maliny - 13977 przepisów (strona:308/932)

Puszyste i delikatne – tajemnica doskonałego wypieku drożdżowego 95

rozmącone jajko Kruszonka 50 g mąki 50 cukru 35 g masła, zimnego Różowy lukier 80 g cukru pudru 1 - 1½ łyżki soku z cytryny 1 łyżka zmielonych na proszek malin liofilizowanych Przygotowanie: Rozpuścić drożdże w lekko podgrzanym mleku. Do misy miksera wsyp mąkę i cukier. Dodaj rozpuszczone drożdże, żółtka i jajko. Zarobić ciasto i kiedy mąka połączy się z drożdżami(...)blaszki pozycjami i piec przez kolejne 10 - 15 minut, aż będą rumiane i wypieczone. Upieczone drożdżówki ostudź na metalowej kratce. Rozetrzeć cukier puder z sokiem z cytryny i sproszkowanymi malinami. Polukrować drożdżówki. Smacznego! Czy skorzystałeś już z tego przepisu? Daj znać jak Ci poszło? Otaguj mnie na instagramie @codojedzenia The post Puszyste i delikatne – tajemnica doskonałego wypieku drożdżowego first appeared

codojedzenia
Domowa Fantasia – deserek Fantasia w kubeczku 106

także jako delikatny deser na drugie śniadanie, czy podwieczorek. Przepis na deserek Fantasia w kubeczku przygotowałam z wiśniową frużeliną, ale możesz również użyć innych owoców. Świetnie sprawdzą się truskawki, maliny, a także borówki. Wystarczy, że podaną w przepisie ilość wiśni zamienisz na inne, wybrane owoce. Domowa Fantasia – PRZEPIS Deser wiśniowa Fantasia Blog Via Gusto Ten prosty deserek w kubeczku(...)najlepiej smakuje schłodzony. Zobacz również inne proste przepisy na deserki w pojemniczkach : deser malinowa chmurka deser Kinder Bueno wiśniowy deser Filadelfia deser Shrek z dżemem kiwi piernikowy deser z malinami Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Jak przechowywać deserek Fantasia? Deserki Fantasia przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu maksymalnie 3 dni od przygotowania. Gdzie

Via Gusto
Deser limonkowy z bitą śmietaną (deser w kubeczku) 103

Deser zawiera bitą śmietanę, więc nie powinno się go długo przechowywać. Jak urozmaicić limonkowy deser w kubeczku? Jeśli chcesz dodać do deserków więcej smaków, możesz dodać np. truskawki lub maliny na wierzch deserków. Do bitej śmietany z mascarpone możesz dodać ulubione aromaty (najlepiej naturalne) – na przykład waniliowy lub pomarańczowy. Do deserków świetnie będzie również pasować mięta lub melisa(...)się go długo przechowywać. " } } , { "@type": "Question", "name": "Jak urozmaicić limonkowy deser w kubeczku?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": " Jeśli chcesz dodać do deserków więcej smaków, możesz dodać np. truskawki lub maliny na wierzch deserków. Do bitej śmietany z mascarpone możesz dodać ulubione aromaty (najlepiej naturalne) - na przykład waniliowy lub pomarańczowy. Do deserków świetnie będzie również pasować mięta lub melisa - możesz dodać

Via Gusto
Zjawiskowy sernik na zimno z galaretką i owocami 88

orzeźwiający sernik na zimno z galaretką i owocami. Ciasto składa się z kilku warstw, a przygotowałam je z truskawkami i borówkami. Możesz również użyć innych owoców, na przykład malin, jeżyn, czy winogron lub ananasa z puszki. Ten sernik na zimno będzie idealnym pomysłem na ciepłe dni. Sprawdzi się jako deser na grilla, ciasto na urodzinową imprezę, czy spotkanie ze znajomymi(...)ciasta z galaretką : budyniowiec bez pieczenia z arbuzem i galaretką cytrynowy sernik bez pieczenia z bitą śmietaną ciasto z kremem budyniowym i przezroczystą galaretką kremowy sernik na zimno z malinami galaretkowe ciasto z maślanką i owocami Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Jak przechowywać sernik na zimno z owocami i galaretką? Sernik na zimno przechowuj

Via Gusto
Top 10 najlepszych ciast! 88

śmietankowym, kajmakiem, delikatnym biszkoptem i herbatnikami. Proste i szybkie w wykonaniu ciasto, które zawsze się udaje, a przy tym świetnie wygląda i smakuje naprawdę rewelacyjnie. Polecam!   Raffaello z malinami Przepis tutaj (KLIK) Bardzo efektowne i nieziemsko smaczne ciasto na biszkopcie, przekładane kremem śmietankowym, malinami i wiórkami kokosowymi. Świetne zarówno na przyjęcie, jak i na święta. Palce lizać!   Serniczek

Blog z Apetytem
KONFITURA POMARAŃCZOWA 78

SZKLANCE     KREM CYTRYNOWY LEMON CURD     CRÊPES SUZETTE NALEŚNIKI Z POMARAŃCZAMI PO FRANCUSKU     TRUFLE DAKTYLOWO ORZECHOWE, CZYLI KULKI MOCY     SERNIK Z MALINAMI I MALINOWYM MUSEM     TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE     KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM     TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO     PANNA COTTA JABŁKOWA(...)NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI     STEK Z BURAKA Z MALINAMI     TARTA Z JAGODAMI I MASCARPONE     SZARLOTKA     FAWORKI KLASYCZNE   Konfitura pomarańczowa: – to dodatek który warto mieć lodówce – zmienia dania w smakowe dzieło sztuki – aromatyczna, bezbłędnie zestawiona – totalny obłęd dla podniebienia ILOŚĆ PORCJI: 1 większy słoik CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 minut CO POTRZEBUJESZ: – Pomarańcze

globuskulinarny
Ciasto Malinowa Krówka 227

kremu budyniowego, masy kajmakowej, kremu malinowego i kremu śmietanowego. U mnie ciasto Malinowa Krówka to deser do zrobienia którego wykorzystałam dżem malinowy, ale w okresie letnim kiedy są świeże maliny można dżem zastąpić świeżymi owocami. W takim przypadku należy pominąć jedną warstwę herbatników, a owoce ułożyć w warstwie kremu budyniowego. Ciasto Malinowa Krówka jest kremowe, delikatne i niezbyt słodkie(...)zmiksować na niskich obrotach miksera. Masę śmietanową przełożyć na ciasto, wyrównać. Ciasto przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem posypać startą gorzką czekoladą lub udekorować świeżymi malinami. Polecam wypróbować przepis na ciasto Krówka Bananowa . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto Malinowa Krówka pochodzi z serwisu Danka Pichci

Danka Pichci
Drożdżówki z rabarbarem i budyniem 76

mąki pszennej 6 łyżek cukru szczypta soli 300ml ciepłego mleka (nie gorącego) 2 jajka 1 żółtko 100g roztopionego masła Nadzienie: 4-5 łodyg rabarbaru 3 łyżki cukru opcjonalnie kilka malin (mogą być mrożone) Budyń: 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru po 40g 600ml mleka 8 łyżek cukru 1 łyżka masła Kruszonka: 100g mąki pszennej 80g cukru 70g zimnego masła Lukier(...)wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszce z wyposażenia piekarnika *** *** Za pomocą szklanki robimy wgłębienia *** *** Na środku układamy porcję budyniu *** *** Na budyniu wykładamy rabarbar *** *** Opcjonalnie możemy też dodać kilka malin, u mnie mrożone. A ciasto dokoła smarujemy delikatnie mlekiem *** *** Przygotowujemy kruszonkę: wszystkie składniki na kruszonkę umieszczamy na blacie i rozcieramy palcami, aż powstaną grudki *** *** Drożdżówki obsypujemy równomiernie kruszonką *** *** Wkładamy do piekarnika

Blog z Apetytem
Ciasta na Wielkanoc – sprawdzone przepisy na najlepsze wypieki 155

wypiek Ciasto Zielone Jabłuszko – pyszny i orzeźwiający wypiek   Ciasto Słodki Poranek – lekkie i puszyste jak chmurka Ciasto Słodki Poranek – lekkie i puszyste jak chmurka   Ciasto Ślicznotka z malinami i bezą – pyszne i efektowne Ciasto Ślicznotka z malinami i bezą – pyszne i efektowne   Pianka na biszkopcie – pyszne ciasto piankowe z galaretką Pianka na biszkopcie – pyszne ciasto piankowe

e-PrzepisyKulinarne
Naleśniki z mascarpone i owocami – przepis idealny do elektrycznego lunchboxa! 123

smarujemy zmielonym twarogiem wymieszanym z mascarpone, cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym. Do środka naleśników dodajemy również frużelinę owocową. Możesz użyć zarówno świeżych owoców, jak i mrożonych. Najlepiej sprawdzą się maliny, truskawki, borówki lub jagody. Możesz również pomieszać różne owoce, dzięki czemu uzyskasz jeszcze ciekawszy smak. Dokładny przepis na naleśniki z mascarpone znajdziesz poniżej. Naleśniki z mascarpone i owocami – PRZEPIS(...)mascarpone 40 g śmietanki kremówki (słodkiej 30%) 30 g cukru pudru 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Składniki na owocową frużelinę: 300 g owoców (mogą być mrożone) – użyłam 150 g malin 100 g truskawek i 50 g jagód 30 g cukru 1 łyżka soku z cytryny 3 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej Do podania: płatki migdałowe mini bezy przygotowanie Na początku przygotuj

Via Gusto
Co to jest chrupka do tortu? 83

prażonych orzechów laskowych Jaka chrupka do tortu malinowego? Do kremu malinowego dobrze pasuje chrupka do tortu z białej czekolady, pistacji lub delikatnie prażonych płatków migdałowych , które komplementują smak malin bez dominowania nad nim. Pomysły na ciekawe chrupki do tortu – zainspiruj się! Jeśli szukasz inspiracji na chrupkę do tortu, przedstawiam Ci kilka ciekawych pomysłów: Chrupka kokosowa – do składników dodaj(...)odstaw do stwardnienia. Następnie orzechy w karmelu pokrusz (np. blenderem) i dodaj do roztopionej czekolady z olejem Chrupka malinowa – do chrupki dodaj liofilizowane, pokrojone na mniejsze części maliny (ta chrupka do tortu również będzie pyszna zarówno z białą czekoladą, jak i mleczną) Chrupka Oreo – możesz ją przygotować z mlecznej lub białej czekolady, pokruszonych ciasteczek Oreo i oleju Chrupka

Via Gusto
Co zrobić z białek? 79

taki trudny w wykonaniu, jak by się mogło wydawać. A efekt wow murowany! Tym pysznym i pięknym tortem z pewnością zaskoczysz wszystkich gości. Ciasto przekładamy kremem śmietankowym i świeżymi malinami, jest naprawdę pyszne! Wykonując blaty bezowe należy postępować ściśle według opisanych instrukcji, a na pewno wszystko się uda :))   Rolada bezowa z kremem kawowym i orzechami Przepis tutaj (KLIK) Prosta(...)niezawodne połączenie smakowe.   Babeczki na białkach PRZEPIS TUTAJ Ciekawy przepis na pyszne babeczki, które wykonamy na samych białkach! Do muffinek możemy wykorzystać dowolne owoce – ja użyłam mrożonych malin, których wcześniej nie rozmrażałam. Wierzch babeczek możemy wedle upodobań – poleć polewą czekoladową, lukrem lub posypać cukrem pudrem.   Sernik Biały puch (na samych białkach) PRZEPIS TUTAJ Przepyszny i mega delikatny serniczek

Blog z Apetytem
Pączki z nadzieniem pistacjowym 90

pistacji lub pasty pistacjowej dobrej jakości 2 białe czekolady 200g serka mascarpone Dodatkowo: 4 kostki smalcu do smażenia ok 30g posiekanych surowych pistacji (bez brązowej skórki) 3 łyżki pokruszonych malin liofilizowanych 2 białe czekolady do posmarowania pączków Sposób przygotowania Składniki na rozczyn wymieszać ze sobą do rozpuszczenia drożdży oraz cukru. Odstawić pod przykryciem na ok 15 minut. W tym czasie(...)jeszcze ciepłe nadziewamy kremem. Pozostałe czekolady także rozpuszczamy w mikrofali, a następnie przy pomocy silikonowego pędzelka nakładamy cienką warstwę na usmażone pączki. Od razu posypujemy posiekanymi pistacjami i rozdrobnionymi malinami

Kuchnia w czekoladzie
Z czym jeść awokado? Zainspiruj się! 107

dorzucać je do koktajlu na bazie maślanki z dodatkiem bananów i wiśni. Sprawdź też: Sałatka z jajkiem, serem, warzywami i sosem musztardowym Awokado doskonale komponuje się też z truskawkami, malinami czy ananasem. Dobrym pomysłem jest też przygotowanie smoothie na bazie szpinaku lub jarmużu z dodatkiem awokado i kiwi. Wypróbuj różne opcje, a z pewnością znajdziesz swoje ulubione połączenie! Wykwintna przystawka(...)też podstawą do przygotowania zdrowego deseru ? Ta opcja spodoba się szczególnie osobom, które dbają o sylwetkę. Z czym jeść awokado na słodko? Możesz zmiksować awokado z dojrzałymi bananami, kakao, malinami i jogurtem greckim, by uzyskać pyszny czekoladowy krem idealny jako słodki dodatek do popołudniowej kawy . Czekoladowe kremy i musy to mój ulubiony sposób na wykorzystanie awokado jako składnika deseru . Jeśli

Rozdomowiona
Torcik z żelka jagodową 84

CZEKOLADOWY 150 g mascarpone  200 ml śmietanki 30% 1 gorzka czekolada  2 łyżki cukru pudru KREM MALINOWY  200 ml śmietany 30% 1 galaretka malinowa 100 g malin KREM JASNY: 150 g mascarpone 200 ml śmietanki 30% 1 smietan fix ZELKA JAGODOWA: 1/2 szkl. konfitury jagodowej, 1 łyżeczka zelatyny TYNK: 200 g miękkiego masła  200 g mleka(...)Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, następnie ubijamy, dodajemy cukier i mascarpone. KREM MALINOWY  Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szkl. wrzątku, studzimy. Ubijamy smietankę, dodajemy tezejaca galaretkę oraz rozgniecione maliny KREM JASNY: Śmietankę ubijamy z cukrem i fixem, dodajemy mascarpone. TYNK: Miękkie masło ucieramy, dodajemy masło skondensowane oraz barwnik. ZELKA: Do podgrzanej konfitury dodajemy zelatyne.  Złożenie tortu: Biszkopty przekrawamy

słodki bratek