maliny - 13977 przepisów (strona:312/932)

Torcik gofrowy 120

dekoracji: 1)       50 g czekolady gorzkiej 2)       50 g śmietanki 30% 3)       mrożone maliny Sposób przygotowania: 1.     Czekoladę siekamy na drobne kawałki. 2.      Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. 3.     W misce miksujemy mąkę, mleko(...)tort. Układamy jedną warstwę gofrów, wyciskamy na nią krem sernikowy, przykrywamy kolejnymi goframi, wyciskamy krem czekoladowy, przykrywamy kolejnymi goframi. Wierzch tortu polewamy polewą czekoladową, dekorujemy kremem sernikowym i mrożonymi malinami. Smacznego

Na kulinarnym poligonie
Niebieski tort 96

pieczenia, 1\/2 szklanki cukru, 2 \u0142y\u017cki wody, s\u00f3l, barwnik niebieski,\r"," MASA \u015aMIETANOWA: 500ml \u015bmietanki 30%, serek mascarpone,\r"," OWOCE: bor\u00f3wki, truskawki i\/lub maliny (wedle uznania),\r"," GALARETKA: galaretka niebieska."],"name":"Niebieski tort","recipeCategory":"desery, torty","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["BISZKOPT: Bia\u0142ka ubi\u0107 na sztywno z cukrem.\r","Nast\u0119pnie doda\u0107(...)jajek, 1 szklanka mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki wody, sól, barwnik niebieski, MASA ŚMIETANOWA: 500ml śmietanki 30%, serek mascarpone, OWOCE: borówki, truskawki i/lub maliny (wedle uznania), GALARETKA: galaretka niebieska. Przygotowanie: BISZKOPT: Białka ubić na sztywno z cukrem. Następnie dodać po jednym żółtku i dalej miksować. Dodać wodę, proszek do pieczenia oraz 1/2 szklanki cukru

Bardzo Gruby Smok
Fioletowy tort z masą jogurtową z borówkami 110

u0141A: 250ml \u015bmietanki 30%, 1 du\u017cy jogurt naturalny, 2 \u0142y\u017cki cukru pudru, 1 \u0142y\u017cka \u017celatyny, 1\/3 szklanki gor\u0105cej wody,\r","OWOCE: bor\u00f3wki, maliny do dekoracji."],"name":"Tort z mas\u0105 jogurtow\u0105 z bor\u00f3wkami","recipeCategory":"ciasta, desery, torty","cookTime":"PT0H40M","prepTime":"PT0H40M","recipeInstructions":["Bia\u0142ka ubi\u0107 na sztywno z cukrem. Nast\u0119pnie(...)żelatyny, 1/3 szklanki gorącej wody, borówki, MASA ŚMIETANOWA BIAŁA: 250ml śmietanki 30%, 1 duży jogurt naturalny, 2 łyżki cukru pudru, 1 łyżka żelatyny, 1/3 szklanki gorącej wody, OWOCE: borówki, maliny do dekoracji. Przygotowanie: Białka ubić na sztywno z cukrem. Następnie dodać po jednym żółtku i dalej miksować. Dodać mąkę, wodę, proszek do pieczenia i sól i miksować na niskich obrotach

Bardzo Gruby Smok
Migdałowo kokosowy sernik bezglutenowy 132

serka waniliowego homogenizowanego 250 g serka mascarpone 400 ml mleczka kokosowego 90 % 100 g czekolady białej 5 łyżeczek żelatyny 2 łyżki cukru pudru 1 szklanka jagód 500 g malin Spód migdałowy: Migdały rozkruszam na pył w misie blendującej. Przekładam do miski, dodaję cukier, kakao roztopione masło i palcami łącze. Dno formy o wymiarach wykładam papierem do pieczenia. Wysypuję masę migdałową(...)kąpieli wodnej.  Do żelatyny dodaję trzy łyżki masy serowej żeby ją zahartować. Wlewam cienkim strumieniem do sera i mieszam mikserem. Do formy wylewam 1/2 masy serowej, układam połowę malin, jagód. Druga połowa sera i układam resztę owoców. Wstawiam do lodówki do stężenia najlepiej

wesoła kuchnia
Ekspresowy pomysł na pożywne śniadanie 177

śniadanie – budyń malinowy Składniki na jedną porcję: 130 g białej fasoli z puszki 30 g mleka kokosowego z puszki 30 g płatków owsianych średni, dojrzały banan 100 g malin łyżka masła orzechowego Sposób przygotowania: Fasolę przełóż na sito, przelej wodą i zostaw na chwilę. Następnie przełóż ją do naczynia blendera. Potem do fasoli dodaj płatki owsiane, banana pokrojonego(...)kawałki, maliny oraz masło orzechowe i mleko kokosowe. Całość dokładnie zmiksuj. Na koniec gotowy budyń przełóż do miski, udekoruj owocami lub innymi, ulubionymi dodatkami Smacznego Artykuł Ekspresowy pomysł na pożywne śniadanie pochodzi z serwisu Z miłością do jedzenia

365 dni dookoła kuchni
Tarta z malinami i budyniem 115

zimnego masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko Nadzienie: 2 budynie po 40 g każdy bez cukru 600 ml mleka 2 % 3 łyżki cukru  owoce u mnie maliny 1. Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy cukier puder i posiekane masło. Całość siekamy nożem, dodajemy jajko i zagniatamy ciasto. 2. Ciasto owijamy w folię i odstawiamy na 30 minut do lodówki(...)wlewamy do niego i gotujemy budyń.  2. Jak zgęstnieje to odkładamy do przestudzenia. 3. Jeszcze ciepły (nie gorący) przekładamy na ciasto i odkładamy do całkowitego wystudzenia. 4. Maliny myjemy, osuszamy i układamy na budyniu. Możemy posypać je cukrem pudem. Smacznego

kruche babeczki
Deser kawowy z bitą śmietaną i malinami. 182

dwie porcje ) - 220 ml gorącej przegotowanej wody - 4 pełne łyżeczki kawy rozpuszczalnej - 2 płaskie łyżeczki żelatyny - 5 łyżeczek cukru - 150 ml śmietanki 30% - 3-4 łyżeczki cukru pudru - kilka malin do dekoracji Wykonanie Kawę zalałam gorącą wodą, dodałam cukier i żelatynę. Dokładnie wymieszałam do rozpuszczenia żelatyny. Następnie do mieszaniny dodałam połowę śmietanki, wymieszałam, przelałam do szklaneczek i odstawiłam do lodówki(...)stężenia. Drogą połowę śmietanki ubiłam na sztywno z cukrem pudrem. Nałożyłam na stężały krem kawowy, udekorowałam malinami. Smacznego :) inspiracja : Smaker

Kuchnia z widokiem na ogród
Torcik Malinowe Raffaello (bez glutenu i białego cukru) 124

ksylitolu Nutura -odrobinę kw. cytrynowego -proszek z liofilizowanego buraka (tyle aby uzyskać łady kolor) -2 łyżeczki żelatyny + ¼ szkl. gorącej wody Dodatkowo -woda, kw. cytrynowy, ksylitol (do nasączania blatów) -maliny, wiórki kokosowe RÓŻOWY BISZKOPT 1. Białka oddzielić od żółtek i ubić w dużej misce na sztywną pianę (można z odrobiną soli). 2. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo ksylitol i miksować(...)dół przeciąć na dwa blaty. 2. Pierwszy blat umieścić w rancie lub tortownicy, nasączyć go wodą z ksylitolem i odrobiną kwasku. 3. Posmarować delikatnie blat kilkoma łyżkami kremu, ułożyć maliny po okręgu i przykryć je resztą kremu. 4. Następnie na krem nałożyć delikatnie drugi blat i lekko poodciskać do kremu. Również go nasączyć. 5. Całość szczelnie przykryć i włożyć

Candy Pandas
Biało-czerwona tarta z owocami 118

masła masa serowo-czekoladowa: 200 g sera białego (najlepiej takiego w "kiełbasce") 150 g białej czekolady 250 ml śmietany 30% mus malinowo-porzeczkowy: 200 g czerwonej porzeczki 100 g malin 5 łyżek cukru 70 ml wody 2 łyżki żelatyny Przygotowanie: spód: Ciastka kruszymy na "piasek" łączymy z rozpuszczonym masłem. Wysypujemy na formę i dociskamy do dna i boków formy. Formę(...)ubijamy na sztywno resztę śmietany, łączymy delikatnie z masą czekoladową, a potem z serem. Gotową masę przekładamy na spód z ciastek i odstawiamy do lodówki na pół godziny. mus : Maliny i porzeczki podgrzewamy w garnku, a kiedy puszczą sok miksujemy blenderem i przecieramy przez sito. Powstały mus dosładzamy (czerwona porzeczka jest dość kwaśna, więc dałam 5 łyżek cukru, ale można

Bon appetit mon amie
Ciasto Majka 1123

Kiedy przychodzi sezon na maliny piekę to ciasto praktycznie co tydzień. Moja rodzina je uwielbia

Prosty przepis na
Tort czekoladowy z kremem owocowym 112

czekolady (deserowej lub gorzkiej), 180 g mąki pszennej (u mnie tortowa), masło i bułka tarta do wysypania formy krem : 750 g owoców świeżych lub mrożonych (u mnie maliny, jeżyny, czarna porzeczka, jagody), 6 łyżek cukru, 300 ml śmietany kremówki 30%, 18 g żelatyny, do nasączenia : mocny napar herbaty, sok z cytryny, cukier, owoce do dekoracji (u mnie maliny i borówki

królestwo garów
WYPIEKI, KTÓRE WARTO ZROBIĆ LATEM! CIASTA I BUŁECZKI NA LATO! 160

CZEREŚNIAMI I RABARBAREM! 5.  RUSTYKALNA TARTA - CROSTATA 6.  TARTA Z KREMEM CZEKOLADOWYM , TRUSKAWKAMI I JAGODAMI! 7.  CZEKOLADOWE NALEŚNIKI Z KREMEM KOKOSOWYM! 8.  TARTA Z MALINAMI I BEZĄ KOKOSOWĄ . 9.  PRZEPIS NA JAGODZIANKI! 10.  UCIERANE CIASTO CZEKOLADOWE Z OWOCAMI! 11.  ZAPIEKANE OWOCE : ŚLIWKI POD MIGDAŁOWĄ KRUSZONKĄ! PRZEPYSZNY DESER Z PIEKARNIKA 12.  TARTA(...)CIASTO Z BUDYNIEM, PORZECZKAMI I MIGDAŁOWĄ BEZĄ Z KRUSZONKĄ . 17.  DROŻDŻOWE ZE ŚLIWKAMI! 18. CIASTO Z TRUSKAWKAMI , BUDYNIEM I BEZĄ! 19.  SZARLOTKA NA CIEPŁO Z JAGODAMI I MALINAMI ! 20.  DROŻDŻÓWKI Z WIŚNIAMI I SEREM

SMYKWKUCHNI
Ciasto jogurtowe z borówkami i polewą z białej czekolady 117

Podobne ciasto robiliśmy jakiś miesiąc temu. Z malinami i polewą z mlecznej czekolady. Tym razem zmieniliśmy maliny na borówki. I uznaliśmy, że do borówek znacznie lepiej pasuje biała czekolada. Przytoczymy tutaj więc raz jeszcze ten przepis (z tymi niewielkimi modyfikacjami), bo do archiwalnych przepisów już nie zaglądacie tak często. A szkoda żeby ten przepis przepadł w odmętach bloga, bo jest

Marder&Marder Manufacture
Deser owocowy z bezą 127

zachwycił? Swoją prostotą i smakiem. Na upalne dni jest nie zastąpiony. Lepszy od ciasta i lodów. Przygotowuje się z dodatkiem mrożonych owoców. Mogą być tak naprawdę różne, jadłam z malinami i białą bezą, było pyszne:)) Postanowiłam trochę pozmieniać i sprawdzić jak smakuje. Moja beza była czekoladowa a maliny zastąpiłam borówkami. Efekt był, bo deser zniknął natychmiast:)) Myślę, że doskonale sprawdzą

gotuj ze mną