SKŁADNIKI NA BEZE: 6 białek 300g cukru szczypta soli 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej SKŁADNIKI NA KREM: 250g śmietany 30% 250g mascarpone DODATKOWO: Owoce wedle uznania - u mnie truskawki, maliny, borówki amerykańskie WYKONANIE: 1. Ubijamy białka z solą, stopniowo dodajemy po łyżce cukru, ubijamy do uzyskania gładkiej jednolitej konsystencji, cukier musi nam się całkowicie rozpuścić. Pod koniec dodajemy mąkę. 2. Blaszkę
Dziś Ja gotujekremówkę na sztywno. Na spód ciasta wykładamy krem czekoladowy i dokładnie rozprowadzamy. Na krem wykładamy śmietanę. Wierzch ciasta układamy obficie owoce – ja użyłam pokrojonych w plasterki truskawek, całych malin i borówek amerykańskich. Całość wkładamy do lodówki do schłodzenia na minimum 2 godziny. Potem podajemy i jemy ze smakiem. Powrót na górę
Smaczna Stronamąki pszennej, 200 g masła, 100 g cukru 3 żółtka, krem : 600 ml mleka, 4 żółtka, 2 łyżki mleka, 4 łyżki cukru pudru, esencja waniliowa, owoce – jagody, maliny, porzeczki, borówki (około 500g), Ciasto: w szystkie składniki ciasta włożyć do malaksera i szybko, krótko zmiksować. Ciasto wyjąć na blat i zlepić w kostkę, zawinąć w folię spożywczą lub ściereczkę i włożyć
królestwo garówczas ich przygotowania to w sumie z 10 minut. Bardzo polecam. Składniki (3 gofry): 40 g mąki owsianej 30 g (1 miarka) odżywki białkowej, u mnie biała czekolada z maliną (SFD) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko, wielkość M 100 ml mleka 1/3 łyżeczki oleju kokosowego Dodatki: frużelina z czerwonej porzeczki i brzoskwini (SFD) orzechowy krem czekoladowy
Zdrowie na języku :PŁyżką wykładamy masę formując kształt placków. Smażymy po 5 minut z każdej strony. 3. Gotowe placki podajemy w dowolnej formie, ja polałam je śmietaną i miodem, podałam z malinami
Szefowa kuchniplacków): 1 banan 1 łyżka nasion chia 50ml wody 60g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju + do smażenia szczypta soli 1 szklanka owoców leśnych (maliny, jeżyny, truskawki, jagody, borówki itp) banana zblenduj z nasionami chia i wodą i odstaw na 10 minut po tym czasie zblenduj raz jeszcze, żeby masa była puszysta dodaj mąkę, proszek do pieczenia
SandraFrej.comSkładniki: Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem śmietankowo-owocowy: 600ml śmietanki kremówki 30-36% 400g owoców typu jagody, maliny, porzeczki, truskawki, wiśnie itp. (u mnie jagody i porzeczki) – mogą być mrożone owoce pół szklanki cukru 4 łyżki żelatyny 1/3 szklanki wody Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa 400ml gorącej wody pół
Blog z Apetytemwody cukinia 95% wody rzodkiewki 94% wody arbuz – 93%wody truskawki 92% wody szpinak 91% wody grejpfruty 91% wody brokuły 91% wody kalafior 91% wody melon 90% wody maliny 97% wody brzoskwinie 87% wody ananas 87 %wody pomarańcze 87 % wody Artykuł Produkty nawadniające organizm pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujeszklanki syropu daktylowego, z agawy, melasy albo miodu 1 łyżeczka kawy zbożowej Inki klasycznej, bezglutenowej lub smakowej 4 lekko czubate łyżki gorzkiego kakao lub karobu owoce leśne (truskawki, maliny, borówki, porzeczki) lub bakalie do dekoracji Spód do ciasta: 1 szklanka suszonych daktyli namoczonych na noc 1 i 1/2 szklanki orzechów nerkowca namoczonych na noc 1/2 szklanki wiórków kokosowych Spód: Nerkowce
Poezja smakuradzą nadzieja jest właśnie w naturze. Babka lancetowata, bez czarny, czosnek pospolity, cebula jadalna, chrzan pospolity, dziewanna, goździkowiec korzenny, jeżówka purpurowa, lebiodka pospolita, lipa drobnolistna, macierzanka piaskowa, malina właściwa, miód pszczeli, nagietek lekarski, olejek z drzewa herbacianego, propolis, sosna pospolita, szałwia lekarska i tymianek pospolity to zioła, które są dla nas dużym wsparciem w wielu dolegliwościach. Dzięki
kruche babeczkipewno nie pożałujecie Czekoladowa owsianka z cukinią Przepis na jedną porcję 50 g płatków owsianych 100 g cukinii 30 g twarogu łyżka gorzkiego kakao ulubione owoce, np. borówki, maliny kostka gorzkiej czekolady łyżka orzechów nerkowca (9 g) Cukinię umyj, obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Do rondelka wlej ok. 150 ml wody. Gotuj na wolnym ogniu. Gdy woda
365 dni dookoła kuchninasionami chia, ale na zdjęciu nie za bardzo coś te płatki widać, więc jednak nazwałam to pudingiem chia :) Borówki można zastąpić innymi owocami, świetnie na pewno sprawdzą się maliny i oczywiście banan. Masło orzechowe i banan to w końcu połączenie doskonałe i teraz zaczynam żałować, że go nie dodałam ;) Składniki: 3 płaskie łyżki nasion chia 4 łyżki płatków owsianych szklanka
Healthy food explorerDelikatny biszkopt przełożony słodkim serkiem homogenizowanym i bitą śmietaną, przełamany kwaskowatym dżemem porzeczkowym i malinami
Z Hrabiną w kuchniSkładniki (na 7 sztuk) - 3 plastry arbuza (ok. 231 g), - 2 nektarynki (ok. 286 g), - 14 winogron (ok. 183 g), - pół szklanki borówek (ok. 60 g), - pół szklanki malin (ok. 60 g). Sposób przygotowania 1. Wydrążamy „kuleczki” z arbuza i nektarynki. 2. Nabijamy owoce na patyczki. Szaszłyki owocowe są bogate w: - antyoksydanty, które działają przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednego szaszłyka: Porcja
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach