Budyń z kaszy jaglanej i awokado

Budyń z kaszy jaglanej i awokado

Budyń z kaszy jaglanej i awokado

Kremowy, wegański budyń z kokosową nutką. Awokado nadaje tutaj idealnie kremowej konsystencji, a liście mięty świeżości i lekkości. To świetna propozycja na lekki deser w upalne popołudnia.  Najlepiej smakuje schłodzony.  SKŁADNIKI/ 3 porcje jedna porcja dostarcza średnio: 263 kalorii / 5,5 g białka / 14 g tłuszczu / 28,6 g węgli kasza jaglana - 1 woreczek (100 g) mleczko kokosowe light - 1/2 puszki (200 ml) awokado dojrzałe - 1/2 sztuki świeża mięta - kilka listków odrobina soku z cytryny/limonki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Ellie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.