maliny - 13477 przepisów (strona:104/899)

Jogurtowe ciasto Pewniaczek z budyniem i owocami – zawsze się udaje 33

Jogurtowe ciasto Pewniaczek z budyniem i malinami na wierzchu to pyszny domowy wypiek, który robi się szybko i równie szybko znika ze stołu. Wychodzi bardzo mięciutkie, puszyste i wilgotne. Idealne! Jeśli zrobicie wszystko wg przepisu, na pewno pięknie wam wyrośnie i nie będzie zakalca. Ciasto na jogurcie z budyniem i owocami świetnie sprawdzi się do popołudniowej kawy, na niedzielny deser(...)naturalnego (najlepiej gęsty) płaska łyżeczka proszku do pieczenia płaska łyżeczka sody   Budyń: 0,5 l mleka opakowanie budyniu (około 60 g) 2 łyżki cukru   Dodatkowo: 300 g malin lub innych owoców (borówki, śliwki, truskawki, jabłka, brzoskwinie)   Przygotowanie Najpierw przygotowujemy budyń. Około 350 ml mleka doprowadzamy do wrzenia. Do pozostałego mleka dodajemy proszek budyniowy i cukier. Mieszamy

e-PrzepisyKulinarne
Dżem malinowy 100% 39

robiłam soki z malin, odłożyłam kilogram owoców, by zrobić małą porcję dżemu takiego 100%😋 Robi się błyskawicznie, a smak i konsystencja to czysta poezja. Sposób przygotowania:  1 kg świeżych nieuszkodzonych malin 11-12 g pektyny  sok z połowy cytryny cukier, około 0,5 kg Sposób przygotowania: 1. Maliny przełożyć do garnka o grubym dnie. Gotować na małym ogniu(...)się rozpadną. Dodać sok z cytryny. 2. Cukier wymieszać z pektyną. Wsypać do malin i gotować jeszcze 10 minut na małym ogniu.  3. Gorący dżem przełożyć do słoiczków, zakręcić i pasteryzować przez 15-20 minut.  4. Z podanej porcji wychodzi 6-7 małych (malutkich) słoiczków.  Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Crumble z nektarynkami i malinami 35

Share Pinterest Print Crumble z nektarynkami i malinami , podane z dodatkiem lodów waniliowych. Obłędnie pyszne! Banalnie prosty deser, który zachwyca smakiem. Zapewniam, że umili niejeden podwieczorek. Bardzo polecam! Składniki: 5 nektarynek 250 g malin 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru Kruszonka: 1 szklanka mąki 1/2 szklanki płatków owsianych 90 g masła 1/2 szklanki cukru Dodatkowo: lody waniliowe Przygotowanie: Kruszonka(...)miseczki wsypać mąkę, płatki owsiane i cukier. Następnie wlać ostudzone masło i wszystko rozetrzeć palcami, aż powstanie kruszonka. Nektarynki umyć, osuszyć, pokroić w ósemki i przełożyć do miseczki. Dodać maliny, mąkę ziemniaczaną i cukier. Delikatnie wymieszać i przełożyć do kokilek, wierzch posypać przygotowaną kruszonką. Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 25 minut. Podawać z lodami waniliowymi. Smacznego

Oryginalny smak
Muffinki jogurtowe z malinami 45

Pyszne, banalnie proste i szybkie przygotowanie muffinki jogurtowe z malinami. Idealne na deser lub przekąskę. Lekkie, bez cukru, z niewielką ilością cukru. Muffinki można zrobić z innymi owocami, również z mrożonymi. Można też użyć jednego rodzaju mąki. Ja zrobiłam je z mąki orkiszowej i pełnoziarnistej. Składniki  (ok 12-14 sztuk): 200 g jogurtu naturalnego 2 jajka 1 szklanka mąki(...)orkiszowej 1 szklanka mąki pełnoziarnistej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  3/4 szklanki ksylitolu/cukru trzcinowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) 1/4 szklanki oleju roślinnego ok. 300 g malin lub innych ulubionych owoców (świeżych lub mrożonych) Wykonanie: Maliny opłukać i osuszyć. Piekarnik nagrzać do 180ºC.  Do miski przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia, dodać ksylitol

Healthy food explorer
Kakaowy biszkopt z masą ajerkoniakową i malinami 48

łyżki cukru 160 g ajerkoniaku (u mnie słony karmel) 1 op. budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżka maki pszennej 200 g miękkiego masła Frużelina malinowa: 450-500 g malin (u mnie mrożone) 1 łyżeczka żelatyny 1 op. galaretki malinowej cukier do smaku Dodatkowo: biała czekolada Białka ubijamy. Gdy zmienią strukturę na bardziej białą i mocno pienistą, zaczynamy dodawać(...)pozostały krem. Galaretkę malinową rozpuszczamy w 125 ml gorącej wody. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy. Żelatynę zalewamy 3 łyżeczkami zimnej wody, mieszamy, odstawiamy do napęcznienia. Do garnka lub rondla dajemy mrożone maliny oraz około 50 ml wody. Podgrzewamy, co jakiś czas mieszając. Gdy maliny się rozpadną, tworząc mus, przecieramy je przez sito, pestki odrzucamy. Mus malinowy ponownie krótko podgrzewamy. W razie potrzeby

Smaki Na Talerzu
Mazurek z paloną białą czekoladą i malinami 284

Mazurek przygotowany na spodzie z ciasta kruchego z kremem z palonej białej czekolady na bazie serka mascarpone i śmietanki kremówki oraz konfiturą malinową. Wierzch zdobią płatki migdałowe oraz świeże maliny. Masa przygotowana z serka mascarpone, kremówki oraz palonej białej czekolady ma cudowny, delikatnie karmelowy smak z delikatną nutką goryczki. Jej słodycz idealnie komponuje się z kwaśną konfiturą malinową. To połączenie(...)Masa z palonej białej czekolady: 100 g białej czekolady  100 g śmietanki 30%  250 g serka mascarpone  4-5 łyżek konfitury malinowej  płatki migdałowe  maliny liofilizowane (grys) - opcjonalnie maliny świeże Wykonanie: Spód:  Do miski przesiewamy przez sitko mąkę i mieszamy z cukrem pudrem oraz solą. Dodajemy zimne kawałki masła i siekamy nożem. Następnie dodajemy

Kuchnia MagdaLeny
Mazurek z paloną białą czekoladą i malinami 284

Mazurek przygotowany na spodzie z ciasta kruchego z kremem z palonej białej czekolady na bazie serka mascarpone i śmietanki kremówki oraz konfiturą malinową. Wierzch zdobią płatki migdałowe oraz świeże maliny. Masa przygotowana z serka mascarpone, kremówki oraz palonej białej czekolady ma cudowny, delikatnie karmelowy smak z delikatną nutką goryczki. Jej słodycz idealnie komponuje się z kwaśną konfiturą malinową. To połączenie(...)Masa z palonej białej czekolady: 100 g białej czekolady  100 g śmietanki 30%  250 g serka mascarpone  4-5 łyżek konfitury malinowej  płatki migdałowe  maliny liofilizowane (grys) - opcjonalnie maliny świeże Wykonanie: Spód:  Do miski przesiewamy przez sitko mąkę i mieszamy z cukrem pudrem oraz solą. Dodajemy zimne kawałki masła i siekamy nożem. Następnie dodajemy

Kuchnia MagdaLeny
Tiramisu z malinami 34

Składniki: ? 500 g serka mascarpone ? 500 ml śmietany 30% ? 3 czubate łyżki cukru pudru ? 1,5 opakowania biszkoptów podłużnych ? 500 g malin ? 100 ml likieru amaretto ? 150 ml mocnego naparu kawy ? 1 łyżka ciemnego kakao Wykonanie: ? Śmietanę ubić razem z cukrem na sztywno, połączyć delikatnie z serkiem mascarpone. ? Biszkopty moczyć w kawie z amaretto, wyłożyć na dno prostokątnego naczynia. ? Przykryć(...)połową masy serowej, posypać połową malin delikatnie wciskając je do środka masy. ? Na maliny ułożyć drugą warstwę biszkoptów moczonych w ponczu. Na biszkopty resztę masy serowej. ? Masę wyrównać, posypać kakao przez sitko. Na wierzchu ułożyć resztę malin. ? Schłodzić kilka godzin w lodówce

To co kocham
Karpatka z kremem mascarpone i malinami 33

mąki ? 1 szklanka wody ? 1/2 margaryny ? płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem ? 500 g sera mascarpone ? 500 ml śmietany 30 % ? 5 łyżek cukru pudru ? 1 łyżka kakao ? 300 g malin Wykonanie: ? Margarynę zagotować z wodą, dodać mąkę i intensywnie mieszać. Zagotować. ? Po wystudzeniu dodawać po jednym jajku ciągle miksując. ? Na koniec dodać proszek do pieczenia. ? Ciasto rozsmarować w dwóch tortownicach(...)gęsto, dodać ser mascarpone i wymieszać. ? Ładniejsze ciasto przeznaczyć na wierzch. ? Ze spodu, jeśli zbytnio wyrósł, ściąć górki i można je dokleić do wierzchu. ? 2/3 masy serowej wymieszać z malinami, odłożyć kilkanaście do dekoracji. ? Posmarować tą masą pierwsze ciasto, przykryć drugim i niedokładnie pomazać wierzch pozostałą masą bez malin. ? Posypać górki ciemnym kakao przez sitko, udekorować malinami. Karpatka smakuje najlepiej

To co kocham
Tarta budyniowa z malinami 40

Dostałam piękne żółte maliny i od razu pomyślałam o tarcie budyniowej. Tarta nie jest pracochłonna, ciasto kruche rozmięka pod wpływem gorącego budyniu, a maliny to nie tylko piękna dekoracja, ale i dopełnienie smaku owocowej tarty. Składniki: Ciasto kruche ? 400 g mąki ? 50 g cukru ? 150 g masła ? 2 żółtka ? szczypta soli Masa ? 3 budynie waniliowe ? 100 g masła ? maliny Wykonanie(...)wskazówek na opakowaniu, ale w połowie ilości mleka. ? Po zagotowaniu dodać masło i roztrzepać, aż się rozpuści. ? Wylać gorącą masę budyniową na spód do tarty. ? Wyłożyć na masę maliny

To co kocham
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą i malinami 103

Share Pinterest Print Dzisiaj ekspresowa słodka przekąska. Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą i malinami to przepyszne mini słodkości idealne do popołudniowej kawki Składniki (na 16 małych rogalików): 300 g ciasta francuskiego nutella (16 łyżeczek) maliny 1 roztrzepane jajko Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwinąć i przekroić wzdłuż na pół (powinno być w temperaturze pokojowej). Każdy pasek pokroić na 7 trójkątów(...)połówki trójkątów), które należy ze sobą zlepić formując 2 trójkąty. Na każdy trójkąt nałożyć po łyżeczce nutelli i rozsmarować ją zostawiając nieposmarowane brzegi (około 1 cm). Położyć 1 dużą malinę lub 2 małe i zwinąć zaczynając od podstawy ku wierzchołkowi. Cienka końcówka ma być pod spodem, żeby nie rozwijały się podczas pieczenia. Oba końce zwiniętego rogalika lekko zbliżyć do siebie

Oryginalny smak
Malinowa chmurka 64

Przepis na ciasto, którego chyba nie muszę Wam przedstawiać. Czy jest jeszcze ktoś kto nie jadł malinowej chmurki ?. Malinowa chmurka to przepyszne ciasto na kruchym spodzie z mnóstwem malin. Do tego pyszny krem, a na wierzchu chrupiąca beza i migdałowe płatki. To ciasto jest po prostu pyszne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Malinowa chmurka Składniki Składniki na kruche ciasto(...)śmietanki 30 % lub 36 % mocno schłodzonej 250 g serka mascarpone mocno schłodzone 3 łyżki cukru pudru Składniki na galaretkę: 600 g malin świeże lub mrożone 3 galaretki malinowe 3,5 szklanki gorącej wody Instrukcje Kruche ciasto: Wszystkie składniki na kruche ciasto powinny być schłodzone. Składniki przekładamy do misy

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto balladyna na herbatnikach z malinami i galaretką 44

Proste, podzielne   i bardzo efektowne warstwowe ciasto na herbatnikach z maślanym kremem budyniowym i warstwą galaretki z malinami. Nie jest przesłodzone, smaki idealnie się równoważą. Ciasto które uświetni każde rodzinne przyjęcie. Tym ciastem na pewno zaskoczysz gości. Gwarantuję, będą zachwyceni! Produkty dobrej jakości do przygotowania tego ciasta znajdziecie w sklepie  Kuchnie Świata   Składniki na blaszkę 25/30(...)cukru 2 budynie śmietankowe po 40 g 2 żółtka 1 łyżeczka pasty waniliowej lub ekstraktu   Warstwa malinowa: 2 galaretki malinowe 750 ml wody 500 g świeżych lub mrożonych malin   Ciasto zaczynamy od przygotowania kremu budyniowego: 600 ml mleka zagotować z cukrem i pastą waniliową-(pastę można zastąpić 2 łyżeczkami cukru waniliowego), w reszcie mleka rozpuścić proszek budyniowy , wlać

Wanilia i Kardamon
Czekoladowe ciasto z malinami 48

Pyszne, lekko mokre, aromatyczne. Ciasto pachnące czekoladą z dodatkiem świeżych malin. Co nam trzeba? Szklanka 220ml Odmierzamy: 2,5 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru białego pół szklanki prawdziwego kakao szklanka mleka szklanka wrzątku olej rzepakowy- ciut ponad połowę szklanki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 2 jajka Polewa: 2 łyżki masła + czekolada mleczna świeże(...)maliny- dobrowolna ilość Robimy! W misce mieszamy ze sobą składniki suche: mąkę, cukier, sodę, proszek, sól i kakao) W drugiej misce mieszamy składniki mokre: mleko, olej i jajka (bez wrzątku teraz!) Składniki mokre wlewamy do suchych, mieszamy i na koniec dolewamy szklankę wrzątku- mieszamy całość do jednolitej masy Ciasto wylewamy do blaszki-30/25 może być krótsza (dno wyściełamy papierem

Latosiowydom
Balladyna 61

Sezon na maliny za sprawą kapryśnej deszczowej pogody powoli dobiega końca. Jesienne maliny można zbierać do pierwszych mrozów, ale jeżeli będzie padać będą one niesmaczne. Mi udało się uzbierać ich jeszcze trochę i zrobić ciasto o wdzięcznej nazwie Balladyna przywodzącej na myśl dzieło Słowackiego.  Na to pyszne ciasto składa się czekoladowy biszkopt, masa serowo śmietankowa, kajmak oraz galaretka malinowa(...)żelatyny, wymieszać i dopiero dodać to do pozostałej masy). Dodatkowo: ok. 300 g herbatników maślanych 400 g kajmaku 2 galaretki malinowe 700 ml gorącej wody ok. 300-400 g malin  Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i pozostawiamy do ostygnięcia.  Biszkopt przekrawamy na pół.  Na jednej połowie biszkoptu rozsmarowujemy połowę masy serowej, na której układamy herbatniki jeden obok drugiego

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania