskawkowa FIT pianka 138

gorącej wody Mus truskawkowy: 1 szklanka świeżych lub mrożonych truskawek (mrożone wcześniej rozmrozić) 1 łyżka (15 g) ksylitolu (opcjonalnie) Dodatkowo: świeże, letnie owoce do podania np.: poziomki, borówki, jagody, maliny itp. Instructions Pianka: Truskawki zmiksować za pomocą blendera na gładką masę. Dodać jogurt naturalny oraz ksylitol i ponownie wymieszać. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Do rozpuszczonej żelatyny dodać 3 łyżki

Fitsweet.me

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję