maliny - 13477 przepisów (strona:517/899)

Borówkowy sernik na zimno 58

zimno Sezon jagodowy w pełni, więc korzystam ile się da. Dziś przepis na borówkowy sernik na zimno. Jest to przepis bazowy, który możecie wykorzystać do wielu drobnych owoców np. malin, porzeczek, truskawek, jagód. Sernik jest bardzo smaczny, kremowy ale jednocześnie puszysty, borówki idealnie się tu sprawdzają. Składniki na tortownicę 23 cm: Składniki na spód: 150 gr ciastek maślanych

moj przepis na
Drożdżowe na twarogu 61

czuć, a ciasto długo pozostaje świeże, nie czerstwieje na drugi dzień, nie obsycha, nie kruszy się. U mnie dodatkowo z kruszonką i owocami. Możecie użyć dowolnych owoców: jagód, malin, truskawek, rabarbaru, śliwek, wiśni, czereśni czy jabłek, mogą być też owoce z kompotu, tylko dobrze odsączone. Składniki na formę 24 cm na 34 cm: 400 gr mąki pszennej tortowej

moj przepis na
Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) 65

śmietanki, u mnie z Lidla Vitasia) (1 puszka) koniecznie schłodzonego w lodówce min 12 godzin lub 200 ml śmietany 30 % również schłodzonej 500 gr świeżych lub mrożonych jeżyn lub malin (mrożonych nie trzeba wcześniej rozmrażać) Formę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao, wymieszać i przesiać. Wszystkie składniki na ciasto zagnieść szybko w rękach

moj przepis na
Karpatka po królewsku 74

ubitej kremówki i owoców. W związku z tym że krem jest delikatnie słodki, warto użyć lekko kwaśnych owoców: u mnie śliwki, brzoskwinie ufo, jeżyny i borówki, świetnie sprawdziłyby się maliny, truskawki, agrest, winogrona, porzeczki. Ciasto robi się dość szybko i jest łatwe w przygotowaniu a bardzo efektowne więc polecam. Crème Pâtissière warto przygotować kilka godzin wcześniej lub wieczór wcześniej. Składniki

moj przepis na
Smoothie bowl na śniadanie 78

śniadanie. W okresie jak zima korzystam z mrożonych owoców, i tutaj przed zmiksowaniem ich, zostawiam je, by trochę się rozmroziły. Natomiast w lecie najchętniej sięgam do świeże truskawki i maliny. Możesz przygotować sobie taką miseczkę z własnymi ulubionymi owocowymi dodatkami. Na dziś podrzucam Ci moje dwie ulubione wersje – z wiśnią ... Czytaj dalej Artykuł Smoothie bowl na śniadanie pochodzi

Pink Envelope
Supernapój o nazwie woda 50

dzieciom takie płynne słodycze musicie liczyć się z negatywnymi konsekwencjami tupu: próchnica, otyłość, choroby metaboliczne. A co jeśli woda nie smakuje? To proste Dorzuć do niej plasterki cytryny, truskawki, maliny, czy listki mięty. A jak jest u Was z piciem wody? Czy woda to podstawa? Czy nadal walczycie z uzależnieniem od słodkich, niezdrowych napojów pełnych sztucznych barwników? Przeczytaj także: woda

Natka Pietruszki
Kruchy torcik od serca 85

pomocą szprycy. Łyżeczką polewam krem krówkowy. Przykładam drugi blat i dekoruję reszta kremu śmietankowego i krówkowego. Dekoruję pralinami, galaretkami malinowymi, ciastkami, posypuję kakao.  Galaretki malinowe: 200 g malin mrożonych podgrzewam w rondelku, dolewam 50 ml wody. Przecedzam przez sitko. Żelatynę dwie łyżeczki płaskie zalewam łyżka zimnej wody, a potem dodaję gorący mus malinowy i rozpuszczam. Użyłam foremki sylikonowej

wesoła kuchnia
Tort cytrynowy z owocami 98

krem i owoce. Składniki na krem: 500 ml śmietanki 30-36% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego 3 łyżki mascarpone Reszta soku z cytryny Dodatkowo: 250 g malin 125 g borówek 125 g truskawek Inne ulubione owoce Śmietankę ubijam na sztywno, następnie dodaję do niej cukier puder, cukier waniliowy, mascarpone i sok z cytryny, delikatnie miksuję. Połowę kremu

Słodki sentyment
Insulinooporność – co należy o niej wiedzieć? 84

który spowalnia jej wchłanianie. Jak więc włączyć je do diety? wkomponuj je w pełnowartościowy posiłek potraktuj jako deser do posiłku Warto także sięgać po owoce jagodowe, czyli borówki, jagody, maliny, truskawki, borówki i aronię. Ą one źródłem związków zwanych antocyjanami, które mogą poprawiać wrażliwość tkanek na insulinę. Na co jeszcze zwrócić uwagę? Sytość posiłku – osoby insulinooporne mogą mieć problemy

kuron.com.pl
Fit sernik z wiśniami 77

spodu Jeśli nie chcecie go robić w wersji fit możecie użyć białego cukru i mąki pszennej, też z pewnością się uda i będzie pyszny. Zamiast wiśni można użyć malin, jagód lub truskawek  Makę orkiszową i ksylitol kupuję n Skworcu.com.pl

Cynamonowe szczęście
Przechowywanie żywności 71

tarte buraczki to doskonały dodatek do zimowych obiadów, fasolka szparagowa – świetnie nadaje się jako składnik sałatek do słoików, jabłka, z których można przygotować mus idealny do razowych naleśników, truskawki, maliny, jagody, borówki, śliwki i inne letnie owoce możemy przerabiać na szereg konfitur i dżemów, żurawina – zmiksowana z dodatkiem cukru i spasteryzowana w słoiczkach to znakomity dodatek do herbaty na jesienne

moj przepis na
Śmietanowiec zwany Styropianem 71

opakowanie) (w przypadku braku budyniu można użyć po 40 g mąki kukurydzianej i ziemniaczanej plus łyżka ekstraktu z wanilii) szczypta soli 400 gr owoców (jagód, wiśni, malin, borówek, porzeczek, czereśni, agrestu) u mnie mrożona Mieszanka Kompotowa z Biedronki (nie rozmrażałam ich przed pieczeniem, warto obsypać mąką, aby nie poszły na dno). Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli

moj przepis na
Torcik czekoladowy ze świeżymi owocami 67

rozpuszczonej żelatyny, wymieszać. Mikser ustawić na max obroty ciurkiem wlewać rozpuszczoną żelatynę. Frużelina z owoców lata: 250 g owoców lata (świeżych lub mrożonych): truskawki, porzeczki, wiśnie, borówki amerykańskie, maliny itp. 1,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w minimalnej ilości gorącej wody pół szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona w 1 łyżce wody W małym garnuszku

moj przepis na
Prosty mus owocowy 69

lodowy. [:Listonic] Składniki na tortownicę 23 cm lub na 8 pucharków po 200 ml: 750 gr owoców leśnych (ja korzystałam z mrożonki LIDL’a) lub innych owoców (np. maliny, wiśnie, truskawki, żurawina, porzeczki, jagody) 2/3 szklanki cukru (to zależy od owoców, jeżeli są bardzo kwaśne wtedy więcej cukru do smaku) ale nie więcej niż 1 szklankę 1 l śmietany

moj przepis na
Kostka wiśniowa 76

przez 40-45 min lub do suchego patyczka. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Krem wiśniowy: 800 gr wiśni wydrążonych (mogą być mrożone, mogą być też inne owoce np. maliny, śliwki, truskawki, porzeczki) 500 ml śmietany 30% schłodzonej 5 łyżek cukru 2 łyżki soku z cytryny 24 gr żelatyny około 100 ml wrzątku wiśnie do dekoracji (świeże lub z kompotu, lub rozmrożone

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania