maliny - 13477 przepisów (strona:516/899)

Pudding czekoladowy z chia 86

porcje  Składniki: 700 ml mleka 50 g syropu daktylowego 2 łyżki kakao 100 g nasion chia ziarenka z połowy laski  wanilii świeże lub mrożone owoce - użyłam malin Przygotowanie: Do naczynia miksującego wlać zimne mleko, syrop daktylowy, dodać nasiona wanilii oraz kakao. Za pomocą miksera wszystko z sobą połączyć. Cały czas miksując na małych obrotach dodaj nasiona chia

Niezły Młynek
Mini pancakes 68

jajko rozmiar L – 2 łyżeczki cukru pudru – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia – odrobina oleju do smażenia – do podania: syrop klonowy, miód lub syrop z agawy – dowolne owoce: maliny, truskawki, jeżyny, winogrona, borówki, inne – dodatkowo cukier puder do posypania Przygotowanie : Przygotuj ciasto. Do miski dodaj mleko, mąkę, jajko, cukier puder i proszek do pieczenia. Wszystko krótko zmiksuj aż uzyskasz

nietylkopasta.pl
Muffinki z czekoladą w środku 67

wgłębieniach w foremce. Możecie je rozciąć na rogach, aby lepiej się ułożyły lub formować na szklance. Zobacz też: Muffinki z brzoskwiniami z puszki Muffinki czekoladowe Cytrynowe babeczki z malinami Przepis na muffinki z czekoladą w środku Drukuj przepis Porcji: 6 lub 12 Czas gotowania: 40 minut Składniki 200 g jogurtu naturalnego jajko 0,5 szklanki oleju 1,5 szklanki mąki

Kuchnia Bazylii
Ciasto Oreo z bananami 154

Oreo: 250g serka mascarpone 330ml śmietanki 30 lub 36% 40g ciasteczek Oreo 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 4-5 bananów 4-5 łyżek dżemu lub konfitury z wiśni lub malin 2-3 łyżki soku z cytryny         *** Przygotowujemy ciasto czekoladowe: w garnuszku roztapiamy masło. Zdejmujemy z ognia, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę *** *** Mieszamy do momentu uzyskania jednolitej

Blog z Apetytem
Babeczki orzechowe 86

Masę przekładamy do foremek na babeczki. Pieczemy ok. 25 min. Ja podałam je posmarowane dodatkowo masłem orzechowym + udekorowane całymi orzechami. Sprawdź również przepis na inne babeczki: Babeczki czekoladowe z malinami Babeczki drożdżowe z nadzieniem Babeczki czekoladowe z granatem Piernikowe babeczki marchewkowe Aby być na bieżąco z moimi przepisami i podglądać co działam w kuchni zajrzyj koniecznie na mojego Instagrama

Czarnawisienka
Czekoladowy deser a’la tiramisu 68

czekolady gorzkiej 100 g czekolady mlecznej 2 podwójne espresso 1 łyżeczka cukru 50 ml Amaretto kilka – kilkanaście podłużnych biszkoptów lady fingers ulubione drobne owoce np borówki, truskawki, maliny gorzkie kakao W rondelku doprowadzamy do wrzenia niewielką ilość wody. Zdejmujemy z palnika. Stawiamy na nim szklaną lub metalową miskę i umieszczamy w niej połamaną na kostki czekoladę. Uwaga! Dno miski

Smaki Na Talerzu
Przechowywanie żywności 66

tarte buraczki to doskonały dodatek do zimowych obiadów, fasolka szparagowa – świetnie nadaje się jako składnik sałatek do słoików, jabłka, z których można przygotować mus idealny do razowych naleśników, truskawki, maliny, jagody, borówki, śliwki i inne letnie owoce możemy przerabiać na szereg konfitur i dżemów, żurawina – zmiksowana z dodatkiem cukru i spasteryzowana w słoiczkach to znakomity dodatek do herbaty na jesienne

moj przepis na
Śmietanowiec zwany Styropianem 72

opakowanie) (w przypadku braku budyniu można użyć po 40 g mąki kukurydzianej i ziemniaczanej plus łyżka ekstraktu z wanilii) szczypta soli 400 gr owoców (jagód, wiśni, malin, borówek, porzeczek, czereśni, agrestu) u mnie mrożona Mieszanka Kompotowa z Biedronki (nie rozmrażałam ich przed pieczeniem, warto obsypać mąką, aby nie poszły na dno). Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli

moj przepis na
Torcik czekoladowy ze świeżymi owocami 60

rozpuszczonej żelatyny, wymieszać. Mikser ustawić na max obroty ciurkiem wlewać rozpuszczoną żelatynę. Frużelina z owoców lata: 250 g owoców lata (świeżych lub mrożonych): truskawki, porzeczki, wiśnie, borówki amerykańskie, maliny itp. 1,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w minimalnej ilości gorącej wody pół szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona w 1 łyżce wody W małym garnuszku

moj przepis na
Prosty mus owocowy 66

lodowy. [:Listonic] Składniki na tortownicę 23 cm lub na 8 pucharków po 200 ml: 750 gr owoców leśnych (ja korzystałam z mrożonki LIDL’a) lub innych owoców (np. maliny, wiśnie, truskawki, żurawina, porzeczki, jagody) 2/3 szklanki cukru (to zależy od owoców, jeżeli są bardzo kwaśne wtedy więcej cukru do smaku) ale nie więcej niż 1 szklankę 1 l śmietany

moj przepis na
Kostka wiśniowa 62

przez 40-45 min lub do suchego patyczka. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Krem wiśniowy: 800 gr wiśni wydrążonych (mogą być mrożone, mogą być też inne owoce np. maliny, śliwki, truskawki, porzeczki) 500 ml śmietany 30% schłodzonej 5 łyżek cukru 2 łyżki soku z cytryny 24 gr żelatyny około 100 ml wrzątku wiśnie do dekoracji (świeże lub z kompotu, lub rozmrożone

moj przepis na
Leśny skrzat 73

owocami granatu. Owoc granatu przekroić na pół wszerz, następnie tłukąc w niego łyżką drewnianą „wydobywać” owoce. Ciasto pokroić na kwadraty, podawać, przechowywać w lodówce. *moja mieszanka zawierała maliny, jeżyny, borówki bruszwica, porzeczki, jagody, żurawinę ** można użyć śmietanki kokosowej, w tym celu puszkę z mlekiem kokosowym otworzyć, zrobić dwie dziurki np. słomką, przechylić puszkę wylewając wodę kokosową, wyjąć śmietankę

moj przepis na
Tarta cytrynowa 86

otwierałam piekarnika, tylko w zamkniętym studziłam przez całą noc, dzięki czemu nie popękała. Wstawić do lodówki na 2 godziny, podawać z bitą śmietaną, posypaną cukrem pudrem np. z malinami. Smacznego! Tarta cytrynowa Tarta cytrynowa Tarta cytrynowa Tarta cytrynowa Tarta cytrynowa

moj przepis na
(Nie)zwykłe ciasto ucierane z rabarbarem 63

wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 50 min (do suchego patyczka). Ciasto wyjąć z piekarnika, zostawić do lekkiego ostygnięcia, posypać cukrem pudrem. Super smakuje lekko ciepłe. *mogą być też maliny, porzeczki, jagody, wiśnie, truskawki czy śliwki :) Smacznego! (Nie)zwykłe ciasto ucierane z rabarbarem (Nie)zwykłe ciasto ucierane z rabarbarem (Nie)zwykłe ciasto ucierane z rabarbarem

moj przepis na
Borówkowy sernik na zimno 58

zimno Sezon jagodowy w pełni, więc korzystam ile się da. Dziś przepis na borówkowy sernik na zimno. Jest to przepis bazowy, który możecie wykorzystać do wielu drobnych owoców np. malin, porzeczek, truskawek, jagód. Sernik jest bardzo smaczny, kremowy ale jednocześnie puszysty, borówki idealnie się tu sprawdzają. Składniki na tortownicę 23 cm: Składniki na spód: 150 gr ciastek maślanych

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania