Tarta z marakują i białą czekoladą – mazurek marakujowy

Tarta z marakują i białą czekoladą – mazurek marakujowy

Tarta z marakują i białą czekoladą – mazurek marakujowy

Przepis na : deser

Jeśli lubicie egzotyczne smaki, to ta tarta z marakują i białą czekoladą może być nie tylko eleganckim deserem, ale wyśmienicie sprawdzi się w roli wielkanocnego mazurka. Marakujowe nadzienie jest słodko-kwaśne, intensywnie owocowe, odświeżające i przyjemnie kontrastujące z chrupkim spodem. Ja użyłam do niego małej puszki gotowej pulpy – można użyć także świeżych owoców. Tarta idealnie łączyłaby się jeszcze ze świeżymi malinami w dekoracji – niestety nigdzie nie mogłam ich dostać – na szczęście... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.