także silne przeciwutleniacze, czyli karoteny. Pestki dyni to źródło cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych i błonnika. 1 szklanka puree z dyni pieczonej 2 pomarańcza 100 g malin 1 granat 1/2 łyżeczki kurkumy 300 ml napoju owsianego melisa świeża 2 figi Z granatu wyjmuję pestki. Łyżkę ziaren zostawiam do dekoracji. Granat miksuję z malinami i 100 ml napoju
wesoła kuchniaryżowej – 250 ml mleka – 1 jajko – 1 łyżka cukru – 3 łyżki oleju – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli do podania: borówka amerykańska, maliny, śmietana 30 % ubita z 2 łyżkami cukru pudru. Przygotowanie: Ubij białko. Mąki i proszek do pieczenia przesiewamy. Dodajemy pozostałe składniki ( olej, cukier, mleko i sól, żółtko). Wszystko miksujemy(...)gofrownicę. Nakładamy chochlą porcję i smażymy ok. 3-4 minuty, aż ciasto się przyrumieni. Ubijamy śmietanę 30% z cukrem pudrem. Gofry dekorujemy bitą śmietaną a następnie układamy borówki i maliny. Smacznego. Artykuł Gofry kukurydziane pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEproszku do pieczenia Składniki mokre: 4 średnie jajka (rozmiar L) pół szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka jogurtu naturalnego lub kefiru czy śmietany 18% / 12% 250 g owoców np.: jabłka, maliny, borówki, wiśnie, banany, śliwki, truskawki itp Jeśli zdecydujesz się na kruszonkę, podaję najlepszy przepis: 75 g mąki (około pół szklanki) 50 g masła (1/4 kostki) 50 g cukru (około(...)przygotowania ciasta potrzebować będziemy jedynie: 2 misek, widelca i blaszki o wymiarach 24 x 24 cm. Krok 1. Przygotowuję owoce Wykonanie ciasta zaczynam od przygotowania owoców. Jeśli używam maliny , to przebieram i nie myję ich. Jeżeli mam borówki , to płuczę pod bieżącą wodą i obsuszam na sitku. Natomiast w przypadku jabłek obieram je ze skórki. Następnie kroję w podłużną kostkę
Ania gotujeżółtka łyżka gęstego jogurtu nadzienie: 3 duże jabłka (najlepiej szara reneta) szklanka wiśni bez pestek (użyłam mrożonych) łyżka cynamonu łyżka cukru z prawdziwą wanilią mus malinowy: 200 g malin (użyłam mrożonych) 2 łyżki cukru dodatkowo: masło i kasza manna do posmarowania i wysypania foremek Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Całość siekamy z margaryną, po czym dodajemy(...)przykrywamy górę babeczek. Możemy powycinać wzorki bądź z ciasta ułożyć paseczki. Całość pieczemy około 35- 40 minut w 180 stopniach na ustawieniach góra+dół. W tym czasie gotujemy maliny z cukrem. Gdy się rozpadną i nieco zgęstnieją, przecieramy je przez sito i odstawiamy do wystudzenia. Tartaletki studzimy na kratce i podajemy z musem malinowym. Smacznego :) Artykuł Tartaletki z jabłkami, wiśniami
Mienta blogtakże silne przeciwutleniacze, czyli karoteny. Pestki dyni to źródło cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych i błonnika. 1 szklanka puree z dyni pieczonej 2 pomarańcza 100 g malin 1 granat 1/2 łyżeczki kurkumy 300 ml napoju owsianego melisa świeża 2 figi Z granatu wyjmuję pestki. Łyżkę ziaren zostawiam do dekoracji. Granat miksuję z malinami i 100 ml napoju
wesoła kuchniasłojem. Następnie rozgniatam ręką , aby lepiej i szybciej puściły sok. Zasypuję cukrem i całość mieszam np łyżką. Rozgniecione winogrona szybko rozpuszczają cukier w soku. Miękkie owoce takie jak maliny lub wiśnie bardzo łatwo puszczają sok, po zasypaniu cukrem . Sprawdź koniecznie moje wcześniejsze nalewki: nalewka z wiśni nalewka z malin W przypadku winogron nie czekam kilku dni, aż puszczą
Ania gotujePyszne ciasto z owocami (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto; 3 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru kostka Kasi 5 żółtek , 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia owoce (maliny ,truskawki,śliwki itp Składniki na pianę; 5 białek 1 cukier waniliowy 1/2 szklanki oleju 2 torebki budyniu śmietankowego 1 szklanka cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie; Proszek do pieczenia łączymy z mąką.Wszystkie(...)części (2/3 i 1/3).Średnia wielkości blaszkę smarujemy masłem,Ścieramy na spód większa część ciasta,Lekko dociskamy.Na starte ciasto,wylewamy przygotowaną pianę.Układamy owoce dość gęsto (ja dałam maliny,bo mam w ogrodzie,,równie można dodać inne owoce.)Na wierzch ścieramy resztę ciasta.Pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 st.Po wystygnięciu można posypać cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kruche
Olcia gotuje!Książka Anety Jadowskiej "Cud Miód Malina" to zbiór opowiadań o współczesnej rodzinie Koźlaków gdzie królują wiedźmy i magia. Malina natomiast to imię głównej bohaterki która króluje w większości opowiadań. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieśmietany kremówki 36% * 2 łyżki cukru pudru * 250 g serka mascarpone * 700 ml wody * nadzienie truskawkowe (użyłam termostabilnego nadzienia owocowego o smaku truskawkowym Lauretta ) * garść mrożonych malin * 1 dojrzały banan Wykonanie: Galaretkę truskawkową rozpuścić w 350 ml wrzącej wody. Galaretkę agrestową rozpuścić w osobnej miseczce w pozostałych 350 ml wrzącej wody. Obie galaretki odstawić do całkowitego wystudzenia. Na dnie(...)pucharków wsypać kilka malin. Wlać po równo do szklanek czerwoną galaretkę. Pucharki wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia galaretek. Banana obrać, pokroić w plasterki. Rozłożyć je na czerwonej galaretce w pucharkach, na to wylać zieloną galaretkę. Ponownie wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Śmietanę kremówkę ubić z dodatkiem cukru pudru i serka mascarpone. Na zastygniętą galaretkę wyłożyć
Zrób to smaczniemocniejsza od proszku do pieczenia. Dodatek oleju sprawia, że ciasto jest proste w wymieszaniu i wilgotne po upieczeniu . Oprócz gruszek do ciasta możesz dodać inne, ulubione owoce takie jak: maliny, wiśnie, jabłka, jagody, borówki amerykańskie, banany . Owoce powinny być dojrzałe, ale nie rozpadające się, aby nie popłynęły w cieście. Całe ciasto czekoladowe z gruszkami oprószone cukrem pudrem Sposób wykonania wilgotnego(...)uchylam drzwiczki, aby temperatura wyrównała się. Następnie wyjmuję ciasto i odstawiam do ostudzenia. Gdy ostygnie, wyjmuję z blaszki i oprószam cukrem pudrem. Sprawdź także szybkie ciasto czekoladowe z malinami: Wilgotne ciasto czekoladowe z gruszkami wygląda i smakuje rewelacyjnie. Zazwyczaj znika ze stołu, zaraz po pokrojeniu. Czasami zastanawiam się, czy nie upiec od razu 2 ciast lub na dużej blaszce
Ania gotujeMarzy Ci się keto śniadanie na słodko...? Oto propozycja, która powinna zaspokoić to zapotrzebowanie... :) Keto bułka kalafiorowa z budyniem i malinami to niskowęglowodanowa wariacja na temat znanej i lubianej drożdżówki z budyniem. Słodka bułeczka w towarzystwie kawy stanowi smaczny pomysł na posiłek, który jednocześnie dostarczy wartości odżywczych. Polecam! Artykuł Słodka bułka kalafiorowa z budyniem i malinami (Paleo, LowCarb) pochodzi
Modern Cave Girlwciąż i wciąż podnosi się i idzie naprzód. Jest niesamowicie dzielna. Fajnie jest pozwolić sobie na chwilę relaksu: obejrzeć dobry film, zjeść pyszny deser. Taki jak serniczek z malinami w szklance. Niedawno go robiłam. Spróbujcie. Wygląda zachęcająco, nawet dla moich kotów. Składniki (na 6 porcji): • 600 g serka homogenizowanego waniliowego • 200 ml schłodzonej śmietany kremówki(...)galaretki cytrynowe • 1 galaretka malinowa • maliny - świeże lub mrożone • cukier waniliowy Sposób przygotowania: 1. Galaretko cytrynowe rozpuścić w 2 niepełnych szklankach wrzątku, ostudzić. 2. Do misy przełożyć serek homogenizowany, wymieszać rózgą na jednolitą masę. 3. Do serka wlać zimną śmietanę kremówkę. 4. Składniki zmiksować na jednolitą masę. Miksować do czasu aż lekko zgęstnieje
W mojej kuchniczas pieczenia, tak aby ciasto było dobrze upieczone, a środek wciąż płynny. Fondant należy jeść na ciepło, najlepiej więc upiec go bezpośrednio przed podaniem. Gotowe ciastko możecie podać z malinami - intensywna słodycz czekolady doskonale współgra z lekką cierpkością malin. Fondant czekoladowy - przepis na 10 sztuk Do przygotowania fondantów będą Ci potrzebne: 200g gorzkiej czekolady, 120g masła, 4 jajka, 30g ksylitolu
Z notatnika dietetykacukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan-fix Dodatki kilka malin 3-4 łyżki dżemu malinowego garść prażonych płatków migdałów kilka kostek białej czekolady listki mięty (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Blaty bezowe: Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Rysujemy(...)tortu bezowego: Jeden płat bezowy smarujemy dżemem malinowym. Następnie nakładamy 2/3 kremu śmietankowego i całość przykrywamy drugim blatem. Wierzch smarujemy pozostałą częścią masy i dekorujemy prażonymi płatkami migdałowymi, malinami, czekoladą oraz listkami mięty. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia kremu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również do obejrzenia krótkiego filmiku, w którym pokazuję
Przepiski.pl