maliny - 13977 przepisów (strona:563/932)

Top 20 przepisów na wielkanocne słodkości 139

tapioki podany z musem z mango . Pomysł na prosty, szybki i bardzo smaczny deser - pudding z tapioki przygotowany na mleku kokosowym polany musem z mango i podany z malinami oraz borówkami. Świetne połączenie smaków 17. Mini tiramisu z kremem kajmakowym i frużeliną truskawkowo-malinową . Krem na bazie mascarpone i masy krówkowej przełożony biszkoptami nasączonymi mocną kawą oraz frużeliną owocową. Wierzch

Ugotować
Deser jogurtowy z chrupiącymi płatkami owsianymi 186

zawierającym glutenu. Desery na zimno - sprawdź koniecznie! deserki tiramisu deser z chia deser z tapioki deser z truskawkami deser z kaszy jaglanej deser z kaszy manny deser z malinami deser z galaretki deser z mango belriso Jogurt grecki, czy jogurt naturalny? - fit desery i fit deserki Jeżeli chcemy uzyskać fit desery radziłabym użyć jogurtu naturalnego, ponieważ to właśnie jogurt naturalny

MamaOskarka
Babka malinowa 110

Publikując ostatnio przepis na jogurtową babkę pomarańczową byłam pewna, że niewiele osób z niego skorzysta. Sądząc jednak po ilości odwiedzających przepis wnioskuję, że chyba wcale nie

Fitsweet.me
OMLET Z OWOCAMI 119

omlet – świetny na ciepłe śniadanie. SKŁADNIKI: 2 jajka 2 płaskie łyżki mąki pszennej szczypta soli łyżeczka oleju rzepakowego, kokosowego lub ryżowego owoce do podania, np. borówki, posiekane truskawki, maliny, jabłka, banany cukier puder do posypania Uwagi do przepisu: Składniki mam w temp. pokojowej. Potrzebujesz dodatkowo niedużej patelni i pędzelka do jej wysmarowania. Omlet możesz usmażyć także na niewielkiej ilości

Zasmakuj Kuchni
Ciasta na Wielkanoc 144

Sernik kajmakowy a'la snickers      Bajecznie pyszny sernik z kremem kajmakowym       Odrywana drożdżowa babka z czekoladą      Sernik z malinami    Babeczki makowe z kremem truskawkowym      Sernik z frużeliną żurawinową      Ciasto drożdżowe z czekoladą i wiśniami       Pełnoziarnista babka z marchewką i bakaliami

Passions hobbies life
Przechowywanie żywności 156

tarte buraczki to doskonały dodatek do zimowych obiadów, fasolka szparagowa – świetnie nadaje się jako składnik sałatek do słoików, jabłka, z których można przygotować mus idealny do razowych naleśników, truskawki, maliny, jagody, borówki, śliwki i inne letnie owoce możemy przerabiać na szereg konfitur i dżemów, żurawina – zmiksowana z dodatkiem cukru i spasteryzowana w słoiczkach to znakomity dodatek do herbaty na jesienne

moj przepis na
Śmietanowiec zwany Styropianem 114

opakowanie) (w przypadku braku budyniu można użyć po 40 g mąki kukurydzianej i ziemniaczanej plus łyżka ekstraktu z wanilii) szczypta soli 400 gr owoców (jagód, wiśni, malin, borówek, porzeczek, czereśni, agrestu) u mnie mrożona Mieszanka Kompotowa z Biedronki (nie rozmrażałam ich przed pieczeniem, warto obsypać mąką, aby nie poszły na dno). Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli

moj przepis na
Torcik czekoladowy ze świeżymi owocami 127

rozpuszczonej żelatyny, wymieszać. Mikser ustawić na max obroty ciurkiem wlewać rozpuszczoną żelatynę. Frużelina z owoców lata: 250 g owoców lata (świeżych lub mrożonych): truskawki, porzeczki, wiśnie, borówki amerykańskie, maliny itp. 1,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w minimalnej ilości gorącej wody pół szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona w 1 łyżce wody W małym garnuszku

moj przepis na
Prosty mus owocowy 155

lodowy. [:Listonic] Składniki na tortownicę 23 cm lub na 8 pucharków po 200 ml: 750 gr owoców leśnych (ja korzystałam z mrożonki LIDL’a) lub innych owoców (np. maliny, wiśnie, truskawki, żurawina, porzeczki, jagody) 2/3 szklanki cukru (to zależy od owoców, jeżeli są bardzo kwaśne wtedy więcej cukru do smaku) ale nie więcej niż 1 szklankę 1 l śmietany

moj przepis na
Kostka wiśniowa 141

przez 40-45 min lub do suchego patyczka. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Krem wiśniowy: 800 gr wiśni wydrążonych (mogą być mrożone, mogą być też inne owoce np. maliny, śliwki, truskawki, porzeczki) 500 ml śmietany 30% schłodzonej 5 łyżek cukru 2 łyżki soku z cytryny 24 gr żelatyny około 100 ml wrzątku wiśnie do dekoracji (świeże lub z kompotu, lub rozmrożone

moj przepis na
Leśny skrzat 155

owocami granatu. Owoc granatu przekroić na pół wszerz, następnie tłukąc w niego łyżką drewnianą „wydobywać” owoce. Ciasto pokroić na kwadraty, podawać, przechowywać w lodówce. *moja mieszanka zawierała maliny, jeżyny, borówki bruszwica, porzeczki, jagody, żurawinę ** można użyć śmietanki kokosowej, w tym celu puszkę z mlekiem kokosowym otworzyć, zrobić dwie dziurki np. słomką, przechylić puszkę wylewając wodę kokosową, wyjąć śmietankę

moj przepis na
Tarta cytrynowa 162

otwierałam piekarnika, tylko w zamkniętym studziłam przez całą noc, dzięki czemu nie popękała. Wstawić do lodówki na 2 godziny, podawać z bitą śmietaną, posypaną cukrem pudrem np. z malinami. Smacznego! Tarta cytrynowa Tarta cytrynowa Tarta cytrynowa Tarta cytrynowa Tarta cytrynowa

moj przepis na
(Nie)zwykłe ciasto ucierane z rabarbarem 177

wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 50 min (do suchego patyczka). Ciasto wyjąć z piekarnika, zostawić do lekkiego ostygnięcia, posypać cukrem pudrem. Super smakuje lekko ciepłe. *mogą być też maliny, porzeczki, jagody, wiśnie, truskawki czy śliwki :) Smacznego! (Nie)zwykłe ciasto ucierane z rabarbarem (Nie)zwykłe ciasto ucierane z rabarbarem (Nie)zwykłe ciasto ucierane z rabarbarem

moj przepis na
Borówkowy sernik na zimno 120

zimno Sezon jagodowy w pełni, więc korzystam ile się da. Dziś przepis na borówkowy sernik na zimno. Jest to przepis bazowy, który możecie wykorzystać do wielu drobnych owoców np. malin, porzeczek, truskawek, jagód. Sernik jest bardzo smaczny, kremowy ale jednocześnie puszysty, borówki idealnie się tu sprawdzają. Składniki na tortownicę 23 cm: Składniki na spód: 150 gr ciastek maślanych

moj przepis na
Drożdżowe na twarogu 168

czuć, a ciasto długo pozostaje świeże, nie czerstwieje na drugi dzień, nie obsycha, nie kruszy się. U mnie dodatkowo z kruszonką i owocami. Możecie użyć dowolnych owoców: jagód, malin, truskawek, rabarbaru, śliwek, wiśni, czereśni czy jabłek, mogą być też owoce z kompotu, tylko dobrze odsączone. Składniki na formę 24 cm na 34 cm: 400 gr mąki pszennej tortowej

moj przepis na