maliny - 13477 przepisów (strona:301/899)

668. Nadziane.....Nutella Pancakes 157

Nutella Pancakes  z truskawkami i malinami (inspiracja) Na (oficjalne) rozpoczęcie wakacji dużoo nutelli, jeszcze więcej truskawek, a na deser maliny.  Jest dobrze.A teraz umykam (znów) na jagody, bo moje zapasy się skończyły

More food, love and dreams
672. Bananowa, z serka wiejskiego i nadziana! 144

Bananowa zapiekanka z serka wiejskiego nadziana nutellą; maliny (inspiracja) Jej, moja mama kupiła wczoraj tak okropne maliny, że szok :O Połowę musiałyśmy wyrzucić, a drugą trzeba od razu zjadać, bo już dzisiaj pozostałe resztki są takie jakby miały się od najdelikatniejszego dotyku rozwalić.. Mam tyle ostatnio pomysłów, kombinacji smakowych i przepisów do wypruwania, czy nawet smaka na te wypróbwane

More food, love and dreams
697. Mascarpone pancakes. 129

placki z mascarpone z malinami  oprószone trzcinowym cukrem pudrem  Dawno się już tak nie nagimnastykowałam przy przewracaniu placków :O Placki wyszły niezwykle delikatne, i pomysł z ubijaniem białek chyba się tutaj nie sprawdza, następnym razem spróbuję zwyczajnie, wrzucić do miski, zmiksować i smażyć, bo na pewno będzie kolejny(...)końcu dorwałam wczoraj maliny, choć po przyniesieniu ich do domu jakieś 80% z nich nadawało się wyłącznie na koktajl, ale nie narzekam, bo ostatnio nie ma u mnie bez nich dnia

More food, love and dreams
706. Budyń, i ciasto na deser. 149

kokosowo-bananowy* budyń  z malinami i białą czekoladą *z mleczkiem kokosowym i bananem  Zapomniałam ostatnio jak się pisze. Jak przelać słowa na papier. Jak wyrzucić z siebie emocje. Pamiętnik gdzieś zapomniany leży. I tu też mnie jakoś tak mało. Ale, przynajmniej piekarnik wciąż mnie lubi. (ciasto bananowe z malinami i migdałową kruszonką, na jogurcie greckim z daktylami) Przepis

More food, love and dreams
715. Cukinia, kokos, mascarpone.. & i znów jedzeniem was dręczę. 171

cukiniowo-kokosowa* muffina  nadziana mascarpone i malinami; maliny *mąka kokosowa, mleczko kokosowe ** upieczone w kilku papilotkach, złożoną w jedną, bo jakoś trzeba sobie radzić kiedy nie ma już papieru do pieczenia Dziwna sprawa, mascarpone cały mi się rozlał, niczym lawa wypływająca z wulkanu, smaki jak najbardziej trawione, jednak przepis jeszcze do korekty.  Wakacje muffiną  zaczęłam

More food, love and dreams
716. Powydziwiajmy, naleśniki z kaszy,z camembertem i malinami. 101

Naleśniki z kaszy manny  z camembertem, malinami* i płatkami migdałowymi  *w środku rozgniecione Naleśników mi się pod koniec zachciało, więc póki mam czas spełniam swoje zachcianki. I smażę z rana.. no może nie górę, ale w sam raz, aby na mojej twarzy uśmiech zagościł. Ostatnie były typowe, bo kto nie jadł naleśników z twarogiem i dżemem(...)się wyłącznie popatrzyła ze skrzywioną miną, bo po pierwsze ten ser? jak ja go kiedyś nie lubiłam :O A teraz? Jeden z najlepszych serów. Po drugie, że camembert i maliny, razem? NIeee, to na pewno nie przejdzie. Dzisiaj zajadam takie połączenia ze smakiem i większej ilości się domagam. Od dzisiaj możecie odwiedzać mnie również tu . Wracam na "Stare śmiecie

More food, love and dreams
723. Mniej egoistycznie. 142

Chlebek bananowy z nutellą, maliny  herbata miód i malina  inspiracja Korzystam z ostatniego (prawie) leniwego weekendu krzątając się po kuchni, bo w tygodniu brakuje mi już trochę tego porannego lenistwa, na szczęście na razie mam jeszcze od tego weekendy, choć i one niedługo będą zajęte, bo stety, niestety czeka mnie pracowity rok, ale nic samo przecież nie przejdzie

More food, love and dreams
SERNIK MALINOWY Z BEZĄ 176

szklanki cukru (aczkolwiek, jak ktoś lubi mniej/bardziej słodkie to zmienia ilość), - 2 budynie malinowe, - cukier wanilinowy, - mleko w proszku - do zagęszczenia i nadania kremowego smaku, - pół śmietany 30% - Maliny 1 litr, - można dodać odrobinę jeżyn, - trochę cukru żelującego (była za rzadkie -taki ser tym razem - i potrzebowało "związania") Ciasto bezglutenowe: - przepis, składniki, wykonanie - tutaj! WYKONANIE: 1. Masło ucieramy z cukrem(...)cały czas mieszając, ale nie napowietrzając masy zbytnio. Budynie mieszamy ze śmietaną, tak aby nie porobiły się grudki, dolewamy do masy serowej - dokładnie mieszamy, nie za długo. 2. Maliny. Blendujemy i gotujemy na małym ogniu z odrobiną cukru żelującego. Odparowujemy je ile się da! :) Studzimy. 3. Gdy malinki wystygną, mieszamy je z masą serową - delikatnie wlewając, cały czas miksując

Wypisz Wymaluj
Maliny ucierane ze śmietaną i cukrem 84

żeby umilić sobie czas oczekiwania na ochłodzenie:)  Składniki: 700 - 800 g świeżych malin, 2 - 3 łyżki cukru, 200 g śmietany 20%. Przygotowanie: Maliny rozgniatamy dosypując cukier. Stopniowo dodajemy śmietane, ciagle mieszajac. Smacznego Lisek:):) źródło: ,,Kuchnia" Przepis bierze udział w durszlakowej akcji kulinarnej

Anioły w kuchni
Sernik różany z malinami 123

szklanka cukru pudru różanego  ·      100 ml śmietanki 30 % lub 36  ·      2 łyżki mąki pszennej ·      świeże maliny Przygotowanie: ·     spód tortownicy wyłożyć papierem ·     piekarnik nagrzać do 175 stopni ·     do misy miksera dodać ser, cukier, mąkę, śmietankę i dokładnie zmiksować ·      wbijać(...)wyłączyć piekarnik, studzić jeszcze przy uchylonych drzwiczkach około 15-20 minut, następnie  zostawić do całkowitego wystgnięcia na blacie, wstawić na całą noc do lodówki ·     udekorować świeżymi malinami i miętą tuż przed pdoaniem, delikatnie posypać z wierzchu różanym pudrem Przepis zaczerpnięty z blogu Moje Twory Przetwory  J Dziękuję I pozdrawiam Ewe J http://mojetworyprzetwory.blogspot.com/  Przepis bierze

Anioły w kuchni
Domowy sok z malin 146

wcześniej:) Domowy sok to jest to:) Zachęcamy do robienia w domach.Przyznam sprzątania potem mnóstwo;)))...radość jednak też ogromna;) Po śliczne naklejki zapraszam do sklepu   HanuśZZ Składniki; cukier, maliny Wykonanie; Maliny zasypujemy w duzym słoju cukrem w stosunku 1:1. Jak puszczą już sok przecedzamy przez gazę i pasteryzujemy około 15 minut

Anioły w kuchni
Przepyszna malinowa babeczka z mikrofali 229

Składniki na jedną babeczkę: 1 jajko 1 i 1/2 łyżki mąki z amarantusa 1 łyżka mąki pełnoziarnistej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka dżemu malinowego 2 łyżki mleka Maliny lub żurawina suszona Przygotowanie: Do filiżanki wbijamy jajko i próbujemy delikatnie rozbełtać. Dodajemy mąki, proszek i mleko i mieszamy. Dodajemy dżem i dokładnie mieszamy z masą. Wrzucamy do filiżaneczki maliny

Czarnawisienka
Owoce z owsianą kruszonką 207

Składniki na 2-3 kokilki: 3 łyżki płatków owsianych 2 duże garści malin 1 garść orzechów (włoskich, migdałów, pistacji itd.) 1 mała gruszka 1 małe jabłko Cynamon, kurkuma, imbir Przygotowanie: Płatki owsiane zalać wrzątkiem na 2-3 minuty. Wodę, która została odlać. Jabłka i gruszki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z malinami. Dorzucić orzechy. Przyprawić dużą ilością cynamonu i odrobiną

Czarnawisienka
Drożdżówki z owocami i kruszonką 155

świeżych drożdży mleko do pomalowania bułeczek Kruszonka: 3 łyżki maki pszennej 1,5 łyżki cukru 1,5 łyżki roztopionego masła 1 łyżeczka suszonego imbiru Dodatkowo: świeże maliny suszone wiśnie Wykonanie: Drożdże rozkruszamy w misce, dodajemy do nich wystudzone masło, ciepłe mleko i jajko. Mieszamy, następnie dodajemy cukier i mąkę. Wszystko wyrabiamy na gładkie elastyczne ciasto, które nie klei się(...)pomóc mikserem.  Bułeczki malujemy mlekiem i posypujemy kruszonką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut. Mniej więcej w połowie pieczenia na bułeczkach układamy świeże maliny. Studzimy na kratce

Kulinarne przygody Gatity
Rolada bezowa z mascarpone 380

Idealnie pasuje do niej lekka bita śmietana z dodatkiem mascarpone. Rolada smakuje tak delikatnie, jak wygląda. A całości dopełniają owoce – ja użyłam świeżych jeżyn, ale super sprawdzą się maliny, jagody, porzeczki czy wiśnie (do słodkiej bezy będą najlepiej pasowały lekko kwaskowe owoce lub dżemy). Rolada bezowa: 6 białek jaj w temperaturze pokojowej 1,5 szklanki drobnego cukru 2 łyżeczki(...)mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu szczypta soli Masa: 250 g mascarpone 250 ml śmietany kremówki 30% (1 szklanka) 1 łyżka cukru pudru mały koszyczek świeżych jeżyn, malin, jagód itp. skórka otarta z niewoskowanej cytryny listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Piekarnik nagrzewamy do 170°C z opcją termoobiegu (jeśli nie mamy to 180°C). Dużą blachę

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania