maliny - 13477 przepisów (strona:515/899)

Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną (BEZ MĄKI) 64

Ciasto czekoladowe ... moooocno czekoladowe ... z bitą śmietaną i borówkami. Takie proste, szybkie ciasto dla wielbicieli gorzkiej czekolady. Zamiast borówek można użyć np. malin lub truskawek. Składniki: 200 g gorzkiej czekolady min 80%, 4 jajka, 100 g masła 300 ml śmietany 30%, otarta skórka z połowy cytryny, łyżka cukru pudru lub 3 łyżeczki erytrytolu, borówki, mięta do dekoracji szczypta soli Przygotowanie

Lena Gotuje
Babka kokosowa 503

kliknąć w tytuł a ukaże się przepis ) zapraszam : Kolorowa babka trójsmakowa. Babka na białkach. klik   Babka na majonezie. Szybka babka dwukolorowa z majonezem. klik   Błyskawiczna babka z malinami. klik

Kuchnia z widokiem na ogród
Gofry z miodem i sokiem z cytryny + wyniki konkursu z Dezal 76

lekkie właśnie mam chrapkę które z dodatkiem bitej śmietany i owoców z ogródka sprawiają że ślinka na sam widok cieknie z podbródka! Posypane do smaku cukrem pudrem, z malinami które wraz z dziećmi i rodziną mogę chrupać godzinami z czarnymi porzeczkami – to dopiero jest niebo w gębie pyszniejszych gofrów nikt nie robi w okolicy obrębie ! Ale ! Co to się

Słodkie okruszki
Ciastka z kakao i liofilizowanymi owocami 72

liofilizowanych ze sklepu OtoLandia . Tak naprawdę zaopatrzyłam się w ich hurtową ilość, aby mieć zapasy dla córki. To jedne z ulubionych przekąsek Natalii. W OtoLandii znajdują się nasze ulubione maliny z truskawkami i pyszne miksy, a nawet liofilizowane warzywa . Wszystkie produkty są wolne od sztucznych barwników oraz nie zawierają cukru!     Polecamy również zdrowe kulki zbożowe, które Natalka lubi

Di gotuje
Ciasto kakaowe z żurawiną i orzechami 58

ochota na coś słodkiego. Tym razem „jakieś“ ciasto chodziło za mną już od kilku dni. Najpierw miały to być bułeczki cynamonowe z migdałami i orzechami , potem ciasto jogurtowe z malinami , ale jakoś szybko traciłam na nie ochotę. Wczoraj, zupełnym przypadkiem wszedł mi w ręce przepis, który z dziką przyjemnością zmodyfikowałam dla siebie i tak oto powstało to ciasto. Bogate, aromatyczne

Kate's Kitchen
Mistrzowie makaronu 70

językową, która ukazała się nakładem Wydawnictwa Znak.    Tytuł: Mistrzowie makaronu. Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto  Autorzy: Marc Vetri i David Joachim  Przekład: Dorota Malina  Wydawnictwo: Wydawnictwo Znak  Rok wydania: 2021  Oprawa: twarda  Liczba stron: 272                     Mistrzowie makaronu

Cztery Fajery
Malinowo - bananowy deser bez pieczenia 99

Ekspresowy ale niezwykle smaczny deser owocowy. Do kawki, hertabki czy bez większej okazji.  Sam krem malinowy jest przepyszny, delikatny jak pianka idealny właśnie do deserów, tortów czy ciast. Maliny i kawa to niebywale udane połączenie. Wykończone posmakiem bananów i kakao. Poezja. Składniki: 2-3 banany 2 opakowania mascarpone 200 ml musu malinowego, który powstał z dżemu malonowego przetartego przez

Życie zaczyna się w kuchni
Babeczki leśny mech 84

mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 2 puszki mleka kokosowego light (śmietanki kokosowej) 1 opakowanie serka mascarpone 5 łyżek eytrytolu lub ksylitolu* owoce np. borówki, truskawki, maliny, granat Wykonanie: Ciasto:  Rozmrozić szpinak, odcisnąć, zmiksować blenderem na jednolity mus. Świeży szpinak umyć, dokładnie odsączyć i również zblendować. Piekarnik nagrzać do 180 ºC . Jajka wbić do miski, dodać

Healthy food explorer
Wegańskie, puszyste babeczki na soku z czerwonych pomarańczy 62

mnie to ilość wyciśnięta z 4 sztuk) skórka starta z całej pomarańczy łyżeczka proszku do pieczenia 0/5 łyżeczki sody 90 ml oleju rzepakowego szczypta soli dodatkowo: puder malinowy (liofilizowane maliny) świeża mięta Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką do połączenia w gładką masę. Ciasto nakładamy do foremek lub papilotek (do 3/4 wysokości) i pieczemy 25 minut

Mienta blog
Fantastyczna tarta bakewell – mazurek migdałowy 77

minut. Przechowujemy w chłodnym miejscu (niekoniecznie w lodówce). Uwagi: 1) Dżem lub konfitura do ciasta powinien być kwaskowy 2) Do nadzienia można dodać też garść świeżych lub mrożonych malin dla urozmaicenia 3) Możemy przygotować kruche ciasto z większej ilości składników (1,5x) i z części przygotować na górze kratkę typową dla mazurka Wpis zawiera lokowanie produktów Dr. Oetker "Ze świata

Poezja smaku
Wiosenna karpatka 103

cytryny zmienia kolor na bordowy. Sok z jarmużu? Jeszcze nie próbowałam. Z warzyw dobry jest sok z dyni, czerwonego buraka i marchwi. Z owoców do barwienia najlepiej sprawdza się malina, może też być dojrzała truskawka, owoc czarnego bzu czy leśnej borówki.   Czasami łączenie różnego rodzaju soków może przynieść ciekawe efekty, dając nam nowy kolor.   Zielony naturalny barwnik

Leśny Zakątek
Pudding czekoladowy z chia 84

porcje  Składniki: 700 ml mleka 50 g syropu daktylowego 2 łyżki kakao 100 g nasion chia ziarenka z połowy laski  wanilii świeże lub mrożone owoce - użyłam malin Przygotowanie: Do naczynia miksującego wlać zimne mleko, syrop daktylowy, dodać nasiona wanilii oraz kakao. Za pomocą miksera wszystko z sobą połączyć. Cały czas miksując na małych obrotach dodaj nasiona chia

Niezły Młynek
Nocne racuchy 88

szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 duże jajko 7 g suszonych drożdży instant (lub 20 g świeżych, ale należałoby zrobić rozczyn) ½ łyżeczki soli 2 nieduże jabłka (można też użyć malin czy rabarbaru w sezonie) olej do smażenia Do dużej miski (ciasto urośnie) wsypujemy mąkę, cukier, drożdże suszone oraz sól. Wlewamy mleko i dodajemy jajko. Całość mieszamy łyżką, aż do połączenia

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania