około 534kcal Białko: 24,9g Węglowodany: 35,7g Tłuszcz: 34,3g Błonnik pokarmowy: 6,4g Ładunek glikemiczny: 9,2 Spróbuj także: omlet a’la kanapka , owsianko-serniczek z malinami. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Omlet kakaowy z pomarańczą z niskim
Natka Pietruszkikażdym dowolnym jogurtem. Ja sięgnęłam po sojowy, gdyż zależało mi na tym, aby całość była wegańska. Podobnie ma się kwestia owoców. Jogurt podać można z dowolnymi owocami, na przykład malinami, borówkami, truskawkami, jeżynami oraz wieloma innymi. Lubisz płatki jaglane? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Domową granolę . Wegański jogurt z owocami The post Jogurt sojowy z płatkami jaglanymi
MeCooksserka mascarpone 500 gram mielonego białego sera (użyłam ser Jana) 6 łyżek cukru pudru 2 czubate łyżki żelatyny + 75ml gorącej przegotowanej wody ok 500 gram mrożonych owoców leśnych typu maliny, jeżyny, jagody, borówki (mogą być także świeże) 2 galaretki o smaku owoców leśnych + 500ml gorącej wody *** Płatki grubo miksujemy *** *** Do zmielonych płatków dodajemy krem czekoladowy i dokładnie
Blog z Apetytemforma 26x26) Mąka pszenna 3 szklanki Cukier 3/4 szklanki Proszek do pieczenia 2 łyżeczki Jajka 3 Jogurt naturalny szklanka Olej rzepakowy 1/2 szklanki Owoce 350 g ( u mnie maliny i borówki) Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Jajka utrzeć z cukrem na białą puszystą masę przez kilka minut. Dodać olej
Kulinarne przygodyporcje): - 200 g kaszy jęczmiennej pęczak - 2 szklanki mleka (u nas pół na pół owsianego i sojowego) - szczypta soli - do podania: orzechy (migdały lub orzechy włoskie), owoce (maliny, truskawki, borówki) i słodzik (u nas syrop klonowy) Przygotowanie: 1) Pęczak zalewamy zimną wodą i odkładamy na noc do lodówki. 2) Rano wylewamy wodę i pęczak przekładamy do garnka
Roślinożerni urlopowiczezdrowym koktajlem o każdej porze dnia, kiedy tylko ma na niego ochotę. Od teraz cieszymy się zdrowym, pysznym jedzeniem. Polecam :) Czerwony koktajl owocowy - składniki: * 200 g truskawek * 200 g malin * 100 g mrożonych wiśni * 150 g kefiru waniliowego * 150 g jogurtu naturalnego * opcjonalnie cukier lub miód do dosłodzenia Wykonanie: Owoce umyć, truskawki odszypułkować, czerwone porzeczki oderwać z łodygi. Wszystko przełożyć
Zrób to smaczniepszenny (koniecznie bez cukru!), masło (nie może być margaryna) 10 g, nie więcej (wystarczy na cienkie posmarowanie), 1 duży owoc (jabłko, pomarańcza, 2 kiwi, 10-15 truskawek, winogron, malin, czereśni, 2 mandarynki... itd... NIE BANAN!) Posiłek II – przekąska około godziny 9.00 2 kromki pieczywa „CHABER”(suche, bez masła) lub zamiast tego 2 białka z jajek oczywiście ugotowane. Posiłek III – obiad
Z notatnikazatroszczyć się o stan swojego portfela postaraj się jeść sezonowo, czyli wybierać warzywa i owoce które akurat dojrzewają w klimacie, w którym mieszkasz. Wiosną i latem kupuj dużo truskawek, malin, jagód, porzeczki, młodych ziemniaków, zielonych warzyw oraz inne świeże produkty, które można dostać na lokalnym bazarze lub w warzywniaku. Za to zimą wybieraj jabłka, mandarynki i warzywa korzeniowe, których cena
ProstePesto.plowocowe, odświeżające i przyjemnie kontrastujące z chrupkim spodem. Ja użyłam do niego małej puszki gotowej pulpy – można użyć także świeżych owoców. Tarta idealnie łączyłaby się jeszcze ze świeżymi malinami w dekoracji – niestety nigdzie nie mogłam ich dostać – na szczęście sama w sobie była rozkosznie dobra. Tarta z marakują i białą czekoladą – spód: 250 g mąki pszennej
Poezja smakuSernik czekoladowy Sernik z kremem kajmakowym Łaciata babka na białkach Sernik z kremem i owocami Sernik z malinami
Passions hobbies lifeMożesz je przygotować z jogurtu naturalnego, płatków owsianych, orzechów i świeżych owoców. Dobrym pomysłem jest także wykorzystanie owoców mrożonych. Mrożonki są przygotowywane z owoców sezonowych, dlatego są zdrowsze niż maliny czy truskawki kupowane wczesną wiosną. Wiosna jest świetnym momentem na zweryfikowanie swoich nawyków żywieniowych oraz na zadbanie o swoje samopoczucie. Jeśli zależy Ci na udoskonaleniu przyzwyczajeń, zadbaj
Kuchnia MagdaLenyMożesz je przygotować z jogurtu naturalnego, płatków owsianych, orzechów i świeżych owoców. Dobrym pomysłem jest także wykorzystanie owoców mrożonych. Mrożonki są przygotowywane z owoców sezonowych, dlatego są zdrowsze niż maliny czy truskawki kupowane wczesną wiosną. Wiosna jest świetnym momentem na zweryfikowanie swoich nawyków żywieniowych oraz na zadbanie o swoje samopoczucie. Jeśli zależy Ci na udoskonaleniu przyzwyczajeń, zadbaj
Kuchnia MagdaLenywilgotne, wprost rozpływa się w ustach. Delikatna masa serowa, czekoladowe ciasto a'la brownie, a przysłowiową kropką nad "i" są wiśnie, które pasują tu idealnie. Doskonale pasują tu też maliny, jeżyny, a nawet truskawki, co kto lubi :) Ciasto czekoladowo- serowe z wiśniami - składniki na keksówkę 30 cm: Ciasto czekoladowe: * 3/4 szklanki mąki pszennej * 3/4 szklanki cukru pudru * 2 łyżki
Zrób to smacznie