Składniki: 5 łyżek płatków owsianych, błyskawicznych szklanka mleka 3 maliny 6 plasterków banana Przygotowanie: Do garnka z grubym dnem wsypujemy płatki owsiane, zalewamy mlekiem, mieszamy przez cały czas, gotujemy przez 3 minuty. Przelewamy ostrożnie do miseczek, podajemy z malinami i plasterkami banana
Moja smaczna kuchniaAkcja -Pieczemy ciasto z malinami i pianką budyniową dobiega prawie końca...a ja właśnie dopiero dziś piekłam to ciasto..ja co prawda korzystałam z przepisu Kasi , jest on w sumie taki sam..troszkę różni się tylko ilością oleju..U mnie pianka jest ciemna..a to dlatego, że miałam w domu tylko jeden budyń śmietankowy i jeden czekoladowy(...)łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 2/5 szklanki oleju (100 ml) 5 jajek 2 budynie śmietankowe [ u mnie śmietankowy i czekoladowy] 400 g malin szczypta soli Żółtka oddzielić od białek. Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, 1/2 szklanki cukru pudru, żółtka i szczyptę soli. Dodać Kasię i wymieszać lekko mikserem.Masę przełożyć na podsypany
Moje domowe kucharzeniepieczenia dwa białka 3 łyżeczki brązowego cukru 40 gram gorzkiej czekolady (o zawartości kakao nie mniejszej niż 75%) 1 laska wanilii szczypta soli oliwa do posmarowania foremek maliny i borówki 2 łyżki wody Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem szczypty soli. Twaróg miksujemy dokładnie z proszkiem do pieczenia, ziarenkami wanilii i brązowym cukrem (2 łyżeczki) na gładką(...)stopniowo dodajemy białka, mieszamy drewnianą łyżką. Foremki smarujemy oliwą z oliwek i uzupełniamy masą twarogową do 3/4 ich wysokości. Do każdej foremki z masą twarogową wciskamy po jednej malinie. Wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 25 minut, następnie pozostawiamy w wyłączonym piekarniku przez kolejne 5 minut, by nie opadły. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem wody
Mango Papajazrobić fotki z przekroju.. 1 wafel tortowy 1 litr mleka 200 g masła 1 szkl. cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 szkl. kaszy manny [ można dać ciut więcej] maliny 1 galaretka Galaretkę rozpuścić w 500 ml wody, odstawić do ostudzenia.Wafel wyłożyc do tortownicy.W garnku zagotować mleko z cukrami i masłem. Do gorącego dodać szklankę kaszy manny, zagotować. Pogotować około(...)minuty lub dwóch od momentu zagotowania, mieszając, do otrzymania gęstej kaszy. Gorącą kaszę podzielić na połowę , jedną część wylać na wafel, wyrównać. Do drugiej części dodać kilka roztartych malin i wymieszać.Wyłożyć na jasną masę. W jeszcze ciepłą kaszę powciskać maliny.Przestudzić.Zalać tężejącą galaretką i odstawić do lodówki do stężenia
Moje domowe kucharzeniewanilinowego 5 kropli aromatu cytrynowego 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 60 ml mleka do dekoracji: 2 łyżki dżemu malinowego 500 g malin [ ja miałam mrożone] 1 opakowanie galaretki truskawkowej Rolada: jajka, cukier, cukier wanilinowy i aromat wymieszać mikserem na gładką masę.Dodać mąkę, zmiksować. Na dużą prostokątną blachę wyłożoną natłuszczonym papierem(...)Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C i piec około 40 minut. Ostudzić. Dekoracja: galaretkę przygotować wg. przepisu na opakowaniu. Odstawić. Powierzchnię ciasta posmarować dżemem malinowym, ułożyć na nim gęsto maliny, zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki
Moje domowe kucharzeniefakt i przygotować coś specjalnie z myślą o Was :* Dostałam ostatnio od mojej kochanej Mamci (która swoją drogą właśnie wygrzewa się w Ustce beze mnie :<) konfiturę z malin i czekolady, którą skrzętnie ukryłam i trzymałam na właśnie taki wspaniały dzień :) Potrzebujemy: 125g margaryny 1 jogurt naturalny 0,1% 1 jajko 1/3 szklanki mleka 0,5% 2 szklanki mąki(...)szklankę cukru 1 łyżeczkę proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 2 łyżki wiórek kokosowych 0,5 słoiczka konfitury z malin i czekolady Margarynę roztapiamy i zostawiamy do ostygnięcia. Do miseczki wbijamy jajko dodajemy jogurt, mleko i ostudzoną margarynę. Mieszamy aż powstanie jednolita masa. Do drugiej miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek, sodę i wiórki i również wszystko mieszamy. Następnie łączymy
Emcia Pichcitego przepisu będą idealne. składniki: 125g masła 130g cukru 1łyżeczka aromatu cytrynowego 2 jajka 300g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli 120ml mleka 3/4 opakowania malin wykonanie: Masło ucieramy z cukrem zmielonym na puder, następnie dodajemy żółtka, białka, aromat, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sól i mleko. Jak składniki się połączą na idealnie gładką(...)masę, dodajemy maliny i mieszamy łyżką. Przekładamy do foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (200 stopni C), pieczemy na złoty kolor, moje piekły się 35- 40 minut. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. i już ;-) studzimy ;-) Smacznego ;-))) Dodałam na blogu 2 funkcje tj. możecie dołączyć do grona obserwatorów bloga (do czego zachęcam będzie mi miło wiedzieć
SMYKWKUCHNIUwielbiam ciasta ucierane, bo są bardzo proste w wykonaniu, zawsze się udają i są rewelacyjne w smaku. Propozycja na dziś to połączenie malin z gruszką i odrobiną kakao. Przygotowanie ciasta nie zajmie Wam zbyt wiele czasu, a z efektów swojej pracy na pewno będziecie zadowoleni. Zapraszam! Składniki na ciasto (duża prostokątna blacha) 40 dag masła (miękkie(...)cukru cukier waniliowy 40 dag mąki pszennej 8 dag mąki ziemniaczanej 8 jajek 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szczypty soli pudełeczko malin 2 -3 gruszki 4 łyżki mleka kakao Wykonanie: Mikserem ucieramy masło z cukrem i solą, ciągle ucierając dodajemy po żółtku, dodajemy porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodajemy mleko. Ubijamy pianę
SMYKWKUCHNItłuszczu - 2 łyżki sera białego chudego - 2 słodziki w/w składniki miksujemy w blenderze, wlewamy do wysokich pucharków - 4 łyżki jagód dodajemy jagody delikatnie mieszając na sam wierzch układamy maliny - 6 łyżek malin Możecie deser polać syropem z agawy lub miodem, ale pamiętajcie że to podniesie kcal posiłku. Przepyszne
SMYKWKUCHNIetykiecie (w sposób dopuszczalny prawem) produkty obecne w składzie, ale często w śladowej ilości. Żeby nie było wątpliwości, w naszej nalewce z porzeczek faktycznie znalazły się 3 maliny i jak widać na załączonym obrazku wypuszczamy je na pierwszy plan :) Składniki: 1 kg czarnych porzeczek, 3 maliny, 0,5 l spirytusu, 1-1,5 szklanki cukru (wg uznania). Owoce należy opłukać
Delicious Titbitsstopniach. Masa śmietankowa: 2 duże jajka 180 g kwaśnej śmietany 18% 100 g jogurtu greckiego 1 łyżeczka cukru wanilinowego 100 g cukru 1,5 łyżki mąki pszennej Dodatkowo: Maliny – ilość wg uznania Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksować. Masę przelać na podpieczone spody (mogą być ciepłe). Dodać maliny otworkami do góry. Piec ok. 20 min. w 180 stopniach na złoty kolor. Smacznego
Fabryka pomysłówodstawiamy do wystygnięcia. Pianka: Białka ubijmy na sztywną pianę. Dodajemy cukier wanilinowy i cukier puder i proszek budyniowy. Na koniec dolewamy olej. Należy dobrze wymieszać. Dodatkowo: koszyczek malin Na przestudzony kruchy spód , wylewamy piankę , układamy na niej maliny i trzemy pozostałą część ciasta . Całość pieczemy następne 40 - 45 minut w temp. 180 C. Smacznego
Słodkości i nie tylkokokosowego lub zwykłego oleju - 1/4 szklanki mleka owsianego (lub zwykłego) - szczypta soli - 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia - 1-2 szczypty sody - 2 średnie jajka ("M") - owoce (u mnie maliny, po 2-3 na jedną muffinkę) Składniki kruszonki: - 35g mąki orkiszowej białej - 20g zimnego masła - 20g ksylitolu - 1 łyżeczka ksylitolu z prawdziwą wanilią - 1 łyżka mąki ziemniaczanej Wszystkie składniki zagnieść(...)sypkimi i całość mieszamy, energicznie i niezbyt długo, tylko do połączenia składników. Ciasto rozkładamy do papilotek do muffinek (najlepiej użyć łyżki do nakładania lodów). W każdą muffinkę wcisnąć lekko maliny i posypać przygotowaną wcześniej kruszonką. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy ok.18-20 minut, do lekkiego zarumienienia, (z termoobiegiem). Smacznego
Smaczne Zdrowemnie 800g śmietany 18% i 400g jogurtu greckiego) - 5 białek - szczypta soli - 1/4 szkl ksylitolu - 60 kropli stewii fluid - 2 op. budyniu waniliowego bez cukru Dodatkowo : - 400g malin ( dałam mrożone) Białka umieścić w misie miksera i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. W trakcie ubijania dodać kroplami stewię ( tak by dobrze wymieszała się z białkami). Pod koniec dodać(...)ksylitol. Piana powinna być gęsta i błyszcząca. Do piany dodać proszek budyniowy . Następnie delikatnie dodawać śmietanę i jogurt i delikatnie zamieszać . Masę wyłożyć na kruchy spód, wyrównać. Wysypać mrożone maliny. Na górę rozkruszyć drugą część ciasta. Piec w temp.180* termoobieg ok.50 minut. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Oprószyć mielonym ksylitolem lub pudrem. Smacznego
Smaczne Zdrowezawartością tłuszczu) w temp.pokojowej - 280-300g erytrytolu - szczypta soli - 5 białek, w temp.pokojowej - 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (80g) Dodatkowo: - 400g świeżych lub mrożonych malin (lub innych owoców) - mielony ksylitol (lub puder trzcinowy) do oprószenia ciasta W misie miksera ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać powoli erytrytol łyżka(...)dużych oczkach (lub rozkruszyć gdy nie było zmrożone) i delikatnie wyłożyć nim spód blaszki (ja ugniatam). Na kruche ciasto wyłożyć całą masę jogurtową i wyrównać. Na masie delikatnie poukładać maliny (u mnie mrożone, nie rozmrażam ich). Na górę wyłożyć startą drugą część schłodzonego ciasta. Piec w nagrzanym do 180*C piekarniku ok.50 minut na termoobiegu. Można pozostawić w uchylonym piekarniku
Smaczne Zdrowe