maliny - 13477 przepisów (strona:100/899)

Brownie z serem i malinami - sernikobrownie 171

Najpyszniejsze brownie z serem i malinami jakie kiedykolwiek jadłam. Dowodem na to, powinno być to, że w ciągu tygodnia robiłam je dwukrotnie i za każdym razem znikało w ekstremalnym tempie. Bardzo łatwy w wykonaniu. Podczas pieczenia, w domu unosi się piękny zapach czekolady i malin - zachęciłam Was do upieczenia tego brownie? ;) 'Brownie z serem i malinami - sernikobrownie' Składniki (na blaszkę(...)25x35cm): - 200g gorzkiej czekolady - 5 jajek - 7 łyżek mąki pszennej (110g) - 200g cukru  - 200g masła - 400g-500g sera wielokrotnie mielonego (ew. kremowego typu Philadelphia) - świeże maliny (ok 250g) Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej - przestudzić. Masło utrzeć z 150g cukru na gładką masę. Dodać 3 jajka - wbijając po jednym i dokładnie każde zmiksować w masę. Dodać przestudzoną czekoladę. Dokładnie wymieszać

CookYourself
Miodowy owocogurt z musli. 222

niego nowych dodatków. Ostatnio szczególnie smakuje mi gęsty jogurt z owocami, miodem i musli układany warstwowo. Aby był jeszcze bardziej zdrowy dodaję do niego popping z amarantusa, suszone maliny czy aronię. Taki owocogurt to jest jedna z tych rzezcy, które jednoczeście radują podniebienie i nie powodują wyrzutów sumienia :) Koniecznie wypróbujcie, dodatek miodu jest rewelacyjnym akcentem :) SKŁADNIKI owocogurt z borówkami, jagodami(...)amarantusem jogurt naturalny gęsty / grecki borówki jagody musli amarantus suszone maliny miód o delikatnym smaku owocogurt z malinami, migdałami i syropem różanym jogurt naturalny gęsty maliny musli migdały amarantus syrop różany ( ma konsystencję lejącego miodu, można dostać w delikatesach) / miód SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Owoce dokładnie umyć.  2. Naszykować dużą szklankę lub słoiczek. 3. Układać kolejno : owoce, musli, miód, jogurt

DefinicjaSmaku
Czekoladowe Ciasto z Malinami 158

Cudownie czekoladowe ciasto przełamane smakiem soczystych malin – poezja, której nie jestem w stanie opisać słowami. Ciasto z wyglądu niepozorne a smakiem zwala z nóg, kolejnych kęsów nie ma końca… Dwa mocno czekoladowe, wilgotne blaty przełożone konfiturą malinową, wierzch udekorowany cudownym czekoladowym ganache i soczystymi, orzeźwiającymi owocami – niebo w gębie to mało powiedziane. Koniecznie musicie wypróbować by przekonać(...)ognia, wrzucamy połamaną czekoladę. Odstawiamy na 2 minuty po czym mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Dodatkowo: 5 łyżek dżemu malinowego 150 g świeżych malin gorzka czekolada Goplana do posypania Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta rozsmarowujemy dżem malinowy. Przykrywamy drugim blatem. Na wierzch wylewamy stężałą ganache. Układamy maliny i posypujemy posiekaną czekoladą. Odstawiamy w chłodne miejsce

Made By Mom And Son
Lemoniada malinowa 204

Powoli zaczynają się pojawiać sezonowe owoce i warzywa. Czekałam na to całą zimę ! Dziś postanowiłam wykorzystać maliny i zrobić z nich lemoniadę – idealną, orzeźwiającą na gorące dni. Przygotowanie napoju nie wymaga zbyt wiele zaangażowania. W wersji dla dorosłych można dodać biały rum Składniki (2 porcje): 125 – 150 g malin + kilka do dekoracji 3 limonki (można zostawić plaster(...)dekoracji) szklanka napoju typu sprite szklanka wody mineralnej kilka kostek lodu 1 łyżka lodu opcjonalnie – 1 – 2 kieliszki białego rumu Wykonanie: Maliny zblenduj. Z limonek wyciśnij sok i dodaj do malin, dolej sprite, wodę mineralną i miód. Wszystko razem zmiksuj do połączenia się składników. Jeśli lemoniada jest dla Ciebie zbyt kwaśna – dodaj więcej miodu i jeszcze

Moja pasja smaku
DIETETYCZNY MALINOWY POCAŁUNEK 1572

otrzymałam ze sklepu SŁODKI ŚWIAT.  Podałam je moim gościom na pięknych talerzach TINA- PORCELANA BOGUCICE   Składniki: opakowanie biszkoptów  3 duże jogurty naturalne gęste  6 szklanek malin  ksylitol do smaku lub cukier puder  żelatyna 15 łyżeczek  Wykonanie: *Na dno tortownicy wykładamy biszkopty.Połowę szklanki malin wysypujemy pomiędzy biszkopty na dnie tortownicy.  *8 łyżeczek(...)kalorii. Wylewamy na biszkopty, odstawiamy do lodówki do stężenia.  *Kiedy masa stężeje kolejne 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w zimnej wodzie, jak napęcznieje znów podgrzewamy. Studzimy. 1,5 szkl malin blendujemy. W wysokim naczyniu ubijamy kubek jogurtu, dajemy przestudzoną żelatynę i mus z malin, ubijamy. Dosładzamy ksylitolem do smaku lub cukrem pudrem.Wylewamy kolejną warstwę.Odstawiamy do stężenia  * Pozostałe maliny

Z Majeczką w kuchni
Czekoladowe Ciasto z Malinami 249

Cudownie czekoladowe ciasto przełamane smakiem soczystych malin – poezja, której nie jestem w stanie opisać słowami. Ciasto z wyglądu niepozorne a smakiem zwala z nóg, kolejnych kęsów nie ma końca… Dwa mocno czekoladowe, wilgotne blaty przełożone konfiturą malinową, wierzch udekorowany cudownym czekoladowym ganache i soczystymi, orzeźwiającymi owocami – niebo w gębie to mało powiedziane. Koniecznie musicie wypróbować by przekonać(...)ognia, wrzucamy połamaną czekoladę. Odstawiamy na 2 minuty po czym mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Dodatkowo: 5 łyżek dżemu malinowego 150 g świeżych malin gorzka czekolada Goplana do posypania Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta rozsmarowujemy dżem malinowy. Przykrywamy drugim blatem. Na wierzch wylewamy stężałą ganache. Układamy maliny i posypujemy posiekaną czekoladą. Odstawiamy w chłodne miejsce

Made By Mom And Son
Kremowy Sernik z Malinami 129

choć pogoda do końca nie dopisała tak kawałek tego otóż serniczka wynagrodził nam jej brak. Sernik jest wspaniale kremowy, wilgotny, lekki, puszysty, z wyczuwalną, orzeźwiająca nutką cytryny, z malinami i białą czekoladą. Bardzo Wam polecam. Goście byli zachwyceni smakiem a mój mąż, osobisty miłośnik serników złożył już zamówienie na kolejny Składniki na spód: 200 g kruchych ciastek w mlecznej czekoladzie(...)tłustego serka kremowego typu Philadelphia 250 g cukru kryształu 150 g jogurtu naturalnego 3 jajka skórka i sok z 1 cytryny 50 g mąki pszennej 150 g świeżych malin 50 g białej czekolady Serek ucieramy z cukrem. Ciągle ubijając dodajemy stopniowo jogurt naturalny i jaka. Pod koniec dodajemy otartą skórkę z cytryny, sok z cytryny i mąkę. Ubijamy krótką chwile

Made By Mom And Son
Tort malinowy 150

przepisu. Wyszedł wspaniały. Co prawda nie upiekłam go w kształcie serca, tylko w zwykłej tortownicy i podwoiłam ilość składników. Ciasto nie jest przesłodzone, jest czekoladowe, bita śmietana połączona z malinami dodaje całości lekkiego kwasku. Pycha! Tortownica średnica 23cm. Blaty na ciasto warto upiec dzień wcześniej. Wszystkie skladniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Potrzebujemy: Ciasto 250ml mleka 2 łyżki(...)ekstraktu z wanili 6 dużych jajek 380g drobnego cukru (dałam cukier puder) 175g mąki pszennej 6 łyżek kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej Masa malinowa 250ml śmietany kremówki 30% 125g malin (dałam mrożone, odsączone) 1 śmietan-fix Polewa 200ml śmietany kremówki 30% 200g gorzkiej czekolady 1 łyżka golden syropu Zaczynamy. Do dużej miski przesiewamy mąkę, kakao i sodę, mieszamy

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Tarta z malinami 155

Maliny!!! Znalazłam rewelacyjny przepis na blogu Smaki Transcendencji  maliny, serek mascaropne i czekolada... Lato! Foremka do tarty z wyjmowanym dnem. Potrzebujemy: Ciasto: 200g mąki pszennej 100g miękkiego masła 50g cukru  (oryginalny przepis cukier puder) 1 jajko 1 łyżka gęstej smietany lub jogurtu naturalnego (oryginalny przepis woda) szczypta soli Krem: 250g serka mascarpone 250ml śmietany kremówki(...)bitej śmietany (ze względu na upał, dodałam) 100g gorzkiej czekolady 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: duże opakowanie malin Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatamy i wkładamy do lodówki na min. 30 minut. W kąpieli wodnej ropuszczamy czekoladę i odstawiamy do przestygnięcia. Zimną kremówkę ubijamy z fixem i cukrem pudrem. Do osobnej miski przekładamy serek mascarpone i trochę go mieszamy

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Ciasto malinowo-różane z waniliowym kremem 143

18cm. Piec w 180 o C około 20 minut. Upieczony biszkopt wystudzić i przekroić. Biszkopt jest dosyć cieniutki dlatego przekrawałam ciasto nitką. Składniki na malinowe nadzienie: 4 szklanki mrożonych malin (dałam świeże); 0,5 szklanki cukru kryształu; 2 łyżki żelatyny; 0,25 szklanki zimnej wody; Wykonanie: Maliny zmiksować, podgrzać, dodać cukier i zagotować. Następnie zestawić z ognia i do gorących(...)malin dodać rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę, dobrze wymieszać. Przestudzić. Maliny można przetrzeć przez sito, żeby nie było pestek. Trzeba to zrobić zanim dodamy żelatynę. Składniki na krem: 8 żółtek; 100 g cukru; 500 ml mleka pełnego (dałam 3,2%); 1 cukier waniliowy; 2 łyżki żelatyny rozrobione w 0,25 szklanki gorącej wody); 500 ml śmietany 30% ( u mnie "Łaciata

In my kitchen
Tarta malinwo-cytrynowa z białą czekoladą 113

Pewnego dnia Poślubiony przyniósł do domu pojemniczek malin. Długo się zastanawiałam, co mogłabym z nich zrobić. Miały być lody, dżem, koktajl albo brownie z malinami. Ale po natknięciu się na ten przepis, wszystkie poprzednie pomysły poległy w gruzach. I nie żałuje. To jest to ciasto, które za mną "chodziło" od dawna. Tarta na kruchym spodzie, jest bardzo lekka, po prostu(...)łyżeczki ekstraktu waniliowego (albo cukru z prawdziwą wanilią) * krem cytrynowy: - 3 jajka - 3/4 szklanki cukru pudru - 75ml (1/3 szklanki) soku z cytryny - 1/2 szklanki śmietany 36% * polewa malinowa: - 500g malin - 2 płaskie łyżki żel-fixu "3 w 1" Ciasto: Żółtko utrzeć z masłem i ekstraktem. Dodać mąkę i ugnieść jednolite ciasto. Ciastem wyłożyć formę na tartę, nakłuć spód widelcem

CookYourself
Tarta z gruszkami 156

bardzo łatwe ciasto. Najtrudniejsze w przepisie jest oczekiwanie aż się upiecze i będzie można spróbować ;) Tarta jest bardzo smaczna. Smak słodkich gruszek doskonale łączy się z migdałami i kwaskowatymi malinami, a kropkę nad i stawia wanilia. Do tarty najlepiej użyć twardych gruszek - zmiękną w czasie pieczenia. Gruszki można też zastąpić jabłkami. Ja piekłam w 190°C w termoobiegu(...)łyżki soku z cytryny 1/2 szklanki śmietanki 30% 75g gęstego jogurtu  (ja użyłam bałkańskiego) 2 jaja 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 6-8 malin 1 łyżka płatków migdałowych dodatkowo do dekoracji listki mięty lub melisy świeże maliny Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z cukrem pudrem i szczyptą soli. Posiekać razem z zimnym masłem. Jak składniki

Pełny talerz
Sałatka pełna kolorów w malinowym sosie 169

dzień i od święta. Podana w niecodzienny sposób, w połówkach grejpfruta, stanowi ozdobę nie jednego stołu. Spróbujcie. Szybko, zdrowo i smacznie. Zdrowo, kolorowo i smacznie. Składniki: 1 szklanka malin + 2 łyżki wody 1/2 szklanki truskawek 1/3 szklanki czarnych porzeczek 2 małe gruszki (słodkie) 2 małe jabłka (słodkie, soczyste) 5-6 wiśni (wydrylowanych) Przygotowanie: Sos malinowy: 3/4 szklanki malin gotujemy(...)małym ogniu wraz z 2 łyżkami wody, ciągle mieszając aż maliny zaczną się rozpadać i puszczą sok. Następnie przecedzamy nasze maliny przez gęste sito do szklanki. Tak przygotowany sok odstawiamy na bok do schłodzenia. Opcjonalnie (jeśli lubimy słodycz) możemy dodać do gotowania 2 łyżeczki cukru. Ja dziś preferuję zdrową wersję bez cukru. Przygotowanie sałatki: Jabłka i gruszki obieramy, następnie kroimy

Słodkie okruszki
Deser malinowy 478

zewnętrzną skorupką). Szczerze? Mnie to przekonało :) Dzisiejszy deser to pyszny kogiel-mogel z dodatkiem serka mascarpone w towarzystwie pysznego miąższu malinowego i świeżych truskawek. Sok powstały podczas przygotowania malin przelejcie do buteleczki i przechowujcie w lodówce. Jest pyszny i słodki od miodu. Można go pić rozcieńczony wodą. Składniki: (6 porcji) 500 g malin mrożonych 3 łyżki miodu 500 g serka(...)mascarpone 4 żółtka 100 g cukru pudru garść truskawek 1 łyżka soku z cytryny   Przygotowanie: Do rondla włożyć mrożone maliny, dodać miód i sok z cytryny. Podgrzewać na średnim ogniu przez około 5 minut, mieszając od czasu do czasu. W tym czasie maliny puszczą sok, ale się nie nagrzeją. Po 5 minutach odsącz maliny na sicie. Sok zachowaj (jest

Moja Delicja
Jogurtowe- malinowo - bananowe 385

znam prostszego przepisu na ciasto. Dla mnie idealne smaki, banany i maliny. Do tego polewa z białej czekolady- rozkosz dla podniebienia. 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 0,5 łyżeczki cynamonu 3 jajka 260 g jogurtu naturalnego 75 ml oleju Aromat  waniliowy 1 banan 100 g malin 1 tabliczka białej czekolady 2 łyżki(...)mleka Kilka malin do dekoracji Przygotowujemy dwie miski. W pierwszej mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cynamon. W drugiej mieszamy jogurt naturalny, jajka, olej, aromat waniliowy. Suche produkty łączymy z mokrymi do uzyskania jednolitej masy.  Banana kroimy w kosteczkę. Pokrojonego banana i maliny dodajemy do masy i mieszamy. Przygotowanym ciastem napełniamy foremkę o wymiarach 12x23 cm . Pieczemy

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania